Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנהג היה בסדר לחלוטין, אולי אורות המצוקה היו כי יש לו מקרה חירום.

אני לא רואה סיבה לא ליסוע במותרת, גם שגשום, כאשר הכביש ישר ללא עיקולים ויש ניקוז טוב.

(בעיכולים אני מודה זה לפעמים מפחיד, אז מורידים 10-20 קמש.)

כאשר הכביש ישר, באופן תיאורתי גם ב150 לא יקרה כלום. (במידה ואתה לא צריך בלימת חירום).

כאשר הכביש עמוס, צריך לתכנן את הנסיעה, לבלום לפני הזמן.

(פעם אחת קרה לי דווקא עם ה406(צמיגים יקרים), בלמתי בעדינות מ80 קמש בכביש רטוב (בינעירוני), ופתאום אני מרגיש את הדוושה רועדת, הבנתי ישר שזה ABS, עזבתי את הברקס לשניה וחזרתי הפעם בהדרגה ובעדינות. חייב לציין שזה היה לפנות בוקר הייתי לבד וכ50 מטר או יותר מהרמזור, כל מקרה בלמתי מוקדם מהרגיל בגלל שהכביש היה רטוב).

באופן כללי, הרבה נהגים לא יודעים לנהוג בארצנו היקרה, תופסים את השמאלי ונוהגים באגואיסטיות.

גם אם היה לכל כביש בארץ נתיב בכל צד תוספת, אנשיםהיו נשארים אגואיסטים.

יותר מעצבן שיש את הנהגים שעוקפים ועוזבים את הגז.

מרחם על מי שנמצא כל היום על הכביש, איך יש לו עצבים לזה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגיל התנועה בארץ כל כך איטית בצורה שמעוררת מחשבות כמו "מה כל כך מעסיק אותם שהם כל כך לא מרוכזים שהם מסוגלים בכלל לנהוג כל כך לאט?" אז עוד בגשם אנשים מוסיפים את ההסטרייה של "אוי אוי אוי הכביש רטוב, יש לי רסיסי מים על החלון זה ממש מסוכן! טוב בוא ניסע 60!" לזה נוסיף את העובדה שאנשים חושבים שנתיב אמצעי הוא הכי טוב ואת אלו שעוקפים אותם על 2 קמ"ש יותר ולא חס וחלילה יאיצו ואז יחזרו לנתיבם הימני, ככה כל יום אני נוסע בכביש 4... ופאק יש לי את האוטו הכי איטי בסביבה, ואני תמיד עוקף...

במדינה הזאת שמים לי מצלמות מהירות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
אני התייחסתי לנהיגה ב-70 קמ"ש, כאשר מדובר בגשם קל.

בגשם סוחף, אין לי שום בעיה עם הנהגים הזהירים, שמורידים מהירות ל-90 קמ"ש ואתה אכן צודק בחלקו השני של המשפט האחרון שלך.

אני יכול להבין גם את אלה שמורידים מהירות בגשם קל, אתה מרגיש פחות בטוח כשהשמשה שלך לא נקיה ויבשה וכביש רטוב זה מסוכן וחשוב שאנשים ידעו ויפנימו את זה ואם זאת התוצאה לי אין בעיה. הרגשת ביטחון היא סובייקטיבית, יש כאלה שגם 110 קמ"ש בכביש 6 נשמעים להם מוגזמים ויש כאלה שנוסעים לאט בגשם.

אני את הגישה של להוריד מהירות אימצתי גם לימים רגילים ונכון שהסיבות שהובילו לזה הם מצלמות המהירות וצריכת הדלק אבל גיליתי שהרבה יותר נעים בנסיעה רגועה, יש יותר זמן להגיב, אפשר להיות אדיבים יותר בכביש ולהתעצבן פחות ועדיין לא לאחר לשום מקום ולהגיע הרבה יותר רגוע.

לילה טוב.

פורסם
לא מבין מה הבעייה, לצפור ונהוג בפראות זהבהמתיות, מסכים !

להוריד מהירות בגשם, מה הבעייה ? נראה לי לקחת את זה קצת רחוק מידי כשציינת 20 קמ"ש.

וגם אם כן, בסופה האחרונה נהגתי בכביש 6 כשהראות בגלל מ-ב-ו-ל הייתה לא יותר ל-10 מטרים.

אז אם ב-20 קמ"ש זו המהירות שאני ירגיש בה בטוח כנראה שכך יהיה גם לאלו מאחורי.

בסיבוב 20 קמ"ש, אח שלי. ואם אתה רוצה להניח שמבחינתי בכל מצב, גם בהעדר ראות לא צריך להפחית מהירות, אז כמובן שלא לכך כיוונתי. מהירות והתנהגות בכביש צריכה להיות מתאימה לתנאי הראות, מזג האויר והתנועה כמובן. הענין הוא אותם נהגים והם רבים, שמתייחסים לאוטו שלהם כאילו הוא איזו ספינה בעת כניסה לנמל בזמן סערה ועם הטיפה הראשונה יורדים למהירות 0 תוך כדי נשיאת תפילה למרומים וציפיה דרוכה לזה שיושיע אותם ממצב החרום אליו נקלעו.

פורסם

גשם הוא לא הבעיה, הבעיה היא "גשם ראשון",

כל גשם אשר לפניו היו מספר ימים חמים אשר יבשו את הכביש וגרמו לכל הלכלוך לשקוע בו.

בגשם מסוג זה כל מה שהיה שקוע על האספלט מתחיל לצוף ולעלות אל פני הכביש,

מה שגורם לנהגים רבים להחליק אל עבר הרכב שלפניהם, ולכן אנועדים להרבה תאונות,

שבהם חזית הרכב מתנגשת באחורי הרכב שנוסע לפניהם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כשאני נוסע בשמאלי, ואני רואה מישהו מתקרב אליי מאחורה במראה (כן אני דוגם אותה באופן קבוע) אני מיד זז נתיב ימינה.

הוא יעקוף ואני אחזור לשמאלי אחרי שהוא יעבור, אם מתאפשר.

הוא מרוויח, ואני מרוויח. מה כל כך קשה להפנים את זה אלוהים ישמור. (מופנה לנהגים שלא יודעים שהם לא אמורים להיות בשמאלי אם אין סיבה טובה. וכן לפעמים יש סיבות טובות)

למה מלכתחילה אתה נוסע בשמאלי?

כל עוד יש לך נתיב ימני פנוי תשתמש בו, לא חייבים תמיד לחפש לחזור לנתיב שמאלי (אלא אם אתה נוסע במהירות משמעותית גבוהה מיתר התנועה או שאתה עוקף).

כל עוד תנאי ראות טובים ומדובר בכביש סביר באיכותו (=לא שבור מדי ואחיזה נורמלית) אני לא ממש רואה סיבה מיוחדת להאט את מהירות הנסיעה, אני כן רואה בכביש רטוב סיבה לקחת יותר מרווח בטיחות מבחינת שמירת מרחק, זה הכל.

כמובן שלעיתים אני כן מפחית ממהירות הנסיעה אבל לא ברמה קיצונית, במקום 100 אני ארד ל-90 למשל, וגם זה במידה ויש משהו שקצת מסכן (למשל שלוליות בכביש מהיר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
גשם הוא לא הבעיה, הבעיה היא "גשם ראשון", כל גשם אשר לפניו היו מספר ימים חמים אשר יבשו את הכביש וגרמו לכל הלכלוך לשקוע בו.

לא נכון. כל רטיבות על הכביש היא מסוכנת. אם מקדם החיכוך (אחיזה) על כביש יבש היא 0.7 בערך, על כביש רטוב היא תרד ל-0.5 בערך. כאשר שכבת המים עמוקה (והיא יכולה להיות בעומק כמה מילימטרים טובים) האחיזה קטנה עוד יותר וקיימת גם סכנת ציפה. הנהג נדרש להתאים את נהיגתו לתנאים: הורדת מהירות שאינה מלה גסה גם בכביש הפתוח (עקב סכנת ציפה), הגדלת מרווחים מרכבים אחרים (רצוי פי שתיים!).

עם זאת, אין צורך להגזים ורמת האחיזה של רכב מודרני ומותחזק כראוי היא לא קטנה, גם כשרטוב, ולכן אין צורך בנסיעה זחלנית. נסיעה כזאת מסכנת אותנו מאחורה (תאונות פגיעה מאחור עולות בזמן החורף).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מקדם החיכוך אמנם יורד,

אבל הוא יורד משמעותית כאשר הכביש מנקה את עצמו,

משמנים נוזלים וכל ליכלוך אחר אשר הצטבר.

לראיה לכך אתה יכל לראות את כמות התאונות בימים של "גשם ראשון",

ואם הגשם נמשך והכביש מתנקה התאונות שמתרחשות חוזרת לסטטיסטיקה של נורמה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הדבר העיקרי שגורם לי להוריד מהירות בגשם, הוא נושא הראות. מובן שגם הגדלת מרחק בין המכוניות והורדת המהירות בסיבובים (לפעמים ממש לעבר המהירות החוקית! :-) ). אבל ברגע שהמגבים לא מתגברים על כמות המים, אני מאט משמעותית.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קודם כל נתחיל בזה שאנחנו לא גרים בהוליווד ורוב התאונות, גם בחורף, לא נגרמות עקב החלקה נועזת שנגרמת לא טוב, אלא בגלל סיבות פשוטות יותר ויומיומיות כמו ראות (ונראות) פחות טובה, עירנות נמוכה יותר, החלקת רגליים מהדוושות - ולאו דווקא בגלל החלקה. בכל מקרה, תאונות החלקה יש בכל תנאי רטיבות (ולמען האמת, גם כשיבש...). בתנאים של כביש מוצף, רמת האחיזה כבר יורדת הרבה יותר מעבר למצב של נגר (גשם ראשון) שגם הוא לא עד כדי כך חלק.

עריכה:

התאמת המהירות לתנאי הדרך, פירושה שתמיד יתאפשר לנו לעצור במרחק קצר משמעותית מהמרחק אליו אנו יכולים לראות. בואו נגיד, לדוגמה, ששדה הראיה שלנו לפנים הוא עד 500 מטר. זה מחייב אותנו לנהוג במהירות שתאפשר לנו לעצור במרחק של, נגיד, 480 מטרים, כך שתמיד נוכל להבחין במכשול בזמן ולעצור לפניו. כמובן שזה מצב אידאלי ויש להתחשב גם בתנועה מאחור או בסיכוי ש"יצוץ" מכשול פתאום.

בתנאי רטיבות, גם הראות יורדת וגם מרחק העצירה עצמו מתארך ולכן יש להקטין מהירות. בכביש הפתוח, לכאורה אין סיבה להקטין את מהירות הנסיעה כיוון ששדה הראיה גדול כל כך שבתנאים סבירים נוכל עדיין לעצור בזמן - אבל בכל זאת קיימת סכנת ציפה (גם בלי שלוליות) ולכן רצוי להתייחס למגבלת המהירות החוקית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא חייבים להחליק דריפט, כמו סצנהמהוליווד, מספיק, להחליק מרחק מאוד קצר,

כדי "להתלבש" על מכסה המנוע של הרכב לפניך.

תוסיף את חוסר שמירת המרחק, וקיבלת משוואה פשוטה של תאונה.

ל'

פורסם
אני יכול להבין גם את אלה שמורידים מהירות בגשם קל, אתה מרגיש פחות בטוח כשהשמשה שלך לא נקיה ויבשה וכביש רטוב זה מסוכן וחשוב שאנשים ידעו ויפנימו את זה ואם זאת התוצאה לי אין בעיה

רמת הביטחון שלך עובדת לפי ניקיון השמשה הקדמית?:roll:

לכתוב בפורום שאתה מבין כאלו נהגים זה טוב ויפה, אבל כשאתה בדרך לעבודה/לימודים (ויצאת בזמן!) ופתאום כביש של ארבעה נתיבים כמעט חסום, בגלל אנשים שנוהגים על 70 קמ"ש וזאת בעקבות טפטוף קל, זה מתסכל - מאוד מתסכל.

פורסם
(ועכשיו תוסיפו לזה את ה"כיף" של האזעקות ותגלו נהגים עם פאניקה בשמיים)

לא יודע מה איתך.. אבל ה"כיף" הזה גורם לי לשנות מסלולי נסיעה ככה שאני עובר רק דרך איזורים עם בניינים (כך שיהיה איפה להסתתר), לנסוע עם חלון מעט פתוח (כדי לשמוע אזעקות) ו"לשים גז" באיזורים פתוחים כדי להתחפף משם כמה שיותר מהר :?

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

הדבר הכי מעצבן אותי זה איך שיש גשם תמיד יש פקקים למה? כי יש תאונות. כל פעם שיש גשם(ראשון/לא ראשון) בכביש 4 שאני נוסע בבוקר לבסיס יש תאונות.

אנשים כאילו רואים גשם, נבהלים ועוזבים את ההגה.

בנוגע לנהיגה בגשם - צריכה להיות זהירה יותר ומן הסתם יש לנסוע בהתאם למצב. בעיקרון אין סיבה לרדת מהמהירות המירבית המותרת בכביש בין עירוני אם התנועה לא כבדה. מן הסתם יש להתרחק יותר מרכבים שלפנייך היות ובלימת חירום על רטוב לא שווה לבלימת חירום על יבש. מה גם הראות לקויה בגלל המים שמוטזים מהגלגלים של הרכב שלפנייך אל השמשה.

פורסם
(פעם אחת קרה לי דווקא עם ה406(צמיגים יקרים), בלמתי בעדינות מ80 קמש בכביש רטוב (בינעירוני), ופתאום אני מרגיש את הדוושה רועדת, הבנתי ישר שזה ABS, עזבתי את הברקס לשניה וחזרתי הפעם בהדרגה ובעדינות. ).

הכל מתחיל כשהנהג לא יודע לנהוג.

שימו לב לציטוט ששמתי כאן.

ניר מתייחס ל ABS בתור תקלה או בעיה ולכן מייד עוזב את הברקס כדי "לתקן" אותה.

מה היה קורה אם היה שם ילד או רכב?

ברור שכאשר לא יודעים לנהוג, כל מצב אחר מאשר כביש ישר ושמשי מתפרש אצל הנהג כדרמה ומחייב נקיטת אמצעי חירום כדי לחיות.

אבל הכל מחוויר לעומת אלו שכותבים כאן שהם מחליטים בשביל אחרים.

(אם אני נוסע 60 קמ"ש כי גשום ומאחורי יש 100 מכוניות, זה בסדר כי גם הם בטח נוסעים 60 כי גשום.)

רבאק, אתה רוצה לנסוע 60? מצדי גם תעמוד אבל במסלול הימני.

אל תקבע לי איך לנהוג.

תתנדף מהמסלול השמאלי.

• תוכן חדש...