Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כרגע אני מרגיש תת היגוי קל בעת פניה חזקה ב106 שלי.

בנוסף ראיתי בכמה שירשורים כי הוספת מוט גישור עליון קידמי מחריף את הנושא.

האם הוספת מוט גישור עליון אחורי יכול לאזן את המצב לכיוון היגוי ניטרלי?

מתחדשת*

פורסם

מוזר לי מה שאתה כותב, ה-106 (על שלל גירסאותיה) ידועה לטובה בזכות ההתנהגות שלה,שדווקא יותר נוטה לכיוון ההיגוי יתר, מה גם שבאף אחת מהגרסאות אין לה כל כך הרבה כוח שמביא בקלות לתת היגוי.

לטעמי הבעייה יכולה להיות אחת מ-2:

1.משהו לא בסדר ברכב-אני הייתי מהמר על צמיגים קדמיים גמורים\יבשים,תתחיל מבדיקת תאריך היצור שלהם,תראה מה מצב סוליית הצמיג,ומשם תמשיך הלאה לכיוון בדיקת מצב האנטירול וגומיותיו וכדומה.

2.משהו לא בסדר אצלך (הנהג)-אל תיקח אישית חלילה,אבל אולי משהו בצורת הנהיגה שלך לא נכונה ואתה לא מאיץ בנקודה המתאימה ביציאה מפנייה או משהו כזה.

שוב, ה-106 ידועה כרכב מאוד מהנה ומתנהג,במיוחד בגרסאות הספורטיביות,אבל גם בגרסאות הרגילות,ומאוד קל להגיע איתה למצבים דווקא הפוכים ממה שאתה מתאר,למצבים של היגוי יתר (החלקת הזנב).

מוט גישור עליון לא יחריף את הבעייה,מה שהוא יעשה זה דבר מאוד פשוט:

הוא מגביר את האחיזה בעת פנייה,ובעצם מרחיק את מגבלות האחיזה,אבל קח בחשבון שברגע שההחלקה תבוא,היא תבוא בצורה הרבה יותר חדה ומפתיעה (ואם אתה מכיר את הרכב היטב,אתה בטח יודע שהיתרון הגדול של הרכב הזה הוא שהוא מאוד צפוי ונשלט).

ב-106 לא מתקינים מוט גישור אחורי,מכיוון שבניגוד לרכבים אחרים שבהם יש קפיצים בסרן האחורי,ב-106 (ובכלל בדור הזה של הקטנות של פז'ו) יש מאחור מוט מייצב,שבעצם מחליף את הקפיצים ו"מבטל" את הצורך במוט גישור אחורי,שכן הוא בעצם מחבר את שני האופנים שעל אותו סרן (דומה אבל שונה מתפקידו של מוט גישור).

שוב אחזור להתחלה ואומר לך של-106 יש התנהגות שהמון בעלי רכבים ספורטיביים משקיעים אלפי שקלים כדי להגיע למשהו שהוא אפילו לא חצי ממה שה-106 יכולה לתת,אל תלך ותשקיע כסף דווקא בכיוון ההפוך של להפוך אותה לנייטרלית.

תרד לשורש הבעייה,היא נעוצה או בצמיגים\מכלול אחר לא תקין בפרונט,או לחילופין נעוצה בבעייה שקשורה בנהג,אבל מבחינת כיול שילדה,אתה יושב על רכב עם כיול שילדה מ-ע-ו-ל-ה.

אגב,זה לא ממש משנה אם ה-106 שלך מגירסה ספורטיבית או רגילה,מכיוון שבהשקעה נמוכה יחסית אתה יכול לכייל את השילדה שלה לוורסיה הספורטיבית ביותר (פירוקייה+1500 שקל ויש לך כיול שילדה כמו של ראלי דור שני\GTI).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אהלן עדן

הפעם היחידה שהגעתי להיגוי יתר זה נגמר בהחלפת מנוע (סיפור ארוך- אני סוג של אידיוט :lol:)

הצמיגים הקידמיים בני שנה והם תקינים לחתולין.

בד"כ אני מגיע לתת היגוי בלחיצה בתוך כיכר או סיבוב חד דומה, ואני די חושב על דרך להפחית את הסימפטום.

אגב זהו הדגם הבסיסי של ה106- XR אם זה אומר משהו למישהו.

מתחדשת*

פורסם

אם כך תתחיל מקורס נהיגה מתקדמת (בן יותר מיום אחד) כדי ללמוד איך לקחת סיבוב נכון.

יותר בריא לך, למנוע ולחתולים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר גם לבדוק את מצב הבולמים ברכב.

בולם בודד רך מידי בצד החיצוני של הפניה יעיף אותך החוצה מהסיבוב גם במפלצות אחיזה גדולות מה 106.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם אכן הצמיגים הקדמיים תקינים,ויתר המכלולים של הסרן הקדמי (בולמים,מוטות מייצבים וכדומה) תקינים,אז ידידי,עזוב אותך ממוטות גישור,אתה פשוט לוחץ יותר מדי או לא לוקח פנייה בקו נכון.

לא יעזור לך כמה תשפר את הרכב,אם צורת הנהיגה שלך שגויה,אז הדבר היחיד שיקרה הוא שאולי לאחר השיפורים מגבלות האחיזה של הרכב ישתפרו,אבל כשהרכב יגיע למגבלות הוא עשוי להגיב בצורה פחות צפוייה ואיבוד האחיזה יגיע בצורה יותר משמעותית.

קח את עצתו של ידידנו FALOU וקח לעצמך קורס נהיגה מתאים,מעבר לפן המהנה שיש בקורס שכזה, יש את הפן החינוכי שמצד אחד יעזור לך לנהוג בצורה נכונה יותר,ומצד שני גם יעצים לך את חווית הנהיגה.

עוד יותר חיזקת את מה שאמרתי בכך שציינת שהדגם של רכבך הינו XR שזה אם איני טועה נפח 1.4 ב-106 (בניגוד ל-XR ב-306,שם זה נפח 1.6),בנפח הזה,ולמען האמת גם בדגמים הספורטיביים,הרכב אומנם זריז מפאת משקלו הזעיר,אבל זה לא רכב עם כוח מתפרץ ברמה שיביא לתת היגוי מפתיע או משהו כזה.

אתה פשוט צריך ללמוד איך לשלוט ברכב טוב יותר.

לפני שמישהו פה ימליץ לך לשנות מידת צמיגים לזו של ה-GTI,אני אומר לך להמנע מזה,המידת צמיג של ה-GTI סתם תכביד על הרכב שלך וזה יהיה מיותר לטעמי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בד"כ אני מגיע לתת היגוי בלחיצה בתוך כיכר או סיבוב חד דומה, ואני די חושב על דרך להפחית את הסימפטום.

תחליף להנעה אחורית, תקבל היגוי יתר בלחיצה בתוך כיכר או סיבוב חד דומה :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תרומתי הצנועה:

בהנחה שאתה לא נוסע על "אליאנס סמי-סליקס" ושהרכב תקין - בדוק לחץ אויר.

אולי פשוט חסרים לך כמה PSI מקדימה?

בכלי רכב תקין, ע"ג צמיגים תקינים, משחק של כמה PSI בהחלט יכול להיות מורגש.

במיוחד על 106.

מניסיון.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

גם אם הצמיגים הקדמיים הם בני שנה יש סיכוי שזה בגללם (או בגלל לחץ אוויר). אצלי למשל הקדמיים כבר מתחילים להגמר ואני מרגיש הרבה יותר תת-היגוי מבעבר, ונטייה פחותה משמעותית להיגוי-יתר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לחץ אויר נבדק לכל היותר אחת לשבועיים, אולי באמת זה בולם (יש לי יסוד להאמין שהם עוד המקוריים)

בכל אופן תודה לכולם על התגובות, קורס נהיגה לא על הפרק מפאת תקציב, למרות שלא הייתי מתנגד לעבור אחד כזה.

רכב בעל הנעה אחורית? בכיף, יש משהו בסדר גודל מחיר של 106 זולה?! לא נראה לי :|

מתחדשת*

פורסם

כמו שנאמר פה , שתי הנקודות החשובות הן:

א. תיקח קורס נהיגה מתקדמת - ותפנים - יותר מדי גז בסיבוב בהנעה קדמית - תמיד יביא לתת היגוי.

ב. שחק קצת עם הלחץ אוויר (בגבול הטעם הטוב - 2-3 PSI לפה לשם כדי לקבל קצת תחושה) זה יאזן קצת את הענין.

בלי שום קשר - מומלץ לתחזק את הרכב כראוי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נתחיל מזה שההתנהגות של ה106ים בכלל לא נוטה לכיוון ההיגוי יתר וגם את האמת להגיד שהיא ניטרלית יהיה די מגוחך. הרכב נוטה לתת היגוי נקודה.

בסטאפ המקורי ניתן, ואפילו כיף להוציא את הרכב מדי פעם להיגוי יתר על ידי ניהוג נכון ובסטאפ המקורי היא באמת תהיה מאוד צפוייה וניתן בקלות לשחק עם הרכב - בגבול הטעם הטוב.

אם אתה כבר רוצה ללכת ולעשות את הרכב באמת ניטרלי אני הייתי ממליץ הנמכה, וג'אנט 15.. אני לא יתחיל להתנצח כאן עם אנשים שיתווכחו וכד' אני אישית נוהג על 106 סטנדרטית מכף רגל עד ראש וכשנהגתי על רכב בסטאפ הנ"ל הוא היה ניטרלי כמעט לחלוטין אפילו הייתי אומר טיפה נוטה להיגוי יתר במהירויות נמוכות עד בינוניות.

בכ"ז לא הייתי הולך ומרכיב כזה סטאפ על הרכב היום יומי שלי מכמה סיבות.

הרכב הופך להיות בלתי נסבל בנסיעות שאתה צריך להתחיל להסתכל על הכביש ולתכנן מהלכי קומנדו איך להתחמק מבורות אחרת אתה תגמור מאוד לא טוב.

וסיבה נוספת היא שההקשחה גורמת לרכב להיות מאוד לא צפוי במהירויות גבוהות (לא אני לא מדבר על 900 קמ"ש בסיבוב), הכוונה במחלפים לדוגמא מספיקה מהירות של 90 קמ"ש ותפר נחמד ואתה עלול למצוא את עצמך נאבק להחזיר את האוטו, מבחינתי זה לא בא בחשבון ברכב יום יומי.

אבי.

פורסם
נתחיל מזה שההתנהגות של ה106ים בכלל לא נוטה לכיוון ההיגוי יתר וגם את האמת להגיד שהיא ניטרלית יהיה די מגוחך. הרכב נוטה לתת היגוי נקודה.

אתה מכיר רכב שלא?

הרכב היחיד שהיה לי שאפשר לאמר שהתקרב לניטרליות היה רך למדי. כלומר, זה לא קשור לקשיחות המתלים (נומך).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יפה אמרו ה-3 מעלי.

עם כל הדיבורים על "זנב שמח", ה-106 כמו כל הנעה קדמית נוטה לתת-היגוי. זה נורמלי לחלוטין.

מסיבות כאלו ואחרות (בסיס גלגלים, משקל וכו'), ניתן באמצעות פרובוקציות קלות להוציא את הזנב - זה כיף, זה נחמד, זה עדיין לא אומר שהרכב נוטה להיגוי יתר.

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...