Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקוריאנים כבר עשור וחצי פה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן הבאתי לכם פה תמונות של הסאנגיונג צ'אירמן שדומה דמיון מופלא למרצדס:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=256278

מסתבר שכבר לפני יותר מעשור וחצי ניסו הקוראנים להחדיר אצלנו לשוק רכב מנהלים מפואר(נכון לאז)

שכלל פאר סלון-עור מפנק. מדובר בדייהו סופר סלון שכבר כמעט נכחדה על כבישי ארצנו.

אבל איפה הם היו ואיפה מרצדס. אפילו לא דיגדגו. אבל אפילו שגם היום הם רחוקים מאוד מאיכות מרצדס

אי אפשר להתווכח שהם לא התקדמו יפה (ועל כך מוכיח שרשור הצ'אירמן ויש עוד יונדאים מפוארים למינהם).

אז לזכר הצדיקה לברכה הדייהו (שברולט אבהו-אופטרה-אפיקה כיום) סופר סלון כמה תמונות מהעבר:

קרדיט: התמונות לקוחות מאתר מכירות טורקי.

2_image_for_silan_1692092_800x600.jpg

1_image_for_silan_1692092_800x600.jpg

5_image_for_silan_1692092_800x600.jpg

3_image_for_silan_1692092_800x600.jpg

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר הזה מבוסס על אופל רקורד, בעל מנוע 2 ליטר 130 סוסים. דש בורד ניראה מאוד פשוט לפי התמונות: קצת כאילו עץ וברגים חשופים.

החזית של רכב די מרגיזה, כי רכב הזה מנסה איך שהוא להיראות כמו הדבר האמיתי (מרצדס שבתמונה הראשונה ברקע).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

העיקר שיש לו גיר ידני.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

באמת רכב מכוער, הוא דומה גם לרכב אמריקאי בתמונה האחרונה. לאיזה פונטיאק או משהו.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אותם אנשים שבזמנו קנו אודי על פני B.M.W. מי שחיפש רכב מפנק ומפואר בלי שום תדמית ופוזה (בכל מקרה סדרה 3 של אותם ימים הייתה רחוקה מאוד מהפאר של סדרה 3 כיום) וכמובן לא חיפש הנאה מנהיגה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
בהמשך לדברי TAL-H, ישנה אחת בי-ם ותמיד תהיתי מי רכש אותה על פני סידרה 3...(שכמדומני עלותן דאז הייתה זהה - לפחות מבחינת ה-316).

אני כמעט בטוח שאתה טועה. כדי להיות בטוח אני צריך ללכת למחסן לארכיון גליונות "אוטו" שלי...ולא בא לי :-)

תחושבת הבטן שלי אומרת לי המחיר שלה היה כ-30% יותר ממשפחתית רגילה באותה תקופה ו- 10% מעל רכב משפחתי גדול (מזדה 626, הונדה אקורד) של אותה תקופה.

גם ב- 94 הרכב הזה לא היה המילה האחרונה של דייהו, אלא דגם קיים שבוסס בעיקר על רכישת טכנולוגיות ישנות מיצרנים אחרים, דגם זה הוחלף ע"י הלגנצה המודרנית יותר. אגב, לישראל הגיע דגם נוסף שהיה מאוד דומה ונקרא דייהו למיטב זיכרוני סלון (בתמונה זאת סופר סלון עם כל מיני כרום ושטויות).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני כמעט בטוח שאתה טועה. כדי להיות בטוח אני צריך ללכת למחסן לארכיון גליונות "אוטו" שלי...ולא בא לי :-)

תחושבת הבטן שלי אומרת לי המחיר שלה היה כ-30% יותר ממשפחתית רגילה באותה תקופה ו- 10% מעל רכב משפחתי גדול (מזדה 626, הונדה אקורד) של אותה תקופה.

גם ב- 94 הרכב הזה לא היה המילה האחרונה של דייהו, אלא דגם קיים שבוסס בעיקר על רכישת טכנולוגיות ישנות מיצרנים אחרים, דגם זה הוחלף ע"י הלגנצה המודרנית יותר. אגב, לישראל הגיע דגם נוסף שהיה מאוד דומה ונקרא דייהו למיטב זיכרוני סלון (בתמונה זאת סופר סלון עם כל מיני כרום ושטויות).

1. משום מה נחקק אצלי בזיכרון שהיא תומחרה כ-316 ולכן ציינתי "כמדומני", אך יתכן שאני טועה. אם למי מחברי הפורום יש מחירון דאז אשמח אם הוא / היא יוכלו לשפוך אור בנושא :-).

2. אני זוכר שהייתה גם הדייהו פרינס.

פורסם

לכל הקוראניות יש רכבי סלון, עיקר המכירות שלהם זה בשוק הקוריאני

לדייהו יש היום את הסטייטמן

gmdat_veritas_1.jpg?t=1239481172

ומה תגידו על דייהו G2X???

GM-Daewoo-G2X-2007-1-1024x768.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
דבר הזה מבוסס על אופל רקורד, בעל מנוע 2 ליטר 130 סוסים. דש בורד ניראה מאוד פשוט לפי התמונות: קצת כאילו עץ וברגים חשופים.

החזית של רכב די מרגיזה, כי רכב הזה מנסה איך שהוא להיראות כמו הדבר האמיתי (מרצדס שבתמונה הראשונה ברקע).

מנוע ה-2 ליטר 130 כ"ס היה בעל 2 גלי-זיזים. עד כמה שזכור לי, הסופר סלון נמכרה בארץ עם מנוע 2 ליטר בעל גל-זיזים יחיד והספק של 110 כ"ס. אותו מנוע היה גם בפרינס שהיה אותו סופר סלון, רק בגרסה מאובזרת פחות (ונדירה עוד יותר בארץ).

אם כבר הזכרת ארכיון, אז אני הלכתי לשלי :) , אבל בגלל שלא רציתי לחטט יותר מדי עמוק לקחתי את קטלוג 97'. בכל אופן, ע"פ מחירון 12/96, מחיר הסופר סלון היה 117,935 ש"ח. ב.מ.וו 316 עלתה 134,300 ש"ח, מאזדה 626 עלתה 109,900 ש"ח, ואילו אקורד 2 ליטר עלתה 124,170 ש"ח.

פורסם
2. אני זוכר שהייתה גם הדייהו פרינס.

אתה צודק, פרינס זו הדייהו הגדולה השניה שנמכרה בישראל בהגעת המותג לארץ, לא כפי שרשמתי.

אני לא זוכר אם היא היתה קטנה יותר, אבל העיצוב היה מאוד דומה רק עם פחות כרום וקישקושים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זה לא סוד גדול שלקוראנים טעם שונה (ובכלל לעמי מזרח אסיה) מהטעם הארצישראלי.

כבר לפני שנה נתקלתי בצ'רמן על כבישי ארצינו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=215787

מדובר בדור קודם.

סביר להניח שמר ישראל ישראלי לא היה רוכש לו אחת שכזו וזו גם הסיבה שהיבואן לא מיבא אותה או לכישלון המכירות של מכוניות סופר הסלון הקוראניות בארצינו.

יש לא מעט שעדיין מרימים גבה לגבי מכוניות קוראניות. אותה גבה בדיוק שהורמה בראשית שנות השבעים לרוכשי מכוניות...יפניות ואותה גבה שתורם בעוד מספר חודשים לרוכשי מכוניות סיניות.

מי שמצליח לצאת מהסטיגמטיות יכול לקבל תמורה טובה לכסף שלו. וכמו לכל זאנר גם לקוראניות יהיו מעריצים (חולי ניקל וכרום כמוני...) ושונאים, כל דעה היא טובה ולגיטימית.

אני חושב שהמותגים הקוראנים עברו הרבה בעשור האחרון. ממודל גנאי לדגמי יונדאי ועד לSUV הנמכר באמריקה (סנטה-פה) אומר לא מעט.

סאנגיונג, יצרן קטן, נשען על ידע חיצוני מצליח להוציא תחת ידיו את המכוניות הכי מכוערות שכסף יכול לקנות, מצד שני הunderdog הזה נותן פייט יפה מאוד עם רכבי השטח שלו ואפילו מצליח למכור כמויות נאות ביחס למותג שאף אחד לא מכיר (תתקשרו לסוכן הביטוח שלכם ותנסו לבטח סאנגיונג, אני מבטיח לכם שיקח לו שבוע להבין שאתם לא מסתלבטים עליו).

נכון הוא לא תחליף למרצדס, הוא לעולם לא יהיה והוא גם לא מנסה להיות אחד (בעצם אולי רק קצת).

בעולם שכל המותגים נראים אותו דבר יש בהחלט מקום למישהו שונה, גם אם הסמל שלו מתחלף כל 10 דקות והלוואי שהם הגמדים הקטנים הקוראנים ישרדו וימשיכו לשעשע אותנו וגם להפתיע לטובה.

לסיכום:

סאנגיונג, שם שכדאי להכיר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...