Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קראתי את כל התגובות אבל הדרך הטובה ביותר לזהות סוחר כבר מהטלפון היא פשוט לשאול מס' שאלות שיפילו אותו.

יש לי ניסיון לא קטן ברכישת רכבי יד 2 להלן כמה טיפים שאולי יעזרו ולמי שאין ניסיון .

1,סוחר בד"כ מוכר מס' רכבים במקביל ,אם אתם מצלצלים בקשר לטויוטה למשל השיחה צריכה להתחיל :"שלום זה בקשר לרכב"(מבלי לציין את סוג הרכב) ברוב המקרים הוא ישאל איזה רכב, או יתחיל לספר לכם על רכב אחר.

(גם פה אולי נפלתם על מישהו שבאמת מוכר את הרכב שלו ושל אישתו במקביל )אם החלטתם להמשיך תקראו עוד.

2,לשאול עם הרכב על שמו,בד"כ סוחרים מחרטטים "הרכב על שם אשתי או על שם חמתי ,או דודה שלי ואני מוכר לה את הרכב".

אם עדיין אתם רוצים לראות את הרכב על שם הדודה או החמה להתעקש לפגוש אותה ולראות ת.ז(יש מקרים אמיתיים שבן משפחה עוזר לאישה מבוגרת למכור את הרכב).

3,במידה והרכב על שמו לשאול כמה זמן הרכב אצלו?

נניח שהרכב באמת על שמו(בד"כ סוחרים לא מעבירים יד על שמם) ונרכש לפני שבוע או שבועיים זה אמור להחשיד.

אל סוחר ממולח יחרטט לכם שהרכב אצלו כבר שנה או שנתיים.

4,אם הוא קובע איתכם להגיע לראות את הרכב לא בבית מגוריו ולא במקום עבודתו,בד"כ מקום ציבורי וכו' זה אמור להחשיד.

תשובות כמו: היום אני בת"א במקרה בסידורים ועוד חירטוטים.

אדם פרטי לא יחשוש לארח אותך אצלו בחניה ואפילו בבית!

5,לשאול אותו עוד בטלפון שבמידה ויש פגיעת שסי (שילדה) הוא מתחייב בכתב שהבדיקה עליו!

בלי קשר לא רק סוחר, מומלץ לשאול כל מוכר.

רוב הסוחרים יתחמקו .

6 השאלה שכל הסוחרים לא אוהבים :האם אפשר לקחת את הרכב למכון בדיקה הוא יגמגם ויענה לכם "מי לוקח רכב לבדיקה במכון בדיקה יוציאו ים של ליקויים אח שלי אתה לא קונה אוטו חדש".

תכלס רכב יד 2 יוצא עם רשימה לא קטנה של ליקויים בבדיקה וגם את זה צריך לקחת בחשבון בלי קשר לסוחר או אדם ישר.

ואם תתעקשו על בדיקה הוא יגיד" אתה יודע מה גבר יש לי אחלה מכון שאני מכיר בוא נלך אליו וגם יעשה לך מחיר טוב בבדיקה"

ברור שהוא רוצה למשוך אותכם למכון או מוסך שהוא מכיר ועובד איתו כנראה ועושים קומבינה.

7,מבלי לשפוט אנשים על פי חתך גיאוגרפי אבל כאחד שגר בחולון לשעבר ריכוז הגדול של סוחרי הרכב באיזור המרכז נמצא בחולון בתים!

כמובן שיש עוד טיפים שאינני זוכר כרגע.

היו לי מס' מכרים סוחרים בעבר שהיו מספרים לי על הקומבינות שלהם שזה ממש מגעיל.

לצערי הרב נתקלתי בהמון סוחרים ולמזלי לא עשיתי איתם עסקים.

בהצלחה למי שמחפש רכב יד 2

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אכן - רכבים עם ק"מ נמוך בעייתים לפעמים במכירה...

הקורולה של סבתי נמכרה עם 49km על השעון עם קצת פחות מ-11 שנים על הכביש.

הקונה בתחילה לא האמין - אבל כשראה את עדכון מד האוץ על הרישוי השנתי ראה שבנוב' 11 הרכב עבר כ-46km, כלומר עשה סה"כ 3km בכמעט שנה האחרונה... :) האמין, וקנה.

כן, זה ק"מ די ברצפה.

תחשוב אבל שבג'מפי מדובר על אוטו מסחרי, ואיזה מחשיד נראה לקונה 17 אלף ק"מ, רק לאחר שהוא בא ובאמת רואה את הרכב, מבצע בדיקה ורואה היסטוריית טיפולים הוא מבין שזה הק"מ האמיתי.

הרכב הנוכחי בן כשנתיים וחצי עם משהו כמו 14 אלף ק"מ, מניח שימכר עם 25-30 אלף ק"מ ולא יותר, עדיין ק"מ מאוד נמוך לרכב מסחרי שמטופל כמו שצריך. עם מנוע TDI וגיר ידני הוא יוכל לנסוע עוד מאות אלפי ק"מ בלי בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חשבתם שראיתם,שקראתם ושמעתם הכל ? אז כנראה,שגם בחברות הליסינג הגדולות כבר צריך להיזהר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4390878,00.html

שימו לב שהרמאות כפולה:

א.לא דיווחו ללקוח על החלפת מנוע .

ב.הק"מ שבו קנה את הרכב לא מתאים לק"מ בפועל- נעשה זיוף של לפחות 50,000 ק"מ. :shock:

אז חברים יקרים,עשו לעצמכם טובה,גם אם מדובר בחברת ליסינג "מכובדת" ולא מגרש פרטי עם קראוואן,פרגנו לעצמכם בהוצאה של 450-500 ש"ח על בדיקה (זה בקטנה למי שקונה רכב בסכומים גבוהים),אלא אם ממש מתחשק לכם ליפול בפח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טעות 'תמימה' של סוכן המכירות או נוהל שגרתי באלבר?...

האם אחרי ש"שרפנו" את החברה הכתומה הגיע גם זמנה של החברה עם הייצור הלא ברור?

פורסם

כמה דברים:

א.אבי רכש מהם שני רכבים וב"ה היה מרוצה,כך שלא יגיד כאן בטעות אחד מחברי הפורום שזו נקמה אישית.

גם ההונדה,שהיתה וגם המאזדה שתחיה מכוניות מצויינות.

ב.שימו לב מה קורה בתהליך הטרייד אין שעברנו: הגענו אליהם,הם בתחילה לא רצו לקחת את ההונדה ולאחר שאמרתי להם שהרכב נרכש בסניף הזה ואין סיבה שלא לעשות לנו החלפה הם החליטו לא לקחת את הרכב הישן שלנו לבדיקה והציגו לנו בדיקה של הרכב החדש ולכן החלטנו גם אנחנו לוותר על בדיקה עצמאית (טעות שתתברר עוד שנה-שנתיים ? :oops:)

במהלך התקופה הרכב עבר תאונה כלשהי- לא שילדה חו"ח,אלא התנגשות עם פיאט פונטו בצומת אבל הנזק היה די גדול כי היו צריכים להחליף לא מעט חלקים (כנף,טמבון,רדיאטור,צינורות שונים).

אז אולי היה כאן משהו תמים,הם קיבלו רכב חזרה מלקוח אבל היכן המקצועיות (אתם לא בודקים רכב לפני קנייה).

בד"כ החברות הגדולות לא מתעסקות עם השרצים הללו ולכן הסיפור מפתיע לרעה.

אני לא מאמין,שהם נגעו בק"מ,יכול להיות שהלקוח ששכר מהם את הרכב פשוט תיקן על חשבונו בלי לערב אותם ועשה את כל הבלגן,אך הם היו מחוייבים למסור ללקוח טופס גילוי נאות ולכן נענשו.

פורסם
כמה דברים:

אז אולי היה כאן משהו תמים,הם קיבלו רכב חזרה מלקוח אבל היכן המקצועיות (אתם לא בודקים רכב לפני קנייה).

בד"כ החברות הגדולות לא מתעסקות עם השרצים הללו ולכן הסיפור מפתיע לרעה.

אני לא מאמין,שהם נגעו בק"מ,יכול להיות שהלקוח ששכר מהם את הרכב פשוט תיקן על חשבונו בלי לערב אותם ועשה את כל הבלגן,אך הם היו מחוייבים למסור ללקוח טופס גילוי נאות ולכן נענשו.

הרכב שלך הועבר לסוחר, לכן לא נבדק לפני הקניה.

לגבי החברה - היא כמובן נענשה בכך שקנתה במחיר מלא רכב שכבר נסעו בו במשך שנתיים. הפיצוי של הבחור הנ"ל נמדד בעשרות אלפי שקלים, שכן מדובר ברכב בלתי סחיר בעליל שנרכש במחיר של רכב כמעט חדש.

פורסם
הרכב שלך הועבר לסוחר, לכן לא נבדק לפני הקניה.

לגבי החברה - היא כמובן נענשה בכך שקנתה במחיר מלא רכב שכבר נסעו בו במשך שנתיים. הפיצוי של הבחור הנ"ל נמדד בעשרות אלפי שקלים, שכן מדובר ברכב בלתי סחיר בעליל שנרכש במחיר של רכב כמעט חדש

.

סתם שאלה:למה להעביר הונדה סיוויק יד 2 מלסינג עם 100,000 ק"מ לסוחר.מה הם מרוויחים כאן ???,הרכב היה בן 6.

פורסם

הם לא "מתעסקים" עם רכבים בגיל הזה אלא אם כן יש להם נתונים נדירים שמבטיחים מכירה במהירות הבזק.

הסיבות הן:

1) עלויות "השבחה" גבוהות.

2) פוטנציאל תקלות גבוהה.

3) מכיוון שהמחירון של רכב "ותיקים" נמוך יותר מרכבים חדשים אז שולי הרווח עליו נמוכים משמעותית.

כל הנ"ל יכולים לגרום להם נזק תדמיתי הרבה יותר גדול מההפסד של כמה אלפי שקלים בהעברת הרכב לסוחר כדי "שהוא ישבור את הראש" עם הרכב הזה.

בחברות האלה יושבים עשרות חשבים שמנהלים את הצי רכב שלהם על האגורות. תאמין לי שהם מכניסים את הדוחות של הפדנטים פה בפורום לכיס הקטן והם יודעים טוב מאוד מה הם עושים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

4,אם הוא קובע איתכם להגיע לראות את הרכב לא בבית מגוריו ולא במקום עבודתו,בד"כ מקום ציבורי וכו' זה אמור להחשיד.

תשובות כמו: היום אני בת"א במקרה בסידורים ועוד חירטוטים.

אדם פרטי לא יחשוש לארח אותך אצלו בחניה ואפילו בבית!

5,לשאול אותו עוד בטלפון שבמידה ויש פגיעת שסי (שילדה) הוא מתחייב בכתב שהבדיקה עליו!

בלי קשר לא רק סוחר, מומלץ לשאול כל מוכר.

רוב הסוחרים יתחמקו .

א) יש לי קטע, שאני לא מוכן להכניס אנשים זרים הביתה, וגם לא לספר לאנשים זרים איפה אני גר/עובד (אני חייב משהו למישהו?), לכן אני מעדיף להיפגש במקום נייטרלי וציבורי (לא ממש בא לי להישאר בלי רכב וכסף, ועם פצע מדמם בחלק גוף כזה או אחר).

ב) ואם אני לא מוכן להתחייב להיות תלוי במצב רוח של הבוחן? קח את הרכב לבדיקה, לא נראות לך התוצאות - אל תקנה, אני לא מעוניין לממן עלויות בדיקה לאנשים.

ג) כנ"ל העברת בעלות. אין לך 225 ש"ח לשלם על אגרת העברת בעלות - אל תקנה רכב.

ד) כנ"ל כל אלה שקונים רכב, ואחרי שבוע הולך להם מנוע, ומבקשים להשתתף - בדקת את הרכב, ראית שהוא מתאים לך, קנית - הדרך היחידה שאני יכול להשתתף, זה להשתתף בצערך. מרגע העברת בעלות כל הבעיות עם הרכב הם בעיות שלך. רוצה אחריות - קנה רכב מסוכנות או חברת ליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

1. לפני מספר ימים רכב של אלבר. פרסמו ביד 2 (מודעה מודגשת בצהוב) וכתבו שהרכב בבעלות פרטית. הם היו דקה ממני והחלטתי לקפוץ בלי לחפור בטלפון. ברשיון כתוב בעלים אלבר... שאלתי למה כתבו שהבעלות פרטית, אמרו שהפרטי נימכר ושכחו לעדכן...

2. ביד 2 המוכר מציג עצמו כפרטי, אחרי חפירה בטלפון מתברר שהוא ליסינג וטוען שזה אותו הדבר.

3. אני חוקר מוכר בטלפון..... מגיעים להיסטוריית הטיפולים. טוען שיש לו הכל. אני מבקש לקבל במוסך. אומר שיתן את הכל. אני מדגיש שרוצה לקבל מהמוסך. המוכר "אתה לא מאמין לעצמך" ולכן לא רצה לעשות איתי עסקים...

4. מוכרת בטלפון. הרכב היה של אבא ואחרי מספר שנים היא קנתה ממנו בלי להעביר בעלות. כשניגמרה האחריות הפסיקה לטפל במוסך ואח שלה שהוא במיקרה מכונאי עשה הכל (לכן אין היסטוריה). אולי זה נכון אבל אני לא מומחה ולמה לי להכניס ראש בריא למיטה שיש עליה סימן שאלה?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היום נתקלתי באיזה אפס שגרר אותי מת"א לבת ים. באתי באוטובוס כי הייתי בטוח שאני חוזר הביתה עם האוטו, שהיה נשמע מציאה.

איך שהגעתי הוא אמר לי על ההתחלה "שמע, אני חייב להיות כנה איתך, אני לא הבעלים, אני סוחר" ועוד ציפה שאני אקשיב. הוא ידע שבאתי באוטובוס בשבילו, הזבל הזה. התפוצצתי עליו בצעקות כמה דקות מתחת לבית שלו (מהבניין הזה הוא ירד, לפחות).

השם של הדביל: שלומי מרחוב נורדאו 16 בבת ים, כבן 30, מגמגם קשות. אם מישהו נתקל בנבלה הזה. אני חייב לציין כאן שזה פעם ראשונה שאני מתקשר למלשינון של מס הכנסה. הפניתי אותם לדביל הזה. כי אם הוא לא יקבל כאפה הוא ימשיך לשקר ולהרוס לאנשים ימי עבודה. מקווה מאד שיגיעו אליו.... לא האמנתי שאשתמש ב"שירות" שלהם.

שמעתי כבר על מקרים, והייתי בהלם לראות אידיוט כזה מול הפנים.

המסקנה שלי - לבקש מ"מוכרים" מעתה שיפקססו אלי את הרשיון רכב + תעודת זהות שלהם (לא של "גיסתם" וכו').

האמון שלי ירד לאפס ולכן אני שואל עוד משהו:

שמעתי שיש אנשים שגם מזייפים רשיון רכב, כדי שיתאים לתעודת זהות שלהם. שצריך ללכת למשרד הרישוי כדי לוודא שהרשיון רכב אמיתי.

האם שמעתם על משהו כזה?

פורסם

באותו עניין, הנה פוסט ישן כאן בנוגע לזיוף רשיון רכב:

על רמאות בקניית רכב:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2783318,00.html

רק תזכרו איפה קראתם(את האזהרה) בפעם הראשונה איך יש לפעול ע"מ לא ליפול בפח כזה:

בבואכם לרשות הדאר ע"מ לבצע רישום העברת בעלות, יש לבקש מן הפקיד/ה לבצע הצלבת מידע.

הפקיד/ה מקישה את מס' הרישוי של הרכב כפי שמופיע ברישיון הרכב שהוצג ע"י המוכר, בקשו ממנו/ה לבדוק האם ישנה התאמה בין מס' השלדה/מנוע אשר מופיעים על הצג, לאלו הרשומים ברישיון.

אי תאימות במס' השלדה, אומר חשדני, וכי ככל הנראה מדובר ברכב מזוייף/משוכפל ויש לברוח ממנו.

אי תאימות במס' השלדה או המנוע בספרה אחת בלבד-יתכן ונפלה טעות ברישום הראשוני של הרכב, בעל הרכב יצטרך לכתת רגליו לארכיון משרד הרישוי ע"מ לתקן את הטעון תיקון.

אי תאימות מס' המנוע יעיד על החלפת המנוע ויש לבצע רישום. אין לבצע העברת בעלות לפני הרישום החדש.

ודאו כי הרישיון שהוצג ע"י המוכר לפקידה הינו הרישיון שהוצג בפניכם.

פס"ד בנידון: http://www.interlaw.co.il/verdicts/1588798.doc

המקור: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=12836

עמית

לא הבנתי... אם מישהו מזייף רשיון של רכב מסוים, מה הבעיה שלו לאתר גם את מספר השילדה/מנוע של אותו רכב, ולרשום אותם על הרשיון המזויף שהכין?

הרי מספרים אלה גלויים לעין?

לכן כאשר נהיה בסניף הדואר, הם יראו שגם מספר השילדה/מנוע תואם לרשיון המזויף, ויאשרו העיסקה.

פורסם

תאונות.

בטלפון - הרכב עבר תאונות? לא.

פה כבר יש מבחר. חלק מגיעים לראות את האוטו. שואלים שוב - יש תאונות?

התשובה - שלדה נקיה. OK - יש תאונות. ושוב הוא עונה - שלדה נקיה. מבט חטוף

מראה שהפנסים הקדמיים חדשים לגמרי. אין אפילו נגיעה או שיפשוף על הפגוש הכל נראה

צבוע חדש מדי... שואלים שוב - היה משהו? הוחלף? אה היה משהו מלפנים, מאחור,

וגם הוחלפו 2 דלתות. אבל! שלדה נקיה. תודה ושלום. פה זו היתה אימפרזה.

.

ואם אני מקפיד על הרכב ועשיתי טיפול צבע קוסמטי אני מסתיר משהו?

לדעתך רכב מלא שריטות ושיפשופים זה בסדר?

• תוכן חדש...