Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה הנעת רכב גורמת לבלאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי איזו מחשבה שתמיד קיימת אצלי שכל הנעה מחדש של הרכב מקצרת את חיי הרכב.

למשל, אם אני צריך להזיז את הרכב כמה מטרים, ב-99% מהמקרים אני פשוט דוחף אותו בניוטרל, ולא מניע.

היום, הייתי במוסך באי-אלו עניינים, ולצורך התיקון והדיאגנוזה הם הניעו את הרכב, לדעתי, עשרות פעמים.

כל פעם זה עיצבן אותי מחדש.

השאלה - עד כמה נזק/האצת בלאי קיימת בהנעה של רכב, ובאילו חלקים מדובר?

האם במנוע עצמו, או אולי רק בסטרטר?

תודה!

פורסם

כלל: שימוש גורם לבלאי (ואפילו אם הוא מועט). לכן הסטרטר והריליי שלו יתבלו (לא באופן כל כך נורא- בלאי סביר [ירדו לו 10 הנעות מתוך ה30,000 שהיו לו:wink:])

לגבי שאלתך: זאת שאלה שאי-אפשר ממש לענות לך עליה כי-

ברמת העיקרון הבלאי נוצר עקב כך שהשמן עדיין לא הגיע לכל המכלולים ;במבחן המציאות רכבים מונעים יותר מפעמיים ביום לכל הפחות ובד"כ כלי רכב מחזיקים (אם מטופלים כשורה) לפחות 10 שנים בלי 'לפתוח מנוע'.

ההיגיון אומר שהבלאי בשימוש בטווח נסיעה של 200,000 KM יותר משמעותי מאשר מספר ההנעות המינימלי שהוא [365*2*10] 7300 הנעות לפחות.

ועדיין ברוב המקרים, המנוע רחוק מלצרוך שמן באופן של מוות קליני.

אפשר לנסות להשוות בין שני כלי רכב המטופלים באותה צורה , שאחד מהם נוסע 40K ק"מ בשנה לרכב שנוסע 15K ק"מ בשנה ,לאחר 10 שנים מה יהיו התוצאות של חופשים בלאגרים גל הארכובה\ספייסרים\תצרוכת שמן בהנחה ששני כלי הרכב מונעים פעמיים ביום בלבד.

ומכאן ,התשובה נראית לי ברורה.

פורסם

כשאומרים שהתנעת מנוע גוררת בלאי רב מתכוונים לחלקיו הפנימיים של המנוע, אלה שזקוקים לשמן שיגן עליהם. כשהמנוע קר והשמן צמיגי השימון לא אפקטיבי והבלאי גדל. מהרגע שהרכב הגיע לטמפרטורת העבודה הבלאי של הרכיבים מינימאלי (ויש כאלה שאומרים ש 90% מהבלאי של המנוע הוא בעת ההתנעה). כשהרכב חם הנעה מחדש לאחר חצי שעה-שעה ואף יותר גוררת אחריה בלאי מינימלי וזניח ביותר.

רכבים שעושים נסיעות קצרות לרוב לא מגיעים לטמפרטורת העבודה וגורמים לבלאי מוגבר בכל המכלולים (מנוע, גיר, סטארטר, מצבר).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דרך אגב:מלבד טמ"פ עבודה, הבלאי בהנעה 'גבוהה יותר' אחרי שהרכב עמד לילה (בד"כ) או יותר ומפאת כך כל השמן התנקז לאגן.

פורסם
כשאומרים שהתנעת מנוע גוררת בלאי רב מתכוונים לחלקיו הפנימיים של המנוע, אלה שזקוקים לשמן שיגן עליהם. כשהמנוע קר והשמן צמיגי השימון לא אפקטיבי והבלאי גדל. מהרגע שהרכב הגיע לטמפרטורת העבודה הבלאי של הרכיבים מינימאלי (ויש כאלה שאומרים ש 90% מהבלאי של המנוע הוא בעת ההתנעה). כשהרכב חם הנעה מחדש לאחר חצי שעה-שעה ואף יותר גוררת אחריה בלאי מינימלי וזניח ביותר.

רכבים שעושים נסיעות קצרות לרוב לא מגיעים לטמפרטורת העבודה וגורמים לבלאי מוגבר בכל המכלולים (מנוע, גיר, סטארטר, מצבר).

איתמר.

גם רכב שעושה נסיעה ארוכה, בתחילת הנסיעה המנוע יהיה קר והשמן יהיה צמיגי, מה ההבדל?

פורסם

לפותח השרשור, הנעת הרכב יוצרת בלאי, עמידה בסרק יוצר בלאי, כיבוי הרכב יוצר בלאי והעמדת הרכב לזמן ממושך יוצר בלאי. בקיצור, עזוב אותך מפילוסופיה והשתמש במכונה הזו הקרויה רכב כאוות נפשך (במסגרת הגדרות היצרן כמובן), תפקידה לשרת אותך לפרק זמן מוגדר (חוק תעשייתי מוכר) ותו לא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם רכב שעושה נסיעה ארוכה, בתחילת הנסיעה המנוע יהיה קר והשמן יהיה צמיגי, מה ההבדל?

ההבדל הוא שהרכב שנסע מעט עבד רוב הזמן על מנוע קר, וברכב שהשתמשו בו לנסיעות ארוכות רוב השימוש בו היה עם מנוע בטמפ' עבודה ומשומן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ראיתי באוטודיפו מן תוסף של חברת ״דלק״ אם אני לא טועה, משהו עם שלוש אותיות בלועזית. בסרטון מדברים על זה שמוסיפים אותו לשמן והוא נתפס על החלקים הפנימיים של המנוע כך שבעת התנעה קצרה החומר אמור לפצות בדיוק על השניות הקריטיות האלו עד שמשאבת השמן נכנסת לעבודה ושולחת את השמן לכל החלקים הרלוונטיים. אם זה אמיתי? לא הייתי מוסיף את התוסף הזה לקארטר השמן אצלי. מצד שני- זאת חברה ישראלית וסביר להניח שלא תשים לעצמה רגל עם מוצרים ללא תועלת בגלל שקיים פתח לתביעות. הבחירה בידיך.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
ההבדל הוא שהרכב שנסע מעט עבד רוב הזמן על מנוע קר, וברכב שהשתמשו בו לנסיעות ארוכות רוב השימוש בו היה עם מנוע בטמפ' עבודה ומשומן.

עפ"י מה שאתה אומר, במידה ושני כלי הרכב טופלו באותה הצורה ולא עברו התעללות כלשהיא,

רכב שהונע פעמיים ביום בשימוש שנתי של כ- 15K ק"מ לשנה- אחרי 10 שנים 150K ק"מ

יהיה במצב פחות טובבהכרח

מרכב שהונע פעמיים ביום בשימוש שנתי של כ-40K ק"מ לשנה - אחרי 10 שנים 400K ק"מ

תמוה בעיניי.

ראיתי באוטודיפו מן תוסף של חברת ״דלק״ אם אני לא טועה' date=' משהו עם שלוש אותיות בלועזית. בסרטון מדברים על זה שמוסיפים אותו לשמן והוא נתפס על החלקים הפנימיים של המנוע כך שבעת התנעה קצרה החומר אמור לפצות בדיוק על השניות הקריטיות האלו עד שמשאבת השמן נכנסת לעבודה ושולחת את השמן לכל החלקים הרלוונטיים. אם זה אמיתי? לא הייתי מוסיף את התוסף הזה לקארטר השמן אצלי. מצד שני- זאת חברה ישראלית וסביר להניח שלא תשים לעצמה רגל עם מוצרים ללא תועלת בגלל שקיים פתח לתביעות. הבחירה בידיך..[/quote']

יש לי חבר שעובד ב'מוסך עינב' , הוא סיפר לי שהוא ראה במו עיניו [במוסך 'סמוך' בראשון לציון] איך שמריצים מנוע ללא שמן (וללא אגן שמן) עם תוסף מיוחד ששומר על אי-שחיקה והמנוע הורץ שעה שלמה (קשה לי להאמין- אבל קשה לי גם שלא להאמין לו)

בכל אופן, לא בטוח שזה טוב לטווח הארוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בהכרח יותר טוב, אבל יכול להיות שמצבם יהיה זהה. זה תלוי באופן השימוש של שני הרכבים. לא התעללות, אלא רוב הנסיעה במהירות שיוט אחידה בכבישים בינעירוניים מישוריים, לעומת האצות והאטות חוזרות ונשנות בתוך העיר, עליות וירידות.

אישית הייתי מעדיף רכב שנסע 40K בשנה אבל רוב המוחלט של הק"מ היה במהירות שיוט בדרכים בינעירוניות מאשר רכב שנסע 15K בשנה אבל בקושי יצא מהעיר.

יכול להיות שאני טועה כמובן, אני לא מומחה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חיים גורמים להזדקנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה שטויות, אני לא יגיד שאתה דואג יותר מידי, ואתה חושב יותר מידי לעומק, בגלל שאני דומה לך מבחינת זה.

תנחם את עצמך בזה שאתה לא הולך להחזיק את הרכב 50 שנה, תוך כמה שנים אתה תעיף אותו.

הבלאי שהוא גורם הוא לא גבוהה, הרכב תוכנן לעמוד בזה, יש דברים אחרים שיותר חשוב לטפל ולשמור עליהם.

(יש מכוניות מחזיקות לך גם 20 שנה עם אותו מנוע ואותו סטרטר, הכל עניין של תחזוקה והתנהגות).

פורסם

הנזק שנגרם לבריאות שלך גדול בהרבה ואי אפשר למדוד אותו בכסף.

וגם כתבו לך עוד דבר נכון בעוד כמה שנים ממילא יהיה לך רכב אחר אז מה זה משנה.

חוץ מזה כל רכב בכל מצב מתבלה בגלל זה בסוף מחליפים.

פורסם

אישית אני משתדל להמנע מנסיעות למרחקים קצרים, אם אין איתי "ציוד" אני הולך/רוכב. גם תצרוכת הדלק של מנוע קר זוועתית.

באשר לבלאי- תשוו תפוחים לתפוחים!

אף אחד לא טוען שמנוע שמותנע קר ואח"כ נסע 40 ק"מ הנזק של ההתנעה נמחק (למצבר אולי זה כן עוזר)

הרעיון הוא להשוות בין רכב שנוסע 40X2 לבין רכב שנוסע 6X5 ק"מ ביום. לפעמים זה יהיה גם 3X8 (שמונה נסיעות קצרות).

בהנחה שהחלפת השמן נעשית לרוב על פי ק"מ, הרכב הראשון יטופל יותר מפעם בשנה.

מחוץ לעיר בנסיעה מישורית נגרם גם פחות בלאי לגיר!

נסיעה בפקקים משולה לנסיעה עירונית מתמשכת.

לדעתי הבלאי ברכב של 40X2 יהיה נמוך יותר, במנוע ובגיר וגבוה יותר במע' הקרור למשל (שוב, תלוי בשגרת הטיפולים)

• תוכן חדש...