Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים החמים הללו ובנסיעותי הרבות, אני רואה הרבה מאוד רכבים תקועים בדרכים עם מכסה מנוע פתוח.

שמתי לב שרכבים רבים הם מאזדות מהדגמים הישנים.

אפשר לפתוח שרשור ושכל אחד ירשום איזה רכב תקוע הוא ראה היום.

הסטטיסטיקה יכולה להיות מאוד מעניינת.

פורסם

הסוג שנתקע הכי הרבה נקרא "מכונית מוזנחת".

מכונית מטופלת, שמשתמשת בנוזל קירור איכותי לעולם לא תתחממם ותרתח.

אתה מוזמן לטיולים של מועדון ה 5, תראה מכוניות בנות למעלה מ 50 שנוסעות בכיף גם בימים החמים ביותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תגובתו של חן נכונה וחכמה, הפנם אותה ותהנה מרכב אמין.

רכב "אמין" נחלק לשני קריטריונים.

1. אחזקה+ צורת נהיגה- תלוי רק בנהג, אחזקה נכונה ודואגת תגרום לרכב להחזיר באמינות. כנ"ל לגבי צורת הנהיגה שלך, אם תקרע את הרכב, יהיו תקלות, תנהג בעדינות יהיו פחות תקלות.

2. בלאי טבעי- אין מה לעשות, באיזשהוא שלב כל רכב סובל מתקלות בלאי טבעי, אף אחד עוד לא מצא פתרון להזדקנות ;)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הסוג שנתקע הכי הרבה נקרא "מכונית מוזנחת".

קיבלת תשובה לשאלה שלך, ההנחה היא שרכב מוזנח שהוא יחסית חדש לא יתקע כי הבלאי עדיין נמוך.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

קנה רק את נוזל הקירור הכי טוב.עדיף עם שם של יצרנית רכב גדולה, לא יצרנית שמנים ובטח לא יצרנית חמרי ניקוי או נשרים אמריקאיים .בד"כ הוא יקר.בזה לא מתקמצנים.

פראפלו,G12 או האדום של GM - מעולים.

פורסם

רכבים ישנים ורכבים חדשים יכולים להתקע,

ואתה לא יודע למה הוא נתקע, לפעמים זה בגלל צמיג תקול, לפעמים זה בגלל שעוד שניה המנוע עולה באש.

אבא שלי עצר את הקורולה אחריי התקדמות ממושכת בפקק, בגלל שהייתה התראה לגביי קלאץ' חם יתר על המידה. (קורולה רובוטית)

עם הגטס לא נתקעתי בחיים, פעם אחת נתקעתי עם פנצ'ר אבל זה היה בחניה.

מה שאני רואה בדרך זה בעיקר רכבים ישנים, אבל סביר להניח שהתחזוקה שלהם לא משהו.

עובדה שקרובי משפחה שלי נסעו עם שרייד 93' עד לפניי מספר שנים (כיום נוסעים בi20, בציר 2010 שתוחלף בעוד מספר חודשים למשהו אחר), מחוץ לעיר ובתוך העיר, בלי שום בעיות מיוחדות שדרשו לעצור את הרכב באמצע הנסיעה. לרכב היו 180 אלף ק"מ אם אני זוכר נכון. (בכל זאת עברו 7-8 שנים מאז).

הכול זה עניין איך הרכב מטופל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

סטטיסטית ללא ספק רנו, כמעט כל יומיים-שלושה יוצא לי לראות איזו רנו (לרוב מגאן דור קודם) לצד הדרך עם מכסה מנוע מורם, בין אם זה בעליה של פרויד או בין אם זה על כביש 2 או בכבישי הצפון.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

מה שאתם מתארים הוא חסר משמעות. חסר המכנה - מספר המכוניות מכל דגם היוצאות לכבישים באותו יום.

יוסיסופר - אני מניח שלפני 20 שנה היית מציין "סובארו מדמים ישנים" ולפני 10 שנים "מיצובישי מדגמים ישנים" - כיון שיצרנים אלה שלטו בשוק המכוניות עשרו קודם וכאשר המכוניות הגיעו ל-10-12 שנה הבלאי הטבעי וההזנחה , במיוחד של קוני היד השניה (הי אלה בד"כ אנשים המתקשים לתקצב את רכישת הרכב ואחזקתו) עשו את שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני נוסע עם רכב תקין ומטופל, נוסע רגוע וללא האצות מיותרות.

לא זאת היתה כוונתי בשרשור, מעניין אותי איזה רכבים נתקעים הכי הרבה בכבישים, ולא משנה השנתון שלהם.

פורסם

רכב מוזנח בדרך כלל יתקע,

אני ראיתי המון פונטו דור ראשון תקועים עקב בעיות התחממות - כנראה בעלים ששם מי ברז בלבד ברדיאטור.

גם רכבים עתיקים שבני מיעוטים אוהבים נתקעים המון- גם לנטיסים , גרמניות ישנות, וולוו.

בדרך כלל ניתן לא להתקע ככה בהפעתה - תמיד יש אינדיקציה לפני - רעשים מוזרים וחוסר שגרה שהרכב מראה - כמובן גם מחשב הרכב מאתר תקלות.

פורסם
רכב מוזנח בדרך כלל יתקע,

אני ראיתי המון פונטו דור ראשון תקועים עקב בעיות התחממות - כנראה בעלים ששם מי ברז בלבד ברדיאטור.

גם רכבים עתיקים שבני מיעוטים אוהבים נתקעים המון- גם לנטיסים , גרמניות ישנות, וולוו.

בדרך כלל ניתן לא להתקע ככה בהפעתה - תמיד יש אינדיקציה לפני - רעשים מוזרים וחוסר שגרה שהרכב מראה - כמובן גם מחשב הרכב מאתר תקלות.

את האמת, תמיד כשאנחנו עולים מים המלח, איכשהו נתקעים מאחוריי איזה פונטו ישנה, S60 או S75 שבקושי עולה, בדרך כלל רואים גם כאלו על הדרך, כנ"ל לגביי הדרך חזרה מאילת לכיוון באר שבע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שלום.

רכבים שנתקעים מתחלקים לשני סוגים - רכבים ישנים שסובלים מהזנחה, לרוב מאזדות, טויוטות ומיצובישי ישנות, שבעליהן לקחו את המושג "אמינות יפנית" רחוק מדי. לקבוצה הזאת אפשר להוסיף רכבי יוקרה ישנים (מה לעשות, המחיר עם השנים ירד, אבל מחירי החלפים לא), שלבעליהן אין כסף לטפל בהם, ולרוב מושבתים אחרי תקלה רצינית ראשונה.

הסוג השני - רכבים שסובלים מאמינות נמוכה עקב תכנון לא מוצלח, כמו חלק מדגמי רנו, פיאט, VAG, PSA , דייהו, מיצובישי, והיד עוד נטויה. יש לציין שגם היפנים והקוריאנים לא חסינים מזה. רכב כזה, גם אם מטופל ומתוחזק לפי הוראות יצרן (יצרנים גם נוטים להגזים עם קביעת מרווחי טיפולים), עדיין ימרר את את חיי בעליו עם תקלות חוזרות. תכנון גרוע יכול להיות גם OVER ENGINEERING, משמע ייצור רכב יותר מורכב מכנית וחשמלית ממה שהוא אמור להיות, דבר שאוהבים לעשות בעיקר צרפתים וגרמנים (גם יפנים, אבל לרוב רק לדגמים לשוק יפני ואמריקאי שאנחנו לא זוכים לראות פה), שאם יש יותר מערכות ברכב, הם יתקלקלו יותר. לפעמים גם לא תהיה שום בעיה בתכנון הרכב, אבל הוא יסבול מאמינות ירודה עקב איכות הרכבה גרועה (ראה טויוטה קורולה דור לפני אחרון).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
קנה רק את נוזל הקירור הכי טוב.עדיף עם שם של יצרנית רכב גדולה, לא יצרנית שמנים ובטח לא יצרנית חמרי ניקוי או נשרים אמריקאיים .בד"כ הוא יקר.בזה לא מתקמצנים.

פראפלו,G12 או האדום של GM - מעולים.

רצויי לקנות נוזל קירור מקורי של היצרן. הנוזל של GM לא מתאים לכל רכב, אלא רק לרכבים של GM - בגלל החומרים בו יש אטמים שלא מחזיקים כאשר הם לא של GM.

נוזל קירור ג'נרי טוב זה פרסטון, וולווליין, וורט. מי שלא רוצה ג'נרי שיקנה מקורי בלבד לרכב שלו וזה לגמרי לא יקר אלא המחירים סבירים למדי, אלא אם כן יש לך משאית שצריך 30 ליטר של נוזל קירור.

מהתבוננות אמפירית שלי על שולי הדרך, לרוב אני רואה יפניות ישנות תקועות, בעיקר דיהטסו סיריון יוצאות ליסינג/השכרה ודיהטסו שרייד הדגם של תחילת שנות ה-90. כניראה אנשים שקונים רכב יפני זול חושבים שלא צריך לטפלט בו, לכן בגלל ההזנחה מתחילות הבעיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...