Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

בעזרת השם בקרוב משפחתנו תתרחב ואנו מתעניינים בקניית רכב 7 מקומות ישיבה.

השיקול ל - 7 מקומות הינו 2 כסאות ילדים וכסא בטיחות לתינוק שנוכל לשים בנוחיות מירבית.

עד כה הפורד ס מקס והפורד גלאקסי נמצאו כמתאימות ביותר , אך בשוק קיים מחסור של מכוניות עם קילומטראז סביר.

התחלתי לחפש חלופות והפולסווגן טוראן מנוע 1900 עלתה כאופציה אך אינני מוצאת חוות דעת וביקורות שאוכל ללמוד מהן

לכן אשמח לקבל חוות דעת על הטוראן ופתוחה לרעיונות נוספים.

התקציב הינו עד 100,000 ש"ח

כמובן שבטיחות,נוחות ,צריכת דלק וחלפים\תיקונים מהווים שיקול

תודה מראש למגיבים ענבל

פורסם
כמובן שבטיחות,נוחות ,צריכת דלק וחלפים\תיקונים מהווים שיקול

תודה מראש למגיבים

שלום ענבל,

ראשית, שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב!

מניסיון אישי של 3 שמים עם גלקסי, הרכב נוח ובטיחותי, כך שהוא עונה על 2 ההגדרות הראשונות. כמה חבל שהוא נכשל בגדול ב-2 הסעיפים האחרונים; צריכת דלק (גבוהה מאוד, בגבול הבלתי סביר!) וחלפים/תיקונים (מחירים שערוריתיים!).

הסיבה העיקרית שלאחר מכירת הגלקסי עברתי לטויוטה סיינה ולא רכשתי שוב רכב מתוצרת פורד, היא העובדה שחשבון טיפול 30K ק"מ הגיע לכדי 5,400 ש"ח (!!). ולא, הרכב לא שימש כמונית! הוא גמע בסך הכל 32K ק"מ ב-3 שנים בדיוק, היינו כ-10K ק"מ בשנה.

הטויוטה, אגב, צורכת פחות דלק מהפורד (מנוע 3.5 ל' V6) וטיפול במוסך מורשה עלה 750 ש"ח בלבד.

מסיבה זו גם איני יכול להמליץ על ה-Sמקס, הזהה מכאנית לגלקסי.

אלטרנטיבות ניתן למצוא אצל קיה, סיטרואן, פז'ו וכד'.

בהצלחה!

פורסם
שלום ענבל,

מניסיון אישי של 3 שמים עם גלקסי, הרכב נוח ובטיחותי, כך שהוא עונה על 2 ההגדרות הראשונות. כמה חבל שהוא נכשל בגדול ב-2 הסעיפים האחרונים; צריכת דלק (גבוהה מאוד, בגבול הבלתי סביר!) וחלפים/תיקונים (מחירים שערוריתיים!).

הסיבה העיקרית שלאחר מכירת הגלקסי עברתי לטויוטה סיינה ולא רכשתי שוב רכב מתוצרת פורד, היא העובדה שחשבון טיפול 30K ק"מ הגיע לכדי 5,400 ש"ח (!!). ולא, הרכב לא שימש כמונית! הוא גמע בסך הכל 32K ק"מ ב-3 שנים בדיוק, היינו כ-10K ק"מ בשנה.

הטויוטה, אגב, צורכת פחות דלק מהפורד (מנוע 3.5 ל' V6) וטיפול במוסך מורשה עלה 750 ש"ח בלבד.

בהצלחה!

ראשית, מעניין מדוע העלות שצויינה בטיפול כל כך גבוהה ?

אני בעל פורד מודיאו, בעל אותו נפח מנוע וגם אני עשיתי טיפול לרכב, אבל העלות היתה הרבה....הרבה יותר נמוכה.

אני מניח שהיה צורך בהחלפת מיכלולים שאינם קשורים ישירות לטיפול.

רציתי לציין כי ה-S מקס אכן רכב גדול ומתאים למשפחה, וכאן מגיע האבל הגדול... כאמור, צריכת הדלק,... הוצאה לא קטנה.

אפשר, לנסות לבחון את האוונסיס וורסו של טויוטה ואת ה- C4 .

בהצלחה.

פורסם
ראשית, מעניין מדוע העלות שצויינה בטיפול כל כך גבוהה ?

אני בעל פורד מודיאו, בעל אותו נפח מנוע וגם אני עשיתי טיפול לרכב, אבל העלות היתה הרבה....הרבה יותר נמוכה.

אני מניח שהיה צורך בהחלפת מיכלולים שאינם קשורים ישירות לטיפול.

רציתי לציין כי ה-S מקס אכן רכב גדול ומתאים למשפחה, וכאן מגיע האבל הגדול... כאמור, צריכת הדלק,... הוצאה לא קטנה.

אפשר, לנסות לבחון את האוונסיס וורסו של טויוטה ואת ה- C4 .

בהצלחה.

כמובן שהיה צורך בבהחלפת מכלולים נוספים, מעבר להחלפת השמנים. אך מדוע ברכב כל-כך צעיר, עם נסועה כ"כ נמוכה, ושטופל בממוצע כל 10K ק"מ (פעם בשנה) במוסך פורד מורשה, עלות האחזקה גבוהה כל-כך?

רק לסבר את האוזן; עלות אחזקת הפורד ב-3 שנים, כולל ירידת ערך, ביטוחים, רישוי וטיפולים, הייתה למעלה מ-120 א' ש"ח. לדעתי אפשר לשכור רכב במחיר כזה.

האוונסיס תהווה אלטרנטיבה זולה יותר באחזקה ותצרוכת דלק אך תהיה נחותה בסעיף הנוחות והאיכות.

פורסם

אכן בקטגוריה הזו אין הרבה אופציות.

גלאקסי/smax - בנוסף לחוסר ההיצע בשוק עכשיו יש גם חוות דעת מאוד שלילית של משתמש ולכן יורד מהפרק.

סיטרואן C4 פיקאסו - חשבתי לרכוש אבל אז היה "מבצע" של לובינסקי טרייד בו נמכרו C4 פיקסו שנת 2008 במחיר זנות של 70K ש"ח כולל אחריות מלאה לשנתיים. מה שאומר שאם אני לא רוצה לרכוש רכב מליסינג (ואני ממש לא רוצה!) אז בעוד שלוש שנים כאשר אני ארצה למכור את הרכב שרכשתי מאדם פרטי (בהרבה מעל 70K ש"ח, יותר לכיוון 90K) תהיה לי תחרות קשה מצד אלו שרכשו את הרכב בהנחה של כמעט 30K ש"ח אשר יוכלו להוריד את אותם 30K ולא להרגיש שהם נדפקים (וככל הנראה יאלצו להוריד בכדי למכור את הרכב). תוסיפי לזה את ירידת הערך האסטרונומית של הרכב ואני מניח שבעוד שלוש שנים הוא יימכר בסביבות 40K ש"ח, הפסד עצום!

בנוסף האמינות ככל הנראה לא בשמיים, ביום שהלכתי לבחון רכב כזה (2008 הדגם המפואר, פרטי ועם פחות מ 70K ק"מ) הרכב היה מושבת עקב בלם יד אלקטרוני תקול :roll:.

מסקנה - הסיטרואן ירד מהפרק.

אוונסיס ורסו - לדעתי אמור להיות רכב אחלה, הבעיה היא שאם חשבת שלמצוא smax זה קשה אז תנסי למצוא אוונסיס ורסו. פשוט אין להשיג! אם את משיגה, והרכב עם ק"מ סביר (יש פה ושם רכבים אבל עם 200K ק"מ..) אז זה בהחלט אופציה מעולה.

טוראן - מאחר ולא מצאתי ורסו ולא smax (מסתבר שטוב שלא מצאתי smax :)) גם אני שקלתי את הטוראן, על הנייר זה נראה אחלה רכב, מהיר, חסכוני בדלק והכי חשוב בטיחותי (5 כוכבים)! הלכתי לראות את הרכב והתאכזבתי מאוד, הרכב מרגיש פשוט וערום מבפנים ונותן הרגשה של נהג מונית פלום מינוס. תוסיפי לזה את האמינות המוטלת בספק של גיר ה DSG, ואת המחירון החלש של הרכב (חדש עלה מעל 200K ש"ח, משומש בן 3-4 אפשר למצוא בערך ב- 80K ש"ח) ותקבלי חבילה קצת פחות אטרקטיבית.

בנוסף האישה ממש לא אהבה את העיצוב (או חוסר העיצוב) מה שדחף עוד יותר את ההחלטה לרדת מהרכב.

הונדה FRV - בהתחלה חשבתי שזה אחלה רכב, אך ככל שבדקתי אותו יותר כך ירדה לי ההתלהבות ממנו. העיצוב נחמד והאמינות גבוהה. מנגד הרכב צפוף מקדימה עקב שלושה מושבים, כך שכתפי הנהג והנוסע קרובים מאוד לדלת, גם מבנה המושבים לא נראה משכנע ובאופן כללי אין לי מושג מה הם השיגו מסידור של שלושה מושבים מקדימה (מי כבר משתמש בזה!?). בנוסף צריכת הדלק לא משהו (לא כל כך קריטי) אך מה שהוריד אותי סופית מהרכב הוא רמת בטיחות פושרת של 4 כוכבי ריסוק.

אם תשימי לב, לאט לאט לא נשארים רכבים מעניינים בקבוצה הזו.

מאחר וכל המטרה של הרכב הייתה רכב מרווח יותר ממשפחתית ממוצעת (או משפחתי גדולה) ובעל תא מטען גדול (אני מניח שאת לא תעשי שימוש בשורה השלישית), אני התחלתי לפזול לקטגוריות אחרות.

בדקתי את קטגורית ה SUV, אך רובם נופלים עקב מחיר גבוה בדגמים החדשים או עקב בטיחות נמוכה בדגמים הישנים (מתחת ל 2008).

בדקתי גם את הפורסטר (דגם לפני האחרון) אך הוא נפל על צפיפות בתא הנוסעים, תא מטען קטן מאוד וצריכת דלק גבוהה.

מפה לשם, גם קבוצת ה SUV (ג'יפונים) דיי ירדה מהפרק.

אז כפי שאת רואה המבחר בשוק של המיניוואנים קטן מאוד יחסית ולכולם יש מגרעות.

אם היית מוכנה להגדיל את התקציב הייתי ממליץ לך לחפש טויוטה ורסו בת שנה (בערך 140K ש"ח) אך לדעתי זה מחיר מוגזם לשלם על מיניוואן קטן.

קבר התחלתי להיות מיואש..

ואז לגמרי במקרה נתקלתי בטויוטה קאמרי. הרכב מרווח מאוד (לא נראה לי שיש בעיה להציב שלושה מושבי בטיחות מאחור), בעל תא מטען ענק (בולע כל עגלה ונשאר מקום לקניות), נוח מאוד, אמין, צריכת דלק סבירה (אין לי נסיון אך כך נאמר לי ע"י משתמשים), עיצוב מרשים, והכי חשוב, בטיחות מקסימאלית.

בתקציב של 100K ש"ח נכנס לך קאמרי שנת 07.

פורסם

תודה לכם כל המגיבים , כנראה שאני צריכה לשנות את הכיוון הכללי ,חבל מאוד שזה המצב בארצנו הקטנטונת -שבת שלום

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם לנו הייתה התלבטות זהה ולבסוף בחרנו ב-s-max בגלל הנוחות והמנוע החדש שצורך הרבה פחות דלק (רצינו לקנות רכב חדש). כמובן שפורד הורידו את המחיר ב-15K עזרה מאוד.

ענבל, מה בחרתם לבסוף?

פורסם

אני חושב שפסלת את הפורד מהר מדי ולא בטוח שבצדק, לזרקו מספר מפוצץ של 120 א' ש"ח ולהגיד שזה מה שהרכב עלה במהלך 3 שנים זה מרתיע.

אבל אם יושבים רגע וחושבים זה לא כזה נורא.

רכב כזה חדש עלה כ200 אלף ש"ח, הבנאדם נסע מעט מה ששומר על מחיר, אבל פורד עדיין לא שומר מחיר כמו היפניות, בטח לא בדגמים לא כ"כ מוכרים עם מוניטין לצריכת דלק גבוהה, כך שירידת ערך של כ35-40 אחוז היא סבירה בהחלט, אז אנחנו כבר ב70-80 א' ש"ח. ביטוח ע"פ 3 שנים ועוד לרכב יקר, עובר את 12 א' ש"ח, אגרת רישוי עוד איזה 3000 וקצת, דלק אין לי כוח לחשב, טיפולים וכו'.....

נכון אולי הטיפולים יקרים, אין לי מספיק ראיות לקבוע, אני מכיר את מר ברנד והוא לא סיפר לנו מה החליפו, וכן מספיק שהיה צריך להחליף דיסקיות וצלחות בלם, במורשה לחלק מקורי יכול לעבור בלי שום בעיה את ה3000 ש"ח, וגם שמעתי על יצרנים (יפניים) שזה הגיע ל5000 ש"ח. זה יהיה כך אצל כל יצרן.

אל תשכחי שמכנית הגלקסי/אס מקס חולקים המון עם המונדאו שהיא נפוצה מאוד, צריך לדעת איפה לטפל.....

עכשיו מבחינת תמורה של איכות חיים ונוחות הפורדים נותנים תמורה מעולה לכסף, הטויוטה וורסו/מאזדה 5 צפופות בהרבה, פרייבט, לא משנה כמה הוא רחב לא יהיה נוח כמו מיניוואן גדול, ג'יפים סתם יקרים.

פורסם

אם הSAMX והגלקסי חולקים מכלולים רבים כל כך עם המונדיאו למה האחזקה כל כך יקרה לפי מה שאתה אומר?

איזה חלק נאלצץ להחליף לאחר 30 אלף ק"מ?

מהי צריכת הדלק האמיתיתי שלו?-להגיד גבוה לא באמת אומר משהו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מבחינת חסכון בדלק, הC4 והטוראן הכי חסכוניות.

דווקא בטוראן הייתי מעדיף ללכת על הבנזין ולא על הדיזל. חסכוני מאוד וזריז.

מבחינת זריזות, הטוראן והמאזדה 5 הן הבולטות.

מבחינת גודל (שדווקא נמצא נמוך יותר בשיקול שלכם) הפורד והגרנדיס נמצאות למעלה. אבל שתיהן צורכות המון דלק.

מסכים עם מי שכתב שהטוראן איבד הרבה גובה במחירון שלו, אבל דווקא בגלל זה הוא קניה לא רעה בכלל. בסה"כ רכב איכותי וחדש יחסית במחיר זול.

מסכים שהוא רחוק מלהיות יפה, אבל הכסא נהג שלו הוא מהנוחים שיש ובסה"כ איכות החומר גבוהה, החסכון בדלק והזריזות משמעותיים.

הC4 בעיני נותן את החבילה הכי שלמה והוא גם ללא ספק הנאה בחבורה. אבל הגיר שלו לא נעים בכלל לנסיעה, צריך לעשות סיבוב לפני כן.

ה5 היא עדיין אחת הטובות בקטגוריה ובעייתית רק למשפחות גדולות באמת. היא גם יחסית לשוק לא סחיר, פחות בעייתית למכירה עתידית.

תבדקי מה הכי גבוה בסולם השיקולים שלך ותתקדמי בהתאם.

באפן אישי, אני לא חושב שיש צורך לרכוש רכב ל7 אנשים כשיש רק 3 ילדים. ישנם פתרונות טובים יותר.

פורסם

ישנה את האפשרות של פג'ו 307SW בעל 7 מקומות,הרכב נוח וגם נראה טוב, עדיף מנוע ה2000 סמ"ק ה1600 עייף מכדי לסחוב רכב גדול כמו זה,מבחינת אמינות אני שמעתי כל מיני סיפורים על נורות שנשרפות על ימין ועל שמאל ובעיות חשמל למינהם אבל לא יותר מזה, הרכב בטיחותי(5כוכבי בטיחות) והוא גם ממש זול ובתקציב של 100000 אפשר להביא אחד משנתון גבוהה 2008+ ועדיין ישאר לכם המון כסף בכיס,מה גם שהרכב מאובזר מאוד ומגיע עם גג פנורמי,החיסרון שלו זה שאם רוצים להושיב מישהו בשורה האחרונה אז המישהו הזה יצטרך להיות ילד בן 5-6 מקסימום המושבים שם ממש קטנים, אל תצפו לצריכת דלק מרשימה במיוחד במקרה הטוב ביותר 1ל10.5\11 בנהיגה רגועה משולבת

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שלום ענבל,

בהצלחה!

כמה עושה

גלאקסי

וכמה עושה סיינה

לכל ליטר דלק?

תודה

• תוכן חדש...