Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הרכב כבר נמכר, מדוע אתה שואל בכמה?

ומדוע שהיא תגיד לך בכמה?

אילו הייתי מוכר את הרכב שלי, ואחרי זה מישהו זר, בטלפון, היה שואל אותי בכמה (אחרי ההסבר שהרכב כבר נמכר),

הייתי אומר לו 200 אלף.

אין למקרה שלך קשר לרמאות, אלא לסגנון הישראלי לשאול שאלות מיותרות ולא צנועות (ניסיתי לנסח את זה בעדינות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הייתי מודע לכך שזו שאלה לא צנועה (נראה לי שונה לחלוטין מ"כמה אתה מרוויח"), לי אישית לא היה בעיה לענות על שאלה כזו... טוב לדעת לעתיד.

שאלתי כי אני עדיין מנסה להבין איך זה עובד: כלומר האם בדרך כלל אנשים מוכרים לפי המחיר שהם מפרסמים או שלרוב מדובר במחיר פתיחת מו"מ, ונראה לי יותר הגון לשאול מישהי שלא טרחה להוריד את המודעה שלה מהלוח, (וכבר חסרת אינטרסים מאחר ואת העיסקה שלה היא כבר עשתה) מאשר להתקשר לאנשים שאני לא מעוניין באמת ברכב שלהם (ולהתמקח סתם) שמין הסתם מעוניינים למכור בכמה שיותר.

אם לא הייתי רוצה לספר למישהו זר פרטים אישים, נראה לי יותר במקום לומר "לא עניינך" מאשר סתם לזרוק מספר.

בכול אופן תודה, באמת שלא העלתי על דעתי שזה נושא רגיש.

פורסם

אני שקניתי את ההונדה שלי אז ליפני שקנינו ממש הייתי להוט על הרכב, וחיכינו גם שבועיים עד שהבנדם יביא רכב חדש ליפני שהוא מוכר לנו את שלו..

ועשינו זיכרון דברים וביום הקניה לקחנו את האוטו לבדיקה, ואז שהגיע הזמן לשלם ולעשות העברת בעלות, אז ליפני זה היה ברור לנו שהאוטו יד 2 למרות שלא יודע לא הכי בדקנו את זה (טיפשות כן)

אבל מה מסתבר בסוף שהוא אמר שהוא קנה את האוטו יד שניה, וכאילו שיחק אותה טמבל שהוא לא ידע שזה נחשב יד שלישית.

רק בגלל שהאוטו באמת היה במצב מעולה והכל, העברנו את זה כאילו כלום, ובמקום יד 2 קנינו יד 3, נכון זה מרגיז, אבל זה גם בעיה שלנו, צריך לשים לב טוב טוב על כל דבר ודבר.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקרה עם מוכר שחשב שאני אידיוט..

ביד 2 המוכר רשם שהרכב עם 100K ק"מ, נשמע נחמד והלכתי לראות, בפועל רשום במונה 160K, שואל את המוכר לפשר הדבר והוא מראה לי את הטופס חידוש רישיון של הטסט שהרכב צריך לעבור עוד חודש ושם יש שורה שבה כתוב את מס' הק"מ שהרכב עבר עד לטסט הקודם (לפני כמעט שנה) עם תאריך של לפני כמעט שנה!! ושם אכן רשום 100K..

אני מסביר לו שזה היה המצב לפני שנה כשהוא הלך לעשות טסט והם חייבים לרשום והוא אומר לי "מה פתאום, זה המצב עכשיו, זה חידוש רישיון זה עדכני, המונה ברכב מזייף ועשו איפוס ועשו ככה וככה" וכל מיני בלבולים.

אמרתי לו יפה שלום והלכתי.

פורסם

גם הקונים לא חפים מפשע.

אנשים שואלים אותי על ידיים ברכב שלי (פונטו 99) וכששומעים יד חמישית מתפלאים שאני לא יד ראשונה מיבואן.

תעשו לי טובה, אוטו ב6 אלף ואתם מצפים לרכב חדש? נו באמת.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
גם הקונים לא חפים מפשע.

אנשים שואלים אותי על ידיים ברכב שלי (פונטו 99) וכששומעים יד חמישית מתפלאים שאני לא יד ראשונה מיבואן.

תעשו לי טובה, אוטו ב6 אלף ואתם מצפים לרכב חדש? נו באמת.

כך נשמעה שיחת טלפון ביני לבין קונה פוטנציאלי לשברולט שמכרתי דאז.

***חשוב לציין שאנשים שיגעו אותי בטלפון ברמה שכבר ויתרתי על המכירה בשוק הפרטי.

הנה שיחת טלפון שהתקבלה בשעה 23:00 (!!!) באחד הימים :

קונה : הלו ,שלום זה בקשר לאוטו.

אני : תגיד ,אתה מסתבלט עליי ? כולה אוטו ,מה אתה מתקשר בשעה כזו?

קונה : למה,מה מאוחר ? השעה 23:00 אחי,

אני : אח שלו, דבר איתי מחר תעשה טובה.

קונה : רק כמה שאלות אחי, ממש קצר אני יושב מול ההודעה שלך ביד 2.

אני : תשמע,ההודעה שלי מאוד מפורטת - לא השארתי מקום לשאלות,אבל יאלה שוט.

קונה: אז כמה אתה מבקש על הרכב ?

אני : כמה רשום במודעה ?

קונה : רשום פה...8 אלף.

אני :אז מה הבעיה ?

קונה : לא, בסדר . ואיך היא ? אוכלת דלק ?

אני : לא,אוכלת דוריטוס .

קונה : שמע,יש לי 4000 אלף. אני קונה רציני ,מחר אני יכול להיות אצלך.

אני : טוב,תבוא עם ה 4 אלף ותביא איתך עוד צ'ק על 4 אלף.

קונה : אחי , 8 זה הרבה ,יש פה אחרים כמוך שמבקשים 6 אלף.

אני : אז למה אתה לא מפריע להם באמצע הלילה ?

קונה : כי אהבתי את הצבע של האוטו שלך ,ממש יפה,נראה מיוחד.

אני : טוב , עוד משהו שאתה רוצה לדעת ?

קונה : 5 אלף ,אתה רוצה ?

אני : תמיד. אבל על הרכב תביא 8.

קונה : תראה ,אני רציני,אני בא אלייך מרחוק .

אני : טוב,העברת בעלות עלי אם ככה,מתאים לך?

קונה: לא,יקר לי אחי ,אני לא יכול , אמרתי לך שיש פה אותו רכב בפחות. וגם האוטו שלך שותה דלק,וגם קשה למכור אותו

גם חלקים יקרים.

אני : אני רואה שאתה ממש קונה נלהב. לילה טוב.

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשחיפשתי גולף MK2 לקניה ראיתי ביד 2 מודעה עם תמונות ממש יפות, צבע אדום בוהק וכל הפלסטיקים קיימים גם מבפנים ומבחוץ.

התקשרתי למוכר, בשיחה הוא שאל אותי לאיזה רכב אני מתכוון. זה כבר נשמע לא טוב. אבל הרכב היה כ"כ יפה ומושקע בתמונות שקבענו להיפגש.

איך שראיתי במציאות את הרכב ירד 50% מהחשק. כל הגג הלבין בשמש, פסי קישוט תפוסים עם ברגים קודחים, הצבע יותר ורוד מאשר אדום.

מבפנים המצב לא טוב יותר. דיפונים קרועים בדלתות וכל הרצפה של רכב מלאה בזבל, מה שמראה על זלזול כללי.

שאלתי את המוכר איך במודעה הרכב נראה אחרת, הוא ניסה להתחמק פלט כמה שטויות על זה שהצבע מקורי והמודעה ישנה.

לרכב גם אין טסט והמוכר מתחייב להעביר אותו טסט בעצמו בתוספת תשלום.

טוב.

בדיקה עצמאית קצרה של הרכב (אין נזילות והזעות משמעותיות, לא חסרים נוזלים, מנוע לא מנפח) והכל בסדר. אפילו היה לו מזגן שעובד!

אבל כשמסתכלים קצת לעומק במנוע והנה יורדים עוד 25% מהחשק: מספר מנוע לא זהה למספר שברישיון!

אני: "למה לא אמרת לי שהחליפו פה מנוע?"

מוכר: "אה, זה רכב ישן, זה אמור להיות מובן."

אני: "אז למה לא רשמו את המנוע ברישיון?"

מוכר: "אה - אני יכול לסדר את זה, יש לי שטר מכר אצלי איפשהו."

כאן כבר ירדו ה25% הנותרים של החשק.

כמובן שאמרתי לו לא תודה ולהתראות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נשמע שניסה עלייך 'שיטת מצליח' - לא הצליח.

גם החיים כמוכר לא פיקניק.

התקשרה אלי בחורה (מכרתי את הרכב של סבתי לא מזמן, קורולה 2002 יד ראשונה 49km) ב-7:17 בבוקר יום שישי.

ביקשתי בנימוס שתתקשר מאוחר יותר שכן הייתי בחתונה בליל שלפני.

אז היא התקשרה מאוחר יותר, ב-8.

סיננתי והיא התקשרה שוב. ושוב, ושוב. 16 פעמים עד השעה 10 בבוקר.

על העקרון הרכב לא היה נמכר לאישה הזו.

לבסוף, טלפון מבחור דתי אחר שהגיע ב-11 לראות את הרכב.

במודעה (וגם בטלפון) אמרתי שאני מבקש 36k ש"ח.

אז הוא מגיע ומציע 28k. :roll:

אני: "במחיר הזה אני משאיר את הרכב בחנייה לקישוט"...

העלה ל-31k.

ואז מתחילה הסאגה,

הבחור מסתכל על הרכב, ואומר לי 'אחי, אתה חייב לבוא לקראתי... אין לי כסף. שמע אני סטודנט יש עלי 31k בכיס מזומן. זה מה שיש לי.. תעזור לי' בלה בלה בלה

ואז הוא מתחיל -

'שמע אחי, יש טסט עוד חודשיים, אני צריך לצבוע את הפגוש, צריך להחליף צמיגים אחוריים ואולי ברקסים, הטאסה הזו שבורה וכו' וכו'...

אני, "מה אתה קונה רכב מהיבואן? רכב יד שנייה זה מה יש. אתה קונה מנוע, גיר והתייחבות על שלדה כל השאר לא מעניין ברכב בן 10. מעוניין במחיר שאני מציע למכור, אחלה, לא - לא. זה לא לשכת הסעד כאן...

עוד מעט גם תבקש שאוריד עוד אלף שקל כי בעוד שנה צריך לעשות טיפול... תעשה לי טובה".

שנהיה בריאים... לאן הגענו.

אגב, הרכב נמכר באותו היום ב-34k

:)

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

שמעו זה שאנשים רוצים להוריד אותך במחיר זה מקובל.

אני מכרתי לא מזמן קטנוע 50 סמ"ק, עכשיו מי שמכיר את השוק - יודע שזה שוק מת לחלוטין. אין טלפונים אפילו.

כמה ימים אחרי המודעה, טלפון.

הגיע, בדק, סגרנו על מחיר - שהיה נמוך ממה שבהתחלה הייתי מוכן לרדת אליו - אבל הביטוח כבר נגמר על הקטנוע ולא היה לי מה לעשות איתו - אז החלטתי שעדיף להישאר עם ציפור ביד מאשר קטנוע בחנייה.

הולכים לדואר, מעבירים בעלות, הבחור נראה מפוקפק קצת - אבל מ'כפת לי?

בכל מקרה, הוא מסביר לי שהוא צריך קסדה בשביל להגיע הביתה, לי יש איזה קסדה ספייר חדשה - שלא שווה הרבה, קניתי אותה ב-100 ש"ח ואני חושב שיכולתי גם למכור אותה באותו מחיר בערך.

אמרתי יאללה נצא איתו בסדר, הוא הבטיח להחזיר אותה עוד באותו ערב...

עברו כמה חודשים מאז :roll:

עקץ אותי ב-100 ש"ח - לימד אותי לקח לחיים. האמת שהייתה לי הרגשה ובגלל זה גם לא חיכיתי כמו מטומטם בבית שהוא יבוא להחזיר אותה.

פורסם

אני לא הולך לקרא את השרשור הזה, מתנצל, זמני אינו בידי, ובהחלט יכול להיות שאחזור על מה שאחרים וטובים כבר כתבו כאן:

רוצים לחסוך בילבולי מוח:

1. קנו רכב "מפרטי" ו- "עד יד שניה" ולא שום דבר אחר.
  2. בהתחלת השיחה תתעקשו לוודא שאתם מדברים עם הבנאדם שהוא בעל הרכב הרשום ברשיון. כאשר מדברים עם בעל רכב אמיתי, מרגישים די מהר.
  3. לעולם אל תקנו רכב שהיה פחות משנה שנתיים אצל המוכר
  4. לכו על המכוניות הטובות, אבל בלי שוק (רנו מגאן, אני מכיר, אבל יש עוד לא מעט כאלה), אולי כדאי להרים שירשור של כאלה?
    • כשאתם מגיעים לראות רכב, בדקו את המוכר לפני שתסתכלו על הרכב - בקשו תעודת זהות ורשיון, ותצליבו את המידע. המוכר אינו בעל הרכב, תיפרדו לשלום.

בהצלחה ושנה טובה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

זה מזכיר לי שיחות שההורים שלי מכרו את הרכבים שלהם,

היו אנשים מתקשרים ושואלים: "אין שריטות?"

כאילו מה נראה לכם, הרכב ירד עכשיו מהאונייה, חנה כל הזמן בחניה פרטית בכל מקום אפשרי? ראבק, קצת היגיון אין לאנשים.

או שלהורים שלי הייתה פולו קלאסיק 97' 1.6 ידנית בצבע לבן, היו מתקשרים ושואלים: "בטוח שזה לא מונית?" או "בטוח שזה לא מנוע דיזל?", או "למה צבע לבן אם זה פרטי ולא מונית?", ועוד שאלות מציקות אחרות.

שלא נדבר על זה שלאוטו היה משהו כמו 50 אלף ק"מ אחריי 6 שנים שזה כלום, אז אנשים היו בטוחים ששיחקנו עם הק"מ.

(לחשוב שהיום רכבים בני 6 נמכרים גם עם 200 אלף ק"מ, עם עבר של ליסינג או השכרה :?).

ורוצים משהו יותר גרוע? סיטרואן ג'אמפי של קרובי משפחה, בת 5 נמכרה עם 17 אלף ק"מ (אמיתיים לגמריי, קרובת משפחה נכה שרק מסיעים אותה עם הרכב וכו'), אנשים היו בטוחים שזו טעות במודעה וזה 170 אלף ק"מ וכו', אז עזרתי להם בכך שהוספתי למודעה תיעוד מצולם של ק"מ הרכב, שיראו שזה נכון.

אבל עדיין לאנשים היו ספקות, זה מציק.

איך אני רואה את עצמי מוכר את הקליאו שלי, בטח יתחילו לשאול שאלות מציקות באותו סגנון - אם אין שריטות וכו', איך אין לי עצבים לזה. רק בגלל דברים כאלו לפעמים שווה להפסיד כמה שקלים וללכת לטרייד אין, בעיקר כשיש לי התחייבות למחירון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן - רכבים עם ק"מ נמוך בעייתים לפעמים במכירה...

הקורולה של סבתי נמכרה עם 49km על השעון עם קצת פחות מ-11 שנים על הכביש.

הקונה בתחילה לא האמין - אבל כשראה את עדכון מד האוץ על הרישוי השנתי ראה שבנוב' 11 הרכב עבר כ-46km, כלומר עשה סה"כ 3km בכמעט שנה האחרונה... :) האמין, וקנה.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

הייתי רוצה לחשוב שקונים ומוכרים שמפרסמים ב"קארספורום" קצת יותר סבירים.

איך הניסיון שלכם?

חוץ ממקרה אחד, שמישהו פירסם סובארו אימפרזה, שמהפירסום הצטייר שהיא אכן קניה מאוד טובה ("ק"מ נמוך, רכב נקי, יד ראשונה...") - בטלפון הסתבר שזו מונית לשעבר שעומדת על בוקים או משהו וגרוטאתית למדי.

אני חוזר, למדו לשאול את השאלות הנכונות, ולא תתאכזבו כשתגיעו לראות את הרכב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
הייתי רוצה לחשוב שקונים ומוכרים שמפרסמים ב"קארספורום" קצת יותר סבירים.

להערכתי, חבר וותיק ובעל מס' הודעות לא מבוטל, לא יהרוס המוניטין שלו בפורום בשביל מכירה.

כך זה בכול אופן בפורום ג'יפולוג שאני יותר מעורה בו.

רענן

פורסם

דב קרדו , החוק לגבי דיבור ישיר עם בעל הרכב הוא לא נכון - את הסיטרואן המדהימה שלי אם יורשה לי קניתי מבן זוגה של בעלת הרכב , ואני יכול להגיד לך שלא יכולתי לבקש אדם יותר מדהים להכיר, מהאיש הזה . (שמרנו על קשר חברי כמה חודשים טובים אפילו לאחר קניית הרכב ).

צריך לדעת ממי קונים , ואני יכול להגיד לכם שאני מתעסק בשיווק יותר מדוייק בשיווק קרקעות חקלאיות שלקנות חצי דונם עולה 180 אלף שקל , והסכומי עיסקאות שנסגרות עם לקוחות הן על רבע מיליון שקל , ויש לקוחות שיקראו לך אחי בטלפון (וכבר אתה יודע מה היא רמת הקונה הפוטנציאלי ) ויש לקוחות רואי חשבון שיחרטטו אותך כאילו אתה העכבר בסרט חרטטוי .

זה עניין של מזל ותחושות .

הבחור שקנה ממני את האיביזה , חש כמה הייתי לחוץ למכור אותה לא משנה כמה שיחקתי אותה אדיש ועשיתי תרגילים שחברים שלי יתקשרו אליי שאני איתו לשאול על הרכב , וביום של המכירה הכל הלך בסדר והוא אמר לי על המחיר שסגרנו , אתה רוצה אני לוקח אותה ב2000 פחות אתה לא רוצה לא צריך (הסיטרואן כבר עברה בדיקה וכו' ) אמרתי לו שיקח את האוטו שיתן לי את הכסף ושלום על ישראל .

יש אנשים חארות יש יותר יש פחות צריך לדעת עם מי לעשות עסקים

שנה טובה ומוצלחת וכמו שאני אוהב להגיד , לא משנה לאן ראשכם יפנה שרגליכם תמיד יקחו אתכם קדימה .

• תוכן חדש...