Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא אמרתי שאין סכנה בטיחותית, יש! אבל עיניך הרואות שלא על זה יוצא הקצף בשרשורים כאלו. הבריות אומרים שהנהג השמאלני מעכב אותם, מחנך אותם (השם ישמור) - והס מלהזכיר בטיחות! זה בדיוק הלך הרוח שגורם לנהיגה בכבישי הארץ להיות מסוכנת כל כך: ערבוב התחומים בין שמירת הבטיחות לבין פחדנות, בעיניו של עם שחושב עצמו ללוחמני...

הסכנה הבטיחותית באי-שמירת הימין היא אחרת (ונוגעת יותר לרכב שבשמאל ולא לנהגים סביבו) והיא בכך שאין נתיב מילוט פנוי, להבדיל מנהיגה בימין לצד השול הפנוי. בעית שדה הראיה קיימת אף היא, אך כאשר מדובר ב"מתנחל שמאלני" שכזה - הוא לא ממהר כל כך לעבור נתיב.

לרוב יש גם מעט שטח בצד שמאל, קצת לפני הקיר.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בלה בלה בלה בלה בלה

עוד מלפני המלווה אבא שלי לימד אותי ליהיות דרוך ולשים פס על כל הפתעה בכביש, אני לא נוגע לא בהגה ובטח שלא בולם בלימת חירום, למה כל פעולה כזאת יכולה לחסל את כל מי שבאוטו, וזה בגלל חיה מטומטמת שקפצה לכביש של 100.

אבל אתה יודע שאני לא יודע לנהוג.

הפנינים האלו מראים שאין לך שמץ.

תמשיך.

פורסם
לא אמרתי שאין סכנה בטיחותית, יש! אבל עיניך הרואות שלא על זה יוצא הקצף בשרשורים כאלו. הבריות אומרים שהנהג השמאלני מעכב אותם, מחנך אותם (השם ישמור) - והס מלהזכיר בטיחות! זה בדיוק הלך הרוח שגורם לנהיגה בכבישי הארץ להיות מסוכנת כל כך: ערבוב התחומים בין שמירת הבטיחות לבין פחדנות, בעיניו של עם שחושב עצמו ללוחמני...

הסכנה הבטיחותית באי-שמירת הימין היא אחרת (ונוגעת יותר לרכב שבשמאל ולא לנהגים סביבו) והיא בכך שאין נתיב מילוט פנוי, להבדיל מנהיגה בימין לצד השול הפנוי. בעית שדה הראיה קיימת אף היא, אך כאשר מדובר ב"מתנחל שמאלני" שכזה - הוא לא ממהר כל כך לעבור נתיב.

בדיוק על זה יצא הקצף.

מי שמתנחל בשמאל הוא עבריין.

ועבריין מהסוג הגרוע.

אין כאן קשר לפחדנות או לוחמנות או השד יודע מה.

את החינוך שיתן לילדים שלו בבית ולא על הכביש. ואם כבר להתחיל בחינוך - נא לפנות את השמאל.

זה כל כך טריוויאלי שאני לא מבין על מה הוויכוח בכלל.

מי שמתנחל בשמאל מפריע למהלך התקין של הנסיעה בדרך, עבריין וחוצפן.

קל וחומר אם הוא עושה את זה במהירות איטית.

פנה את הנתיב השמאלי, סע בימני בזהירות אחריות ואדיבות.

פורסם

לא, מי שלא שומר מרחק מלא הוא עבריין מהסוג הגרוע, מי שלא מתרכז בדרך הוא עבריין מהסוג הגרוע, מי שעוצר בשוליים מסיבה אזוטרית כלשהי הוא עבריין מהסוג הגרוע, מי שיש לו אלכוהול בדם בזמן נהיגה הוא עבריין מהסוג הגרוע.

הזחלן השמאלני, חוסם הנתיב האורבני וכל אלו - עבריינים מהסוג המציק - אבל לא מהסוג הגרוע. זה לא כל כך מסוכן, אבל זה מפריע. התמקדות בעבריינות (ע"ע עבירות מהירות) ובאדיבות בכביש (ע"ע זחילה בשמאלי) היא קטנונית - הבטיחות וחיי האדם הרבה יותר חשובים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא יודע איפה למדת נהיגה, אבל כשאתה בכביש אתה צריך להתרכז בנהיגה, להשאר בנתיב הימני ולדאוג להגיע בשלום ליעדך.

את החינוך והתנהגות בכביש תשאיר למורים ולמשטרה.

זה לא התפקיד שלך כשאתה בכביש.

אם זה כל כך מתחשק לך, אתה תמיד יכול להתנדב למשטרה.

ואם אתה עדיין מתעקש שחסימת הנתיב השמאלי היא לא עבריינות גרועה, אין לי מה להוסיף.

פורסם

מאיפה לך לדעת שזה לא היה מקרה חירום?

לך תדע אולי אשתו הייתה ברכב ועמדה ללדת או משהו... או שפשוט למישהו הייתה תאונה או כל דבר אחר...

אני רק לפני שבוע קלטתי רכב מסחרי שנסע כמו מטורף וצפר לכולם ובסוף גם עבר ברמזור אדום. וכשאני ראיתי מי היה ברכב הבנתי שהייתה תאונת עבודה והם מיהרו לבית חולים.

אגב כיום יש גם רופאים או כל מיני אנשים מכוחות הביטחון עם רכבים אזרחיים פרטיים שבמידת הצורך יש להם אישור לעבור על חוקי תנועה(בד"כ יש גם שלט בשמשה הקידמית "רופא בתפקיד" וכו')

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ל"רופא בתפקיד" אין שום היתר לעבור על חוקי התנועה, וזה כולל אפילו חוקי חניה. רופא שטיפל באדם בבית וקיבל קנס חנייה יצטרך לפנות לרשות בבקשה לביטול קנס חניה וספק רב אם העיריה תיענה לו. לגבי שאר כללי התנועה - רק לרכב ביטחון שעומד בתנאים מסויימים מותר לעבור עליהם, וגם זאת לפי כללים ברורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מאיפה לך לדעת שזה לא היה מקרה חירום?

לך תדע אולי אשתו הייתה ברכב ועמדה ללדת או משהו... או שפשוט למישהו הייתה תאונה או כל דבר אחר...

אני רק לפני שבוע קלטתי רכב מסחרי שנסע כמו מטורף וצפר לכולם ובסוף גם עבר ברמזור אדום. וכשאני ראיתי מי היה ברכב הבנתי שהייתה תאונת עבודה והם מיהרו לבית חולים.

אגב כיום יש גם רופאים או כל מיני אנשים מכוחות הביטחון עם רכבים אזרחיים פרטיים שבמידת הצורך יש להם אישור לעבור על חוקי תנועה(בד"כ יש גם שלט בשמשה הקידמית "רופא בתפקיד" וכו')

לאף אחד אין אישור לעבור באדום!!!

גם ניידת שעוברת באדום מדווחת אדומים אז לאזרח בוודאי שאין הצדקה.

ולגבי מתנחלי השמאל - לצערנו החינוך של תרבות הנהיגה לא טוב ואנו רואים את כל אלה שנוסעים בשמאל לאט ואם שואלים אותם -- יש לי פניה עוד 30 ק"מ שמאלה אז אני בנתיב או משהו דומה.

לצערי רואים התנהגויות כאלה לא רק בכביש, תרבות הנהיגה שלנו "קלוקלת" מאד.

ביום שישי בחניון שליד שופרסל בגלילות מגיע מולי אדם מבוגר ברכב (נסע בניגוד לכיוון) וצופר לי לנסוע ושאני מצביע לו על תמרור האין כניסה הוא עושה לי בראש בסדר בסדר וכמובן נכנס באין כניסה.

אוקי יגידו כמה זה חניון מכוניות אבל כבר שם מי שלא שומר על החוקים על אחת כמה וכמה בכסיש ואנו רואים כל יום את האנשים הללו לידנו נוהגים.

שפתחתי את השירשור הזה לא ציפיתי לראות כל כך הרבה תגובות אבל כניראה יש באמת בעייה רצינית עם נהגים שלא שומרים בארץ.

יום נהדר לכולם

קובי

:-)

פורסם

הנה ה2 גרוש שלי

הנסיעה בנתיב הימני במהירות סבירה היא מסוכנן ומעצבנת. הנתיב הימני מנקז את כל נקודות התורפה של הכביש, הן הבטיחותיות והן אלו הנוגעות לנהיגה נעימה

- השתלבות של כביש מימין - נהגים נדחפים לנתיב הימני ללא בדיקה או איתות במהירות איטית מידי ומחיבים אותי לבלום, וחזק

אז אני עובר לשמאלי לקראת השתלבות של כביש מימין

- יציאה מהכביש המהיר - נהגים לא נצמדים לימין ומאיטים כשחצי רכב על הנטיב הישר וחצי בנתיב הבלימה ומחיבים אותי (הממשיך ישר) לבלום, וחזק

אז אני עובר לשמאלי לקראת יציאה ימינה

- יציאה ימינה בזמן עומס - נהגים מכל הנטיבים 'מקצרים' את התור ופונים ישירות מהנתיב הימני ומחייבים אותי בבלימת חרום של ממש

אז אני עובר לשמאלי לקראת יצאיה ימינה בזמן עומס.

- כביש הולך וצר - הנתיב הימני והמרכזי משתלב לאחד וכל אחד נלחם לא לצאת פרייר והרבה פעמים אני מוצא את עצמי חומק מנהג שהחליט שהוא צריך להשתלב לפני

אז אני עובר לשמאלי לפני כביש הולך וצר

- משאית איטית מאוד - אני רוצה לסוע 90-110 השמאלי על 130 והימני מאט כרגע ל 50-60 או פחות בגלל משאית. אני מאותת שמאלה ומאותת ומאותת ומאותת רק מה אף אחד לא מוכן לתת לי להשתלב על מנת לעקוף את המשאית

- אז אני עובר לשמלי ברגע שאני רואה עיקוב בתנועה

להמשיך? כי יש לי עוד.

פורסם
:evil: אני שונא נהגים טיפשים!

היום נסעתי למודיעין ממעלה אדומים על 443. לפני המחסום הראשון (לכיוון מודיעין מי-ם) נסעה לפני נהגת פחדנית, שראתה אותי (ניידת עם כחולים פועלים) ולא ידעה מה לעשות. כל פעם שניסיתי לעקוף היא האיצה, וכשנשארתי מאחוריה לא הפסיקה עם הברקסים.

כל זה תוך כדי שהיא נכנסת לשלוליות ומשפריצה מים בכמויות. השיא היה כאשר היא נלחצה ביותר, נכנסה לשלולית, ראיתי את הזנב שלה עף בסלואו מושן ועפה לגדר הפרדה.

כמובן שעצרתי, הגשתי עזרה (הייתי לבד). הוזמן מד"א והיא פונתה במצב קל עד בינוני לבי"ח עם פגיעות ראש.

מה, לא לימדו אותך לנהוג?! :x

נראה לי שאתה אשם בתאונה הזו, באשמת הפחדה...:lol: :lol:

באמת, ראית שהיא נלחצת ממך, (משטרה עם פנסים מהבהבים), לא יכולת לכבות רגע, לעקוף אותה בביטחה, ואז להמשיך הלאה?

הרי ממילא למשימה שלך איחרת כי הגשת עזרה לפצועה, וכל הכבוד לך שמילאת את חובתך, אבל, אתה רואה נהגת פחדנית, תתחשב!

ובקשר לפוסט הזה, שלוליות מים גדולות גורמות לאוטו להרגיש כמו אוניה, הוא שט ימינה ושמאלה עם שליטה פחותה מתמיד, אני מוריד ל70/80 לפני כזו שלולית. (אל דאגה, רק בימני. היה לי פעם פעמיים שלוליות גדולות ועמוקות, חברה, אוניה זה לא מצחיק. וזה היה רכב טוב עם צמיגים טובים)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...

• תוכן חדש...