Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היות ואני יודע שסוחרי הרכב יתקשרו בכל מקרה, אני נוהג לכתוב בגוף המודעה מה המחיר לסוחרי רכב - תמיד מוסיף 20,000 ש"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה שתרשום זה לא משנה, כי אתה לא יודע מי מיתקשר אף פעם.

יחד עם זאת, יש מחיר שאתה דורש, אז שיחפש מה שבא לו , איך וכמה. אני לא אומר להיות קרש, מישהו בא , נראה רציני ורוצה לחתוך, עוד 500 - 1000 ש"ח לפה או לשם זה לא מה שהופך את הקערה על פיה (לפעמים רק ההפרש על הביטוח עוד חודש כבר מקזז חלק מ"ההפסד"), אבל בטח לא הקבלני שחיטה האלו. אבל כל עוד יש אנשים שלחוצים / לא מבינים/ נבהלים , תמיד יהיו המאכרים האלו.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
זה שתרשום זה לא משנה, כי אתה לא יודע מי מיתקשר אף פעם.

נכון, אני לא יודע, אבל עובדתית זה מצמצם את כמות המתקשרים הנודניקים.

סוחר צריך לראות 20 מכוניות ואין לו זמן להגיע למוכרים בונקר - הוא מנסה כבר בטלפון לגשש איפה החוליה החלשה וכשהוא מזהה אותה, הוא מחליט לבוא.

אני מוכר בונקר, מה שאומר שבמקום 20 סוחרים, מתקשרים רק 10 סוחרים נודניקים וכנראה יגיעו 2 וגם הם יבזבזו את זמנם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ראיתי פוקוס פרטית במחיר טוב, קבעתי עם הבחור הוא כבר מראה לי טופס בדיקה ממכון מוכר מאוד מאתמול כי אין לו זמן אז הוא הלך מראש.

בודק, הרכב נראה טוב, ממש בסוף אני שם לב שמכסה המנוע קצת קמור, מסתכל בטופס רשום "תיקון בחזית" אבל תחת "תקונים בעלי משמעות נמוכה" וגם הובטח לי שאסי נקי.

שואל האם אתה מודע לזה? כן מהוסס שכבר ברור העסקה לא הולכת להיות.

צילמתי והלכתי, האמת עד עכשיו אני לא בטוח מה היה שם.

עריכה - לא הצלחתי לצרף תמונה...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חצי נחמה

יחסית רכשתי את הרכב במחיר נמוך. מדובר על דגם נדיר (גם דגם מפואר, גם טורבו, גם 2300 ולא 2000), בודי שלו במצב מעולה יחסית לשנתון וגיר מעביר הילוכים בצורה חלקה מאוד, כמו ברכב חדש מחברה, צבע מקורי ולא מתקלף. אז אומנם קצת נפלתי, אפשר להסתכל גם על חצי הכוס המלאה.

quote]

על מה אתה מדבר? קנית גולף V5, כל V5 היא 2300 אין V5 2000 ובכלל האוטו אטמוספרי לגמרי ושום טורבו לא מורכב עליו (אלא אם כן אתה הוספת כמובן) ואם כמה חודשים אחרי קניית הרכב אין לך מושג מה אתה מחזיק בין הידיים אני לא מתפלא שחשבת שאת "הדפיקות במנוע" אפשר לסגר בכזאת קלות.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

על מה אתה מדבר? קנית גולף V5, כל V5 היא 2300 אין V5 2000 ובכלל האוטו אטמוספרי לגמרי ושום טורבו לא מורכב עליו (אלא אם כן אתה הוספת כמובן) ואם כמה חודשים אחרי קניית הרכב אין לך מושג מה אתה מחזיק בין הידיים אני לא מתפלא שחשבת שאת "הדפיקות במנוע" אפשר לסגר בכזאת קלות.

NevoOzer וואו, תודה באמת על המידע, לא ידעתי מה הנפח של הגולף שלי. ובכלל, המנוע שלי הוא 6 צילינדר.

במקום לצאת בהצהרות בקשר לרמת הבנה שלי על רכבים, במקומך הייתי מתחיל מבדיקה: מתי פרסמתי הודעה שציטטת ומתי רכשתי את הגולף.

בשביל אלה ש"מחפשים" רכבים משופרים: גולף V5 שלי מקורית לחלוטין מבחינה מכאנית, אין אפילו פילטר פתוח, שלא לדבר על טורבו ושאר חמוצים ומטופלת במוסך מורשה מטעם היבואן (צ'מפיון).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מבין שמבחינתך סוחר זה לא מציאות. הבעייה שב"מציאות" שלך אף אחד לא קנה את ה-BMW שלי ורציתי להתקדם לרכב חדש יותר ולצמצם עלויות אחזקה.

אני לא רואה כל בעייה לקנות מסוחר, כל עוד הוא הגון. בינתיים דברים שאותו סוחר אמר עומדים במבחן הזמן. הרכב שלי נוסע, אני מרוצה מטיב הנסיעה. הקילומטרז' ממוצע לשנתון (מקסימום עם חריגה קלה), זה שנסע הרבה רק מוכיח עד כמה הרכב טוב.

למען אלה שלא הבינו את הרמזים או לא טרחו לבדוק מתי פרסמתי את התגובה שלי כאן ומתי רכשתי את הגולף: אני מבין שעשיתם 1+1 (נפח מנוע המדובר בשרשור הזה 2300, אצלי גולף V5 שהוא 2300 אז כניראה מדובר על אותו רכב, זה שכאן מוזכר טורבו זה כניראה כי אני לא מבין במכוניות או שרכב שלי עבר שיפורים).

בין רכב המוזכר כאן בשרשור לבין גולף אין שום דבר משותף מבחינה מכנית, אפילו לא כמות צילינדרים. אז תפסיקו להאשים את הסוחר, כי מי שמכר את הרכב עם מנוע הנוקש היה אדם פרטי שמוסכניק שלו השתתף בתרמית שכתוצאה ממנה נאלצתי להחליף מנוע (ולא, זה לא מנוע V5 של VAG!).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ת1+1 עשיתי כבר והבנתי שהרכב שאתה מדבר עליו הוא לא הV5.

(ניחוש - הבימר?)

בכל מקרה, קניתי בעבר רכב מסוחר (הונדה סיויק), פחות ממחירון, נקייה לגמריי, שמורה - רכב בובה.

פשוט מאז שמצאתי את זה, כל פעם שהייתי אצל סוחר במגרש ראיתי רכבים של להתרחק כמה שיותר מהר.

סיפור שלי:

חיפשתי גולף ג'נריישן מנוע 2.0, אל תשאל אותי למה אבל הייתי סגור רק על הדגם הזה, בלי להתפשר על המנוע, במיוחד לא על הרמת גימור.

סוחר פרסם אחת כזאת יד שניה עם קילמטרג של פחות מ100K.

נדלקתי, הלכתי לראות, הכל טוב ויפה, הרכב נראה נקי שמור הוא מתחייב לי בבדיקה, שאלתי על תאונות ודברים דומים, הוא הוציא פתק כתב כמה שורות שהוא מתחייב שאין תאונות, וחתם.

אני פותח בנתיים את התא כפפות, מוצא שם צילום של מכתב שנכתב ידנית, שם סופר שהרכב הנ"ל נגנב, הגנב נסע כמו "חולה", ועשה כמה תאונות, יש לרכב קצה שילדה (כל זה כתוב במכתב), וחברת הביטוח קבעה שהערך שלו ירד בכ - 15%-20%.

שאלתי אותו מה זה, הוא אמר משהו לא מובן על קח שכל מה שכתוב זה אמיתי, אבל הוא לא יורד מהמחירון.

כמובן שעפתי משם.

יש לי עוד מלא סיפורים על סוחרים, הכי מעצבן אותי אלה שמתחזים למוכרים פרטיים.

ואין מה לעשות, ככה זה עובד במדינה, כאשר רכב עובר תאונה וחוזר מולחם מכל כיוון, רוב הסיכויים שתמצא אותו אצל סוחר פרטי.

קפיש?

פורסם

כנראה שפויילע-שטיק לא חסר, ולא רק בישראל. חבר שגר כמה שנים בארה"ב סיפר שרכש רכב "משוחזר" (כלומר שהורכב מהשרידים של שני כלים הרוסים) ונסע בו כמה שנים. לזכות האמריקאי יאמר שהוא הצהיר על כך ושהרכב כנראה מילא את משימותיו עד תום משך אותן שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Niro Levy, קפיסקו, אבל גם סוחרים יש ויש. בכל מגרש אפשר למצוא מכוניות טובות ומכוניות פחות טובות. הכל שאלה של איך אתה מסתכל על הבלאי וריג'קטים. כניראה במגרש זה לא יהיה רכב של קשישים שעבר 20K ק"מ ב-10 שנים, זה יהיה יותר בכיוון של רכב שעבר פי עשרה מזה.

בקשר למנוע 2300 טורבו, זה וולוו.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע אם זו רמאות או תמימות.

אבל רכב שלישי שאני רואה היום ואלו הממצאים:

רכב מס 1 - כתוב ב YAD2 יד 3 בפועל כתוב ברשיון רכב 03 ועדיין בעל הרכב משתמש ברשיון על שם הבעלים הקודמים, מה יצא? הרכב יד 4 לפני העברת הבעלות של המוכר המוכר יד 5 ואני אהיה יד 6...

רכב מס 2 - כתוב ב YAD2 יד 1 בפועל המוכר מספר לי אך הוא רדף אחרי משהיא שתמכור לו את הרכב... אמרתי לו שאם הוא היה יד 1 הוא מקסימום היה רודף אחרי הסוכנות ולא אחרי משהו\משהיא...

רכב מס 4 - כתוב ב YAD2 יד 3 בפועל ברשיון הרכב כתוב 03 - המוכר בעיניים פעורות: "זה משנה לך מה היה מספר הבעלים???"

כמו שאתם רואים גם אני רימיתי ברוח הדברים ודילגתי על רכב מספר 3 שלא יגידו שאני לא עושה טעויות בתמימות...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

פניתי להודעה בWinWin' ואני עדיין מנסה להבין האם מדובר ברמאות:

בדקתי רכבי הונדה ג'אז, ופניתי למודעה של גאז החדשה 2009 אוטומטית יד ראשונה פרטית, 7000 קילומטר ב 87K

כשהתקשרתי המוכרת אמרה שזה כבר לא רלוונטי, וכששאלתי בכמה היא מכרה היא אמרה בגאווה שב100K (!!!)

זה נשמע לי קצת לא הגיוני שהיא מכרה ב13 אלף מעל מה שהיא ביקשה, אבל למה שתשקר לי?

אם למישהו יש ניחוש טוב אשמח לשמוע...

תודה ושבת שלום.

פורסם

למה לדעתך המוכרת צריכה לדווח לך בכמה מכרה את הרכב? אולי היא התבדחה כי כמוני גם לא אוהבת אנשים ששואלים בכמה מכרתי אחרי שהעסקה בוצעה. אולי היא התכוונה למטבעה חוץ כלשהו כאשר אמרה 100K, אולי זה דינארים? מצד השני הגברת הייתה צריכה להוריד מודעה כדי לחסוך מעצמה אי נעימויות כאלה.

מישהו לא מזמן בא עליי ושאל אם אני מוכר את הרכב שלי. אמרתי לו: לא. והוא התעקש בכל זאת כמה עולה הרכב, אמרתי לו 100 אלף שקל בשבילו מחיר מיוחד. הוא שאל למה כזה יקר, אמרתי לו: לא רוצה אל תקנה.

לכן כדאי לקחת בעירבון מוגבל הצהרות של מי מכר ובכמה כאשר מתעניינים ככה. היא לא באה בקטע של לשקר. רוצה לעשות סקר שוק? תבדוק אצל אנשים שעדיין לא מכרו את הרכב (אתה אפילו יכול לנסות להוריד אותם במחיר) או מחירון.

• תוכן חדש...