Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וחצי פתחתי את הטופיק אודות נפילת משטר מובארק והתעניינתי בדעות שלכם לאן הדברים הולכים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=363041&highlight=%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A7

מאז חטפנו פיגועים בגבול הדרומי, ירי רקטות מוגבר יותר לכיוון אילת ולפני כשבועיים נסיון פיגוע שנבלם מבחינתנו והסב הרוגים בצד המצרי.

מאז חלק ניכר מהנהגת הצבא נשלחה הביתה, האחים המוסלמים תפסו את מקומם וחצי האי סיני מתחיל להזרים כוחות בטענה של "אנחנו רוצים למגר את הטרור".

משום מה הפיגוע של השריוניות מתחיל להראות כפיגוע "מתוכנן" עם המצרים שמראש הביעו את רצונם לעשות שינויים בהסכם השלום ולדרוש את ריבונותם על חצי האי סיני ששייך להם ולכן זכותם להגן עליו.

הפיגוע נתן להם את הלגיטימציה לבוא ולדרוש את זה ביתר שאת ולהכניס משוריינים, טנקים וכלי טיס לאיזורים שמשנת 73 לא ראו אמצעי לחימה, כל זאת בתמיכה אמריקאית ומעין עצימת עין ישראלית.

בדיוק כמו שכתבתי לפני שנה וחצי, העתיד בגבול הדרומי ממשיך להראות לא טוב, אני מקווה שאני טועה בתחושה שלי אבל לדעתי לא יחלוף הרבה זמן עד שיהיה עוד (נסיון) פיגוע משמעותי באיזור הגבול הדרומי ובעקבותו דרישה מצרית להכנסת כוחות צבא קבועים לאיזור, כמובן בכוחות מתוגברים.

אני באמת מקווה שאני טועה אבל כרגע אנחנו צריכים לחשוש מהגבול הדרומי שלנו יותר ממה שאנחנו חוששים מהגבול הצפוני או מאירן.

מה דעתכם?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הכיון שאתה משרטט יכול להפך למציאות, אבל לדעתי כרגע ההנהגה בקהיר פשוט תעשה הכל על מנת לא לאבד שליטה כליל וזה כולל הפעלת כח מסיבי ככל שידרש על מנת למחוק את ההתנגדות שקמה בחצי האי.

לצערנו זה מה שנקרא too little too late.

וכמוך עידן , אני צופה רעות מהגבול הדרומי. (עוד ימי מילואים באופק :? )

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני לא מת על קונספירציות, וזה נשמע כמו האמ אמא של הקונספירציות.

אני אישית לא חושב שיהיה יותר מדי שינויים, נסיון פיגוע פה, גראד שם, ועולם כמנהגו נוהג...

פורסם

הנשק שהוכנס לשם לא יופנה אל ישראל. מה שכן, זה מוסיף לכבוד הלאומי המצרי שהם מחזירים צבא לשטח הזה.

הטרוריסטים שיושבים שם הם בעיה עוד יותר גדולה למצרים מאשר לישראל.

ובכל אופן, רק רע יהיה מהכיוון הזה... ומכל יתר מדינות "החורף האיסלאמי". אכן מזרח תיכון חדש, אבל לא כמו שרצינו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני לא מת על קונספירציות, וזה נשמע כמו האמ אמא של הקונספירציות.

אני אישית לא חושב שיהיה יותר מדי שינויים, נסיון פיגוע פה, גראד שם, ועולם כמנהגו נוהג...

זו לא קונספירציה, זו המציאות שמתרחשת לכולנו מול העיניים.

כוחות מצריים שיוכנסו לסיני לא יצאו משם, זו דרך חד כיוונית.

פורסם

השאלה היא כמה זה "רע" לנו ?

עוד בימי מובראק השלטון לא גילה מוטיבציה להלחם במבריחים בסיני (אולי אפילו תמכו בהעלמת עין) מהסיבה הפשוטה שיותר כדאי להם שיהיו הברחות מאשר שלא. (שוחד, תעסוקה לבדואים, הפניית הלהבות לישראל וכו')

מאז עליית האחים המוסלמים ברור לכולם שהשלום הקר שהיה כבר לא גר פה, במקומו נשארה רק אווירה קרה ושברירית. הפסימים מדברים על אוייב חדש האופטימים על סטטוס-קוו.

הפיגוע נגד הכוחות המצריים, לדעתי, תפס את השלטון במערומיו וכמו כל שליט חדש הוא לא אוהב שמציגים אותו כך, לכן הפעולה התקיפה מיד אחרי הפיגוע. אך שים לב שמאז הנושא נרגע ואין מלחמת חורמה, אני מניח שזה בין היתר ללחוץ על ישראל לאפשר הכנסת כוחות כבדים לשטח.

כוחות כאלו שישארו לא יכולים לאיים על ישראל, ביננו גם אם מחר הם מחליטים לתקוף מוצב/ישוב זה יהיה ניצחון טקטי לא יותר. לאחר מכן השלטון במצרים יאבד את הסיוע האמריקאי (שהם חייבים) ואת הלגיטימציה בעולם המערבי כאומה ערבית מתקדמת (שלטון דמוקרטי וכו').

מצד שני זה יכול לשמש כמנוף ללחוץ עליהם לפעול כנגד ארגוני הטרור שזורמים לשם כאשר התירוצים מדוע הם לא פועלם נגדם יגמרו.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

גם אני השתעשתי ברעיון שמא מדובר בקונספירציה על מנת להכניס צבא לשטח סיני ולהתכונן לשעת הש'. אבל די מהר אתה מבין שבמדינה שבה הם מוכרים את האחות שלהם עבור בצע כסף, תרתי משמע, אף אחד לא יכול לשמור סוד בסדר גודל שכזה.

דבר אחד די בטוח, הצבא המצרי לא יצא מסיני, בטח שלא אם ישראל תבקש, כי הנשיא החדש ירצה להפגין כוח. עד כמה זה רע לנו אי אפשר לדעת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
זו לא קונספירציה, זו המציאות שמתרחשת לכולנו מול העיניים.

כוחות מצריים שיוכנסו לסיני לא יצאו משם, זו דרך חד כיוונית.

להגיד שהמצרים תכננו את הפיגוע הזה בכוונה, זה קונספירציה אחושרמוטה.

פורסם

כתבתי שזה מתחיל להראות כך, לא כתבתי את זה כעובדה מוגמרת אבל בכל אופן, בוא נפשט את העניין:

תמורת 17 הרוגים הם הצליחו לשנות את הסכם השלום בלי צורך לחתום על כלום ובגיבוי אמריקני.

כן קונספירציה או לא, הפיגוע הזה הביא להם הישג "אחושרמוטה" והתלבש לאחים המוסלמים כמו כפפה כי זה הביא להם 2 "מתנות":

1.הכנסת כוחות צבאיים לתוך סיני.

2.תירוץ מצויין להפטר מחלק ניכר מבכירי הצבא ולשים במקומם "אנשים משלהם".

שוב, כוחות מצרים שעכשיו נכנסים לתוך סיני יצאו משם רק בדרך אחת- לחימה.

אני חושב שאנחנו רק מתחילים לטעום מהחרא שעוד נאכל מהגבול הזה וכל מי שחושב שהצבא המצרי לא ירה עלינו- מספיק חיל מצרי חם מזג אחד או חייל ישראלי דומה כדי להפוך את כל הגזרה שם לנפיצה מאוד.

למעשה, לא צריך אפילו חייל מצרי, מספיק פיגוע כמו זה מלפני שבועיים בו המחבלים יהיו מחופשים לחיילי צבא מצרים כדי להרתיח שם את הגזרה.

פורסם

לא מקבל את התאוריה כלל וכלל.

המצרים לא יכולים (ולא מעוניינים) לוותר על התיירות לסיני ולכן ברגע שמתחיל הבלגאן בסיני יש להם את מלוא האינטרסים להלחם בעניין.

נכון לכרגע הם גם עושים את זה לא רע ומצידי שיזיזו עוד כוחות לסיני וישאירו אותם שם דרך קבע (הכל כמובן בתיאום איתנו ועם האמריקאים).

מפה ועד מלחמה עם המצרים המרחק רחוק מאוד.

הגיזרה לא נפיצה כלל, היה רק עכשיו פיגוע מטורף (עם השריונית) וזה לא הצית כלום אז נראה לי שאתה סתם בפאניקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוא לא בפאניקה, הוא צודק.

הפיגוע בגבול היה בבחינת תקדים שמטרתו לבדוק את תגובת הצד הישראלי \ והיערכות הכוחות לאחר מקרה כזה.

לאחר שנים של שקט (או שבעצם, לא כ"כ) אנו רואים את האיזור מתחיל להתעצב לרעתינו.

אמנם אלו שינויים שהשפעתם תורגש רק בטווח הרחוק (כמו שאמרתם, כרגע אין למורסי שום אינטרס "להסתכסך" עם ישראל).

מאידך, הכלים יחכו בסיני לזמן בו למצרים כן יהיה אינטרס כזה.

הם קבעו תקדים (ולא משנה מהבחינה הזו מה הסיבה שלשמה נכנסו הכוחות, בין אם בכדי למגר את הטרור ובין אם בכדי להפגין ריבונות).

כשיסתיים אותו מבצע נגד הטרור, הכלים ישארו בסיני ויחכו לגפרור שיצית את הגזרה -

אם זה יהיה שנה הבאה או עוד חמש שנים אי אפשר לדעת,

אבל סביר להניח שזה יקרה בסופו של דבר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

הפיגוע בגבול היה בבחינת תקדים שמטרתו לבדוק את תגובת הצד הישראלי \ והיערכות הכוחות לאחר מקרה כזה.

תקדים של מי? של צבא מצרים? ההנהגה המצרית נתנה הוראה להוציא להורג 15 שוטרים שלה בכדי לבדוק את תגובתנו? :shock:

לאחר שנים של שקט (או שבעצם, לא כ"כ) אנו רואים את האיזור מתחיל להתעצב לרעתינו.

הגבול מתעצב לרעתנו כבר קרוב ל 20 שנה, חלק מהעניין בגלל שזה כלל לא עניין את המצרים וכל העולם ואחותו התלוננו על המצרים שלא נוקפים אצבע.

סוף כל סוך הם עושים משהוא אז גם זה לא בסדר?

אולי התסריט שאתם מדמיינים זה שהמיצרים יציעו לצהל להכנס לסיני, לפטור עבורם את הבעיה ואז לצאת?

מאידך, הכלים יחכו בסיני לזמן בו למצרים כן יהיה אינטרס כזה.

איזה כלים? על איזה סד"כ אתה בונה את הטאוריה שלך?

כשיסתיים אותו מבצע נגד הטרור, הכלים ישארו בסיני ויחכו לגפרור שיצית את הגזרה -

אולי יש סיכום שכניסת הכלים הם לזמן קצוב? יש לך מושג? בדקת?

אם זה יהיה שנה הבאה או עוד חמש שנים אי אפשר לדעת,

אבל סביר להניח שזה יקרה בסופו של דבר.

סביר להניח...לדעתך!

פורסם

הגיזרה לא נפיצה כלל, היה רק עכשיו פיגוע מטורף (עם השריונית) וזה לא הצית כלום אז נראה לי שאתה סתם בפאניקה.

כשאתה פרוס לאורך הגבול עם כוחות לא קטנים ותגבור אוירי מאסיבי במרחק 2 דקות טיסה ומולך יש כוח מטורף של חיילים מצרים מצ'וקמקים מצויידים בנשק קל ואיזה מטול RPG שספק עובד- אין להם איך להצית גזרה כי בשניה שהם יעשו את זה תוך כמה דקות יעופו עליהם פגזים ודקה לאחר מכן גם טילי הלפייר.

אבל עכשיו יש להם כבר משוריינים, לא מן הנמנע שכמה טנקי אברמס יגיעו לכיוון וכבר יש להם מסוק בגזרה ומטוסי קרב.

זו גזרה ועוד איך נפיצה היום, יש מספיק כוח אדם ונשקים ומתח באויר בשביל שאיזה כדור תועה ידליק שם את הגזרה.

אני ממש לא בפאניקה אבל מה שקורה עכשיו זה מסוג הדברים שבעתיד יגידו עליהם "הכתובת היתה על הקיר".

פורסם

אולי זה רק אני אבל אם גנבו להם משורין ופרצו את הגבול, אני מסיק שכבר היו להם משוריינים גם קודם :wink:

• תוכן חדש...