Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רמת הביטחון שלך עובדת לפי ניקיון השמשה הקדמית?:roll:

לכתוב בפורום שאתה מבין כאלו נהגים זה טוב ויפה, אבל כשאתה בדרך לעבודה/לימודים (ויצאת בזמן!) ופתאום כביש של ארבעה נתיבים כמעט חסום, בגלל אנשים שנוהגים על 70 קמ"ש וזאת בעקבות טפטוף קל, זה מתסכל - מאוד מתסכל.

בין היתר רמת הביטחון מושפעת גם מהראות שלי אתה לא חושב?

אני לא תומך בחסימת כבישים, בנסיעה איטית במיוחד או בהיתקעות בנתיב השמאלי, גם כשיורד גשם, להיפך גם אותי זה מרגיז ואני דואג לא להישאר שם סתם או יותר מדי זמן ולחזר כשאני מסיים את העקיפות שלי גם אם אין מאחורי פרארי שנוסעת במהירות כפולה משלי ומסכים איתך שפקקים ועומסים זה מאוד מתסכל, לאף אחד בישראל לא באמת אכפת לאן אתה מאחר ואם החוק אומר שצריך להיות בנתיב הימני כל עוד אתה לא עוקף אף אחד, כל זאת לצערי הרב כמובן.

שבת שלום נטולת פקקים (למרות הגשם :wink:).

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל הכל מחוויר לעומת אלו שכותבים כאן שהם מחליטים בשביל אחרים.רבאק, אתה רוצה לנסוע 60? מצדי גם תעמוד אבל במסלול הימני.אל תקבע לי איך לנהוג. תתנדף מהמסלול השמאלי.

נו, באמת. עכשיו זה כבר מוגזם. אם אתה נוסע במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך - אחת היא אם אתה נוסע בשמאל או אם אתה נאלץ לעקוף מימין. האינדיבידואליזם הוא אבן הנגף של תרבות הנהיגה והבטיחות, וכולם צריכים לנהוג לפי כללי הבטיחות!

כמובן שאני לא תומך בנסיעה "שמלאנית" אבל מסיבות אחרות כמו משהו קטן שקוראים לו בטיחות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
למה מלכתחילה אתה נוסע בשמאלי?

כל עוד יש לך נתיב ימני פנוי תשתמש בו, לא חייבים תמיד לחפש לחזור לנתיב שמאלי (אלא אם אתה נוסע במהירות משמעותית גבוהה מיתר התנועה או שאתה עוקף).

כל עוד תנאי ראות טובים ומדובר בכביש סביר באיכותו (=לא שבור מדי ואחיזה נורמלית) אני לא ממש רואה סיבה מיוחדת להאט את מהירות הנסיעה, אני כן רואה בכביש רטוב סיבה לקחת יותר מרווח בטיחות מבחינת שמירת מרחק, זה הכל.

כמובן שלעיתים אני כן מפחית ממהירות הנסיעה אבל לא ברמה קיצונית, במקום 100 אני ארד ל-90 למשל, וגם זה במידה ויש משהו שקצת מסכן (למשל שלוליות בכביש מהיר).

לא תמצא אותי בשמאלי בלי סיבה מוצדקת.

סיבה מוצדקת :

1. עקיפה

2. פניה שמאלה בקרוב

3. אם יש נתיב ימני שמתאחד עם האחד משמאלו, אני עובר שמאלה כדי להקל על העומס בנתיב שסופג את הרכבים מהימני, וגם אז אני חוזר לימין אם קצב הנסיעה מאפשר.

אתה אמנם לא מכיר אותי, אבל אין אדם שומר ימין יותר ממני. לא קיים.

אין צורך במהירות משמעותית יותר גבוה מהרכב שאני עוקף כדי להיות לרגע בשמאלי.

אם נסעתי בימני והרכב לפני נסע 10 קמ"ש מתחתיי, אני אעבור לשמאלי, אתן גז, ואחזור לימין, אני מדגיש שבמצב כזה, אם אני רואה רכב שמגיע מהר מאוד מאחורי לאחר שעברתי נתיב, אני אשלים את העקיפה הכי מהר שאוכל - גם אם זה אומר לחרוג מהמהירות המותר לכמה רגעים. יותר חשוב שהתנועה תזרום מאשר שאני חס וחלילה לא אלחץ קצת גז.

וזה מה שנהגים עצלנים קמצנים וחסרי התחשבות לא מבינים, יצאת לעקיפה? תן גז ותגמור עם זה. אל תתברבר לי בשמאלי 3 קמ"ש מעל הרכב שאתה עוקף.

עריכה : בקריאה נוספת של מה שקראת, אתייחס לשאלה שלך : "לא תמיד חייבים למהר לחזור לשמאלי"

אתה צודק במאה אחוז, אבל אם אני נוסע 10% מהר יותר משאר הרכבים, אז אשאר בשמאלי, יש לי סיבה מוצדקת לא? אבל מה אם עכשיו מגיע מישהו שנוסע 20% יותר מהר?

כאן רב אנשים נופלים. מגיע מישהו מהיר ממך? עבור לימני, תן לו לעקוף, אם אתה עדיין מרגיש שלאט לך בימני, תחזור לשמאלי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
הדבר הכי מעצבן אותי זה איך שיש גשם תמיד יש פקקים למה? כי יש תאונות. כל פעם שיש גשם(ראשון/לא ראשון) בכביש 4 שאני נוסע בבוקר לבסיס יש תאונות.

אנשים כאילו רואים גשם, נבהלים ועוזבים את ההגה.

בנוגע לנהיגה בגשם - צריכה להיות זהירה יותר ומן הסתם יש לנסוע בהתאם למצב. בעיקרון אין סיבה לרדת מהמהירות המירבית המותרת בכביש בין עירוני אם התנועה לא כבדה. מן הסתם יש להתרחק יותר מרכבים שלפנייך היות ובלימת חירום על רטוב לא שווה לבלימת חירום על יבש. מה גם הראות לקויה בגלל המים שמוטזים מהגלגלים של הרכב שלפנייך אל השמשה.

יש סיבה לסוע לאט בגשם. יש אפילו כמה :

1. מה לעשות בישראל לא יורד הרבה גשם, החורף האחרון לא נחשב.

2. כמעט תמיד יש מים בשוליים שחורגים אל תוך הנתיבים הקיצוניים. עלית על המים האלה עם צד אחד של הרכב, ולא החזקת חזק את ההגה? זהו. את בקיר. לא מאמין לי? תבדוק.

3. הכביש חלק יותר. מה שאתה רגיל לבצע בכביש יבש, לא יקרה בכביש רטוב. פשוט לא.

אין שום בעיה לסוע לאט, אבל בימני. מי שמכיר את הרכב, מרוכז בנהיגה, בעל רכב יציב וצמיגים אוחזים, יכול בכיף לסוע בשמאלי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אם יש נתיב ימני שמתאחד עם האחד משמאלו, אני עובר שמאלה כדי להקל על העומס בנתיב שסופג את הרכבים מהימני, וגם אז אני חוזר לימין אם קצב הנסיעה מאפשר.

זה דווקא לא נכון. כאשר שני נתיבים מתאחדים (וכן בנתיב האצה) יש לנצל את כל שטח הכביש עד סוף הנתיב כדי להשתלב באופן ההדרגתי ביותר האפשרי. גם כאשר הנתיב חסום או כשעוקפים רכב אטי, רצוי לנצל כמה שטח שאפשר (כמובן תוך שמירה על מרווח בטחון).

פורסם
זה דווקא לא נכון. כאשר שני נתיבים מתאחדים (וכן בנתיב האצה) יש לנצל את כל שטח הכביש עד סוף הנתיב כדי להשתלב באופן ההדרגתי ביותר האפשרי. גם כאשר הנתיב חסום או כשעוקפים רכב אטי, רצוי לנצל כמה שטח שאפשר (כמובן תוך שמירה על מרווח בטחון).

אני מסכים איתך, אבל אנחנו מדברים על שני דברים שונים.

אני התכוונתי שאם אני נוסע בנתיב הימני מתוך שניים, ועכשיו מופיע עוד נתיב מימיני, ויש גודש תנועה, אעבור לשמאלי כדי לאפשר לנהגים שמשתלבים להשתלב בקלות יותר. כמובן בהנחה שהשמאלי מאפשר לי לעבור אליו. לא אגרום לאף אחד להאט.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

תשמע, אני חייב לציין בלי קשר לאשכול שכשיורד גשם - מאוד קשה להכליל בנוגע למהירות נסיעה.

יש מכוניות (בדר"כ גרמניות) שגם בגשם מבול הראות מצויינת,

ויש מכוניות שבגשם טפטוף (בדר"כ אפלאוז) לא רואים ס"מ קדימה.

אבל המינימום זה לשמור על הימין (ועל המרחק בין הרכבים) אם אין ראות טובה, וזה דבר שבארץ הנהגים לא יודעים לעשות.

פורסם

בגשם, גם אם זה טפטוף קל אני לא נוהג לאט, אני זוחל. הכבישים פה (בחיפה ובקריות) במצב כ"כ זוועתי שזה פשוט לא יאמן, ובגשם מאוד קשה להבחין ולהתחמק מהבורות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

`Infinity אני יודעת שזו מנטרה שחוזרת על עצמה, ולכן גם הכבישים שלנו נראים כך,

טלאי על גבי טלאי ועוד טלאי.

אבל במקרים בהם יש בורות בתך כבישי העיר כדאי לידע את העיר במוקד העירוני.

ובכביש בינעירוני להפנות את הפניה למע"צ.

אם לא יועיל בטח לא יזיק, וישלחו מישהו שיכסה את הבורות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
יש סיבה לסוע לאט בגשם. יש אפילו כמה :

1. מה לעשות בישראל לא יורד הרבה גשם, החורף האחרון לא נחשב.

2. כמעט תמיד יש מים בשוליים שחורגים אל תוך הנתיבים הקיצוניים. עלית על המים האלה עם צד אחד של הרכב, ולא החזקת חזק את ההגה? זהו. את בקיר. לא מאמין לי? תבדוק.

3. הכביש חלק יותר. מה שאתה רגיל לבצע בכביש יבש, לא יקרה בכביש רטוב. פשוט לא.

אין שום בעיה לסוע לאט, אבל בימני. מי שמכיר את הרכב, מרוכז בנהיגה, בעל רכב יציב וצמיגים אוחזים, יכול בכיף לסוע בשמאלי.

אם התשתית של הכביש ראויה ואין מבול חזק שגורם לראות לקויה והתנועה לא כבדה - אפשר לנסוע במהירות המותרת והדבר אינו מסכן אף אחד.

זה שהכביש חלק יותר זה ידוע.

בקשר למים על הכביש מהשוליים או סתם שלוליות - חלק מהדברים שאליהם התכוונתי כשרשמתי שיש לנסוע לפי המצב. בלי קשר, עדיף תמיד להתרחק יותר מהשוליים ולנסות להיות במרכז הנתיב או קרוב יותר לאמצע הכביש היות ובשוליים יכולים להיות מכשולים למיניהם כגון צמיגים, זבל והשוליים בד"כ מכילים יותר בורות וכן הלאה.

בנסיעה בינעירונית בגשם ראשון, כל עוד המצב מאפשר(אין הרבה רכבים, אין מכשולים שעלולים לגרום לסטייה/בלימה וכו') גם אפשר להמשיך לנסוע במהירות המותרת. (ישנם דברים ברורים מאליו כמו להגדיל את המרחק בינך לבין הרכב שלפנייך שאותם אין טעם לרשום בכלל)

בכביש עירוני לעומת זאת, אני תמיד אסע לאט יותר גם אם אני לבד על הכביש וירד גשם כבר מס' ימים. יש המון שלוליות על הכביש וכמו כן הסיכוי לבלימת חירום גבוה הרבה יותר היות ויכול להופיע לך הולך רגל משום מקום או בע"ח כלשהו או סתם רכב. תשתית הכביש העירונית שלנו פחות טובה מזו של הכביש הבין עירוני.

פורסם

מה שקורה בקריות (כביש 4) הוא שמדובר בקטע ארוך שבו מבוצעות עבודות הקמת המטרונית. עקרוניית חלקים מקטעים לה רובדו מחדש ויותר מפעם אחת, אבל איכות הריבוד ירודה ובשילוב עם תנועה ערה מאוד, כולל של רכב כבד, בורות נפערים שם על בסיס יומי, במיוחד, אבל לא רק, בגשם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ל' אני לא יודע אם יצא לך להיות בחיפה בזמן האחרון, אבל הכבישים פה כבר כמה שנים ככה בגלל עבודות הכביש הלא פוסקות (רכבת קלה, נת"צים חדשים, הרחבת כבישים, מנהרות הכרמל, הגשר על כביש 22 וכו..).

אגב, הזכרת לי שפעם קראתי תגובה שלך שבמקרה ויש פאנצ'ר ואין מקום בטוח לעצור ולחליף אותו, יש להתקשר למשטרה על מנת שיאבטחו את המקום ויאפשרו את החלפת הגלגל. אז לפני כמעט חודש נסעתי עם חבר (גם חבר פורום אגב) שהתרסק לבור ענקי בכביש וכתוצאה מכך הצמיג הקדמי-שמאלי שלו נקרע. בכביש שנסענו עליו (כביש מהיר) היה ללא שוליים כלל וזה היה פשוט התאבדות לנסות להחליף את הפאנצ'ר.

התקשרתי פעם ראשונה למשטרה בשעה 19:00, המוקדנית אמרה שפתחה קראיה ותוך 20 דקות ניידת תהיה שם.

בשעה 21:00 (כשבינתיים עזבתי את האוטו ונעמדתי בצד בגלל הסכנה של להישאר באוטו) התקשרתי עוד פעם, והפעם נפלתי על מוקדנית חכמה במיוחד:

אני: שלום, יש לי פאנצ'ר ואני נמצא על כביש מהיר ללא שוליים ואני לא יכול להחליף את הפאנצ'ר, לפני שעתיים התקשרתי ואמרו שלשחו ניידת, אשמח לדעת מה קורה עם זה.

מוקדנית: אני לא מבינה מה הבעיה, יש לך גלגל חלופי?

אני: כן.

מוקדנית: את החולצה הזאת יש לך?

אני: אפוד זוהר? כן!

מודקנית: תמרור יש לך?

אני: איזה תמרור?

מוקדנית: המשלוש הזה...

אני: כן יש לי.

מוקדנית: אז אני לא מבינה מה הבעיה, שים את התמרור, תלבש את החולצה ותחליף את הפאנצ'ר.

פה אני כבר קיבלתי עצבנים, היא הבטיחה לשלוח ניידת תוך כמה דקות. חיכיתי קצת עד שכבר נמאס ונאלצתי לחסום את הכביש בעזרת משאית לנסוע נגד התנועה כמה מטרים כדי לרדת מהכביש המהיר ולהחליף את הפאנצ'ר במקום בטוח.

אגב, בזמן שחכינו עברה משם ניידת, ראתה את האוטו עם משולש אזהרה ואורות מצוקה, ראתה אותנו עומדים בצד עם אפוד זוהר, סימנו לשוטר, הוא האט הסתכל עלינו ופשוט המשיך לנסוע :brickwall: .

בסוף בשערה 23:00 שלחו לי הודעה שפנייתי "טופלה". ממש תודה רבה לכם.

20120219_195129 (Medium).jpg

SC20120316-143922.jpg

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

חלק מהחבר'ה פה חושב שהוא מינימום שומאכר.. עצוב.

אין ספק צריך לפנות את הנתיב השמאלי תמיד, ולהיות בו רק מסיבה מוצדקת.

אבל ראבק. אנשים נוסעים לאט, כי הם לא מרגישים בטוחים לנסוע מהר יותר, וטוב שהם מאיטים למהירות בה הם ישלטו ברכב במצב חירום! הבעייה היא לא אלא שנוסעים לאט, הבעייה היא אלה שחושבים שהם יכולים לנסוע מהר יותר ממה שתנאי הדרך וקישורי הנהיגה שלהם מאפשרים. עודף הבטחון של הרבה נהגים, הוא הגורם הראשי לתאונות בתנאים האלה.

ואל תחשבו שאם אתם מאיטים 10 או 20 קמ"ש מתחת למה שהייתם רוצים, תאחרו בטירוף לעבודה או ליעד שרציתם. ההפרש בזמני ההגעה הוא דיי זניח. במקרה הגרוע הוא יגיע לדקות ספורות.

פורסם

כשראיתי את הכותרת חשבתי ״רגע, אבל הם הרי לא יודעים לנהוג גם כשיש שמש.וכשמעונן חלקית. ובשרב. ו...״

אבל אז חשבתי לעומק ונזכרתי שבאמת יש תופעה כזאת. אנשים שאומרים לעצמם ״טוב,עכשו גשם אז אני אנהג בטוח״ ואז הם עושים את זה באמצעות התבצרות על 70 בשמאלי ובלימות פתע רנדומליות.

תופעה מעצבנת, שכנראה אין מה לעשות נגדה.

V5

פורסם

אגב, הזכרת לי שפעם קראתי תגובה שלך שבמקרה ויש פאנצ'ר ואין מקום בטוח לעצור ולחליף אותו, יש להתקשר למשטרה על מנת שיאבטחו את המקום ויאפשרו את החלפת הגלגל. אז לפני כמעט חודש נסעתי עם חבר (גם חבר פורום אגב) שהתרסק לבור ענקי בכביש וכתוצאה מכך הצמיג הקדמי-שמאלי שלו נקרע. בכביש שנסענו עליו (כביש מהיר) היה ללא שוליים כלל וזה היה פשוט התאבדות לנסות להחליף את הפאנצ'ר.

סכנת נפשות! שוליים, אפילו רחבים, וגם משולש אזהרה, אפוד זוהר, אורות מהבהבים ועוד - אינם ערובה לבטיחות! הפתרון היחיד הוא להמשיך לנסוע באטיות על הצמיג ההרוס גם למרחק של כמה מאות מטרים אל עבר מקום בטוח (כזה המופרד מן הכביש) או לפחות לעצור בצד ולעבור את גדר הבטיחות.

לפי כל הנחיות הבטיחות, אין לאבחן או לתקן תקלה כלשהי ברכב (כולל החלפת גלגל בצד שאינו פונה לכביש) אלא להתפנות למקום מבטחים! בשלב זה יש לקרוא למשטרה ולשירותי גרירה.

• תוכן חדש...