Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי לקרובי משפחה עם מכונית אחרת על מנת שימשיכו את הנסיעה בכביש ויבדקו אם בהמשך יש מפרץ או מקום בטוח להחליף את הפאנצ'ר, הכביש לכל אורכו (כ 6 ק"מ) ללא שוליים רחבים או מקום בטוח להחלפת הפאנצ'ר, כמו כן הצמיג נקרע ואין אפשרות להמשיך לנסוע על הג'אנט ללא גומי מרחק גדול כ"כ.

והסברתי כבר בפוסט שאחרי 3 שעות וחצי התייאשתי מלחכות למשטרה, ביקשנו מנהג משאית שיחסום את העליה לכביש (לא את הכביש המהיר עצמו - בתמונה שצירפתי, מצד ימין לאוטו).

למי שמכיר את האזור - הכביש המדובר הוא כביש 22 בתחילתו מכיוון דרום, הקטע שנחסם הינו העליה על הכביש מחוף שמן שבפועל כמעט ריק מתנועת מכוניות (לרוב רק משאיות באות מהכיוון הזה).

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נו, באמת. עכשיו זה כבר מוגזם. אם אתה נוסע במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך - אחת היא אם אתה נוסע בשמאל או אם אתה נאלץ לעקוף מימין. האינדיבידואליזם הוא אבן הנגף של תרבות הנהיגה והבטיחות, וכולם צריכים לנהוג לפי כללי הבטיחות!

כמובן שאני לא תומך בנסיעה "שמלאנית" אבל מסיבות אחרות כמו משהו קטן שקוראים לו בטיחות!

מה זה קשור למה שכתבתי?

אתה לא יודע להסתדר בגשם במהירות שהיא מעל 50 קמ"ש? אין בעיה. תעשה את זה בימני.

תפנה את המסלול השמאלי לאחרים שיכולים.

הבעיה היא לא ברכבים. המכוניות של היום עם שלל אביזרי הבטיחות שלהן עומדות בכבוד במהירויות המדהימות של הכבישים שלנו גם בגשם כבד.

הנהגים הם גורם הכשל.

אבל שוב, מי שלא בטוח בעצמו שישאר בבית או שיזחל בימני.

נהג נפוח מחשיבות עצמית ומזלזול בזולת שנוסע על 60 קמ"ש בשמאלי ועוד טורח להגיד שמבחינתו זה בסדר כי גם אלו שמאחוריו לא צריכים לנסוע מהר יותר, הוא בין הגורמים הישירים לתרבות המגעילה של הנהיגה בימנו.

פורסם

שלא תבין לא נכון: אני מסכים עם הדברים. מה שאני לא מסכים אתו הוא הלך הרוח של ההודעה המקורית, נוסח "איש הישר בעיניו יעשה" - ואני מזכיר לך שבמקור זה ביטוי בעל משמעות שלילית! ברגע שכל נהג נוסע איך שבא לו, בין אם זה מהר מדי, לאט מדי, בנתיב הלא נכון, במרחק לא סביר, ועוד - ומתעקש שלאף אחד אין זכות להגיד לו לשנות או לשפר את אופן נהיגתו - מקבלים את תרבות הנהיגה הקלוקלת שאנו רואים כל יום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא כתבתי כזה דבר.

התייחסתי רק למתנחלי השמאל שצריכים להפסיק עם הנוהג הנלוז הזה.

והנוהג הזה מזיק יותר כשזה קורה בגשם.

כשאתה משתרך לאיטך מאחורי דרעק כזה שעוד טורח לסנוור אותך כשאתה מצליח לעקוף אותו בהזדמנות הראשונה מימין, לפעמים אתה יוצא מדעתך.

עריכה: הבנתי למה אתה מתכוון. אבל המשפט שכתבתי -"אל תקבע לי איך לנהוג" התייחס במישרין לאותו שמאלני תורן שחושב שהוא יקבע לכל הטור שמתנהל מאחריו איך נוהגים נכון.

פורסם

אתה כתבת: "הכל מחוויר לעומת אלו שכותבים כאן שהם מחליטים בשביל אחרים. רבאק, אתה רוצה לנסוע 60? מצדי גם תעמוד אבל במסלול הימני. אל תקבע לי איך לנהוג. תתנדף מהמסלול השמאלי."

אם נהג אכן מתנהג באופן מסוכן, לאו דווקא כי הוא ממהר ונוסע בנתיב השמאלי - אלא נגיד כי הוא לא שומר רווח או עוקף על מעבר חציה או משהו אחר - מן הראוי שאנשים אחרים יקבעו לו איך לנהוג וגם יסכלו את ניסיונותיו. אבל מה לעשות שאותם נהגים עושים שימוש בדיוק באותו טיעון ומבקשים שיניחו להם לנפשם ולא יגידו להם איך לנהוג - וכך הבעיה ממשיכה. האינדיבידואליזם פוגע בבטיחות ובתרבות הנהיגה!

גם קטנוניות לא בדיוק עוזרת לעניין, ואני לא מבין מה יש להתעצבן מ"זחלן שמאלני" שכמעט ואינו יוצר סיכון כלשהו. נכון, זה לא תרבותי או נחמד, וזה מעכב, אבל זה לא מסוכן באופן מובהק ולכן זה מתגמד לעומת דברים אחרים שרואים יומיום בכביש ובכל מקרה לא צריך להעלות למישהו את הסעיף.

פורסם

פשוט סיפורים נוגעים ללב, מרגש. . .

מה נראה לכם? שכל הנהגים בכביש נוהגים כמו שצריך,יש יוצאי דופן פה ושם (הרבה יותר מאשר פה ושם) אבל להביא את השטויות האלה עד לפורום... בחיאת.

מעצבן אותכם מישהו על הכביש? זה גורם לכם לחשוב אחרי זה כל היום ואז להגיע הביתה ולרשום את זה ישר בפורום?

מציע לכם במקום זה לעצור לידו ולדבר איתו אולי זה ירגיע אותכם.

פורסם

גם קטנוניות לא בדיוק עוזרת לעניין, ואני לא מבין מה יש להתעצבן מ"זחלן שמאלני" שכמעט ואינו יוצר סיכון כלשהו. נכון, זה לא תרבותי או נחמד, וזה מעכב, אבל זה לא מסוכן באופן מובהק ולכן זה מתגמד לעומת דברים אחרים שרואים יומיום בכביש ובכל מקרה לא צריך להעלות למישהו את הסעיף.

להזדחל במסלול השמאלי זה לא מסוכן?

באמת?

עקיפות מימין של אחד כזה הם כל כך מסוכנות ואחראיות לתאונות רבות.

הצד הימני תמיד "עיוור" יותר מהשמאלי אצל הנהג והראשונים להפגע הם אופנוענים ואחר כך רכבים אחרים שמתנהלים בימני אבל נמצאים בשטח המת.

פורסם

לא אמרתי שאין סכנה בטיחותית, יש! אבל עיניך הרואות שלא על זה יוצא הקצף בשרשורים כאלו. הבריות אומרים שהנהג השמאלני מעכב אותם, מחנך אותם (השם ישמור) - והס מלהזכיר בטיחות! זה בדיוק הלך הרוח שגורם לנהיגה בכבישי הארץ להיות מסוכנת כל כך: ערבוב התחומים בין שמירת הבטיחות לבין פחדנות, בעיניו של עם שחושב עצמו ללוחמני...

הסכנה הבטיחותית באי-שמירת הימין היא אחרת (ונוגעת יותר לרכב שבשמאל ולא לנהגים סביבו) והיא בכך שאין נתיב מילוט פנוי, להבדיל מנהיגה בימין לצד השול הפנוי. בעית שדה הראיה קיימת אף היא, אך כאשר מדובר ב"מתנחל שמאלני" שכזה - הוא לא ממהר כל כך לעבור נתיב.

פורסם
הכל מתחיל כשהנהג לא יודע לנהוג.

שימו לב לציטוט ששמתי כאן.

ניר מתייחס ל ABS בתור תקלה או בעיה ולכן מייד עוזב את הברקס כדי "לתקן" אותה.

מה היה קורה אם היה שם ילד או רכב?

ברור שכאשר לא יודעים לנהוג, כל מצב אחר מאשר כביש ישר ושמשי מתפרש אצל הנהג כדרמה ומחייב נקיטת אמצעי חירום כדי לחיות.

אבל הכל מחוויר לעומת אלו שכותבים כאן שהם מחליטים בשביל אחרים.

(אם אני נוסע 60 קמ"ש כי גשום ומאחורי יש 100 מכוניות, זה בסדר כי גם הם בטח נוסעים 60 כי גשום.)

רבאק, אתה רוצה לנסוע 60? מצדי גם תעמוד אבל במסלול הימני.

אל תקבע לי איך לנהוג.

תתנדף מהמסלול השמאלי.

אם ואם ואם, ואם לסבא היו צמיגים סבתא הייתה עושה דריפטים.

שקלתי להשאר עם הרגל על הברקס ועם ABS עד עצירה מוחלטת, אבל ראיתי שאין סכנות ויש לי מרחק, פשוט החלטתי לנסות לגרום לABS שלא יכנס לעבודה. (סך הכל רכב ישן, ABS מערכת רגישה ברוב הרכבים, עדיף לי לשמור אותה למצב חירום ולא למצב שאני ב3 בבוקר לבד בכביש בינעירוני.)

זה לא מיד ולא כלום, היה פה שיקול דעת.

בחיים אל תסיק מסכנות ("ניר מתייחס לABS כתקלה"), אתה לא יודע מה השיקול דעת שלי בכלל היה.

"דרמה" "נקיטת אמצעי חירום"

אני הבנאדם האחרון שנכנס לפאניקה או לשוק או הופך ג'וק למחבל.

עוד מלפני המלווה אבא שלי לימד אותי ליהיות דרוך ולשים פס על כל הפתעה בכביש, הכוונה שאם אנחנו נוסעים עכשיו ב100 קמש בכביש בינעירוני, וכלב\חתול\בנאדם קופץ לי לכביש, כל עוד זה לא סוס או גמל שבאמת יכולים לגמור לי את החיים, אני לא נוגע לא בהגה ובטח שלא בולם בלימת חירום, למה כל פעולה כזאת יכולה לחסל את כל מי שבאוטו, וזה בגלל חיה מטומטמת שקפצה לכביש של 100.

(כמובן שאם אני ראיתי לפני שאני לבד על הכביש, אפשר לנסות להתחמק בעדינות, וגם לתת בלימת חירום.)

דוגמא קטנה, לפני כמה חודשים אבא שלי נהג על 100 קמש בכביש שמותר 110 (זה היה בעליה, בכללי הוא מאיץ לאט), קפץ לו שועל על הכביש, שניה לפני הוא שם לב אליו, אבל לא נגע בהגה ולא כלום אפילו לא הוריד רגל מהגז.

המשיך בנסיעה, רק בדק שלא נדלקת איזה מנורה. (מים ומה שיכול להפגע)

הגיע הבייתה, יום אחרי זה למוסך, הפעלנו ביטוח מקיף (חודש אחרון שהיה אותו), 1K שח ונגמר הסיפור.

"הכל מתחיל כשהנהג לא יודע לנהוג"

בסדר, הבנו, הלאה.

אתה לא ראית אותי נוהג, אתה לא היית איתי במצבים מסוכנים, אתה לא יודע איך ואיזה שיקול-דעת אני מפעיל, אתה לא יודע איך אני מגיב למצבים.

אבל אתה יודע שאני לא יודע לנהוג.

פורסם

זה לא חכם. הצורך להבחין בין כלב\חתול לבין אדם\רכב גוזל ממך זמן תגובה יקר, ובלימת חירום לא מחסלת אף אחד.

פורסם

בתור אחד שעושה 200 קילומטר ביום, ורובם עירוניים,

הלך הרוח והחשיבה של 99% מהנהגים הוא פשוט שגוי וגובל בסיכון לאסון.

ובמיוחד בגשם, של אחד מסגל לעצמו טכניקה בדיונית. (וניר, להפעיל מדי פעם ABS לא מקלקל כלום. אם כבר, ABS יכול להתקלקל מחוסר שימוש...)

אתה מאלה שחושבים שלבלום ממש חזק יהפוך לך את הרכב?

אני פשוט לא יודע איך להגיב כי אני יודע שתגובה אחת ככל שהיא תהיה מפורטת, וגם לא 87 תגובות בפוסט הזה ישנו משהו.

זה מתסכל מאוד.

פורסם

:evil: אני שונא נהגים טיפשים!

היום נסעתי למודיעין ממעלה אדומים על 443. לפני המחסום הראשון (לכיוון מודיעין מי-ם) נסעה לפני נהגת פחדנית, שראתה אותי (ניידת עם כחולים פועלים) ולא ידעה מה לעשות. כל פעם שניסיתי לעקוף היא האיצה, וכשנשארתי מאחוריה לא הפסיקה עם הברקסים.

כל זה תוך כדי שהיא נכנסת לשלוליות ומשפריצה מים בכמויות. השיא היה כאשר היא נלחצה ביותר, נכנסה לשלולית, ראיתי את הזנב שלה עף בסלואו מושן ועפה לגדר הפרדה.

כמובן שעצרתי, הגשתי עזרה (הייתי לבד). הוזמן מד"א והיא פונתה במצב קל עד בינוני לבי"ח עם פגיעות ראש.

מה, לא לימדו אותך לנהוג?! :x

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

למדה את הלקח שלה.

לא חשבתי שאפשר להגיע לזריקת תחת מהשלוליות בארץ שלנו.

המקרה היחידי שהיה לי, שזה שלולית ענקית ש90% מהנהגים לא רואים אותה, במזל החזקתי את ההגה באותה שניה בשתיה ידיים, הרגשתי שהשלולית משכה לי אותו (לצד שהיא הייתה בו) בכוח! (וזה היה ב70 בעיר, לפי השלט, התנאי דרך מתאימים גם ליותר, אבל הניקוז דפוק.)

פורסם
מה זה קשור למה שכתבתי?

אתה לא יודע להסתדר בגשם במהירות שהיא מעל 50 קמ"ש? אין בעיה. תעשה את זה בימני.

תפנה את המסלול השמאלי לאחרים שיכולים.

הבעיה היא לא ברכבים. המכוניות של היום עם שלל אביזרי הבטיחות שלהן עומדות בכבוד במהירויות המדהימות של הכבישים שלנו גם בגשם כבד.

הנהגים הם גורם הכשל.

אבל שוב, מי שלא בטוח בעצמו שישאר בבית או שיזחל בימני.

נהג נפוח מחשיבות עצמית ומזלזול בזולת שנוסע על 60 קמ"ש בשמאלי ועוד טורח להגיד שמבחינתו זה בסדר כי גם אלו שמאחוריו לא צריכים לנסוע מהר יותר, הוא בין הגורמים הישירים לתרבות המגעילה של הנהיגה בימנו.

אני נגד עבירות תנועה כמו מהירות גבוהה או אי שמירה על הימין באותה מידה כך שאני חושב שמי שעובר את אחת מהן לפחות שלא יבוא בטרוניות לאחרים.

פורסם
להזדחל במסלול השמאלי זה לא מסוכן?

באמת?

עקיפות מימין של אחד כזה הם כל כך מסוכנות ואחראיות לתאונות רבות.

הצד הימני תמיד "עיוור" יותר מהשמאלי אצל הנהג והראשונים להפגע הם אופנוענים ואחר כך רכבים אחרים שמתנהלים בימני אבל נמצאים בשטח המת.

מי שמבצע מעשה מסוכן ומתרץ אותו בהתנהגות של אחר - הוא המסוכן.

• תוכן חדש...