Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על ההקפצה. החלטתי לשתף אתכם במקרה שהיה לי, כי מדובר על שיטה למכור רכב עם מנוע דופק.

מי שיש לו סבלנות מוזמן לקרוא את הסיפור ומי שאין לו סבלנות, מוזמן יש להגיע למסקנה.

הסיפור

הבעייה שיש כאלה מוכרים ש"מכינים" את הרכב למכירה. לצערי אכלתי אותה עם אחד כזה. :x התוצאה שיפוץ מנוע באלפי שקלים.

במקרה ספציפי שאליו אני מדבר הייתה בעייה שמנוע היה דופק על סרק (כניראה שהבוכנה שנהרסה בגלל התחממות, לצערי זה הסתבר רק אחרי הקנייה :evil:). נתתי הצעת מחיר (שכוללת הורדה על מנוע שדורש החלפה) שלא נימצאה חן בעיני המוכר והוא סירב למכור. בינתיים חיפשתי רכבים אחרים מאותו סוג ולכולם היו בעיות, החל מבודי רקוב, מנועים שלא סוחבים, ריתוכים בשלדה וכד'. התקשרתי למוכר ואמרתי לו שאם הוא מסדר את הבעייה אני קונה במחיר המבוקש. מה הוא עשה? נתן למכונאי שלו ש"איבחן" את הדפיקות כרעש שסתומים וכיביכול סידר את הבעייה. אני בא, המנוע שקט. עושה סיבוב על האוטו, הכל בסדר. עושים זכרון דברים, אני קונה ולוקח את הרכב.

אחרי נסיעה של חצי שעה, שומע נקישות קלות ממנוע על סיבובי סרק. מכיוון שהיה לי משהו דומה עם בומר, חשבתי לתומי - שסתומים. (כי במנוע M30 יש לכוון שסתומים כל 30K ק"מ, אם לא עושים את זה הם מתחילים לדפוק. כמובן שבמקרה של בומר כיוון שסתומים פתר את הבעייה וחשבתי כך יהיה גם עם רכב הזה).

בא למכונאי שהוא מומחה מנועים. הוא מקשיב למנוע ואומר שכניראה יש קצת חופש באחת הבוכנות, מכיוון ששמו שמן דליל מידי: 15W40 וצריך לשים 20W50. מחליף שמן והתוצאה: חגיגה! :shock: בוכנה במנוע התחילה לדפוק בצורה רצינית.

מה אמר מומחה מנועים? שאותו מוסכניק שם שמן גיר 80W90 במקום שמן מנוע כדי לטשטש את הבעייה.

התוצאה: רכב נמצא כרגע בפרוייקט שיפוץ במוסך. סוף סוף יש את החלקים ובקרוב יתחילו לעבוד אליו.

חצי נחמה

יחסית רכשתי את הרכב במחיר נמוך. מדובר על דגם נדיר (גם דגם מפואר, גם טורבו, גם 2300 ולא 2000), בודי שלו במצב מעולה יחסית לשנתון וגיר מעביר הילוכים בצורה חלקה מאוד, כמו ברכב חדש מחברה, צבע מקורי ולא מתקלף. אז אומנם קצת נפלתי, אפשר להסתכל גם על חצי הכוס המלאה.

מסקנה

מה שרציתי להגיד, זה שיש שיטה לטשטש מנוע דופק ע"י כך ששמים שמן גיר ידני במקום שמן מנוע והדבר עלול לא להתגלות בזמן הקנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כי אם הסוחר

הצליח למחוק את הרישום של מדינת ישראל מסעיף המקוריות - אז אפשר לעשות הכל.

יש לציין שלאותו ילד שקנה את הרכב, הגיע טופס לטסט אחרי חודש, ושם היה רשום כבר מדינת ישראל...

חג עצמאות שמח

אלי

זה באמת לא ברור, אבל תסתכל בקישור ותראה איך התופעה הזו מתרחשת

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254738

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

1.חבר שלי ביקש ממני לבוא איתו לראות גאלנט 01 יד 2.מוכר מספר בטלפון כי יורד מהארץ ולכן מוכר את הרכב, קובע איתנו להיפגש בבוקר מתחת לבית שלו. טוב אנחנו מגיעים יש יציא אחת מתוך ביניין ורכב עומד מולה. מתקשרים הוא עומר אני בא ולהפתעתינו מגיע מרחוב שכן בכלל. בחור כולו נראה חלקלק, ממהר וממש אין לו זמן כי הוא מוכר גם רכב של אישתו. ראיתי שלרכב היו תאונות קדימה ואחורה איך המוכר טען כי שלדה נקיה בהיתחייבות.אחרי שחבר עשה סיבוב על האוטו וראינו שישי משיכה שמאלה בהגה, רעידות אחרי שילוב ל D (תושבות מנוע) ונסענו לבדיקה. בבדיקה רק בדקנו רישיונות וגילינו שמדובר על רכב שרשום על שם בחור מירושלים. אמרתי למוכר שהוא יד 3 כי מישהו מירושלים היה יד 2 ואז מוכר אמר שרכב בבעלות מגרש והוא סוחר איך משמש רק אותו. עכשיו הירד לי אסימון מה לא אהבתי, באוטו לא היה כלום, לא דיסקים לא עץ ריח לא משהו לכסות נגד שמש פשות נקי מהכל. בבדיקה התגלו תעונות שלדה קדימה, אחורה, בצד. בולמי זעזוים חלשים, ברקסים , בעיות במנוע, אוטו דרש השקעה מיידית של 4K.התחלנו לדרוש עלות בדיקה בחזרה איך בן ז*** פשוט ברח לנו.

מדובר על על גלנט ספורט כסופה בפתח תיקווה. תוצאות בדיקה נשארו אצלי מי שרוצה אני יכול לרשום מספר רישוי.

2.אח של אישתי ביקש להקפיץ אותו לאשדוד כי אתמול הוא היה שם וראה אוטו והיום עושה עברת בעלות. מדובר באקסנת 01 יד 2, טוב הגענו רכב נראה בסדר מגיעים לדואר ופתעום אני שם לב כי ברישיון 02, אני אומר רגע זה רכב יד 3 אז מוכר משחק אותה שהוא לא ידע ועוד רצה מחיר עבור רכב יד 2. לכן עשינו חישוב מחיר מחדש.

פורסם

רציתי להקפיץ בעקבות סיפור שלא קרה לי ואני מקווה שלא יקרה לאף אחד ואנשים יהיו מספיק חכמים... בן אדם פרסם טויוטה קורולה ביד2 http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1205347&Code=6973b1107985ccfba2169ded6e0c4681

רושם כך: רכב מאדם מבוגר, שמור בקנאות, ק"מ נמוך. טיפולים במוסך מורשה בלבד, נראה ונוסע כמו חדש. יד ראשונה מחיר מחירון.

והתמונה מפתיעה: o1_1_1_54126_20090801130802.jpg

זו בכלל קורולה 3 דלתות שבכלל לא נמכרה בארץ... צריך להיות סוחר ממש טיפש כדי לא לשים לב לזה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

או אולי באמת אדם מבוגר שבקושי יודע להשתמש באינטרנט ומי שפרסם עבורו לקח סתם תמונה מהרשת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריך להיות יותר טיפש כדי לנסות ולהבין מה צורת המרכב של הקורולה הזו, במקום לקלוט ישר שהיא בעלת הגה ימני...

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אין מה להגיד- יצאתי מהשרשור הזה בלי רוח, בלי מפרשים,

וכמעט בלי ים...

...:evil: אין אין אין כמו מאזדה :evil:...

zoom zoom zoom ole hazemer

פורסם

עדיף שתצא בלי רוח במפרשים בגלל השרשור מאשר בלי כסף בכיסים בגלל נוכלים.

מציע להפוך את השרשור לדביק, יש פה טונות של מידע יקר ערך

Ford Focus estate ; Subaru XV

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן חברה,

בעקבות מפגש עם סוחר רכב בזמן שמכרתי את רכבי, התוודאתי לכמה שיטות עבודה מעניינות למדי ואני רוצה לשתף אתכם בתהליך.

1. זה מתחיל בכך שאתה מקבל שיחת טלפון ממישהו שכמובן נשמע כמו איש משא ומתן ממולח ביותר, הוא טוען בטלפון שהוא "רציני" ו "יש לי כסף בכיס", מה שכן, הוא כמובן מציע לך כמה אלפי שקלים פחות מהמחיר שפרסמת אבל דואג להזכיר לך כמה הוא רציני. בשיחה הוא כבר מפגין בקיאות רבה במודעה שלך ואומר שהוא ראה אותך משנה את המודעה לעתים תכופות (אם שינית) ושאתה בטח לחוץ. כבר בטלפון הוא מודיע שהוא מוכן לתת סכום X

2. קבעתם להפגש, הבחור מגיע ומיד עובר על הרכב בדקדקנות, ז"א, מחפש כל שמץ של מכה/פגיעה או כיפוף. בזמן שהוא עובר על הרכב זה מה שקורה - הוא מאיר את עיניך לכל פגם שישנו ברכב, דפיקה, שריטה וכד' כדי לערער את הביטחון שלך וכמובן להוריד לאחר מכן במחיר. בין לבין הוא טוען שאם היית מודיע לו על הפגיעות (לא משנה עד כמה הן מינוריות) הוא בכלל לא היה מגיע אליך (כדי לגרום לך להרגיש סימפטיה אליו וכמעט לרחם עליו).

3. מסכום ה X שקבעתם בשיחת הטלפון (שגם הוא נמוך ביותר ממה שרצית לקבל) הוא טוען שהוא מוכן לתת לך X מינוס הרבה פחות בגלל כל אותן "בעיות" לכאורה ברכב.

4. כדי לשכנע אותך למכור הוא כבר מודיע לך שהעברת בעלות תהיה עליו (עניין של 200 ש"ח)

5. במידה וסגרתם, אתם הולכים לדואר ושם אתה מגלה (אם שמת לב או לא) שהעברת בעלות לא עולה לו 200 ש"ח כיוון שהוא לא רושם את הרכב על שם פרטי (אלא על משהו אחר, לא יודע מה, בטח כדי לא לעלות את הרכב ביד נוספת) וזה עולה כ 30 ש"ח.

פורסם

לא איכפת לי מה אומר סוחר או אדם פרטי, גם לא איכפת לי כמה עולה העברת בעלות.

יש לי מחיר שמשקף את מצב הרכב וכל מה שאחרים אומרים, הם אומרים לעצמם - אותי זה לא יזיז ממחיר ההגבלה שקבעתי לעצמי.

אם דעתם של אנשים משפיע על השיקולים שלך, כנראה שהרכב שלך באמת סובל מאי אילו ליקויים שצריך להוריד עבורם במחיר.

להזכירך - רכב משומש, אינו רכב חדש ולכן פה ושם יהיו אי אילו פגיעות קלות בצבע ובפח/פלסטיק. המחירון לוקח בחשבון גם את הפגיעות האלה כמו גם את העובדה שהרכב לא בדיוק מתפקד ב-100 אחוז מכושרו אלה פחות מכך. מה שקובע זה מצבו היחסי לשאר בני גילו.

היה מקרה שמכרתי לסוחר, בדיוק במחיר המחירון (מחירון מלא, לא משוקלל), רכב בן כ-4 שנים עם 240,000 ק"מ.

Take it or leave it, זה בדיוק מה שאני אומר לכל מתעניין שמנסה לשחוט מחיר.

הבעיה של מוכרים, היא שהם לחוצים למכור, כי בלי הכסף שמתפנה להם, הם לא יכולים להתקדם הלאה.

אני עושה את השיקול של מחיר הכסף, לדוגמה: כמה יעלה לי לגייס מהבנק אשראי בסכום X, או כמה אני אפסיד ריבית על פקדון/חיסכון, אם אשתמש בו לעומת כמה כדאי לי להתעקש על מחיר גבוה לרכב שאני מוכר. בחישוב הפשוט, תמיד ההפסד בהוזלת הרכב יהיה גדול יותר ממה שהבנק יקח או יתן לי.

נניח שלקחתי הלוואה מהבנק של 100,000 שקל. הריבית תהיה כ-500-600 שקל לחודש. האם שווה למכור רכב שעולה 100,000 ב-90,000 רק כי הכסף בבנק עולה 500 ? במצב כזה עדיף לי להתעקש על מחיר הרכב אפילו חודשיים. כמובן שצריך לקחת בחשבון את השינויים במחירון, אך לא נראה לי סביר שינוי של 10 אחוז בתקופה כה קצרה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה אולי עובד על אנשים תמימים כאלו ואחרים, אבל ישראלים אנחנו, ואף ישראלי לא "עשו באצבע", ושיבוא ויצביע לי על כל אותם כיפופים וקישקושים באוטו ויבקש לשלם משמעותית פחות ממה שאני מתכנן למכור את הרכב, והוא יקבל טריקת דלת בפרצוף בברכת שלום ולהתראות.

מעולם אגב לא נפגשתי למכור את אחד הרכבים שלי כשהוא התחיל עוד להתמקח בטלפון.

תמיד שאלו אותי בסוף השיחה "זה מחיר אחרון? יש על מה לדבר?" ברור שיש על מה לדבר, תבוא תראה את האוטו ותחליט אם אתה רוצה לקנות אותו במחיר שפורסם או שאתה רוצה לבזבז לי ולך את הזמן..

אבי.

פורסם

אני לפחות הבנתי שבמכירות הרכב הבאות שלי, אני באופן מפורש אכתוב במודעה (סוחרי רכב, נא לא להתקשר), לא שאני מזלזל ואני בטוח שחלקם אנשים נחמדים (נראה לי), אבל נראה לי שהבנתי את הלך הרוח ועדיף להמנע ממנו.

• תוכן חדש...