Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: טרנספורטר שנת 2000, מנוע AJT 2500 טורבו דיזל ידני.

ניסיתי להניע עכשיו והרכב אינו נדלק(הרכב עמד מיום שישי ורק במוצאי שבת אבי הדליק את האוטו ויצא לנסיעה של 10 דקות וחזר).

לפי מה שאני מבין הבעיה היא במצבר, כשאני מסובב את הסוויץ' הסטארטר מנסה להתחיל להסתובב וכל אורות כבים והסטארטר מפסיק.

אני יבדוק זאת שוב מחר בעזרת כבלים וניראה אם הרכב יניע, ואקח את המצבר לבדיקה באוטודיפו(אל חשש, אני לא חושב לקנות שם).

המצבר כרגע אם איני טועה הוא 72 אמפר.

אם אני ישים מצבר עם אמפר יותר גדול, הוא ישאר לי לפרק זמן ארוך יותר?

הרכב משמש בתור רכב למשלוחים, אני משתדל כמה שפחות לכבות אותו אבל לפעמים כשאני נוסע לבד אז אני מכבה ומדליק בכניסה/יציאה מהמשלוח(אני מניח שזה מעייף את המצבר יותר).

כמו כן, שמתי לב שבחלק מהאתרים כתוב שלרכבי דיזל מקבלים אחריות מופחתת(15 חודש במקום 24), רציתי לדעת מדוע?

תודה רבה!

קובי

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחריות מופחתת? פעם ראשונה אני שומע על דבר כזה?!

תפקידו של המצבר בגדול לתת מתח למחשבי הרכב כשהרכב כבוי ולתת סטארטר, מהרגע שהרכב מונע

בעצם נגמר תפקידו של המצבר והאלטרנטור נכנס לעבוד במקומו, היות ולאלטרנטור יש פונטציאל חשמלי

גבוה יותר מהמצבר (14.4V) וכך הוא גם מטעין את המצבר שהוא 12 וולט,

אני מניח שהאחריות נהית יותר קצרה כי בדיזלים המצבר יותר מתאמץ בהתנעה היות והסטארטר של הדיזל

הוא יותר מאסיבי וכבד כדי שיוכל להניע את כל המאסה של המנוע סולר,

בנוגע להמלצותי, אוכל להמליץ לך על מספר מצברים,

מצבר חזק שמחזיק שנים, משתמשים בו ברכבי שטח של תחרויות והוא באמת מצבר איכותי שנשמר לאורך שנים!

זה מצבר ג'ל optima yellow שהוא מצבר איכותי של ג'יפאים, מצבר משכמו ומעלה, אתה יכול למצוא בחנות

"איש שטח" למייטב ידיעתי,

המצבר השני זה מצבר קאטרפילר, 950A מצבר שמשמש להתנעת כלי צמ"ה, איכותי ביותר! יש לי כזה בטנדר,

לא איכזב אותי מעולם, אני מאוד אוהב את המצבר הזה, רואים שהוא תוצרת אמריקה!

והמצבר האחרון שאני ממליץ לך עליו זה שנפ 80 אמפר, מתאים בול למנועי דיזל קטנים כמו של הטראנספורטר,

לא אמור לעלות יותר מ700 ש"ח

בהצלחה - מקווה שעזרתי,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בדקתי בכמה וככמה אתרים וכולם נותנים אחריות קצרה יותר לרכב דיזל.

בהתחלה חשבתי על מצבר של ורטה או בוש, אבל אם התקופה אחריות קצרה אני בהחלט חושב לקנות מצבר אחר עם הטכנולוגיה של ורטא(סטאר אפ, אנרג'ייזר וכדו) ולקבל את אותה תקופת אחריות בחצי מחיר.

מצבר של אופטימה יקר מאוד ואני לא יכול לקנות אותו(מחיר של 1850).

באתר של איש שטח יש מצבר של קאטרפילר אבל גם הוא יקר מאוד, מצד שני הוא 100 אמפר שזה מעבר למה שאני צריך.

איפה עוד ניתן להשיג מצברים של קאטרפילר? אם יהיה מצבר שמתאים לי אולי המחיר יהיה זול יותר ומשתלם.

אני חייב לציין שכרגע מותקן ברכב מצבר של ולטא, נכנסתי לאינטרנט וראיתי שזרם ההנעה שלו הוא נמוך יחסית למצברים אחרים.

איך זה שלבוש או לוורטא אין קטלוג מצברים באינטרנט על מנת לקבל פרטים?

מה אתם אומרים, כדאי לשים מצבר יותר גדול על מנת שהוא ישאר יותר זמן? או שהמצברים של ולטא חלשים ולכן הוא לא מניע(אני לא יודע בן כמה המצבר, זה מצבר שהגיע עם הרכב כשקניתי אותו לפני פחות משנה)?

קובי

פורסם
אני בהחלט חושב לקנות מצבר אחר עם הטכנולוגיה של ורטא(סטאר אפ, אנרג'ייזר וכדו) ולקבל את אותה תקופת אחריות בחצי מחיר.

לדעתי, זה מה שכדאי לעשות, אפשר גם להסתפק ב 72 אמפר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למישהו יש במקרה מידע איזה מצבר מקורי(כמה אמפר) מגיע עם הרכב?

כל ספק אומר לי מצבר אחר(או ליתר דיוק מנסה למכור לי את מה שיש אצלו).

קובי

פורסם

עידכון:

אחי הגיע והנעתי בעזרת כבלים את הרכב, כשהרכב דלוק אני שומע שריקה קלה מכיון האלטרנטור.

אבא שלי אומר שכנראה זה היה כמה ימים כך והוא לא שם לב.

בדקתי את הרצועה והיא ניראת לי רופפת מידי, כיצד אני יכול למתוח אותה מעט?

איך אני יודע שהיא מתוחה מספיק?

כמו כן, מחר בבוקר המצבר יכנס לחשמלאי להטענתו, המצבר כרגע הוא 88AH והמחירים שלהם גבוהים מאוד לכן אני חושב שכדאי לנסות להציל את זה(בן שנתיים וחצי) בעלות של 30 ש"ח לפני שאני משלם קרוב לאלפיה.

אם אני מניע את הרכב ויוצא לסיבוב של חצי שעה זה מספיק למצבר או שלא לקחת סיכון ואני עלול להיתקע באמצע הדרך?

כמו כן אשמח לדעת כמה אמפר המצבר צריך להיות לפי הוראות היצרן(גם במוסכים של צ'מפיון לא ממש ידעו לענות על זה, וכל סוחר ניסה למכור לי את הסחורה שלו).

תודה רבה.

קובי

פורסם

צ'מפיון לא יודעים מה הם הפרמטרים של המצבר המקורי שהגיע עם הרכב שלך מכיוון שהם לא שמעו או לא יודעים מה זה מספרי PR.

לרכב שברשותך הותקן מצבר בהתאם לרמת הגימור של הרכב וגם נפח המנוע.

בקיצור אם אתה רוצה לדעת מהי הקיבולת וכושר ההתנעה של המצבר המקורי חפש מדבקה בתא המטען או בספר הרכב עם פרטים כמו במדבקה המצורפת ואני אנסה לעזור לך.

הצילום של המדבקה מהרכב שלי.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה, אני לא מוצא את המבדקה הזאת ברכב.

ישנה דרך אחרת לדעת? אולי לפי דגם מנוע, נפח, כוח סוס וכדו'?

קובי

פורסם

אני מניח שהאחריות נהית יותר קצרה כי בדיזלים המצבר יותר מתאמץ בהתנעה היות והסטארטר של הדיזל

הוא יותר מאסיבי וכבד כדי שיוכל להניע את כל המאסה של המנוע סולר,

מניח שהסיבה כניראה מצתי החימום של מנוע דיזל שמשתמשים בהם בבוקר כאשר קר. הם צורכים הרבה חשמל.

72A למיניבוס ניראה לי מאט. אצלי בפרייבט 88A.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בחר מצבר מהרשימה המצורפת.

70 אמפר-שעה וכושר התנעה של 760A לפי תקן EN.

80 אמפר-שעה וכושר התנעה של 740A.

100 אמפר-שעה וכושר התנעה של 830A.

בדרך כלל בליין של מצברים של יצרן מסויים ככול שקיבולת המצבר באמפר-שעה גדול יותר גם כושר ההתנעה גבוה יותר.

בחר מצבר לפי כושר ההתנעה הגבוה ביותר !

אני ממליץ לך למצוא מצבר בעל כושר התנעה של 760 אמפר וקיבולת מעל 80 אמפר-שעה.

פורסם

72A למיניבוס ניראה לי מאט. אצלי בפרייבט 88A.

לסיטרואן ג'מפי HDI מתאים מצבר של 72A.

קניתי את הרכב מלובינסקי טרייד כאשר על הרכב מותקן מצבר של 58A.

אני יודע שזה לא תקין, אבל אחרי שנסעתי עליו שנה וחצי, החלטתי להכנס לחשמלאי ולבדוק את הטעינה.

המצבר נמצא תקין אחרי שנה וחצי אצלי, ועוד לא יודע כמה הוא היה לפני כן ב"פריים ליס".

כל עוד שהמצבר הזה תקין, לא אחליף אותו בחדש, וכאשר אקנה חדש, זה יהיה מצב 72A עם מקסימום אחריות במינימום מחיר,

ולא משנה לי, האם זה שנפ, וולטה, וורטה, סטאר אפ, אנרג'יזר וכו..

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מרק, אני מניח שאלו הנתונים מהיצרן?

אין לו הגדרה ברורה לנושא?

אז אני מבין בעצם שהכי חשוב במצבר זה זרם ההנעה שלו?

אני חושב שאין יותר מידי קשר בין האמפר שעה לזרם הנעה, משום שהוולטא המותקן כעת הוא בעל 88 אמפר שעה ובדקתי זרם הנעה- הוא רק 460 אמפר.

לעומתו ראיתי שמצבר וורטא אטום הוא 70 אמפר שעה וזרם הנעה של 640.

מה משפיע בעצם אמפר שעה גדול?

אגב, tzvipper אם הבעיה היא במצתי הלהט אני יכול לפרק אותם, הם לא משפיעים ברכב שלי.

קובי

פורסם

קובי, מותר לך לחשוב שאין קשר בין קיבולת המצבר לכושר ההתנעה אבל אתה טועה. במידה ותתבונן על ליין מצברים מסויים הנקרא וורטא כחול תראה שככול שקיבולת המצבר גדולה יותר גם כושר ההתנעה גדול יותר.

שים לב שציינתי שכושר ההתנעה לפי מפרטי/תקני EN או SAE.

נראה לי שהמצברים או דפי הנתונים שראית הם לפי תקן DIN או IEC לכן נוצר אצלך הבילבול.

דוגמא א':

מצבר של 100 אמפר-שעה כושר ההתנעה לפי תקן EN או SAE הינו 830A שזה שווה ערך ל-480A לפי תקן DIN.

דוגמא ב'

מצבר של 80 אמפר-שעה כושר ההתנעה לפי תקן EN או SAE הינו 740A שזה שווה ערך ל-440A לפי תקן DIN.

קח בחשבון שקיימת סטייה של 2-3 אחוז בהמרה מתקן אחד למשנהו.

פורסם

תודה על הסדר מרק, אני איני מבין כלל במצברים ולכן אני שמח לקבל תגובות וללמוד מהן.

ראיתי דבר כזה:

מצבר וורטא שחור, 90 אמפר שעה, זרם הנעה של 720.

מצבר וורטא כחול, 80 אמפר שעה, זרם הנעה של 740.

איך יש את ההבדל הנ"ל? הרי ה90 אמפר שעה צריך להיות בעל זרם הנעה גדול יותר לא?

כמו כן, מה התפקיד של האמפר שעה במצברים? אני אשמח לדעת זאת.

ושוב תודה!

קובי

• תוכן חדש...