Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז פה בדיוק נכנס הקטע של החוזה מכר.

הוא מגן על שני הצדדים, על הקונה שבמידה ובעל הרכב יתחרט הוא ישלם לו פיצוי וכמובן על המוכר שהקונה מחוייב לו בסכום כספי תמורת הרכב.

לפי כך שני הצדדים מעוניינים בחוזה ובמקרה שלי המוכר היה כל כך לא מעוניין בחוזה שזה הצביע באופן וודאי על רמאות.

אולי בסוף הם אפילו מעבירים את הרכב לבעלות ואז ניגשים לתחנת משטרה וטוען בעל הרכב שאינו חתום על כלום ולמעשה לא קיבל שום סכום של כסף, ואתה חייב לו את מחיר הרכב.

כלומר, יטען, לדוגמא שסיכמתם בעל פה שהרכב יעבור ידיים ואז ישולם המחיר ואתה ( למרות ששילמת לו במזומן את מלוא הסכום, בלי שום קבלה ובלי שום זכרון דברים או חוזה) פשוט לא שילמת, והוא תובע ממך את הסכום.

לך תוכיח ששילמת וכו'.

אין לי מושג איך קומבינות ורמאויות עובדות וטוב שכך, אני לא רפי גינת ולא אמנון לוי ולא משטרת ישראל שתטפל בעבריינים כמוהו, נוכלים ורמאים מן השורה הראשונה שפשוט ביום אחד מציגים לך את כל הסימנים המובהקים לכך.

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מכרתי עבור חבר את הרכב שלו. רכב מדהים שנמכר ב-1500 ש"ח מעל המחירון.

הודעתי לאנשים בשיחה הראשונה בטלפון כי אני מוכר עבור חבר ויש לי ייפוי כוח מסודר על הרכב.

בעזרת ייפוי כוח אפשר למכור ולקנות כל רכב שרוצים.

אני רכשתי רכב על שמה של אמא, בלי שאמא שלי תהייה נוכחת בכלל - כל מה שצריך זה ת"ז וייפוי כוח. זה גם מה שיהיה בעת המכירה.

פורסם

סיפור מעצבן שקרה לפני 7 חודשים.

מצאתי איביזה 1.4 2003 ספורט ידנית 100 כ"ס.

בשיחת טלפון:

90 אלף ק"מ מטופלת בחברה.

מתחייב שאין שום תאונה. מתחייב שהכל עובד.

הרכב אצל סוחר בנתניה.

אני ואבא שלי מגיעים.

מרחוק אבא שלי רואה אותה אומר לי איתמר האוטו הזה לא שווה כלום.

אמרתי לו למה? הוא אמר לי אתה תראה, היא עברה תאונה רצינית מאחורה.

נכנסים, בעל המגרש מתחייב על הכל.

לוקחים את האוטו לבדיקה ומגלים שהאוטו עבר הרבה מאוד תאונות. (אמנם ללא פגיעה בשלדה)

מצבר גמור, גיר גמור, מנוע עובד לשבוק חיים (במזל (!!!) במהלך הבדיקה נורית chek engine התחילה להידלק, קומפרסיה גרועה, צריכת דלק גבוהה ועוד ועוד)

נורית ABS וכריות אויר החלו גם להדלק באמצע הבדיקה.

ועוד ועוד. בקיצור חגיגה. טיפולים הבחור עשה בחברה אבל טיפול אחרון לא ביצע בחברה והיה צריך לעשות טיימינג והק"מ לא היה 90 אלף אלא 94 אלף.

הייתה שם השקעה רצינית להשים על האוטו. אמרו לבעל המגרש תודה רבה ולא להתראות.

העיקר טורטרנו מב"ש לנתניה בשביל רכב דפוק שבמזל לא קנינו.

פורסם

סיפור על רמאות מיד שניה שהיה יד ראשונה...

לפני כמה שנים החלטתי לרדוף שוב אחר RSI (רנו למי שלא מכיר) אחרי שכמה שנים לפני כן היתה לי אחת כזו ועד היום בעצם לא מצאתי תחליף לכיף שהרכב הזה ידע לתת..

קיצר, באחד מהימים קלטתי אחת כזו שנת 95 (זה היה בשנת 2003), ספידומטר הראה 70K - סביר בהחלט לא?

הרכב לא היה עם שלט למכירה ולא רציתי להשאיר עליו פתק בסגנון של "אחי מוכר ת'אוטו?" כי אני יודע מה בזמנו אני עשיתי עם פתקים שכאלו :-), מפה לשם, הגיע הבעלים של הרכב שנראה כמו ילד טוב ירושלים, שאלתי אם הוא היה מעוניין למכור, אמר שיחשוב ויחזור אלי..

שבוע לאחר מכן, טלפון, הבנאדם שואל כמה אני מוכן להציע, הגעתי עד ל5 מעל המחירון, אחרי הכל למצוא אחת כזו שלא גמרה בתעלה זה לא פשוט..

הלכנו למכון בדיקה בסגולה שבפתח תקווה (אני כבר לא זוכר מה שמו של המכון, אם זה מעניין מישהו, אבדוק ) - האוטו עבר פרפקט עם השטויות הרגילות של כיסוי ת__ מכוני בדיקה.

לסיכום - רכב יד ראשונה, 70K, שנת 95, ילד טוב ירושלים, נראה טוב אה? לא.

שבועיים לאחר מכן התחילו הצרות- במשך שנה הרכב עלה כ20K תיקונים.

בסופו של דבר נמאס לי והחלטתי למכור אותה ופה בעצם גולת הכותרת..

בבדיקה התברר שהרכב עבר ריסוק עצבני מצד ימין והשלדה מרותכת !

להזכיר, בבדיקת קניה שאני עשיתי כשנה וחצי לפני, הרכב יצא נקי (ולא, לא ריסקתי אותה בעצים :lol:).

בקיצור, אין קיצור :)

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

מה עם הקטע שאתה מגיע לראות את האוטו ופתאום הטלפון שלו מתחיל לצלצל נונסטופ ועל הקו יש מלא "קונים פוטנציאלים"

פורסם

לפני 3 שנים גיסי קנה פונטו ספייס 80 כ"ס 2003 מליסינג מאחת חברות הליסינג הגדולות והמובילות בישראל שלא אזכיר את שמה.

בבדיקה הכל תקין, הוא קיבל ספר טיפולים מסודר והיה בטוח שעשה את עיסקת חייו.

האוטו מבריק, כמו חדש עם חישוקי סגסוגת רדיו דיסק ובקיצור כל מה שצריך מאוטו.

לפני קצת יותר מחצי שנה הוא החליט למכור אותה. בבדיקה של המכירה התקלה שיש פגיעה (או הייתה ותוקנה) בקורה A.

הוא נסע איתה 80 אלף ק"מ ורק מחוץ לעיר ואפילו פעם אחת לא שרט אותה בטעות. (והאמת היא שהאוטו לא עשה לו בעיות בכלל).

לך תוכיח שרימו אותך.

פורסם

לפני שבועיים מחפש רכב לאחותי פונטו ספייס 2006 16V אוטומטית

מצאתי רכב הלכתי לראות בעל הרכב יד 2 58000 ק"מ יד ראשונה הייתה ליסינג

בעל הרכב מתחייב לשילדה גיר ומנוע לוקחים את הרכב לבדיקה ב מ.מ.מ

באמצע הבדיקה הבוחן קורא לנו ומראה לנו תאונת שילדה מאחורה כולל החלפת פגוש ודלת אחורית

וניסיון לא מוצלח ליישר את השילדה ופה זה לא נגמר

מקדימה תאונת קצה שילדה עם תיקון חפרי שכזה

בעל הרכב נהיה לבן ולא הבין מאיפה זה נפל עליו

והוא מראה את הבדיקה שהביאו לו בזמן קניית הרכב במגרש כמובן שלא מוזכרת בה

אפילו סימן של תאונה כלשהי

לפחות בעל הרכב יצא הגון ושילם את הבדיקה ללא בעיות

פורסם

כל כך הרבה זבל בחוץ!

אני הייתי מגביל את עצמי לקנית רכבים מאנשי פורום (רצוי וותיקים)

ככה יודעים את ההיסטוריה של הרכב, בד"כ מהקניה עד המכירה ממש.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
אחלה מאמר זה קרה לי כל כך הרבה פעמים..

מה שמוזר שתמיד מזכירים את חולון...

*חולון-גדולה לסוחרים. :-)

*גם נתניה,ראשל"צ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

והרי אגדה שהיתה באמת, לפני 10 שנים. ת"א

אני נכנס לסוחר ומציג לראווה את ה 205 שלי משנת 1995 שחרשה את כבישי ישראל בקצב של 70,000 ק"מ בשנה (לא זה לא טעות, שבעים אלף ממוצע שנתי) היה זה רכב עבודה שקניתי ישר מהיבואן, אולם כשמד האוץ פגש את המספר רבע מיליון (250,000) החלטתי להפרד ללא הזלת דמעות יתרה.

הסוחר הציע חצי מהמחירון, אנ הנהנתי בהסכמה השארתי את האוטו והמשכתי לדרכי. בחוזה המכירה סרב הסוחר להכניס את מספר הק"מ על הרכב בטענה כי הוא "סומך עלי" ו"אין לזה משמעות, אני הקונה, לא?"

ארבעה וחצי חודשים אחרי, בדואר מכתב ממשטרת ת"א ובו זימון לחקירה. אני לא מבין על מה מדובר ופתאום טלפון מאיים בבייתי "אני קניתי מבן דוד שלך את הפג'ו ומטר קללות ואיומים" אני עדיין לא מבין.ואומר לבחור שאין לי שום בן דוד או קרוב משפחה שמכר רכב שלי.

שלושה ימים חלפו והתייצבתי אל החוקר כמו כל אזרח שומר חוק ולא שומר על זכות השתיקה. או אז התחוור לי כי רכבי עבר חמישה סוחרים בדרכו אל משתמש הקצה. אזרח תמים אחר שקנה אותו בקצת יותר ממחיר המחירון עם 48,000 ק"מ. אתם מבינים, הורידו 202,000 ק"מ וחשבו שאיש לא יבחין. כל סוחר הוריד רק קצת.

שוחררתי לביתי ונשבעתי כי לעולם לא אכנס יותר אל סוחר בישראל, כמוכר או כקונה.

מהמשטרה נמסר לי הוגש כתב אישום נגד הסוחרים.

פורסם

שוקה

אתה אולי יודע מה עלה בגורלם של הסוחרים האלה?

איזה עונש הם קיבלו?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

טוב כולם רושמים פה על הנוכלויות של סוחרים וסתם כולערות. מה בקשר למכוני בדיקה ?

המלצה קטנה ממני(למרות שאין לי לצערי עבר מפואר ברכבים):

לבדוק טוב טוב את מכון הבדיקה. משום מה אף אחד לא נותן על זה את הדעת. כמובן שצריך לנסות במידת האפשר, אחרי הכל לא תמיד מכירים מישהו שבדק רכב במקום מסוים. אחרי חיפוש מכון בדיקה מתאים, מומלץ לסגור עם המוכר על בדיקה שם.

אני ארשום פה שלושה מכונים שהתנסיתי בהם, ואני מקווה שתוסיפו פה לרשימה עוד חוות דעת משלכם, כל יהיה לכל הקונים הבאים...

אז הראשון - המעבדה לרכב, אזה"ת חולון: אחרי בדיקה ממושכת של רכב מסוג פולו 1.6 כולל בלמים פירוק גלגלים בדיקת נזילות רצינית וכמובן נסיעת בוחן מתקבל פירוט מכובד. כל נזילה מהיכן מתחילה, כל בעיה על מה היא משפיעה ועוד ועוד. לא השאירו פינות חסרות, הסבירו לגבי כל הבעיות בנועם.מומלץ!

השני - קומפיו-קאר, אזה"ת הישן נתניה: הרכב - טויוטה קורולה runx. הבוחן פתח מכסה מנוע הדליק מנורה העיף מבט. חיבר את מחשב הבדיקה, סגר, הרים את האוטו על ליפט, הוריד, יצא לנסיעת מבחן של 5 דקות. הבוחן חוזר עם האוטו לחניית המכון, חלון פתוח-סיגריה בפה...לי אישית לא מפריע, אבל זה לא מקובל. כל זה לקח לו רבע שעה = 400 שקל(אחרי שירדו במחיר בקלילות מ450). נכנסים למשרד, בעצבים וללא סובלנות "הסביר" הבוחן את מהות התקלות, שאגב כמעט ולא היו כאלו אני מקווה מאוד שאכן בגלל שהן לא קיימות, ולא בגלל הבדיקה הלקויה(לדעתי). בכל אופן היחס מחפיר.לא מומלץ!

והשלישי - המומחה - חברה שמגיעה אל הלקוח לבדיקת הרכב. הרכב - פולו. מחכים למומחה רבע שעה. מגיע אדם נחמד עם ברלינגו ומתחיל לבדוק בקפדנות את הרכב. מלמעלה ומלמטה במנוע ואת האחורה. הכל בקפדנות. מבצע את כל הבדיקות האפשריות - למעט בדיקת עומס בלמים אני חושב...כמובן אחרי שמרים את האוטו על ג'ק וצולל מתחת לאוטו. מוציא דוח מפורט

של כל התקלות מבפנים ומבחוץ, כל זאת תמורת 300 שקלים. והדובדבן שבקצפת - סחיבה קטנה של הבוחן הצידה, מוציאה ממנו שממש לא כדאי לי לקנות את האוטו, מילה ששווה הרבה כסף - ובמכון בדיקה לא תתקבל בחיים.

• תוכן חדש...