Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והשלישי - המומחה - חברה שמגיעה אל הלקוח לבדיקת הרכב. הרכב - פולו. מחכים למומחה רבע שעה. מגיע אדם נחמד עם ברלינגו ומתחיל לבדוק בקפדנות את הרכב. מלמעלה ומלמטה במנוע ואת האחורה. הכל בקפדנות. מבצע את כל הבדיקות האפשריות - למעט בדיקת עומס בלמים אני חושב...כמובן אחרי שמרים את האוטו על ג'ק וצולל מתחת לאוטו. מוציא דוח מפורט

של כל התקלות מבפנים ומבחוץ, כל זאת תמורת 300 שקלים. והדובדבן שבקצפת - סחיבה קטנה של הבוחן הצידה, מוציאה ממנו שממש לא כדאי לי לקנות את האוטו, מילה ששווה הרבה כסף - ובמכון בדיקה לא תתקבל בחיים.

לגבי המומחה הייתי אומר שההתנסות הינה אישית, גם אני כאשר הזמנתי בדיקה כזו "נהניתי" מיחס אדיב שירות טוב וכולי.

לעומת זאת ישנן מספיק תגובות לגבי קומבינות עם מגרשים, בדיקות בחפריות וכולי.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איףף יש הרבה דוגמאות, אם אופנועים גם נחשב

תמיד שהולכים לבדוק אופנועי ספורט ישנים (לא תמיד ב 20 אחוז מהמקרים) הבעלים מתחייבים על שלדה נקיה ותמיד יש סדק או משהו זה מה שקורה שאופנוע בן 10 ועבר בין 5-17 ידיים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
ואללה, יש סיפורים חבל על הזמן...

בחברה שלנו רצו לקנות רכב יד שניה. מצאו אקסנט העונה על הקריטריונים, הלכנו לראות - אוטו נחמד, בן אדם מבוגר, רק.... מכסה מנוע צבוע. בוודאות - צבוע. הבן אדם אומר - החליף כנף... והוא יד ראשונה(!!!!)

לוקחים לבדיקה, משלמים - ומגלים:

האוטו עבר תאונת שאסי קשה - כמעט חזיתית, החליפו הכל, ריתכו, צבעו - מה לא.

אבל הכי מדהים זה התשובה של הבעלים - "אני לא ידעתי...." :oops:

"אבל אתה יד ראשונה!!!!!" :evil: ענינו לו....

בקיצור שאלה.

מה גורם לבן אדם לשקר ולקחת אוטו לבדיקה - מה הוא חשב שלא יגלו?!!!

ומי שילם על הבדיקה? הוא? כנראה שלא ולכן מה אכפת לו לנסות?

יתרה מזו , יש לו ענין שתבצע בדיקה וכך לדעת על מה יעלו בבדיקה..... במילים אחרות קיבל בדיקה מבלי לשלם - מה רע?!

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ובכל זאת איך אני, "סתומת רכב", יכולה לא ליפול בפח ולשלם כבר פעמיים על בדיקות לרכבים דפוקים???

יש אולי משהו כמוך שיכול ללוות אותי עם קניית הרכב המפרכת הזאת?

ממש לא בא לי ליפול בפח זה כבר קרה לי עם רנו קליאו 95'...

תשלחו לי בבקשה הודעות פרטיות אם יש לכם פיתרון 8)

פורסם
ומי שילם על הבדיקה? הוא? כנראה שלא ולכן מה אכפת לו לנסות?

יתרה מזו , יש לו ענין שתבצע בדיקה וכך לדעת על מה יעלו בבדיקה..... במילים אחרות קיבל בדיקה מבלי לשלם - מה רע?!

אל תחרוץ את גורלו כ"כ מהר. יכול להיות שהוא בנאדם תמים שחברת הביטוח עשתה עליו קומבינה. זה קרה גם להורים שלי שחברת הביטוח רשמה בדו"ח שאין פגיעה בשלדה ומגיעים לבדיקה והבוחן רושם שיש תיקון באמבטיה מאחורה (קצה שלדה, אומנם לא בעיה בטיחותית אבל כן מוריד מהערך).

אתה כתור לקוח נבון היית צריך לבקש ממנו דו"ח שמאי של התאונה (ואז באמת לא היו יכולים להיות לו תירוצים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

פגיעה/תיקון אמבטיה/דופן פנימית אינו נחשב לפגיעה בשלדה(גם לא קצה).

התיקון/פגיעה עצמו נחשב כפגיעה בעלת משמעות בינונית בטופס הבדיקה ואכן יש לה משמעות מסחרית(ירידת ערך).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
ובכל זאת איך אני, "סתומת רכב", יכולה לא ליפול בפח ולשלם כבר פעמיים על בדיקות לרכבים דפוקים???

יש אולי משהו כמוך שיכול ללוות אותי עם קניית הרכב המפרכת הזאת?

ממש לא בא לי ליפול בפח זה כבר קרה לי עם רנו קליאו 95'...

תשלחו לי בבקשה הודעות פרטיות אם יש לכם פיתרון 8)

הנה רעיון לסטארטאפ! לפתוח סוכנות ליווי לקנית רכב! "תמורת סכום סימלי נלווה אותך בכל המסע המפרך של קניית הרכב, נייעץ ונתאים לך רכב לצרכיך"... :-)

מתאים למי שמבין ברכבים ויש לו המון זמן פנוי...

פורסם
הנה רעיון לסטארטאפ!

ואיך תגביל את העובדים להיות ישרים ו"בלתי משוחדים" ?

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תגובה לאחת התשובות בנוגע לאנשים תמימים יד ראשונה שלא יןדעים כלום על הרכב, לי אישית יצא לבדוק רכב מסוג באלנו שבבדיקה התברר שעבר תאונה קשה מאחור, בעל הרכב היה מופתע יותר ממני, שילם בעצמו על הבדיקה והתנצל אלף פעמים, התברר שהכב עבר תאונה מאחור, תוקן במוסך הסדר, נמסר לו שזו תאונה "קלה" אף על פי שהפגיעה לא נראית כך, אמרו לו שהוחלפו מכסה תא מטען והכנפים תוקנו ולאחר התיקון הרכב כמו חדש, אין זכר לפגיעה, וכמובן שהשלדה נקייה. הוא לא קיבל שקל מחברת הביטוח בעבור ירידת הערך...יש גם תמימים מהכיוון הזה.

פורסם
אמרו לו שהוחלפו מכסה תא מטען והכנפים תוקנו ולאחר התיקון הרכב כמו חדש, אין זכר לפגיעה, וכמובן שהשלדה נקייה. הוא לא קיבל שקל מחברת הביטוח בעבור ירידת הערך...יש גם תמימים מהכיוון הזה.

אם השילדה נקיה אז מה הבעיה?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הלכתי לבדוק סיטרואן ג'אמפי. בטלפון האדם הזדהה כבעלים של האוטו אבל אמר שמכיוון שהאוטו משועבד לבנק אז ברשיון רשום את שם הבנק. ניחא. הדבר הראשון שהעלה בי חשד היה שהוא קבע איתי באמצע שומקום ולא בביתו או במקום עבודתו על אף שאמרתי לו שאני מוכן להגיע לכל מקום. כשנפגשנו בדקתי טוב את הרשיונות והכל התאים למה שסוכם בטלפון, ככה שהמשכתי איתו לכיוון המכון בדיקה על אף שמשהו מאוד הסריח לי...

תוך כדי הנסיעה אנחנו מדברים ושאלתי אותו במה הוא עוסק והוא אמר שבמיזוג. מיד התחלתי "להתעניין" בקניית 2 מזגנים לבית,

לשאול אותו על דגמים, הספקי כ"ס ו BTU, דברים שכל אחד שבאמת רכש איזשהו מזגן בימיו / קורא מודעות בעיתונים, מבין בהם קצת. הבנאדם התגלה כבור לחלוטין בתחום!! דבר שהעלה לי מאוד את החשד אז שלחתי SMS לחבר שינסה לבדוק לי את המספר של האוטו בתקווה שנדע כמה ק"מ האוטו עשה באמת.

עוד סימנים מחשידים:

1. המוכר הגיע עם אדם נוסף שטען שהוא העוזר שלו בעסק - לא הבנתי איך הם מרשים לעצמם להשבית כך את העסק בשיא הקיץ.

2. האוטו היה מצוחצח גם בפינות ובחריצים הכי נסתרים. דבר שמעיד על נקיון יסודי ( אולי יסודי מדי...) שמנסיון מאוד קשה להגיע

אליו ברכב עבודה.

3.לקח לי זמן לקלוט אבל - המפתח של הרכב היה בודד, מחובר לתגית עם מס' האוטו !!! - דבר שרק סוחרים או חברות

גדולות עושות.

4. הוא ניסה להוביל אותי למכון בדיקה מסוים ואני התעקשתי על מכון אחר.

בסופו של דבר אחרי ששכנעתי את עצמי שאולי הכל דמיון ונסיבתי מדי, הגענו לבדיקה, בבדיקה מתגלים פגיעות מרכב תחתונות וריתוכי שלדה - שכמובן לא היו אמורים להיות שם - תוך כדי חוזר אליי חבר שלי ואומר לי שהק"מ האחרון שהוא הצליח לאתר

עומד על 480K כשזה היה חצי שנה קודם. בספידומטר היה רשום 198K.

אחרי הרבה ויכוחים, האשמות ואיומים מאוד כבדים הצלחתי לקבל חצי מסכום הבדיקה...

מסקנות:

1. לכו עם הרגשת הלב - כל דבר הכי קטן, הכי הזוי, הכי נסיבתי אמור לגרום לכם לעזוב את המקום מיד.

2. תמיד לערוך הסכם כתוב (רצוי מודפס) לפני הבדיקה וששני הצדדים יחתמו עליו.

3. להגיע לראות רכב בגישה שלילית - זה עוזר למצוא יותר פאקים ומנמיך ציפיות.

נתי

פורסם

קודם כל הפרצוף,ומכיון שגדולי הנוכלים נראים ומדברים כמו סן פרנצ'סקו הצדיק , האחיין של אמא טרזה שעושה לה טובה ,- 2 תעודות מזהות על השם הרשום כבעלים, ואתה בתוך הדירה שכתובתה ברשיון.רצוי גם לצלם בסלולרי את המוכר. מי שאין לא מה להסתיר לא ייתנגד. וגם לא ייתנגד להחזיר את דמי הבדיקה אם מה שהצהיר סותר ממצאיה ,- איפה שאתה מחליט לבדוק.רצוי בעיר אחרת,- מספיק מרחק לנסיעת מבחן רצינית.רק אח"כ מכון.

• תוכן חדש...