Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר בדרכי לעבודה על כביש 4 לכיוון דרום ירד גשם חזק וערפל גם עשה את שלו.

בנתיב שמאלי נסע נהג עם יונדאי I30 וציפצף לכל רכב שהיה מולו לזוז.

להפתעתי שהחל גשם הנהג "המהיר" החל להדליק אורות ערפל ולנסוע איתם, עד כאן הכל בסדר אך שהתגבר הגשם

הוא הוסיף את איתות מצוקה וכך נוסע בנתיב שמאל ומצפצף עדיין למי שלפניו...

היכן הוא למד לנהוג אני לא יודע - אם הוא חושש מגשם אז שיזוז למסלול ימין אך לנסוע כך - פשוט מטורף

קובי

:-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה, חוץ מהעובדה שהנתיב השמאלי היה חסום כל הזמן ע"י נהגים אחרים (ולא ע"י הנהג ה"מהיר" שלך)

כבר חתמתי...

פורסם

לא ממש חדש. בשעת גשם חלק נכבד מהנהגים כאן מתחיל להתנהג כאילו מים הם חמאה מומסת, מאיטים באופן קיצוני, במיוחד בסיבובים, שם כנראה מרגיש האידיוט שרק נס יפריד בינו לבין התהפכות, גם ב 20 קמ"ש, נתקעים במסלול בו היו לפני שהחלה הקטסטרופה, ללא קשר לכיוון נסיעתם ומהירותה, מדליקים אורות גבוהים, בקיצור פניקה במיטבה. וזה קצת מוזר כי גשם זה דבר שיורד כאן מפעם לפעם וכבר היינו אמורים לדעת מה זה ואיך נוהגים בתוך זה.

פורסם

לא מבין מה הבעייה, לצפור ונהוג בפראות זהבהמתיות, מסכים !

להוריד מהירות בגשם, מה הבעייה ? נראה לי לקחת את זה קצת רחוק מידי כשציינת 20 קמ"ש.

וגם אם כן, בסופה האחרונה נהגתי בכביש 6 כשהראות בגלל מ-ב-ו-ל הייתה לא יותר ל-10 מטרים.

אז אם ב-20 קמ"ש זו המהירות שאני ירגיש בה בטוח כנראה שכך יהיה גם לאלו מאחורי.

פורסם

גם אני וגם נהגים שמנוסים פי 10 ממני,

מאיטים לפעמים בגשם,

קרה לי כמה פעמים בבאר שבע שתפס אותי גשם חזק, אז כן, בדרך כלל הגשם פה די חלש, אבל לפעמים תופס אותנו גשם מטורף,

והראות לא טובה, ואני יוצא מהעבודה בלילה וצריך לנהוג בלילה (ועכשיו תוסיפו לזה את ה"כיף" של האזעקות ותגלו נהגים עם פאניקה בשמיים) ונאלצתי לנסוע גם 30-40% פחות מהמהירות המותרת, כבישים שביום יום אני נוסע עליהם במהירות החוקית.

אין מה לעשות, גם אבי עשה לפניי מספר שבועות נסיעה בינעירונית בכביש 6 וירד גשם ונסע 90-100 קמ"ש ואפילו פחות בחלק מהקטעים, לא הבנתי מה פסול בזה שאנשים מאיטים בגשם, הראות לקויה, הטווח בלימה מתארך, הגשם מטפטף, המכוניות מסביב משפריצות וממלאות לך את החלונות בנוזלים ואין וישרים לחלונות של הנוסיעם והנהג...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תמיד קיים הקטע שבו מתחיל טיפה גשם ורוב המכוניות יורדות לאזור ה-70 קמ"ש בכבישים בין עירוניים - אף פעם אני לא מצליח להבין את השטות הזו.

לא צריך לנהוג במהירות של 120 קמ"ש, אבל אם לא מדובר בגשם סוחף, לא צריך לשנות את מהירות הנסיעה הרגילה.

פורסם

גם אני מאט כשיורד גשם ואני לא מבין מה הבעיה עם זה. ככה הגשם פוגע בעוצמה נמוכה יותר בשמשה הקדמית ואני גם מעיף פחות רסס על הרכבים שמאחורי.

כשרטוב הכבישים חלקים יותר ואני חושב שיטב אם כולם יורידו מהירות בתנאים כאלה, 10 קמ"ש פחות לא יגרמו לנו לאחר לשום מקום.

פורסם

קרה לי פעם שנסעתי מחיפה לחדרה דרך כביש החוף, ראות 0 - שני מטר מהרכב אתה לא רואה כלום.

וזה עם אורות ערפל קדמיים שלי, וערפל אחורי של הרכב מלפניי.

ווישרים על מהירות מקסימלית עוד שניה עפים מהאוטו, הרכב במצב מקסימלי "נגד גשם". ועדיין - לא רואים כלום.

כולם נסעו בנתניב ימני כ70קמש. אף אחד לא העז להעלות מהירות.

מצד שני, אתמול עשיתי בדיוק את אותו מסלול, עם קצת טיפות מדי פעם - אנשים לחצו על הבלמים כאילו לא יודע מה

רק מגרדים "בטעות" את ה 90, ישר בלימה ויורד ל75.. קיבינימאט.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אורות ערפל לא עוזרים בגשם. כל מה שהם גורמים זה סינוור לנהגים האחרים (וגם לזה שהדליק, בדיוק כמו אור גבוה) בהשתקפות של הטיפות. אורות ערפל כשמם הם וצריך להדליק אותם רק בערפל קשה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
גם אני מאט כשיורד גשם ואני לא מבין מה הבעיה עם זה. ככה הגשם פוגע בעוצמה נמוכה יותר בשמשה הקדמית ואני גם מעיף פחות רסס על הרכבים שמאחורי.

כשרטוב הכבישים חלקים יותר ואני חושב שיטב אם כולם יורידו מהירות בתנאים כאלה, 10 קמ"ש פחות לא יגרמו לנו לאחר לשום מקום.

אני התייחסתי לנהיגה ב-70 קמ"ש, כאשר מדובר בגשם קל.

בגשם סוחף, אין לי שום בעיה עם הנהגים הזהירים, שמורידים מהירות ל-90 קמ"ש ואתה אכן צודק בחלקו השני של המשפט האחרון שלך.

פורסם

אין שום בעיה להאט כשיורד גשם חזק ואין ראות טובה

יש בעיה כשיורד טפטוף ורוב הנהגים נוסעים כל כך לאט כאילו אם יסעו במהירות סבירה הם יתהפכו

זה מעצבן!

פורסם

האמת שזה תלוי גם ברכב. אין לי רכב פרטי, ואני נוהג בעיקר ברכבי משטרה. יש לנו מספר רכבים שונים, ולכל רכב התנהגות שונה. בגשם חלש, אם אני על רכב 4X4 , גבוה, לא יציב, אני אסע על 70-80 בכביש של 90. אבל אם אני עם שקודה, שהיא רחבה, נמוכה ויציבה, אני לא אפחד לנסוע על 90. אם אני בגשם שוטף, אני לא אעבור את ה-80 בכל רכב, ללא תלות בסוגו.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מי שלא מבין מה הולך כשיורד גשם, אני מוכן להסביר.

מי שמפחד לסוע מהר, מוריד קצת מהירות,

מי שאוהב לסוע מהר ממשיך לסוע מהר.

ואז, ההתנהגות הברברית והשגרתית של נהגי ישראל באה לידי ביטוי בצורה מורגשת יותר. על מה לעזעזל אני מדבר??

אני מדבר על הנהגים שנוסעים לאט/"כחוק" בנתיב השמאלי ולא אכפת להם אפילו אם סבתא שלהם תהיה מאחורייהם. הם בשמאלי - וזהו!

בקיצור בגשם זה נהיה קיצוני יותר, ומסוכן יותר, אבל אין כאן שום הדבל בין השגרה לבין גשם חזק. כולם שמים ז** על כולם

וזה בעיקר מפריע למי שלא רוצה לבזבז 30% מהיום שלו בכביש, הרי גם ככה נכפה עליו לסוע ברכב כי אין תחבורה ציבורית נורמלית, אז הוא נוסע באוטו.

אם אנשים היו נצמדים לימין, ולמעשה מתייחסים לנתיבים כסוג של מדד מהירות, ימינה יותר == לאט יותר, שמאלה יותר == מהר יותר,

הגשם לא היה מפריע ולו קצת. מי שהיה רוצה לסוע מהר, לא היה נוסע בימני ואף אחד לא היה מפריע לו.

כשאני נוסע בשמאלי, ואני רואה מישהו מתקרב אליי מאחורה במראה (כן אני דוגם אותה באופן קבוע) אני מיד זז נתיב ימינה.

הוא יעקוף ואני אחזור לשמאלי אחרי שהוא יעבור, אם מתאפשר.

הוא מרוויח, ואני מרוויח. מה כל כך קשה להפנים את זה אלוהים ישמור. (מופנה לנהגים שלא יודעים שהם לא אמורים להיות בשמאלי אם אין סיבה טובה. וכן לפעמים יש סיבות טובות)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני מדבר על הנהגים שנוסעים לאט/"כחוק" בנתיב השמאלי ולא אכפת להם אפילו אם סבתא שלהם תהיה מאחורייהם. הם בשמאלי - וזהו!

בקיצור בגשם זה נהיה קיצוני יותר, ומסוכן יותר, אבל אין כאן שום הדבל בין השגרה לבין גשם חזק. כולם שמים ז** על כולם

וזה בעיקר מפריע למי שלא רוצה לבזבז 30% מהיום שלו בכביש, הרי גם ככה נכפה עליו לסוע ברכב כי אין תחבורה ציבורית נורמלית, אז הוא נוסע באוטו.

אם אנשים היו נצמדים לימין, ולמעשה מתייחסים לנתיבים כסוג של מדד מהירות, ימינה יותר == לאט יותר, שמאלה יותר == מהר יותר,

הגשם לא היה מפריע ולו קצת. מי שהיה רוצה לסוע מהר, לא היה נוסע בימני ואף אחד לא היה מפריע לו.

כשאני נוסע בשמאלי, ואני רואה מישהו מתקרב אליי מאחורה במראה (כן אני דוגם אותה באופן קבוע) אני מיד זז נתיב ימינה.

הוא יעקוף ואני אחזור לשמאלי אחרי שהוא יעבור, אם מתאפשר.

הוא מרוויח, ואני מרוויח. מה כל כך קשה להפנים את זה אלוהים ישמור. (מופנה לנהגים שלא יודעים שהם לא אמורים להיות בשמאלי אם אין סיבה טובה. וכן לפעמים יש סיבות טובות)

סוף סוף תגובה נורמאלית, חשבתי שכולם פה השתגעו, העניין פה הוא לא גשם ולא נסיעה איטית, הבעיה היא האחוזים האסטרונומים מתוך אוכלוסיית הנהגים שלא מפנימים שהם צריכים להז**ן ימינה!

תכניסו את זה טוב טוב לראש שלכם, גם אם אתה נוסע 200 קמ"ש ואין לך שום כוונה להאט בעתיד הקרוב - עוף לימין כל עוד הוא פנוי, כי ייתכן שמאחורייך הולכת להגיח לה איזו פרארי על 300 קמ"ש ואתה מעכב אותה!

לא מעניין אותי איזה מגניבים או שומרי חוק אתם חושבים שאתם, פנו את הימין כי זה הגאד-דאם חוק!

תפסיקו את אי ההתחשבות בחברה ופנו את השמאלי, זה בכלל אבסורד שצריך לומר זאת כך ולא שמרו על הימין.

וליידע כללי, כאשר יש 3 נתיבים ואתם שטים לכם לאיטכם באמצעי - נחשו מה - זה בדיוק אותו הדבר, עופו ימינה!!! אתם רק חושבים שאתם לא מפריעים לאף אחד - אך זה בדיוק כמו לשכון בשמאלי - זאת הסיבה שנאלצים לעקוף אתכם מימין ומשמאל

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...