Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2012 - החל השיווק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמנו לב, ברוב המכוניות שיש מסך מגע בחו"ל מורידים אותו בגירסאות לארץ.

בכל מקרה - במקרה של הפוקוס כנראה שזה לטובה, כי יש המון תלונות על המערכת הזאת בפורומים בחו"ל. לא בשלה לגמרי.

נו, לקח להם זמן לייצר חיקוי של ה- DSG, לוקח זמן גם לייצר חיקוי של המערכת ב- VAG.

אף אחד לא שם לב שלא הביאו ארצה את מסך המגע
?

זה לא יתקבל טוב בליסינג ;-)

עשוי גם לצמצמם את הרווח שלהם על הרכב מ- 30K ל- 25K. לא מקובל...

אז אין שום רכב עד 150K בארץ עם מערכת מגע בסגנון הזה?

יש בקבוצת VAG כמה וכמה רכבים כאלה. ואגב, כל התחליפיים הסיניים הם ג'אנק ביחס למערכת המקורית, שמתמודדת הרבה יותר טוב עם השתקפויות ומגע, וגם ה- UI שלה הרבה יותר טוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש בקבוצת VAG כמה וכמה רכבים כאלה. ואגב, כל התחליפיים הסיניים הם ג'אנק ביחס למערכת המקורית, שמתמודדת הרבה יותר טוב עם השתקפויות ומגע, וגם ה- UI שלה הרבה יותר טוב.

וה"מקורית" מיוצרת איפה?

אישית לא סובל מסכי מגע בנהיגה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אחדד - שלוש מערכותש אני ראיתי, אחת הורכבה על ידי צ'מפיון (מילאנו אני מניח), אחת על ידי ליסקאר ואחרת בכלל על ידי פג'ו של קנווד או משהו כזה, לא עומדות בסטנדרט.

פורסם

בר, שמעתי כבר לא אחת שהמערכות של VAG לא עומדות בסטנדרט של לקסוס, אז?

ובהתחשב בכך שהDSG של פולקסוואגן הוא בעצמו חיקוי, אז "הגונב מגנב פטור" הלא כן? ועוד משהו, זה לא שפולקסוואגן מרכיבים את תיבת הקלאץ' הכפול הטובה ביותר שיש כיום בשוק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דווקא התייחסתי למסך בעיקר, שלדעתי שווה להוסיף עליו מעט יותר כסף ולקבל את המקורי. אני משווה VW ל- VW או פיג'ו, ואתה משווה ללקסוס? מה הקשר? הרכב הרי עולה פי 3 לפחות, ובכל מקרה אני רוצה להגיד לך שהפתרון שלהם עם המסך השקוע ופיקוד מכפתור דמוי עכבר א-לה במוו או אאודי (שלקחו אותו מבמוו כמובן) הרבה פחות נוח ויעיל.

לגבי הגיר, אני בין הראשונים בארץ שהיו להם אותו, ב- TSI 140 (לפני זה הוא היה רק במעט מוניות סקודה), ואתה הרי יודע שב- 160 החליפו לי את המכאטרוניק, כך שאני מודע לזה שהוא לא מושלם או חף מתקלות, ובכ"ז רכשתי עוד רכב עם DSG כי הוא (עדיין) הטוב ביותר סביב התקציב הזה. לדעתי צריך להוריד את הכובע בפני הקונצרן, שדילג על שלב הנענוע של טויוטה, פיאט, אלפא וכו' - והציג פתרון ברכבים שאינם פרמיום או ספורט, שהיום כולם מנסים לחקות.

פורסם

עקרונית, אני מסכים איתך שתמיד תמיד עדיף מקורי אלא אם כן יש לך משהו שבוודאות יותר טוב (לרוב אין זה המצב). השאלה באיזה מחיר...

לגבי ה-DSG, כפי שציינת, הוא היה תקופה לא קצרה וקילומטרים לא מעטים קודם לכן אצל נהגי סקודה ט"ד.

בכל אופן, פולקסוואגן לא המציאו את ה-DSG, פורשה עשו זאת כ-2 עשורים קודם לכן, אני גם די בטוח שהם עשו שם וירטואוזים לא קטנים על מנת שזה יירשם כפטנט. אגב, בכל מקרה מרבית התיבות הללו מיוצרות ע"י ספקי משנה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

למיטב ידיעתי את תיבת הDSG בנתה ומייצרת חברת בוש.

כאשר בוש נתנה לקונצרן VAG בלעדיות למספר שנים(7 נדמה לי).

מה שאומר שכנראה הרבה חברות אחרות יעשו שימוש בתיבה הנ''ל שזהה וקיימת ברכבי VAG.

אולי אף יזכו למוצר מוגמר טוב יותר ,אמין יותר.

פורסם

שתי תלונות שמבחינתי פוסלות את הרכב הזה:

1. פתחי המזגן האלה בלתי אפשריים. חם פה בטקסס כמו בארץ. למזגן (מכני פשוט בגרסה שיש לי פה) יש שתי דרכי פעולה: או שאתה מקפיא לעצמך את הידיים או שאתה מסיט את הפתחים הרחק ממך וסובל מחום. זה הכי גרוע בנסיעות קצרות כשחלל הרכב לא מספיק להתקרר ואתה פשוט סובל מחום כל הנסיעה. אם הייתי בשוק לרכב משפחתי, מבחינתי זה היה פוסל אותו.

2. אי אפשר להחזיק את ההגה בצורה נורמאלית (9 ו 3). פשוט אין מקום לאגודלים ואין לי אצבעות עבות.

חבל, כי כל השאר באמת מוצלח מאוד.

emotion of motion

פורסם

היום הלכתי לראות אותו ודולא התלהבתי.

נכון שהוא עמוס צעצועים אבל מרווח הרגליים מאחור נוראי, מושב אחורי מאוד לא נוח, מרווח רגליים לנהג צר ופתחי המזגן לא ממוקמים טוב.

כנראה שהשבוע אעשה נסיעת התרשמות ואלליט בינו לבין הפלואנס שני ליטר שגם זולה בכמעט 6000ש"ח.

עוד נקודה היא שאף אחד לא יודע להגיד כמה יעלו טיפולים עבורו (15000בלבד בין הטיפולים ולשאול במוסך זו ממש לא תשובה).

הפלואנס פחות מצועצעת, יותר מרווחת ועם מושב נהג יותר נוח לגב שלי. בתחום השלילה הפוקוס עושה רושם יותר מוצק.

פורסם
דווקא התייחסתי למסך בעיקר, שלדעתי שווה להוסיף עליו מעט יותר כסף ולקבל את המקורי. אני משווה VW ל- VW או פיג'ו, ואתה משווה ללקסוס? מה הקשר? הרכב הרי עולה פי 3 לפחות, ובכל מקרה אני רוצה להגיד לך שהפתרון שלהם עם המסך השקוע ופיקוד מכפתור דמוי עכבר א-לה במוו או אאודי (שלקחו אותו מבמוו כמובן) הרבה פחות נוח ויעיל.

לגבי הגיר, אני בין הראשונים בארץ שהיו להם אותו, ב- TSI 140 (לפני זה הוא היה רק במעט מוניות סקודה), ואתה הרי יודע שב- 160 החליפו לי את המכאטרוניק, כך שאני מודע לזה שהוא לא מושלם או חף מתקלות, ובכ"ז רכשתי עוד רכב עם DSG כי הוא (עדיין) הטוב ביותר סביב התקציב הזה. לדעתי צריך להוריד את הכובע בפני הקונצרן, שדילג על שלב הנענוע של טויוטה, פיאט, אלפא וכו' - והציג פתרון ברכבים שאינם פרמיום או ספורט, שהיום כולם מנסים לחקות.

אני חייב לדעת איזה כדורים אתה לוקח, גם אני רוצה לחיות בהזיות .

haters will hate

פורסם

לא הבנתי אותך.

טענתי שבמקום להציע גיר מטלטל רובוטי עם קלאצ' אחד, הם עשו סוג של קפיצה והציגו ישר גיר רובוטי כפול מצמדים, לראשונה ברכב בייצור המוני שאינו רכב יוקרה/ספורט. מה הזיה פה?

פורסם

גיר מטלטל רובוטי עם קלאץ אחד זה הדבר הכי נוראי בעולם אה? זה לא שתיבה כפול מצמדים הייתה נכס ששייך רק למכוניות פאר או אקזוטיקה ופולקסוואגן הביאה אותו להמונים, תבדוק קצת את ההיסטוריה.

מה שטוב למרצדס, ב.מ.וו ובעצם כל יצרן נורמלי לאו דווקא נוראי כי אינו משהו שפולקסוואגן משתמשים בו.

בעיני זה עדיין לא כמו לנהוג על תיבה ידנית.

זה שיונדאי עבדו והוציאו תיבה שכזאת בפיתוח עצמאי זה נתון ראוי להערכה, במיוחד בהתחשב בעודה שכל יצרן גדול נעזר בשירותים של חברה חיצונית בייצור תיבה שכזאת.

עכשיו, 2 תגובות למעלה, כתבת בזלזול, כרגיל. לא ממש מפריע לי אבל מציק בעין.

חיפוש קצר בגוגל עם הערך : "VAG DSG Gearbox reliability" הניב תוצאות יפות, עלויות טיפולים בשמיים ודעות חלוקות, מצד אחד התיבה מעולה, אין ספק, אך עלויות התיקונים גבוהות, לא פעם תמצא תגובה בסגנון של "לא הייתי רוצה DSG על רכב שאינו באחריות", מעניין למה?!

בשורה התחתונה, אין לי DSG ברכב ות'אמת אני עדיין עושה 0-100 בפחות מ6 שניות, עדיין אני נהנה מהתפעול הידני של התיבה למרות שהיא בעלת 5 מהיריות בלבד, אני נהנה מהרכב ולא רואה בDSG משהו שהוא בגדר אביזר חובה, התיבה שלי לא רועשת, לא דופקת, לא מקרטעת, עושה את העבודה באמינות, עדיין לא הוחלפה (רכב בן 5 עם 220K ק"מ שעובר התעללות על בסיס יומי).

מניסיון אישי עם תיבות כפולות מצמדים, אני מעדיף תיבה ידנית או אוט' רגילה.

haters will hate

פורסם

בחזרה לנושא - הייתי היום בנסיעת מבחן על ה-2 ליטר (סטיישן טיטניום).

לצערי נסיעה לא ממש ממצה, הכבישים היו עמוסים והזמן היה קצר.

כמה רשמים :

1. התיבה עובדת לא רע ממה שהספקתי להרגיש, בזחילה מרגישים הורדה משני לראשון אבל לא משהו מטלטל, פשוט שומעים את השילוב בצורה יותר נוכחת מהרצוי. סה"כ אפשר לזחול איתה בקלות. גם בעלייה ברברס ניסיתי, עושה את העבודה, אפשר לחנות ברברס בעלייה בתמרונים עדינים בלי בעיה.

במצב S התיבה מושכת עד האדום, גם אם מתפעלים בטיפטרוניק הגיר מעלה הילוך באדום, שזה פחות טוב, אבל לא נורא.

הכפתורים על הידית לתפעול הטיפטרוניק לא אידיאליים בלשון המעטה - אבל אפשר לחיות עם זה.

2. המנוע - ממש לא מרגיש 170 כ"ס (שהם בעצם גם על הנייר 160 כ"ס, רק בארץ זה 170 משום מה). מרגיש חזק יותר מהרגיל כמובן, אבל בתאוצה מהמקום אין ממש דחף, תאוצות ביניים יותר מספקות ( המנוע די מת בסל"ד נמוך, נפתח מעל 4K בערך). ציפיתי ליותר וזה קצת מאכזב - אבל עדיין שווה את התוספת מה-1.6 הרגיל לדעתי.

3. בקרת אחיזה ניתנת לניתוק רק דרך תפריט במחשב המנוע, אין כפתור ייעודי, ממש מעצבן, וכמובן שההגדרה מתאפסת בכיבוי מנוע. מה שכן - לשמחתי נראה שהניתוק הוא מלא, האפשרות שלי לבדוק את זה הייתה די מוגבלת - עשיתי כמה סיבובים מסביב לכיכר בשיפוע והצלחתי להוציא את הזנב.

4. יש חיבור לאיפון דרך USB, הוא גם אמור לתמוך ספציפית במכשירים תואמי IPOD, גם בטיטניום וגם בטרנד. ניסיתי בשתיהן, הוא מזהה את הטלפון וכותב IPOD INSTALLED, אבל לא הצלחנו לנגן מוזיקה או לשלוט בנגן, משהו שם לא מסתדר, הוא גם מנתק אותו פתאום (וגם מפסיק לטעון). הבלוטות' כן עובד ודרכו הצלחתי גם לנגן מוזיקה מהאייפון, גם לשלוט מההגה, וגם להשתמש בדיבורית המובנית. לשים לב שהמערכת מסוגלת להציג אנשי קשר, אבל רק באנגלית, שמות בעברית מופיעים ריקים. אז חיוג לאיש קשר צריך להעשות מהמכשיר עצמו (או בחיוג קולי איכשהו, לא חפרתי).

5. שכחתי להקדיש תשומת לב לעניין פתחי האוורור של המזגן שמכוונים לידיים, אבל אני יכול להגיד שברכב שכבר היה מקורר (חזר מנסיעות קודמות), בצהריים ב-31 מעלות, לא הרגשתי חוסר נעימות לא בידיים ולא בגוף. אין פתחים למזגן ליושבים מאחור בשום גרסה, טיפשי לדעתי.

6. תא כפפות קטן מאד, ואין הרבה מקומות אחסון, ובטרנד אפילו אין את התא של המשענת יד בין המושבים.

7. מבחינת התנהגות כביש דינמית קשה לי להגיד מנסיעה כזאת לא ממצה, אבל מבחינת נוחות נראה שהוא סופג די טוב שיבושים בכביש, אין קרקושים והנוחות טובה. להגה יש משקל טוב, גם לגבי היזון חוזר אין לי אפשרות להגיד יותר מדי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הסתכלת אולי על צריכת הדלק הממוצעת?

הצלחת לקבל תשובות לגבי עלויות טיפולים?

כנראה שיום שלישי אעשה עליו נסיעת מבחן (מתכנן על אותו הדגם בדיוק).

• תוכן חדש...