Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לא מכיר אף סטודנט למדעי המחשב כרגע ולכן אזדקק לעזרתכם.

למידת מתמטיקה - עד כמה היא מתבטאת בלימודי מדעי המחשב?

אף פעם לא הייתי חובב מתמטיקה ואף פעם לא הצטיינתי בזה כ"כ.

מבירורים של "פה ושם", הבנתי שמתמטיקה זה עניין לא קטן בדרך להוצאת תואר כלשהו במחשבים.

השאלה שלי היא, עד כמה הרמה קשה? אני מניח שזה לא מסתכם באחוזים ושברים בלבד :) ולכן אשמח אם מישהו יוכל לנסות להמחיש לי מהי הרמה בתואר זה.

תודה לכולם.

פורסם

לפי מה שהבנתי (גם אני מתכנן ללמוד מדעי המחשב) הרמה של המתמטיקה שם היא ממש גבוהה,

כאן אתה יכול לראות מה הנושאים במתמטיקה שנלמדים במהלך התואר.

פורסם

הםםםם אני אמנם לומד הנדסת חשמל, אבל אני יודע קצת מה קורה במדעי מחשב. אתה תלמד מתמטיקה ,ברמה לא נמוכה, קרי: אינפי 1,2, לינארית 1,2, אנליזה הרמונית, פונקציות מרוכבות, אנליזה נומרית, משוואות דיפרנציאליות , סטטיסטיקה.

למה הכוונה המחשת הרמה? זריקת שמות של מושגים תעזור לך?

באינפי 1,2 ו2 אתה תלמד סדרות, התכנסות שלס סדרות אינטגרלים, משפטים להתכנסות סדרות, פונקציות והתכנסות פונקציות, משפט הדיברגנס, משפט גרין, משפט סטוקס, חישובי נפחים שטחים וציורי גרפים. חישוב אינטגרלים מוכללים ורגילים (עם גבולות ובלי גבולות) ועוד הרבה.

לינארית: מטריצות, חוקי מטריצות, מרחבים, הטלות, ערכים עצמיים ווקטורים עצמיים, פרישה של מיושרים ומרחבים ע"י וקטורי בסיס, כל מיני פירוקים, SVD, LU, נוסחאות שונות כמו נוסחת קרמר, תהליכים כלשהם (לא זוכר את השם שלהם). ועוד הרבה.

אנליזה הרמונית זה כעיקרון טורי פוריה והתמרות פוריה. תלמד איך לפתח טור פוריה, כל מיני כללים, משפט פרסבל, וגם התמרות הפוכות. בטח יש עוד נושאי אבל זה מה שאני זוכר +-.

פונקציות מרוכבות זה כעיקרון אינפי 1 ו2, רק במישור המרוכב. תלמד על מספרים מרוכבים, חישובי אינטגרלים, משפט השארית, ועוד שטויות.

אנליזה נומרית זה קורס שהוא למעשה חישובים מתמטיים לא בצורה ישירה (ע"י נוסחאות) אלא ע"י קירובים. כלומר לעשות קירובים לתוצאה. תלמד שם כל מיני שיטות לקירובים של אינטגרלים, אינטרפולציות שונות, וכל מיני פולינומים מעניינים (או שלא) כמו לג'נדר,צ'בישב, הרמיט וכ"ו.

משוואות דיפרנציאליות: כמו משוואות רגילות של X+Y=5, רק שכאן יש נגזרות או נגזרות חלקיות (כלומר נגזרות ע"פ פרמטר, למשל dx/dt, כשX תלוי גם ב Y ו- Z). תלמד שיטות איך לפתור, עם לפלס, בלי לפלס, ועוד מלא מלא שיטות לפתרון. כמו בעיות הגלים, וכ"ו.

סטטיסטיקה: כשמה כן היא, סטטיסטיקה. לא מה שלומדים בבית ספר, ברמה יותר גבוהה. למשל משפט בייס, נוסחת הסתברות שלמה, ועוד הרבה.

כמו כן אתה תלמד בטח גם מתמטיקה בדידה. שזה כמו תורת הקבוצות.

כעיקרון הרמה לא קלה, מדעי מחשב לומדים מתמטיקה בערך ברמה כמו של מתמטיקאים, כלומר עם הוכחות וכל מה שנובע מכך. לא שזה לא אפשרי, אבל גם לא הכי קל. אולי יש כמה קורסים שלא תלמד ע"ע פונקציות מרוכבות, אבל בגדול מה שכתבתי זה מה שתלמד. יכול להיות קורס פחות או קורס יותר וברמה פחות, אבל סדר הגודל הוא מה שכתבתי.

מקווה שעזרתי לך.

ROOONEEYY

פורסם

אין קשר בין כל מה שלמדת בתיכון למדעי המחשב תשכח ממספרים ותתחיל לתרגל את הא"ב היווני ותתחיל להעריץ את אוילר ופורייה.

כמו שכבר ציינו פה יש לך חלק נכבד מאוד מהתואר במדעי המחשב שהוא מתמטיקה נטו,

אני מעריך שיותר ממחצית הנקודות של התואר היו קורסים במתמטיקה.

לדעתי מה שחשוב בגדול הוא גודל הישבן וכח הרצון אם יש מספיק מהם אז הכל אפשרי.

פורסם

כשאתה לומד תיכנות אתה מתחיל ללמוד מהבסיס.הבסיס זה מספרים.

אתה תתבקש לתכנת מספר תוכנות שקשורות לפעולות מתמטיות.

אני לומד את זה וזה קשור למתמטיקה.צריך רמה טובה במתמטיקה בגלל שמחשבים מצריכים חשיבה.מי שטוב במתמטיקה 'טוב בלחשוב'.

פורסם

Computer Science is a branch of Mathematics, and therefore math is a major part of any CS degree.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

או בקיצור - תתכונן שנה ראשונה ללמוד מתמטיקה כמעט בצורה בלעדית (חוץ מבערך קורס או 2 בסמסטר)

אחרי זה - זה כמעט נעלם.

אבל השנה הזו היא מאוד קשה ומורכבת (ולמי שתוהה היא אכן יותר מתעמקת בחלק גדול מהנושאים שהם לא פרקטיקה משמעותית יותר מתואר בהנדסה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שנתיים, לפחות זה הרושם שקיבלתי מאלה שלמדו באונ' העברית.

"דרך מצוינת" :roll::evil::| כדי לסנן את הסטודנטים, ולהישאר רק עם אלה

שהם מספיק נחושים או מוכשרים לסיים את התואר.

בשנים הבאות המתמטיקה די נעלמת, והחיים הרבה יותר קלים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מי שטוב במתמטיקה 'טוב בלחשוב'.

לא נכון. 80 אחוזים מהמתמטיקה הנלמדת במדעי המחשב

ובהנדסת החשמל איננה רלוונטית להמשך הדרך,

בעולם הממשי של ההיי-טק, אלא אם כן אתה בכיוון של פיתוח אלגוריתמים.

יש מתכנתים נהדרים שלא למדו מעולם מתמטיקה

ברמת האינטנסיביות הקיימת באוניברסיטאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לא נכון. 80 אחוזים מהמתמטיקה הנלמדת במדעי המחשב

ובהנדסת החשמל איננה רלוונטית להמשך הדרך,

בעולם הממשי של ההיי-טק, אלא אם כן אתה בכיוון של פיתוח אלגוריתמים.

יש מתכנתים נהדרים שלא למדו מעולם מתמטיקה

ברמת האינטנסיביות הקיימת באוניברסיטאות.

זה כן נכון.לא חייב להיות תותח במתמטיקה אבל כמו שאמרתי הבסיס בתכנות זה מתמטיקה.

כשאתה לומד לתכנת אתה מתחיל מתיכנות תוכנות שקשורות למתמטיקה.

לכן ידע במתמטיקה עוזר מאוד.

וכדי להתקבל ללימוד מדעי מחשב צריך לדעת מתמטיקה ברמה די טובה,זה לא לחינם.

פורסם

לא בא לי להיקלע לוויכוח חסר ערך, אבל הדבר האחרון (בערך)

שחשוב בתכנות הוא מתמטיקה ברמה גבוהה.

מתמטיקה ברמה נמוכה דרושה גם כדי לקום בבוקר,

לאכול ולנגן בפסנתר, לא לזה אני מתייחס.

עם בייסיק ובורלנד פסקל שיחקתי בהצלחה עוד לפני שלמדתי גיאומטריה בסיסית.

זה נכון שבתחום הזה מאוד עוזרת אוריינטציה לוגית/מתמטית,

אבל אין חובה ללמוד מתמטיקה בשביל להתחיל לתכנת.

שוב, זה טוב ונחמד ואף מועיל לדעת מתמטיקה

מתקדמת עבור תחומים מסוימים ומתקדמים

בתכנות, אבל זה ממש לא הבסיס.

פורסם

אני פשוט בהלם אחרי פירוטים שלכם, חבר'ה, אני פשוט לא יודע מה להגיד.

אני מאוד מאוד מעוניין ללמוד את התואר הזה ואני יודע שמחשבים זה העתיד שאני רוצה לי, אבל המתמטיקה...כמה שאני מסוגל להסתדר רק עם חיבור וחיסור ואין לי שום צורך בפונקציות בחיים...:(

האם המתמטיקה במכללה היא פחות אינטסבית מאשר באוניברסיטה?

לפי תגובות פה, אני מבין שמתמטיקה מסיבית היא רק בשנה הראשונה, זה נכון? שנה אחת לשבור את הראש על זה, אני עוד מסוגל לדמיין, אבל שלוש שנים, אלוהים גדול !

• תוכן חדש...