Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2012 - החל השיווק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הסתכלתי על צריכת דלק כי זה לא מעניין אותי :)

כנ"ל לגבי טיפולים - אני הולך להזמין אותו בליסינג מהעבודה..

אבל לגבי הצריכה - יש כבר מבחני דרך בארץ, תבדוק מה יצא להם שם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראית איך היה מקום הרגליים. מאחורה? האם היה ממש צפוף או סביר?

ואיך מערכת השמע תיפקדה? האם יש הבדל רציני המסכים(בגודל לא באיכות) בין גירסת הטיטניום לטרנד? כי רשום רק על הטיטניום את גודל המסך אבל בסריקות בארץ אני רואה גודל מסך זהה בישניהם אז אולי תוכל לעזור...

תודה

פורסם

מאחורה לא הרגשתי צפוף בכלל, אין בעיה בקטע הזה.

למיטב זכרוני וגם לפי התמונות שצילמתי בעצמי המסכים בטיטניום ובטרנד הם בגודל זהה (האמת שגם התפריטים נראים זהים למדי).

המערכת שמע תיפקדה סביר, כמו שאמרתי לא לגמרי הצלחתי להפעיל הכל, אבל בסה"כ נראה סבבה. אני לא אודיופיל אז אל תצפה ממני לשמוע אבחנות דקות על איכויות שמע וכו', אני מסתפק במועט..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
גיר מטלטל רובוטי עם קלאץ אחד זה הדבר הכי נוראי בעולם אה? זה לא שתיבה כפול מצמדים הייתה נכס ששייך רק למכוניות פאר או אקזוטיקה ופולקסוואגן הביאה אותו להמונים, תבדוק קצת את ההיסטוריה.

מה שטוב למרצדס, ב.מ.וו ובעצם כל יצרן נורמלי לאו דווקא נוראי כי אינו משהו שפולקסוואגן משתמשים בו.

בעיני זה עדיין לא כמו לנהוג על תיבה ידנית.

אתה צריך סולם כדי לרדת מהעץ?

איך התגובה שלך בכלל קשורה למה שכתבתי? אתה רוצה שאני אחזיק את הסולם שלא תיפול? בשמחה.

אני כתבתי שחברות VAG דילגו על שלב שגדולות וטובות נפלו בו, כגון פיאט וטויוטה, ואתה מכניס לדיון מרצדס. ראיתי בטופגיר שגם בלמבורגיני זה עובד טוב. וואללה מעולה. מה זה רלבנטי לדיון?

אני לא חושב ש- DSG יותר טוב מידני, מעולם לא כתבתי את זה, אבל הוא בהחלט יותר טוב מבחינת חווית הנסיעה, מכל חד-מצמדי אחר במכוניות שאינן פאר/ספורט. אם אתה לא מסכים עם זה אז זה בסדר, אבל את התרופה כנראה אתה צריך לקחת...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא הסתכלתי על צריכת דלק כי זה לא מעניין אותי :)

ואחרי זה מתפלאים - אפילו פה בפורום - מה יש לאנשים (ואני מקווה שבקרוב גם למשרד האוצר) נגד הליסינג...

פורסם

אתה מוכן להסביר לי מה הבעיה עם זה שלא מעניין אותי צריכת דלק כי אני לא משלם עליו ?

תאמין לי שאני משלם המון, יותר ממה שעולה לך להחזיק אוטו פרטי, רק כדי שזה לא יעניין אותי. ולמה זה כואב לך בדיוק ?

(אל תכנס איתי לויכוח למה ליסינג זה טוב או לא טוב למדינה/לאזרחים, ספציפית למה חשוב לך שאני אתעניין בצריכת דלק

של רכב שאני משלם עליו ממיטב כספי אבל בלי תלות בדלק).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כי כשיש לך קופון לקורנפלקס בחמישה שקלים הנחה אתה נוסע לסופר מרקט 25 ק"מ לכל כיוון וסותם את הכבישים סתם.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

וואלה ? ואתה אומר את זה כי אתה מכיר אותי ? תתפלא אבל יש אנשים שהזמן והאנרגיה שלהם יותר חשובים להם מ-5 שקלים חיסכון.

אני מכיר גם אנשים כאלה מהסוג שדיברת עליו ואני לא אוהב אותם.

ובכל מקרה זאת לא מסה של אנשים שמשפיעה על פקקים, גם לא מבחינת שעות נסיעה.

המסה זה אנשים שנוסעים לעבודה במרכז בתחילת היום וחוזרים בסוף היום, וזה גם לא אני.

אני מאלה שנוסעים 25 ק"מ לעבודה במקום 10 ק"מ רק כי אני נהנה מהכביש. למי זה מפריע בדיוק ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מישהו נהג בגרסא הידנית ויודע לאמר איך התפעול של התיבה?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
אתה מוכן להסביר לי מה הבעיה עם זה שלא מעניין אותי צריכת דלק כי אני לא משלם עליו ?

תאמין לי שאני משלם המון, יותר ממה שעולה לך להחזיק אוטו פרטי, רק כדי שזה לא יעניין אותי. ולמה זה כואב לך בדיוק ?

(אל תכנס איתי לויכוח למה ליסינג זה טוב או לא טוב למדינה/לאזרחים, ספציפית למה חשוב לך שאני אתעניין בצריכת דלק

של רכב שאני משלם עליו ממיטב כספי אבל בלי תלות בדלק).

הדגשתי לך את המקום שבו אתה טועה, ובגדול. בנוסף, דלק חינם (או הכרה בהוצאות דלק במלואן, למעט המע"מ שמותר בניכוי לחלק מהאזרחים) לא ניתן לכל האזרחים במדינה, ולכן אין סיבה לתת אותו לבעלי רכב ליסינג. אני מניח, אגב, שלרוב מי שיצא להפגין בעד צדק חברתי, יש כזה רכב (לו או למשפחתו), ומה שמצחיק זה שכנראה זה אחד העיוותים ששוקלים לטפל בהם... אם יימנעו מכך, זה רק בגלל שכל המוסדיים השקיעו באג"ח של חברות הליסינג ורוצים לחסוך מהם הפסד (שזו בעיה בפני עצמה אבל לא קשורה לדיון).

אני בעד שמי שצריך את הרכב למטרות עבודה (כי הוא סוכן מכירות נייד, כי הוא איש שרות, וכו') יקבל רכב מהעבודה ולא ישלם עליו כמעט כלום, או בכלל לא. אצל כל האחרים זו סתם הטבה מפלה, וזה גם רע לאזרחים ולמדינה, אבל לא ניכנס לזה. עובדה שאתה נוסע עוד קצת, כי הדלק לא עולה לך, ועובדה שצירפת לזה סמיילי של חיוך... סימן שרע, זה לא עושה לך.

פורסם

איך אתה יודע שאני טועה ? אתה יודע כמה אני משלם ?

בוא תספר לי כמה עולה לך בחודש להחזיק אוטו (אני לא מדבר עליך ספציפית, אם אתה מחזיק רכב יקר ברור שזה לא בר השוואה), שמקביל לרכבי ליסינג, ותראה שזה עולה פחות מהליסינג שלי.

לי סצפציפית זה משתלם כי אני נוסע הרבה יחסית, וזה בגלל שאני גר בצפון והמרחקים פה זה לא כמו במרכז.

אחרי שהעלו את השווי מס אין יותר שום עיוות, ומעבר לזה זה יהיה עיוות לכיוון השני.

בשורה התחתונה - אם נעבור לשקלים - הקורולה רובוטית המסכנה שלי עולה לי כ-3200 שקל בחודש בנטו כולל הפסד תנאים סוציאליים. שווי מס בלבד זה 3000 שקל, וזה על גבול ההגיוני נגיד כי זה בערך הסכום שבממוצע נסועה ארצי משווה בין העלות נטו של הליסינג לעובד, לבין עלות אחזקה אוטו פרטי. ברור שבכל ממוצע כזה יהיו כאלה שקצת מרוויחים וכאלה שקצת מפסידים, אבל זה מתקזז.

אז אני מרוויח קצת וחבר שלי שיושב לידי מפסיד קצת רק כדי שהוא לא יצטרך ללכת למוסך, והוא יודע את זה ומקבל את זה.

עכשיו בוא תספר לי איך זה מהווה עיוות או חוסר צדק כלפי שאר העם ?

נוח לכולם לחשוב שהשווי מס, שכביכול משלמים עליו בנטו רק חצי, זאת העלות של הליסינג, אבל שוכחים שיש עוד את התשלום לחברת ליסינג של עוד 3000 שקל בברוטו.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שמע, זה הרי לא אישי נגדך, אבל 3200 זה רחוק מהמציאות. רק לדוגמא: ביטוח 500 + דלק 1000 + טסט 200 + טיפולים באחריות 50 + תשלום חודשי לו היית רוכש חדש 2200 (במקום לשים 110K על השולחן) = 3950

ועוד לא הזכרתי ירידת ערך, צריכת דלק קצת יותר רצינית, שטיפות (כן, עוד 100 ש"ח לחודש), שירותי לקיחת הרכב למוסך ורכב חליפי, וכו'. בסופו של דבר, השווי האמיתי (נטו) הוא כ- 5K ש"ח. רוצה לחשב כמה זה בברוטו?

אם שר האוצר יעלה לא ל- 10K ברוטו אלא ל- 5K ברוטו, איך פתאום נראה הוזלות של רכבים... מספיק שתקרא היום ב- the marker ותראה איזה חלק מהרכב שלך ממומן על ידי הציבור. ברור לי שממקום מושבך זה לא משנה כי אתה נהנה מזה, אבל בראיה קצת רחבה יותר אני בטוח שאתה מבין שאחרים, ובעיקר חלשים יותר, נפגעים מזה שאתה מקבל דלק בחינם ורכב מוזל.

פורסם
אתה צריך סולם כדי לרדת מהעץ?

איך התגובה שלך בכלל קשורה למה שכתבתי? אתה רוצה שאני אחזיק את הסולם שלא תיפול? בשמחה.

אני כתבתי שחברות VAG דילגו על שלב שגדולות וטובות נפלו בו, כגון פיאט וטויוטה, ואתה מכניס לדיון מרצדס. ראיתי בטופגיר שגם בלמבורגיני זה עובד טוב. וואללה מעולה. מה זה רלבנטי לדיון?

אני לא חושב ש- DSG יותר טוב מידני, מעולם לא כתבתי את זה, אבל הוא בהחלט יותר טוב מבחינת חווית הנסיעה, מכל חד-מצמדי אחר במכוניות שאינן פאר/ספורט. אם אתה לא מסכים עם זה אז זה בסדר, אבל את התרופה כנראה אתה צריך לקחת...

דיבור בסגנון של DSG זה הדבר הכי חם בעלם וכל רכב בלעדיו זה קקה, רועד ומקרקש...

אז וואלה, פולקסוואגן לט הורידו את זה להמונים, זה לא שלפני מצאת את זה במכוניות פאר, הם הוציאו את הR32 עם הDSG ב2004 אם אני זוכר נכון, לפני זה לא היה שום רכב בייצור המוני עם תיבה מהסוג הנ"ל ולכן לאמר "הורידו את זה לעם" זה שגוי,חברות אחרות חיכו ועשו בשכל, לDSG בגראסתו הראשונה יצא שם של מוצר בעייתי לתחזוקה ולמען האמת זה המשיך לדורות הבאים.

נהגתי על מכוניות בעלות מצמד כפול, כן, זריז, כן מגניב אבל לטעמי אין תחליף לידית קונוונציונלית, ד"א נהגתי על מספר למבורגיני, וגם שם תיבה ידנית מהנה יותר, היתרון של המצמד הכפול הוא בתפעול ידני של התיבה שהיא עצמה אוטומטית, הקיימן מצויידת עם 5 הילוכים ותפעול ידני ולא עם הPDK, הלוואי והיא הייתה ידנית אבל בתפעול ידני היא עובדת מעולה ואני מבסוט מאוד, אותו הדבר אני יכול לאמר על האינפיניטי, שעל חמשת הילוכיה בתפעול ידני מגיבה היטב, הייתה בזמנו השתהות של כשניה בהעברות הילוכים והדבר טופל ע"י באמצעות החלפת מחשב ניהול הגיר, אני ממש מבסוט ולא מוצא שום חרטה בליבי על זה שאין לי מצמד כפול.

לכן כל הרעש מסביב לDSG וההילה אותה אתה יוצר בהודעותיך נראית לי תמוהה, אולי זה מרגיש ממש שונה במכוניות קטנות עם הנעה קדמית ותיבה אוט' אך אל תשכח שלרוב מדובר על מכוניות בסיסיות שמטרתם לשנע נוסעים מא' לב' ולכן סיבוכים טכנולוגיים לאו דווקא מהווים יתרון בטווח הארוך.

וגם דיברת בזלזול על התיבה שיונדאי הוציאו מפיתוח עצמאי, כאילו כולם מנסים לחקות, אין מנסים לחכות, זה לא שהפטנט בידיים של VW, אם ככה VW מחכים את ביואיק ששיווקו מכונית עם מנוע טורבו בתחילת שנות ה80, רגע, יש להם חלונות חשמל? הם מחכים את קאדילק, רגע, יש בVW הגה עגול? מאיפה זה בא? יש דבר שנקרא ישור קו בתעשיה, סטנדרטים, אז להם שמורה זכות הראשונים לתיבה כפולת מצמדים לשימוש הנרחב, לא אומר שהיא הכי טובה והשאר חיקויים.

ד"א את מערכת המולטימדיה של הפורשה אפשר לזרוק לפח מחר! חרא של מערכת! כ"כ הרבה באגים מחורבנים שאני לוקח אותי את הTOMTOM לכל מקום.

haters will hate

פורסם
הדגשתי לך את המקום שבו אתה טועה, ובגדול. בנוסף, דלק חינם (או הכרה בהוצאות דלק במלואן, למעט המע"מ שמותר בניכוי לחלק מהאזרחים) לא ניתן לכל האזרחים במדינה, ולכן אין סיבה לתת אותו לבעלי רכב ליסינג. אני מניח, אגב, שלרוב מי שיצא להפגין בעד צדק חברתי, יש כזה רכב (לו או למשפחתו), ומה שמצחיק זה שכנראה זה אחד העיוותים ששוקלים לטפל בהם... אם יימנעו מכך, זה רק בגלל שכל המוסדיים השקיעו באג"ח של חברות הליסינג ורוצים לחסוך מהם הפסד (שזו בעיה בפני עצמה אבל לא קשורה לדיון).

אני בעד שמי שצריך את הרכב למטרות עבודה (כי הוא סוכן מכירות נייד, כי הוא איש שרות, וכו') יקבל רכב מהעבודה ולא ישלם עליו כמעט כלום, או בכלל לא. אצל כל האחרים זו סתם הטבה מפלה, וזה גם רע לאזרחים ולמדינה, אבל לא ניכנס לזה. עובדה שאתה נוסע עוד קצת, כי הדלק לא עולה לך, ועובדה שצירפת לזה סמיילי של חיוך... סימן שרע, זה לא עושה לך.

ריבוי השימוש ברכב ליסינג בשל העדר הגבלה על צריכת דלק בהחלט גורם לעומס מיותר בכבישים ומבחינה זו אתה צודק. יחד עם זה כדאי לדעת שהמגמה הזו משתנה בשל הגבלות שונות, בין בקילומטראז' בין בשימוש בדלק, הנכנסות לעיסקאות הליסינג החדשות ( וזו הסיבה בשלה נכנסים יותר ויותר רכבי הייבריד לליסינג ). בכל מיקרה מי שמתקשר היום בעיסקאות ליסינג באמצעות המעביד עושה עסק רע למדי וההצעה אותה ראינו בעתונות להעלאת שווי השימוש, תקבור סופית את הסיפור הזה. ומכל מקום לתחושה שלך בדבר הניצול ש"נהגי ליסינג" מנצלים אותך יחד עם שאר הציבור שנושא אותם על גבו, אין בסיס אמיתי, בחלק גדול מהמקרים הם משלמים יותר ממך על האוטו שלהם.

• תוכן חדש...