Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משוריינים כן, טנקים לא. וחוץ מזה הם תגברו את כמות המשוריינים שהייתה ככה שזה משנה את מאזן הכוחות קצת.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בניגוד למצרים שאולי יחממו גזרה, בעזה יש חבית עם עשרות אלפי רקטות שכבר חיממו את כל הדרום והשפלה. אני חושב שהגזרה הזו צריכה להדאיג אותנו יותר.

בואו נניח שמנהיג מצרים רוצה לתקוף את ישראל, יש לו אפשרות לטפטף כוחות צבא אט אט ולחכות ליום פקודה, שלאחריה יהיה קל מאוד לראות מי אשם ולגבות ממנו מחיר בתשתיות, פגיעה בצבא והכי חשוב פגיעה בתמיכה האמריקאית.

אפשרות שניה היא לתת לטרוריסטים שם רמז שיאפשרו להם יד חופשית לפעול כל עוד זה מופנה נגד ישראל בלבד.

אם אני מנהיג מצרים אז אני בוחר באפשרות השניה, פשוט כי הראשונה היא התאבדות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לא שאני מבין משהו בנושאי צבא, מדיניות הפנים של מצרים, או משהו כזה

א-ב-ל - בעקבות בפיגוע בגבול ממשלת מצרים (ונשיאה מורסי) חטפו קיתונות של רותחים ואפילו גורשו מהלוויותיהם של החיילים המצרים שנהרגו.

התיירות (שהיא ההכנסה העיקרית של מצרים) נפגעה קשות עוד בזמן המהפכה, והמדינה מדממת כסף (סעודיה והצבא המצרי מממנים אותה כרגע כדי שיהיה איך להאכיל את 90 מליון התושבים).

הפיגוע ואיבוד השליטה על סיני החמירו את הפגיעה בתיירות, וכמו שאמרתי התסיסו מאוד את הקהל במצרים (שבאופן מפתיע מאוד דומה לקהל פה שדרש לשטח את עזה) - ולכן הצבא המצרים התחיל לפעול בנחישות בסיני.

הצבא המצרי פועל מכוח הכסף האמריקאי שמממן אותו.

לא נראה לי שמצרים מעונינת במלחמה עם ישראל, לא מנסה לאיים על ישראל, ובעיקר הממשל שם מנסה לשרוד במציאות לא פשוטה ומאוד מורכבת.

מה יהיה בעוד 10 שנים? אלוהים גדול.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תקדים של מי? של צבא מצרים? ההנהגה המצרית נתנה הוראה להוציא להורג 15 שוטרים שלה בכדי לבדוק את תגובתנו? :shock:

חלילה, של כוחות הטרור ששוכנים בסיני.

במשך תקופה ארוכה הם התחמשו וביססו שם תשתיות טרור,

והפיגוע היה פרי של אותם מאמצים מתמשכים.

כמו כל דבר,

הם עושים פעם אחת, מודדים את התגובה,

ואחרכך במידה והחישוב יוצא כזה שמראה על כדאיות העניין,

הם ממשיכים באותו כיוון.

נפל קסאם אחד, הגבנו ברפיון, חבריו לא איחרו לבוא.

כך גם עם הפיגוע הזה,

לדעתי במידה והייתה מתקיימת מציאות בה מצריים לא הייתה מובילה את המהלך הצבאי בסיני,

קרי הטרוריסטים אולי היו נפגעים נקודתית (בפעולת חיסול כזו או אחרת), אך התשתית ממנה יצאו הייתה נותרת ללא פגע - עוד פיגועים דומים לא היו מאחרים לבוא.

הגבול מתעצב לרעתנו כבר קרוב ל 20 שנה, חלק מהעניין בגלל שזה כלל לא עניין את המצרים וכל העולם ואחותו התלוננו על המצרים שלא נוקפים אצבע.

סוף כל סוך הם עושים משהוא אז גם זה לא בסדר?

אולי התסריט שאתם מדמיינים זה שהמיצרים יציעו לצהל להכנס לסיני, לפטור עבורם את הבעיה ואז לצאת?

מאידך, הכלים יחכו בסיני לזמן בו למצרים כן יהיה אינטרס כזה.

איזה כלים? על איזה סד"כ אתה בונה את הטאוריה שלך?

אני לא אומר שבזכות אותם כלי לחימה שנכנסו לסיני יש למצרים פתאום כוח להילחם איתנו בגזרה הזו.

אבל לפני כן, לא היו כוחות כלל - דהיינו השלום הקר והמזוייף היה כזה עד הסוף.

לאחר שיסיימו את המבצע "לטיהור" סיני, הכוחות הצבאיים המצריים ישארו שם קרוב לוודאי,

ואז הגזרה הזו תהפוך להיות מגבול קר לחלוטין, לגבול שנשמר בצורה אדוקה משני הצדדים, בוודאי כבר לא אותו "שלום קר" כשם שהיה קודם.

אני טוען שהפיגוע היה קונספירציה אם תרצה, אך לא של הממשל המצרי,

אלא של ארגוני הטרור שרק ירוויחו מהתגברות המתח המדיני בין ישראל למצרים.

אי לכך, הם עושים ככל שביכולתם כדי שיווצר סכסוך בין השתיים.

בפיגוע הזה זה לא קרה,

אך "תודות" לו "השלום הקר" נראה שונה במציאות בשטח לאחר מכן.

ככה, לאט לאט, אני סבור שהגורמים האיסלאמיים הקיצוניים מנסים לגרום לניגוחים בכיוון ישראל,

עד הקש שישבור את גב הגמל, ויגרור פעולה צבאית נרחבת מצד ישראל...

(לא משנה אם בעזה, לבנון, או סיני :?::roll:)

משם, הדרך להתדרדרות איזורית תהיה קצרה לאור המצב הנפיץ שיש מסביבנו כיום.

כשיסתיים אותו מבצע נגד הטרור, הכלים ישארו בסיני ויחכו לגפרור שיצית את הגזרה -

אולי יש סיכום שכניסת הכלים הם לזמן קצוב? יש לך מושג? בדקת?

לא בדקתי, ואין לי מושג, אבל מצד שני ממש לא נראה לי שהממשל החדש ירצה להיתפש בעיני הציבור כ"מתקפל" בפני ישראל...

סתם אינטואיציה אם תרצה, מה גם - שממש לא בעייה לסמא את האמריקאים, כך שיהפכו ללוביסטים מצריים ויפעילו לחץ על ישראל בקטע הזה.

במידה ומורסי יתחנן לאובמה שיאפשר לו להתיר את שינוי הנספח הצבאי,

בכדי שיוכל "להשאיר את הכוחות בסיני, על מנת למנוע את התפתחותם המחודשת של רשתות הטרור", לא ייתכן?

מצד אחד, יכול להיות שמורסי יחליט להפתיע ויהיה המבוגר האחראי,

יגיד "יאללה, ניקינו את סיני, בואו נמשיך להתחייב בהסכמי העבר".

מצד שני, לא כזו בעייה לתמרן מסביב לזה. ישראל לא תשבור את הכלים בגלל שכוחות צבא מצריים נשארו בסיני, וגם האמריקאים לא יפסיקו פתאום ביום בהיר בבוקר את הסיוע רק בגלל זה,

על אחת כמה וכמה אם יהיה למצרים תירוץ טוב (שכבר יש להם), גם אם ישראל לא מסכימה.

אם זה יהיה שנה הבאה או עוד חמש שנים אי אפשר לדעת,

אבל סביר להניח שזה יקרה בסופו של דבר.

סביר להניח...לדעתך!

סתם מביע את דעתי, ייתכן שאני טועה, אין לי ידע בטחוני נרחב \ הצצה ל"מידע פנימי" כזה או אחר מן הסתם.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני אולי יום אחד אאלץ לא לאכול כובע אלא מפעל כובעים שלם אבל לפי רעות עיני, שכחו ממלחמה עם שכנה ריבונית שלנו, זה לא יקרה יותר, חלק מההיסטוריה!

לא מצרים, לא ירדן, לא לבנון ולא סוריה!

כל ממשלה ריבונית של שכנים שלנו יודעים בודאות שבמקרה של הכרזת מלחמה שלהם, תוך שעתיים המטוסים שלנו מפציצים את עיר הבירה שלהם ותוך יומיים המרכבות כבר יהיו בכיכר הראשית.

המלחמות היחידות שנשארו לנו להלחם הן מלחמות גרילה בכל מיני ארגוני טרור מעזה, לבנון ואולי גם סיני.

אז כולנו תקווה שהמצרים יהיו חזקים מספיק בכדי למגר את העניין הזה שגם מערער את השלטון שלהם וגם פוגע קשות בתיירות בסיני ובמצריים (תייר שמתכנן לנסוע לפרמידות לא יודע איפה זה סיני, הוא שומע בחדשות מצרים ומבטל את הטיול) ואם לצורך כך הם צריכים להכניס כוחות צבאיים לשטח שלהם שבשליטתם, אז יתכבדו ויעשו את זה תחת עינהם הבוחנות שלנו ושל האמריקאים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המלחמות היחידות שנשארו לנו להלחם הן מלחמות גרילה בכל מיני ארגוני טרור מעזה, לבנון ואולי גם סיני.

כאן ירינו לעצמינו ברגל. להילחם בארגון גרילה, שפועל משטחה של מדינה ותחת חסותה,

זה הרבה יותר קשה מלהילחם בצבא מוגדר, למרות שהצבא הוא יותר עוצמתי בכוח האדם והאש שברשותו.

(עזה איננה מדינה, אך לצורך הנקודה הזו זה אותו הדבר)

ברגע שאתה נתקף ע"י הצבא הלבנוני \ כל צבא \ גוף היררכי כזה או אחר, אתה יכול להיכנס בו עד הסוף,

אבל ברגע שאתה נתקף על ידי גוף עוין, ששוכן בתוך אוכלוסיה אזרחית תמימה לכאורה,

הרבה יותר קשה לתמרן ולנהל קרב יעיל במציאות שכזו - וזה הופך את המבצע למסובך פי כמה.

אם נמשול את כל הצבא לחייל בודד, אתה כבר לא צריך להיות במצב shoot to kill,

לירות בכל מה שלובש מדים בצבע אחר,

אלא אתה צריך לכוון ולהפעיל שיקול דעת - מה שמותיר אותך פגיע ודורש ממך להפעיל מאמצים גדולים יותר.

(בעזה יש עזתים "תמימים", הלבנונים "עוצמים עין" מקיומו של חיזבאללה אך לא משתתפים בפעולותיו לכאורה ואי לכך חפים מפשע, ומצרים "לא אשמה" בכך שהתפתחה צלחת פטרי של מחבלים בגודל של אי שלם בשטחה).

אז בגלל שכולם תמימים, אנחנו לא יכולים לתקוף אותם "על הדרך",

ונאלצים לתמרן עם מציאות בטחונית בה קשה מאוד לפעול בשטח שתוקף אותך,

מבלי לירות לעצמך ברגל מבחינה מדינית.

בגלל זה לא יהיו (לפחות בטווח הקרוב) מלחמות מהסוג הסטנדרטי כביכול -

הם למדו לרקוד על שתי חתונות והבינו שכך כואב לנו הראש פי עשר,

ואנחנו הבנו שכרגע אין לנו איך להתמודד עם הפרדוקס הזה, אז אנו מנסים להימנע ממנו ככל הניתן (מכאן הסלחנות ואורח הרוח)

במידה ונגיע למצב של לוחמה חזיתית בין מדינות זה כבר יהיה בנקודת פיצוץ שתצית את כל האיזור,

ולכן כולם נמנעים מכך וינסו לעכב את הנקודה הזו ככל שביכולתם.

אני מאמין שבמידה ותיפתח חזית מוצהרת מול אחת המדינות השכנות שלנו,

ייתכן מאוד שמדינות שכנות נוספות יחליטו "לקפץ על ההזדמנות",

אמנם, כרגע אין להם כוח לעשות זאת (בין אם בגלל שיש לנו עליונות צבאית, ובין אם בגלל שמבחינה מדינית הרבה שחקני מפתח ערבים עדיין תלויים בתמיכתו ואישורו של המערב).

לכן, הם מבשלים את זה לאט לאט.

(מי זה הם? אותם גורמים קיצוניים שמנסים להביא לאיסלאמיזציה של המזרח התיכון).

אם יצליחו להקצין את כל המדינות שמסביבנו (רוב העבודה הקשה כבר מאחוריהם),

זה המהלך הטבעי אותו ינסו להוביל -

מלחמת העצמאות round two.

אני מקווה שאתבדה,

אבל אם הדברים ימשיכו במסלולם, נדמה לי שבעוד 5-10 שנים התרחיש הזה יכול להיות ריאליסטי לחלוטין :roll:

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אולי זה רק אני אבל אם גנבו להם משורין ופרצו את הגבול, אני מסיק שכבר היו להם משוריינים גם קודם :wink:

יש הבדל בין רכב משוריין שיש לו חרכי ירי ומתקן לירי אלפ״ה (אמצעים לפיזור הפגנות) כמו זה שאיתו היה נסיון הפיגוע לבין נגמ״שים שמצויידים במקלעים כבדים ומקלעים בינוניים ומשגרי פצצות מרגמה וטנקי מערכה (אברמס).

כשאני אומר שנאכל חרא מהכנסת הכוחות המצרים לאיזור הגבול אני לא מדבר על טווח הזמן המידי או הקצר, אני מדבר על הטווח הארוך.

המצרים כרגע קובעים עובדות בשטח.

אגב, כנראה שאני לא כזה מנותק בתחושות שלי- בדיוק התפרסמה ידיעה שהאמריקאים הציעו לשלוח לסיני כוחות שלהם כדי להרגיע את ישראל כך שכנראה יש עוד כמה שותפים לתחושותיי וזה מצויין כי זה אומר שההנהגה עירנית למהלכים של מצרים ומנתחת שזה לא טוב לנו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שמע, לשמחת כולנו, מעבר לכל הדמגוגיה, להתלהמות ול"סמרטוטונים מטעם", מתחת לפני השטח הדברים החשובים דווקא עובדים פה לא רע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו לומר - נכון, אמנם החולה סובל מסרטן עם מספר גרורות בכל הגוף,

אבל לא נורא, כרגע זה לא מצב מסכן חיים, אז בואו נסתכל על חצי הכוס המלאה :wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

זה כמו לומר לאדם שסובל מנזלת אלרגית (וקבועה) שלפחות זה לא יהרוג אותו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...