Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה על הסדר מרק, אני איני מבין כלל במצברים ולכן אני שמח לקבל תגובות וללמוד מהן.

ראיתי דבר כזה:

מצבר וורטא שחור, 90 אמפר שעה, זרם הנעה של 720.

מצבר וורטא כחול, 80 אמפר שעה, זרם הנעה של 740.

איך יש את ההבדל הנ"ל? הרי ה90 אמפר שעה צריך להיות בעל זרם הנעה גדול יותר לא?

כמו כן, מה התפקיד של האמפר שעה במצברים? אני אשמח לדעת זאת.

ושוב תודה!

יש הבדל בגלל שמצבר אחד הינו מליין וורטא כחול והשני שחור.

אחד כנראה מיוצר בטכנולוגיה מעט שונה מהשני (לא בדקתי את העניין לעומק). גם מבנה המצבר קרי מידות החיצוניות או גודל הפלטות משפיע על הנתון הסופי של כושר ההתנעה.

קח דוגמא רלוונטית ללין מצברים מסוג וורטא כחול (שים לב שבהודעה הראשונה שלי רשמתי בדרך כלל)

Pages from Folder_car.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה מרק.

אז אני רואה שמה שמתאים לי לפי מה שכתבת זה או מצבר 80 אמפר שעה, וזרם התנעה של 740, או מצבר 95 אמפר שעה עם זרם התנעה של 830.

מה המשמעות של אמפר שעה, למה זה חשוב שזה יהיה גבוה ככל הניתן? על מה הוא משפיע?

מה לגבי מצברים של בוש?

קובי

פורסם

עידכון:

לקחתי את המצבר לחבר שלי, הוא חיבר בודק מצברים למצבר ואמר שהוא תקין (בערב ישבתי בערך רבע שעה, עם הרכב של אחי וכבלים למצבר ושמרתי על איזור ה2500 סל"ד, לאחר מכן הסרתי את הכבלים והרכב הניע בלי בעיות).

בדקתי את מפלס הנוזל, וראיתי שאין כמעט נוזל(היה נוזל עד הקו הנמוך של המדבקה הלבנה, בתמונה המצורפת), הוספתי מים מזוקקים עד למפלס תקין והטענתי את המצבר.

כרגע המצבר עובד תקין, אבל אני עם יד על הדופק למקרה שעוד שבוע שבועיים הוא יחליט להחזיר את נשמתו לבורא.

מצורפות תמונות של המצבר(הדי גדול יש לומר) מהרכב.

אני אשמח לדעת מה המשמעות של אמפר שעה במצברים.

כמו כן, מה לגבי מצברי בוש?

תמונה0932.jpg

תמונה0933.jpg

קובי

פורסם

משמעות האמפר שעה במצברים היא כמה זרם ניתן לספק מהמצבר בזמן נתון או במילים פשוטות: קיבולת המצבר. לדוגמה, מצבר עם קיבולת של 100 אמפר שעה יכול לספק 100 אמפר למשך שעה אחת או 10 אמפר למשך 10 שעות (המכפלה זרם*זמן נשארת קבועה)

שים לב כי ברוב המצברים פריקה של המצבר לפחות מ 70% מהקיבולת שלו פוגעת בו (הקיבולת קטנה וזרם ההתנעה יורד).

פורסם

אם הבנתי נכון אז האמפר שעה במצברים הוא בכמה אמפר המצבר טעון?

מכאן נוסע שאם הסטארטר יצרוך 10 אמפר, במצבר של 80 אמפר יהיו לי 8 פעמים שהסטארטר יעבוד עד שהמצבר יגמר?

מה תהייה ההשפעה אם אני ישים למשל מצבר 70 אמפר אבל עם זרם התנעה של 800, לעומת מצבר 90 אמפר שעה עם זרם הנעה זהה?

אם ההבנה שלי נכונה זה רק מספר הפעמים שאני יכול לתת סטארטר רצוף(בלי הדליק את הרכב ובעצם להטעין אותו על ידי האלטרנטור).

קובי

פורסם
אם הבנתי נכון אז האמפר שעה במצברים הוא בכמה אמפר המצבר טעון?

לא, האמפר שעה מבטא את קיבולת המצבר.

מכאן נוסע שאם הסטארטר יצרוך 10 אמפר, במצבר של 80 אמפר יהיו לי 8 פעמים שהסטארטר יעבוד עד שהמצבר יגמר?

כמעט, אם הסטארטר יצרוך 10 אמפר במשך שעה שלמה אז יהיו לך 8 פעמים שהסטארטר יעבוד עד שהמצבר יגמר. (בתיאוריה, זכור כי ברוב המצברים פריקה של המצבר לפחות מ 70% מהקיבולת שלו תקטין מאוד את זרם ההתנעה שלו)

מה תהייה ההשפעה אם אני ישים למשל מצבר 70 אמפר אבל עם זרם התנעה של 800, לעומת מצבר 90 אמפר שעה עם זרם הנעה זהה?

אם ההבנה שלי נכונה זה רק מספר הפעמים שאני יכול לתת סטארטר רצוף(בלי הדליק את הרכב ובעצם להטעין אותו על ידי האלטרנטור).

נכון.

ההתנעה לא לוקחת כל כך הרבה זרם אך דורשת הספק ריגעי גבוה, באחד השירשורים הקודמים עשיתי חישוב ולפיו 8 סוללות AA חד פעמיות יכולות (תיאורטית) להתניע פעם אחת רכב תקין.

• ספונסר פורום
פורסם

הקיבול ניגזר מכמות העופרת (חומר פעיל)

זרם ההתנעה ניגזר משטח הפנים של העופרת

כדי להעלות קיבול וגם כדי לחזק זרם צריך להוסיף פלטות בכל תא במצבר.

יש גם שיטות אחרות:

להעלאת קיבול ניתן להשתמש בפלטות עבות יותר

להעלאת זרם ניתן להשמת באותה מסת עופרת אבל בפלטות יותר דקות

ההתאמה בין קיבול לזרם שציין מרק ככלל נכונה אבל יש קומבינציות של קיבול וזרם ששונות מהקורולציה הממוצעת על ידי משחק בעובי פלטות ומספרן.

מה שבאמת חשוב בהתאמת המצבר (מצבר סטרטר) זה זרם ההתנעה ולא הקיבול, עם זאת קיבול גבוה יחסית סטטיסטית יעניק אורך חיים ארוך יותר

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

תודה רבה.

האם אתם רואים סיבה שלפיה כדאי להתקין מצבר 90 אמפר?

כמו כן, רן שביב רציתי לדעת מדוע אתם נותנים אחריות מופחתת לרכבי דיזל?

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

קיבול המצבר

ככל שתתקין קיבול גבוה יותר אורך החיים של המצבר צפוי להיות טוב יותר.

הקיבול הגבוה גורם לנזק מופחת במקרים של טעינת חסר ופריקה עמוקה.

בניגוד למצוין לעיל הנזק למצבר מתחיל כבר בפריקה של כ 5% מהקיבול שלו

אחריות דיזל

למעשה המצבר מתקלקל יותר מהטעינה מאשר מההתנעה

גם טעינה נכונה (13.8 - 14.4 וולט) עדיין יוצרת טעינת יתר שגורמת להתחממות המצבר ולאיבוד מים.

רכבי דיזל לרוב נוסעים יותר שעות ביום ולכן טעינת היתר דומיננטית יותר.

תאורטית אם היינו (כל משווקי המצברים) יכולים לזהות אם המצבר היה ברכב פרטי דיזל או ברכב מסחרי דיזל, אז היינו גם מפרידים את משכי האחריות.

בישראל (הלבנטינית) בה לא מעריכים מספיק את יתרונות רכבי הדיזל לשימוש פרטי, כולם מפרידים באחריות בין דיזל לבנזין

ורטה שחור / כחול / סילבר

עניתי על הסוגיה כבר רבות בעבר, המצברים זהים בטכנולגיה שלהם, כולם:

קלציום סילבר

מכסה כפול

power frame

ההבדל הוא בכמות הפלטות בכל מצבר

הצבעים השונים משמשים לתמחור שיווקי שונה בארופה, לא יותר לא פחות

טלפון 1-700-700-130

פורסם

המצברים של וורטא הם אטומים, כך שבעצם התחממות המצבר עקב טעינה לא אמורה לגרום למצב שבו המים מתאדים לא?

טעינה של 14.4 היא תקינה?

במידה ולא יש אפשרות להפחית אותה או לחלופין להעלות אותה או שצריך להחליף אלטרנטור?

חבל באמת לא ניתן להפריד בין רכב מסחרי דיזל לפרטי דיזל, כי הרכב שלי בקושי עושה 10K בשנה(ממוצע של 8.5K בשנה).

בעצם, איך אתם יכולים לדעת?

אם אני קונה את המצבר, בעל 15 חודשים לרכב דיזל ו20 חודשים לרכב בנזין(רק להמחשה) ומתקין אותו על רכב דיזל.

לאחר 17 חודשים אני רואה שהוא לא תקין, אני מפרק אותו מהרכב ומגיע אליכם ואומר שהוא לא תקין ושיחליפו לי אותו באחריות.

כיצד אתם יכולים לדעת באיזה רכב זה היה מותקן?

(יש לציין, שאני בחיים(!!!) לא יעשה דבר כזה, זה גניבה לכל דבר).

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

מצברים אטומים הם מצברי AGM שמשמשים לרכבי סטופ סטרט ורכבי יוקרה - מצברים אלו יקרים ולא נפוצים הישראל.

מצברי ורטה סגורים בפני נזילות ופליטת אדי חומצה (למעשה ספריי ולא מצב גזי) אבל גם בהם המפלס יורד עם הזמן.

מצברים רטובים מאבדים מים מהאלקטרוליט תוך כדי טעינת יתר (שתמיד קיימת), המים הופכים לגז חמצן ומימן.

היזכרתי את ההתחממות לא בגלל שהיא גורמת לאובדן נוזלים (היא לא) אלא בגלל שהיא מאיצה את הקורוזיה שנוצרת מטעינת היתר.

טמפרטורה של מצבר לאחר נסיעה ארוכה יכולה להגיע 70 מעלות, זה כמובן לא גורם לרתיחה ובטח לא של חומצה שמרוכזת ממים.

14.4 וולט נחשבת כתקרת מתח טעינה תקין, זה לא מדע מדויק ויכול להיות שיהיו מומחים שינחו למתח קצת שונה

לגבי אופציית הגניבה-

כתב האחריות (של כל המשווקים) מתנה את ההחלפה באחריות בהגעה עם המצבר ברכב המותקן, ובכתב האחריות אמור להיות מצוין מספר הרכב, האם הוא דיזל או בנזין ומשך האחריות לו הוא זכאי.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אז בעצם גם במצברי וורטא המפלס יורד, ובהם אין לי בעצם אפשרות להוסיף ולהעלות את המפלס.

אז בעצם נשאלת השאלה מה עדיף?

מצבר בעל אפשרות להוספה- ניראה לי כדאי לאדם אשר עוקב אחרי המפלס, המתח וטעינת המצבר.

מצבר אשר אי אפשר להוסיף בו, סגור מכסה כפול- לדעתי יתאים לאדם אשר לא יעקוב אחר המפלס מתחי המצבר וכדו'.

מישהו מכיר את הטכנולוגיה של מצברי קאטרפילר?

קובי

• ספונסר פורום
פורסם

השילוב של מכסה כפול שמצמצם את איבוד החומצה על ידי מחזור של האדים חזרה לתא שלהם וטכנולוגיית קלציום סילבר שמצמצמת את האלקטרוליזה לשישית ממצבר היברידי (קלציום-אנטימון) מבטיחים לך שהמפלס לא ירד מתחת לגובה הפלטות ולא ישפיע על אורך החיים.

האמור לעיל בהתניה שאין טעינת יתר משמעותית שמייבשת את המצבר וגרמת לבלאי בפלטות.

מצבר קלציום סילבר עדיף מאד סיבות מלבד איבוד המים גם אם תקפיד על בדיקת מים חודשית במצבר היברידי פתוח.

אין באמת מצברי קטרפילר, זאת מדבקה על מצברים מתוצרת אחרת (כמו מצברי בוש, הלה, אנרג'ייזר ועוד מאות מותגים אחרים)

מצברי קטרפילר (למיטב ידיעתי) מיוצרים בארה"ב ובצרפת.

איני מכיר את הטכנולוגיה והיצרן האמריקאי, אבל המצבר הארופי מיוצר ומודבק במפעל של VARTA במזרח צרפת (העיר נקראת סרגומין, ביקרתי שם לפני שבועיים).

היבואן הישראלי עדיין כותב על המצבר שהוא מיוצר בחברת Delphi אבל Delphi הפסיקו לייצר מצברים מאז ש VARTA קנתה אותם לפני כ4 שנים.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אז בעצם גם קטרפילר הם מצברים של VARTA?

כי אני יודע שקטרפילר נותנים אחריות של 3 שנים והחלפה למצבר חדש ולא מחודש מתוצרת אחרת כמו שאר החברות.

קובי

פורסם

אם חברת קטרפילר עומדת מאחורי ההתחייבות להחליף מצבר תקול במהלך כול תקופת האחריות במצבר חדש אזי זו עסקה לא רעה בכלל.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...