Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הוט מובייל אני לא משוכנע שתדר 850 כל כך קריטי.

הוט מובייל בעצמם מוכרים למשל את האופטימוס סול שאין לו 850.

אז כנראה שהכיסוי של 2100 מספיק טוב.

הוט מובייל עצמה עובדת אך ורק ב UMTS 2100.

עד שישלימו פריסה מלאה הרשת שמגבה אותם היא פלאפון שעובדים UMTS 850/2100.

כך שכדי שלא תהיה קליטה בהוט מובייל עם מכשיר 2100 צריך להיות באיזור שאין בו קליטה של הוט מובייל וגם אין בו קליטת פלאפון 2100.

באיזורים מיושבים זה כנראה לא קורה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תודה לפיץ' - אגב מה קנית בסוף?

כרגע אני חושב ש3 הדגמים שאני ממליץ לו הם דפיי+, גלקסי אייס, וXPERIA RAY

חבר שעבד כטכנאי של פלאפון אמר שהוא לא מכיר את הדפיי אבל מוטורולה בכללי לא להיט.

לאבא של חבר אחר היה גלקסי אייס, שהיה מפוצץ בתקלות.

על הסוני בחיים לא שמעתי.

הדוד עובד בבנק ככה שעמידות הדפיי פחות קריטית :) וגם ככה יש כיסויים בימינו.

כרגע זה נראה שלסוני יש מצלמה טובה יותר, זה כן שיקול - האם הממשק נח וידידותי? האם המכשיר עצמו טוב?

לי יש ריי. המכשיר עצמו מאוד נחמד ונוח, יש לו מצלמה לא רעה (תמונות לדוגמה בסוף) ויש לו סוללה לא רעה. אני אישית מאוד מרוצה. במקור חיפשתי סמארטפון קטן (לאו דווקא זול). בסופו של דבר התלבטתי בין הריי לגלאקסי אייס, הסיבה שקניתי את הריי היא שהוא פשוט "נפל" לי לתוך היד- משמע, הרגיש לי הרבה יותר נוח כשהחזקתי אותו מאשר האייס, שהרגיש הרבה יותר גדול ומגושם. מבחינת חומרה הוא דיי זהה ל ARC הקודם (לא S), כך שמבחינת ביצועים לא אמורה להיות בעיה. המסך הוא אמנם LCD רגיל (לא OLED) אבל הוא מואר היטב ורואים אותו גם כשיש אור חזק בחוץ.

חסרונות עיקריים:

1.בדור שלישי תומך 2100 בלבד (גם 900, אבל זה לא רלוונטי לארץ), לא תומך 850.

שים לב שקיימים בשוק שני דגמים: ST18a ו ST18i. ה i הוא הדגם הנפוץ והוא תומך רק 2100. ה a זה הדגם האמריקאי שתומך גם ב 850. שים לב איזה מהם אתה קונה- אם אתה קונה a החסרון הזה בטל.

2.המסך הוא 3.3 אינץ', אבל הוא 16:9, משמע הוא צר יותר וגבוה יותר ממסך סטנדרטי. המשמעות היא שבמצב עומד השימוש במקלדת לפעמים לא כ"כ נוח (אבל במצב שוכב המקלדת מאוד רחבה ונוחה).

3.בהשוואה לסמסונג גלקסי S (לא 2) קליטה קצת פחות טובה באזורים מרוחקים מאנטנות (נבדק באמצע השדות ליד הבית שלי). הכוונה- במקומות מסויימים שהגלקסי הראה קליטה מלאה הריי הראה פחות מזה. לא נמצא מקום שבו לגלקסי היתה קליטה ולריי בכלל לא (מדובר על דור שלישי בלבד- אני בהוט מובייל). במקומות שלא היתה קליטה לשניהם (ומדובר על איזורים מאוד ספציפיים ברדיוס של כמה מטר), לא היתה קליטה של אף רשת- גם לא GSM (דור שני).

מפרט+ביקורות: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_ray-3972.php

מדובר באתר מצוין להשוואה של מכשירי סלולר באופן כללי.

לגבי התמונות- את התמונה של האופניים צילמתי היום, החור הזה הוא חור שנפער באחד הרחובות בקרית ביאליק בתחילת החורף שעבר. העליתי את התמונה כי מדובר בתמונה שצולמה בתנאים יחסית חשוכים. תמונות בלילה אין לי.

DSC_0003.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם
מכשירי אנדרואיד זוללי זכרון RAM. אם יש פחות מחצי ג'יגה זכרון RAM, ניתן לטעון רק מעט אפליקציות ואח"כ המכשיר הופך להיות מאוד איטי, וכמובן מתסכל.

אם הדוד שלך ברשת פלאפון ונגזרותיה ( כמו הוט מובייל) צריך לקנות מכשיר שתומך בתדר 850 (לא תדר 850 GSM ) אחרת באיזורים מסוימים יהיו בעיות קליטה. הרבה מכשירים לא תומכים בתדר זה.

בהצלחה

יהודה

נקודה חשובה מאוד.

לי יש חצי גיגה RAM , ובתפקוד נורמלי(מבלי להשתמש ב-TASK KILLER כול שניה) זה מספיק לי על הקשקש, ואני לא אחד שמשתמש יותר מדי באפליקציות. פחות מזה ,זה ניראה לי בעייתי.

פורסם

מצורפת התמונה המובטחת של האופניים. אם אתה מעוניין לחכות, אני אצלם כמה תמונות בלילה ואעלה אותן כדי שתוכל לראות את הביצועים בחושך.

אגב, האיכות באתר ממש ירודה- אצלי במחשב רואים הרבה יותר טוב. יש איזה אתר חינמי שאפשר להעלות אליו את התמונות בגודל מלא?

DSC_0056.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם
נקודה חשובה מאוד.

לי יש חצי גיגה RAM , ובתפקוד נורמלי(מבלי להשתמש ב-TASK KILLER כול שניה) זה מספיק לי על הקשקש, ואני לא אחד שמשתמש יותר מדי באפליקציות. פחות מזה ,זה ניראה לי בעייתי.

הנחה מוטעית שבהחלט הייתה מנת חלקי. עד שהרביצו בי תורה.

באנדרואיד אתה לא רוצה להשתמש בטאסק קילרים בכלל. המערכת יודעת לנהל את הזיכרון בעצמה טוב מאוד.

לא יודע אם בשונה ממחשבים ומערכות אחרות, אבל באנדרואיד ככל שחלק גדול יותר מהראם תפוס, המכשיר יגיב לך יותר מהר כי יש יותר אפליקציות שמוכנות לשליפה ברגע.

היה לי קשה לקבל את זה בהתחלה, אז פשוט ניסיתי. אמנם יש ירידה מינורית בזמן סוללה, אבל הביצועים והיציבות הכללית של המערכת עלו.

חבר עם גלקסי אייס לא חווה בעיות או תקיעות, ומאוד מרוצה מהמכשיר.

לגבי התדרים, זה לא נכון שאין ל900 משמעות בארץ. פלאפון ומי שמתעלק לה על התשתית אמנם עובדים על 850 בדור שלישי, אבל אורנג', סלקום ונגזרותיהן עובדות עם 2100 ו-900.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני רק מבקש להזכיר לך שכחלון מתעקש שתוך כמה שבועות בודדים יפתח שוק יבוא הסמארטפונים ותהיה הורדה של עשרות אחוזים במחירי הסמארטפונים אז אולי כדאי להמתין מעט עם השדרוג.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדיוק ההפך, הוא פותח את כל השוק ומוריד את החסמים.

עכשיו כל חברה תוכל לייבא מסחרית סמארטפונים, מה שהיום, באופן הזוי, אסור עפ"י חוק! :shock:

הסמארטפונים יוזלו בעשרות אחוזים", כך אמר היום (ג') שר התקשורת משה כחלון ל-ynet. "זה יקרה בתקופה הקרובה, לא היום ולא מחר, נוביל הקלות משמעותיות בייבוא, דבר שיאפשר לכל חברה לייבא סמארטפונים. עד כה, הייבוא מרוכז אצל 3 חברות, אין תחרות אמיתית. שווקים פרטיים הסתמכו על מלאים קטנים והתקשו להתחרות בחברות הסלולר - לא עוד".

פורסם
לגבי הוט מובייל אני לא משוכנע שתדר 850 כל כך קריטי.

עדיף להיות טיפה יותר זהירים כשמיעצים, במיוחד מכיון שיש תלונות על בעיות קליטה פה ושם .

אני רק מבקש להזכיר לך שכחלון מתעקש שתוך כמה שבועות בודדים יפתח שוק יבוא הסמארטפונים ותהיה הורדה של עשרות אחוזים במחירי הסמארטפונים אז אולי כדאי להמתין מעט עם השדרוג.

תהיה ירידת מחיר, אבל קטנה ( המס לא יורד) ולא מיד.

ההקלות הבירוקרטיות יקלו על כל חנות סלולר קטנה ליבא ישירות, כך שיהיה מבחר גדול יותר ובשוליים גם ירידת מחיר, שמשקפת את הירידה בבירוקרטיה ואולי גם קצת מתח רווחים של היבואנים.

מה שכן, יהיו יותר מציאות של "סוף העונה" , כלומר דגם בסוף חייו ( אולי גאלקסי S2 בעוד כמה חודשים )

יהודה

פורסם

שתי תמונות נוספות, טריות מעכשיו:

תמונה שצולמה מהמרפסת שלי- במציאות האיזור פחות מואר ממה שנראה בתמונה.

תמונה נוספת של האופניים- עם הלד ממרחק של כ-4 מטרים. אני חושב שהאור ממחזירי האור קצת בילבל את המצלמה, אבל בכל מקרה רואים שמדובר באופניים.

DSC_0060.jpg

DSC_0058.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם
תודה לפיץ' - אגב מה קנית בסוף?

לא קניתי. אני מתאפק כי אני לא סגור עדיין מבחינת חבילה וכן צפויה הרפורמה של כחלון.

הקניה תהיה ה-DEFY+.

משכנתא זה קל

פורסם

יש התפתחויות.

תקנות חדשות שיביאו להוזלה ניכרת במחירי המכשירים הסלולרים המיובאים, יובאו בחודש הקרוב לאישור ועדת הכלכלה בידי שר התקשורת משה כחלון. מנכ"ל המשרד, עדן בר-טל, הודיע על כך היום (ד') לוועדה בדיון מעקב על אחרי התקדמות התחרות בשוק הסלולרי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התקנות אושרו!

ועדת הכלכלה אישרה היום (א') צווים שפותחים את התחרות בשוק הסלולר על מכירת מכשירים ניידים, במטרה להוזיל את מחיריהם בעשרות אחוזים. הוועדה ביטלה את החסמים הטכניים והבירוקרטים על ייבוא המכשירים, שרובו מרוכז היום בידי חברות הסלולר הגדולות.

עכשיו נראה מה תהיה ההשפעה על המחירים.

• תוכן חדש...