Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את ה306 שלי קניתי לפני כחודש וחצי, כרגע היא עם כ-88K ק"מ על השעון. הגיר (כאמור- אוטומטי AL4) מתפקד בסדר גמור ואין בעיות כרגע באופן כללי, אבל כמה אנשים (ליתר דיוק- 2) כבר המליצו לי להחליף שמן גיר בטיפול הבא במורשה כדי להאריך את חיי הגיר.

יצויין כי בספר הרכב התיבה הזו מוגדרת כ sealed for life, כלומר- שלא אמורים להחליף בה שמן גיר עד לסוף חייה, ואכן מעולם לא בוצע בה הטיפול הזה.

האם החלפת שמן הגיר היא אכן מומלצת? האם אין סכנה בתיבה הזו שהחלפה של שמן ישן יחסית תגרום לבעיות?

האם ההליך הזה טריוויאלי או מסוכן לתיבה?

אודה לתשובות מהמומחים או ממי שעשה הליך כזה בעצמו בצרפתיה עם גיר דומה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני "את", מסוג בחורה... והאמת היא שאם לא ימליצו לי על זה עשרות אנשים שעשו משהו דומה בשלב דומה, לא יהיה לי את האומץ וכאב הראש לבצע את ההליך הזה (קראתי כל כך הרבה הודעות על גירים שנהרסו דוקא אחרי שהחליפו להם שמן ישן).

פשוט, לאור העובדה שהרכב הולך להיות אצלי כמה שיותר שנים, ולעשות בערך 25K+ ק"מ בשנה, בצירוף העובדה שהגירים האלה ידועים לשמצה באורך חייהם הקצר, גרם לי לחשוב שיש כאן פוטנציאל הארכת חיים שאני לא מממשת, ושאולי זהו עוד אחד מהמקרים שבהם היבואן הישראלי החליט על דעת עצמו משהו שהיה גורם לשערות הגב של היצרן לסמור אילו ידע.

תודה על התשובה, אשמח לעוד אם למישהו יש חוות דעת שונה.

פורסם

מניסיון אישי עם אותה מכונית

כשקניתי את הרכב ההגיר היה לפעמים נותן "בעיתות" לאחר שמאיתים ואז מאיצים שוב ..(גם לפני עצירות)

המליצו לי להחליף שמן גיר

הלכתי למוסך מורשה וגם שם אמרו שאכן היא אמורה להיות "אטומה" לכל החיים אבל לא יזיק להחליף אולי הצמיגות של הגיר כבר לא משהו

ואכן כך נעשה והגיר בובה... עד כמה שהוא של פג'ו :)

חמסה חמסה חמסה...

אבל לא לשכוח שהרכב שלי עבר 160K אז עד שלא תרגישי בעיות מיוחדת אל תתעסקי עם זה יותר מידי לדעתי :\

בהצלחה :)

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

פורסם
לא סתם הגדיר היצרן את התיבה כ"אטומה לכל חייה" וזה אומר שאין צורך בהחלפת השמן אלא אם אתה רוצה שהגיר יתחיל לעשות בעיות.

...קורה לפעמים שהיצרן טועה.

קורה.

...קורה לפעמים שהיצרן לא מעריך נכון אקלים מסויים או אופי נסועה מסויים במדינה מסויימת או יבשת מסויימת - ולמעשה "מפקשש" בטיפולים וגורם לנזק עקיף.

קורה.

גם אם קרה\קורה, היצרן ברוב המקרים לא יחזור בו מהודעות הראשונה מאחר ובמקרים מסוג אלו הוא יהיה חשוף לתביעות ענק שימוטטו אותו תוך זמן קצר מאוד.

גם לקבוע מחדש שגרת טיפולים מחמירה יותר מנקודת הווה או עתיד (ואילך) זו בעיה שעלולה להביא רוכשים ממודלים ישנים יותר על אותה פלטפורמה ואותו המנוע לשאלות שליבואן וליצרן לא תהיה שום תשובה מתקבלת על הדעת בנושא... בעיה - אבל דברים כאלה קורים.

אי לכך ובהתאם לזאת צריך להבין שבתחום הזה קיים הרבה אפור בין השחור והלבן - ולכן אם כבר מדברים על מכונה, עדיף תמיד להחמיר בשגרת הטיפולים ולא להפך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השמן מאוד יקר ולכן החלפת שמן גיר אוטומט במודלים האלו מיותרת. הגיר מתפקד? יופי תמשיך לנסוע. במוקדם או מאוחר תצטרך להחליף לפחות שסתום לחץ או שיפוץ ואז כבר כל השמן יוחלף בחדש.

פורסם

אני חושבת שבשלב הזה אני אשאיר את החלפת שמן הגיר כאופציה פתוחה לעתיד. הטיפול הבא שלי הוא ב- 100K (שזה בערך עוד חצי שנה) ואז אתייעץ גם במוסך המורשה בו אני מטפלת ואהיה חכמה יותר גם בנוגע למחיר (שיקולי עלות-תועלת).

עד אז אני גם אלמד "להרגיש" את הגיר יותר טוב, וכנראה שיהיה לי קל יותר להחליט עד כמה דרוש בו טיפול מבחינתי.

תודה רבה על התגובות, החכמתי.

• תוכן חדש...