Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2012 - החל השיווק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וואלה ? ואתה אומר את זה כי אתה מכיר אותי ? תתפלא אבל יש אנשים שהזמן והאנרגיה שלהם יותר חשובים להם מ-5 שקלים חיסכון.

אני מכיר גם אנשים כאלה מהסוג שדיברת עליו ואני לא אוהב אותם.

ובכל מקרה זאת לא מסה של אנשים שמשפיעה על פקקים, גם לא מבחינת שעות נסיעה.

המסה זה אנשים שנוסעים לעבודה במרכז בתחילת היום וחוזרים בסוף היום, וזה גם לא אני.

אני מאלה שנוסעים 25 ק"מ לעבודה במקום 10 ק"מ רק כי אני נהנה מהכביש. למי זה מפריע בדיוק ?

זו בדיוק הנקודה.

רכב ליסינג פתח בפני אנשים את האופציה לעבוד במרחק מוגזם ממקום מגוריהם (אתה לא בדיוק הדוגמא לכך).

אני מכיר אנשים שנוהגים כל יום 150 ק"מ כי הם מעדיפים לגור במרכז אפילו שהם עובדים בנגב.

מה אתה אומר על זה?

האם הם היו עושים זאת אם לא היה בידם רכב ליסינג??

בגדול, במקום עבודתי, למרחקים של 25-50 ק"מ יש הסעות.

בהסעה כזו ישנם 20 עובדים בממוצע, תחשוב כמה רכבים נחסכים בשעות העומס על הכביש, אני מדבר על מאות רכבים!!

וזה אולי כן המיקרה המייצג אותך, אתה בוחר לבוא ברכב פרטי במקום בהסעות, או שהמעביד שלך מעדיף לתת לך רכב ליסינג ושתהיה מאושר במקום שהוא יתעסק עם אירגון של מערך הסעות (כאב ראש לא קטן).

איך אתה יודע שאני טועה ? אתה יודע כמה אני משלם ?

בוא תספר לי כמה עולה לך בחודש להחזיק אוטו (אני לא מדבר עליך ספציפית, אם אתה מחזיק רכב יקר ברור שזה לא בר השוואה), שמקביל לרכבי ליסינג, ותראה שזה עולה פחות מהליסינג שלי.

לי סצפציפית זה משתלם כי אני נוסע הרבה יחסית, וזה בגלל שאני גר בצפון והמרחקים פה זה לא כמו במרכז.

אחרי שהעלו את השווי מס אין יותר שום עיוות, ומעבר לזה זה יהיה עיוות לכיוון השני.

בשורה התחתונה - אם נעבור לשקלים - הקורולה רובוטית המסכנה שלי עולה לי כ-3200 שקל בחודש בנטו כולל הפסד תנאים סוציאליים. שווי מס בלבד זה 3000 שקל, וזה על גבול ההגיוני נגיד כי זה בערך הסכום שבממוצע נסועה ארצי משווה בין העלות נטו של הליסינג לעובד, לבין עלות אחזקה אוטו פרטי. ברור שבכל ממוצע כזה יהיו כאלה שקצת מרוויחים וכאלה שקצת מפסידים, אבל זה מתקזז.

אז אני מרוויח קצת וחבר שלי שיושב לידי מפסיד קצת רק כדי שהוא לא יצטרך ללכת למוסך, והוא יודע את זה ומקבל את זה.

עכשיו בוא תספר לי איך זה מהווה עיוות או חוסר צדק כלפי שאר העם ?

נוח לכולם לחשוב שהשווי מס, שכביכול משלמים עליו בנטו רק חצי, זאת העלות של הליסינג, אבל שוכחים שיש עוד את התשלום לחברת ליסינג של עוד 3000 שקל בברוטו.

אם אתה חושב שלהחזיק רכב משפחתי חדש ועם נסועה של 20K קמ בשנה מסתכם ב-3200 ש"ח לחודש אתה חי בסרט.

אלא אם כן אני טועה ובהחלט אשמח לראות חישוב כזה (לא ציני).

קח בחשבון שיש הוצאות מימון על הרכב או הפסד הכנסה (כסף יכול לעשות עוד כסף...), זאת בנוסף להוצאות ביטוחים, טסט, טיפולים, דלק, ירידת ערך (קח בחשבון שהטויוטה הרובוטית שלך מפסידה המון במחירון ובנוסף נמכרת אף מתחת למחיר המחירון), שטיפות, צמיגים ועוד..

3200, כן בטח..

שמע, זה הרי לא אישי נגדך, אבל 3200 זה רחוק מהמציאות. רק לדוגמא: ביטוח 500 + דלק 1000 + טסט 200 + טיפולים באחריות 50 + תשלום חודשי לו היית רוכש חדש 2200 (במקום לשים 110K על השולחן) = 3950

ועוד לא הזכרתי ירידת ערך, צריכת דלק קצת יותר רצינית, שטיפות (כן, עוד 100 ש"ח לחודש), שירותי לקיחת הרכב למוסך ורכב חליפי, וכו'. בסופו של דבר, השווי האמיתי (נטו) הוא כ- 5K ש"ח. רוצה לחשב כמה זה בברוטו?

אם שר האוצר יעלה לא ל- 10K ברוטו אלא ל- 5K ברוטו, איך פתאום נראה הוזלות של רכבים... מספיק שתקרא היום ב- the marker ותראה איזה חלק מהרכב שלך ממומן על ידי הציבור. ברור לי שממקום מושבך זה לא משנה כי אתה נהנה מזה, אבל בראיה קצת רחבה יותר אני בטוח שאתה מבין שאחרים, ובעיקר חלשים יותר, נפגעים מזה שאתה מקבל דלק בחינם ורכב מוזל.

גם 4000 זה אופטימי, אבל בהחלט הרבה יותר הגיוני מ-3200!

בנוסף, יש לזכור כי אחת הבעיות החמורות בליסינג היא יצירת ריכוזיות.

ברגע שחברות הליסינג מהוות יותר מ-60% מכוח הקניה, יש להן את הכוח להטות את השוק.

הן מקבלות הנחות ענקיות (עד 30%) על רכישה של כמויות אדירות שלך רכבים ואנו משלמים את המחיר המלא++ למעט הנחה או מבצע פה ושם..

אבל כל זה לא קשור לפורד פוקוס החדשה..

למעשה כל השירשור הזה כבר מזמן לא קשור לפוקוס החדשה.. :|

נו שויין

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים,

אין לי ספק שריכוזיות הקניה שנמצאת בחברות הליסינג לא טובה לנו כי ההנחות שהן נותנות עולות לצרכן הפשוט יותר.

בצעו את החיפוש כאן http://www.ccalcs.com/php/index.php?page=LeasingCalc ותראו שחישוב פשוט מראה לכם האם כדאי או לא לקחת ליסינג.

אני באופן אישי לאחר חישוב של הממוצע השנתי שלי [11K בשנה ברכב המשפחתי ו-6K ברכב שלי ] לא שווה לי ליסינג.

ואמרתי לאשתי שאני בכל יום נתון יעדיף לשלם קצת אקסטרה ולנסוע על משהו שיגרום לי לחייך .

נכון לעכשיו היתרון היחידי שאני רואה בקנית רכב פרטי לעומת ליסינג זה שהרכב נשאר אצלי לאחר שלוש שנים גם אם הוא מפסיד את הערך שלו.

ולמי שכתב שהליסינג עולה לו בנטו 3200 זה נכון ל2011 בשנת 2012 תהיה עוד עלית שווי מס ואז העלות תהיה עוד יותר גבוהה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
דיבור בסגנון של DSG זה הדבר הכי חם בעלם וכל רכב בלעדיו זה קקה, רועד ומקרקש...

אז וואלה, פולקסוואגן לט הורידו את זה להמונים, זה לא שלפני מצאת את זה במכוניות פאר, הם הוציאו את הR32 עם הDSG ב2004 אם אני זוכר נכון, לפני זה לא היה שום רכב בייצור המוני עם תיבה מהסוג הנ"ל ולכן לאמר "הורידו את זה לעם" זה שגוי,חברות אחרות חיכו ועשו בשכל, לDSG בגראסתו הראשונה יצא שם של מוצר בעייתי לתחזוקה ולמען האמת זה המשיך לדורות הבאים.

לא אמרתי שהיא עדיפה על ידני מבחינת הכיף שבנהיגה, הלוואי ולא הייתי נשוי+1.5, הייתי רוכש GTI ידנית ולא DSG, למרות שלפעמים אני פשוט מוצא את עצמי נדהם מחדש כל פעם ממהירות הורדת ההילוך, וכשאני מנסה לדמיין את עצמי מבצע את הפעולה הזו באותה מהירות אני כמובן לא מצליח...

אבל זה בפרוש עדיף על הפתרונות שהיו קיימים עד לאחרונה. דווקא בגרסתו הראשונה DSG6 לא ידוע לי על בעיות (ונסעתי עם אחת כזו שנתיים), ונהגי מוניות נוסעים עם זה מאות אלפי ק"מ. ב- DSG7 היתה לי בעיה שטופלה במסגרת האחריות (החלפת מכאטרוניק כי ממש אין להם כוונה לבדוק מה לא בסדר שם - ציטוט של מוסך מורשה, אגב, אפרופו נציג שירות של צ'מפיון שמבקר בפורום), ועכשיו יש לי שוב DSG6.

מה שאתה אומר - שיצרנים אחרים חיכו על הגדר לראות מה קורה עם תיבה כזו, מחזק את טענתי שקונצרן VW הראו תעוזה. מאידך, שלא ישתמע אחרת - אני שמח שהפתרון הזה מגיע ליצרנים אחרים, משום שאם הוא היה קיים בג'ולייטה לפני חצי שנה, היה יותר סיכוי שארכוש אותה ולא GTI שהיתה יקרה יותר ב- 40K.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עשיתי את החישוב בעזרת הלינק שנתנו פה (עשיתי אותו גם בעבר כמובן), אבל אלה התוצאות :

1. עלות אחזקת רכב פרטי, במקרה הכי גרוע - לקחתי צריכת דלק של 1 ל-9, מימון מלא לרכב בריבית של 5%,ירידת ערך 12% לשנה, נסועה של 20K בשנה, 1500 שקל תחזוקה מעבר לאחריות. יצא 3500 ש"ח לחודש.

רוב האנשים יוציאו צריכת דלק קצת יותר טובה של 1 ל-12, ואז זה יורד ל-3200.

ואם לא צריך מימון, אז יורדים ל-2900 (הפסד ריבית של 2%).

עלות הליסינג היא 3000 בנטו, 3500 כולל הפסד הפרשות.

אז אפשר לראות שנקודת האיזון די נמצאת סביב ה-3200 ש"ח, מאתיים שקל לפה או לשם.

הרגישות היא בעיקר לכמות הנסועה, מי שנוסע, כמוני, יותר קרוב ל-45K בשנה, שווה לו.

מי שנוסע 15-20K - שווה לו לשקול את זה מחדש.

אצלנו יש הגבלה של קילומטרז' שנתי, ברירת מחדל 25K, מי שגר רחוק יותר מקבל יותר. מעבר להגבלה משלמים לפי צריכת דלק ממוצעת בפועל.

לי ספציפית אין הגבלה כחלק מהחוזה האישי שלי.

ScreenHunter_02 Sep. 12 10.56.gif

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
שמע, זה הרי לא אישי נגדך, אבל 3200 זה רחוק מהמציאות. רק לדוגמא: ביטוח 500 + דלק 1000 + טסט 200 + טיפולים באחריות 50 + תשלום חודשי לו היית רוכש חדש 2200 (במקום לשים 110K על השולחן) = 3950

ועוד לא הזכרתי ירידת ערך, צריכת דלק קצת יותר רצינית, שטיפות (כן, עוד 100 ש"ח לחודש), שירותי לקיחת הרכב למוסך ורכב חליפי, וכו'. בסופו של דבר, השווי האמיתי (נטו) הוא כ- 5K ש"ח. רוצה לחשב כמה זה בברוטו?

אם שר האוצר יעלה לא ל- 10K ברוטו אלא ל- 5K ברוטו, איך פתאום נראה הוזלות של רכבים... מספיק שתקרא היום ב- the marker ותראה איזה חלק מהרכב שלך ממומן על ידי הציבור. ברור לי שממקום מושבך זה לא משנה כי אתה נהנה מזה, אבל בראיה קצת רחבה יותר אני בטוח שאתה מבין שאחרים, ובעיקר חלשים יותר, נפגעים מזה שאתה מקבל דלק בחינם ורכב מוזל.

אתה שוגה בחישובים שלך, התשלום החודשי לא נכנס לחישוב, ירידת הערך נכנסת, לרוב האנשים לא עולה 5K נטו בחודש להחזיק רכב. לרובם זה אפילו לא עוה 3.5. כיום, עם שווי שימוש מעודכן, רוב ההבדל בין ליסינג לפרטי הוא שאתה משלם על חריגת הדלק ברוטו בליסינג ונטו בפרטי, כי רוב החברות היום מגבילות בדלק, בנוסף למגבלה שרק אתה ובני משפחתך יכולים לנהוג ברכב, מגבלה שקיימת אצל לא מעט חברות.

ספיציפית פוקוס החדשה, רוב מי שנוסע עד 30K בשנה, תשווה כמה עולה להחזיק פוקוס ידנית מאובזרת או אוטמטית בסיסית מול לקחת בסיסית אוטומטית בליסינג, גם אם תיקח 60% ירידת ערך ב4 שנים, ותחשב צריכת דלק סביב ה13 לליטר תצא ב3.5K לחודש, שזה שווי השימוש.

פורסם

כל החישובים האלה מקורבים כי יש הבדל בין אחזקת הרכב בשנה הראשונה לבין השנה השלישית (או הרביעית/חמישת וכו'. כל אחד בהתאם לפרק הזמן שהחליט להחזיק את הרכב). מעבר לזה לא מכניסים את התשלום החודשי ולא מכניסים רק את ירידת הערך אלא את ירידת הערל ועלות ההון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עשיתי את החישוב בעזרת הלינק שנתנו פה (עשיתי אותו גם בעבר כמובן), אבל אלה התוצאות :

.

תגדיל מעט את הפסד הכנסות המימון (אפילו פק"מ נותן יותר מ- 2%), ושים ירידת ערך אמיתית (פוקוס נמכרת אחרי שלוש שנים בקרוב לחצי ממחירה כחדש, אז שים שם 15%) - ואתה כבר ב- 3.7K.

לפי הגישה שלך אתה בכל עוזר למדינה, ולא היא לך ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זורם איתך, הכנסתי 3% רווח הון, 15% אובדן ערך, עדכנתי נסועה ל-25K, כמו ההגבלה אצלנו, צריכת דלק סבירה לרכבים החדשים של 1 ל-12. נחש מה יצא ? איזון מושלם - בדיוק 3.5K לליסינג וגם לרכב הפרטי המקביל.

אז איפה זה וה-5K שדיברת עליהם ? או ה-10K בברוטו ? תודה שקצת נסחפת.

זה חישוב ריאלי וממוצע לחלוטין, בכל אחת מהאפשרויות אפשר לסטות בכמה מאות שקלים לכאן או לכאן.

אז תפסיקו להתלהם ולפתוח עיניים על אנשי הליסינג כי בסופו של יום זאת כבר מזמן לא מתנה.

ScreenHunter_03 Sep. 12 17.52.gif

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ההסבר למה ש-misterb מציג פשוט - שקללתם ירידת ערך של הרכב בחישוב חודשי (למרות שזה לא כסף שיורד מהחשבון), ושכחתם שיש גם ערך שייר של הרכב - מחיר המכירה. אפילו בהינתן ירידת ערך של 50%, פורד פוקוס אוטומטית תהיה שווה 60000, שזה 2500 לחודש בצד התוספת לאורך שלוש שנים, אז אפילו 5000 שקל הוצאות (כולל ירידת ערך, ששוב היא לא הוצאה) יהיו בפועל רק 3500, שזה בערך כמו העלות של ליסינג ממוצע מהנטו ומהסוציאלי. כך יוצא שאחזקת רכב פרטי זולה יותר או שווה לליסינג. כמו ש-misterb אמר, החישוב שלו מאוד פסימי. חישוב ראלי יותר (צריכת דלק טובה יותר, מימון חלקי וכדומה) יראה שכדאיות הליסינג יותר נמוכה, אבל זה כבר קשור למשכורת ולתשלום למעסיק על הרכב.

פורסם
דיבור בסגנון של DSG זה הדבר הכי חם בעלם וכל רכב בלעדיו זה קקה, רועד ומקרקש...

אז וואלה, פולקסוואגן לט הורידו את זה להמונים, זה לא שלפני מצאת את זה במכוניות פאר, הם הוציאו את הR32 עם הDSG ב2004 אם אני זוכר נכון, לפני זה לא היה שום רכב בייצור המוני עם תיבה מהסוג הנ"ל ולכן לאמר "הורידו את זה לעם" זה שגוי,חברות אחרות חיכו ועשו בשכל, לDSG בגראסתו הראשונה יצא שם של מוצר בעייתי לתחזוקה ולמען האמת זה המשיך לדורות הבאים.

נהגתי על מכוניות בעלות מצמד כפול, כן, זריז, כן מגניב אבל לטעמי אין תחליף לידית קונוונציונלית, ד"א נהגתי על מספר למבורגיני, וגם שם תיבה ידנית מהנה יותר, היתרון של המצמד הכפול הוא בתפעול ידני של התיבה שהיא עצמה אוטומטית, הקיימן מצויידת עם 5 הילוכים ותפעול ידני ולא עם הPDK, הלוואי והיא הייתה ידנית אבל בתפעול ידני היא עובדת מעולה ואני מבסוט מאוד, אותו הדבר אני יכול לאמר על האינפיניטי, שעל חמשת הילוכיה בתפעול ידני מגיבה היטב, הייתה בזמנו השתהות של כשניה בהעברות הילוכים והדבר טופל ע"י באמצעות החלפת מחשב ניהול הגיר, אני ממש מבסוט ולא מוצא שום חרטה בליבי על זה שאין לי מצמד כפול.

לכן כל הרעש מסביב לDSG וההילה אותה אתה יוצר בהודעותיך נראית לי תמוהה, אולי זה מרגיש ממש שונה במכוניות קטנות עם הנעה קדמית ותיבה אוט' אך אל תשכח שלרוב מדובר על מכוניות בסיסיות שמטרתם לשנע נוסעים מא' לב' ולכן סיבוכים טכנולוגיים לאו דווקא מהווים יתרון בטווח הארוך.

וגם דיברת בזלזול על התיבה שיונדאי הוציאו מפיתוח עצמאי, כאילו כולם מנסים לחקות, אין מנסים לחכות, זה לא שהפטנט בידיים של VW, אם ככה VW מחכים את ביואיק ששיווקו מכונית עם מנוע טורבו בתחילת שנות ה80, רגע, יש להם חלונות חשמל? הם מחכים את קאדילק, רגע, יש בVW הגה עגול? מאיפה זה בא? יש דבר שנקרא ישור קו בתעשיה, סטנדרטים, אז להם שמורה זכות הראשונים לתיבה כפולת מצמדים לשימוש הנרחב, לא אומר שהיא הכי טובה והשאר חיקויים.

ד"א את מערכת המולטימדיה של הפורשה אפשר לזרוק לפח מחר! חרא של מערכת! כ"כ הרבה באגים מחורבנים שאני לוקח אותי את הTOMTOM לכל מקום.

חייב לתקן אותך - היצרנים לא חיכו על הגדר כדי לראות איך התיבה. זה פטנט בלעדי של פולקסווגן ואסור היה להעתיק אותו. העניין הוא שכשיש פטנט שהוא מוגדר כבעל חשיבות לטובת כלל האנושות (למשל אם ימצאו תרופה לסרטן לא עלינו וכו') יש הגבלה של זמן על הפטנט והוא לא ניצחי. רעיון המצמד הכפול סיים את תקופת הבלעדיות שהיתה לקונצרן פולקסווגן עליו מאחר ומדובר בהמצאה חשובה בעלת ערך לחיסכון בדלק ולכן החל מהשנה הרעיון פתוח לטובת הכלל וכמובן שמיד כל היצרנים רצים לחקות אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

ביררתי בחברת ליסינג על 5 דלתות 2 ליטר בגימור טיטניום. אמרו לי שאין מכוניות כאלה בארץ עדיין ואין צפי מתי יהיו. באסה... רציתי להזמין.

אשמח אם מישהו יודע יותר פרטים על תאריכים של הדגם הזה.

פורסם

יפה לך הניק..

לא מדוייק מה שאמרו לך, אני הזמנתי 5 דלתות טיטניום (פלוס) והיא אמורה להיות בארץ ב-11 לחודש. כל המלאי שהוזמן במשלוח הזה נמכר ולכן אמרו לך שאין. ממה שאני יודע זמן אספקה הכי קרוב כרגע הוא סביבות פברואר/מרץ..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ביררתי בחברת ליסינג על 5 דלתות 2 ליטר בגימור טיטניום. אמרו לי שאין מכוניות כאלה בארץ עדיין ואין צפי מתי יהיו. באסה... רציתי להזמין.

אשמח אם מישהו יודע יותר פרטים על תאריכים של הדגם הזה.

הזמינות של הדגמים בחברות הליסינג עשויה להשתנות בהתאם לחברת הליסינג אין קשר בין זמני האספקה לחברות הליסימג לזמני האספקה והמלאי המיועד ללקוחות פרטיים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...