ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,551 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם, מזמן לא רשמתי כאן וטוב לחזור בעת האחרונה אני מחפש סובארו אימפרזה טורבו WRX או STi משנתונים 02'-05' כן, כן, יודע שזה נושא נחרש מ-1000 כיוונים שונים, אז נא להיאזר בסבלנות ללא קשר, החזקתי בעבר אימפרזה GT שנת 95 לזמן קצר של מעט פחות משנה. הרכב היה סטנדרטי לחלוטין ומאוד מהנה, אך הרומן נגמר מהר עקב שיקולים כלכליים כיום, מזה 4 וחצי שנים, אני בעלים מרוצים (מאוד) של סיאט לאון 1.4TSI FR שנת 2013 גרסת ה-122 כ"ס ידני, סטנדרטית לחלוטין כמו רבים, משהו בי עדיין רוצה לחזור לנינג'ה היפנית ואני מודע לבעייתיות שבמציאת אקזמפלר שמור, ולא רק שמור - אלא גם אחד שידוע מה עבר, מה שופר, מה שונה וכיוצ"ב. בקיצור - משימה לא פשוטה סבלנות? יש. והרבה נקרא…
הודעה אחרונה מאת rotemb, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, אני לוקח מחר טויוטה פריוס שראיתי באלבר בגלילות לבדיקה. ראיתי שיש במתחם גלילות סניף של קומפיוטסט, אפשר לסמוך עליהם? מי יכול להמליץ על מכון אמין באיזור גלילות?
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 13.5 אלף צפיות
אני שומע ביקורות מעולות על הרכב (מעל 2015) ורצה להשתכנע סופית. אישתי מפחדת מאוד מסיטרואן. שומעת ברחוב שמועות רעות על החברה והאמינות שלה. האם נכון שהדגם הזה ספציפית אמין וניתן לסמוך עליו? אשמח לדעות לכאן או לכאן. תודה!
הודעה אחרונה מאת LPG, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
נהגתי על כל רכבי יונדאי כולל i 35 ומאד נהנתי... האלנטרה זה דגם משופר של ה i 35 מכוניות מרווחות וכיף לנהוג בהם... אמינות מאד. בכל אופן. מישהו מכיר או שמע על מחלות שיש לאלנטרה?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום. מחפש לקנות לאשתי רכב לנסיעה לעבודה. הרכב אמור להיות אצליינו שנתיים ולאחר מכן נשתדרג. אנחנו לא רוצים לעבור את ה 20k אלא אם כן נראה שלא מוצאים מה שרוצים ואז נגדיל את התקציב. היה לנו פיאסטה שנת 2015 חדשה ידנית ואהבנו מאוד את הרכב ,ולכן אנו מחפשים כזאת . כרגע התקציב מאפשר שנת 2012 . כמו שאני רואה הדגם האוטומטי פחות מומלץ וגם המחירון שלו לפי יד 2 נמוך יותר משל הידני. עוד משהו שיכול לבוא בחשבון עם מתיחת תקציב היא ה 208 הידנית 2013 . הפורד היתה אמינה וחסכונית, השאלה היא האם פיזו גם כן אמינה בגרסה הידנית. אם יש עוד המלצות אשמח לשמוע . הנסועה היומית היא כ 40 ק"מ ביום לעבודה פלוס נסיעות מנהלתיות בעיר. חשוב לנו אמינות וצריכת דלק נמוכה…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום , מתעניין ביונדאי החדשה, רציתי לדעת האם המנוע טורבו 1 ליטר עם 3 צילינדר נחשב מוצלח, אמין , טוב לאור נסיון עם רכבים אחרים דומים אם קיים כזה דבר. כמו כן האם מערכת ההילוכים כפולת מצמד עם 7 הילוכים מוכרת ? טובה ? אמינה ? בקיצור האם הנ"ל מומלץ לפי מה שמורכב ברכב ? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב, מחפש רכב חדש או 0 ק"מ, רצוי שיהיה גבוה, לנסיעה בין עירונית של 40 ק"מ ביום, חובה שיהיה אוטומט. חשבתי קצת לכיוון סוברו XV או סוזוקי קרוסאובר, אבל בגלל שיש הרבה אופציות אני לא בטוח מה עדיף, אשמח להמלצות נוספות ממי שמכיר רכבים שיכולים להתאים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המלצות? שומר נפשו ירחק? תודותי להעונים
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 617 צפיות
שלום לכולם אשמח לעזרה מכרתי פוקוס 2009 1600 סמק 100 כוח סוס רציתי לדעת לגבי המאזדה לצריכת הדלק האם המאזדה תיקח לי יותר מהפורד שהיא זוללת דלק ועייפה מאוד ראיתי שיש דגם מפואר במאזדה 6 של 2500 סמק עם מישהו יכול לתת לי עצה לגבי צריכת הדלק של המזדה 2500 או 2000
הודעה אחרונה מאת asrafyuda, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, התאהבתי באופל אסטרה, אבל יש לי בעייה שאני מתלבטת לגביה אשמח לעזרתכם. קיבלתי הצעת מחיר לאופל אסטרה 0 ק"מ הבעיה היא שהרכב יוצר במאי 2017 והועבר בעלות במאי 2018. הצעת המחיר לדגם הבסיסי עמדה על 93,000 ש"ח (לא כולל אג' רישוי) ולדגם האמצע - ENJOY PLUS עמדה על 96,000 ש"ח (לא כולל אג' רישוי). הדילמה היא- האם המחיר שווה את העובדה שהרכב עמד כל כך הרבה זמן? האם העסקה שווה? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Adir88, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הוצאתי לאחרונה רישיון נהיגה, ואני מחפש לקנות רכב (משומש) שישמש אותי לתקופת הלימודים, תקציב 20-35K. רכב קטן מיני/סופר מיני. אמינות, מאוד חשוב לי, רוצה להתעסק עם ההחזקה ותקלות ברכב כמה שפחות . חסכוני. נוחות בנסיעה בינעירונית (עיקר השימוש יהיה ללימודים שמדובר בנסיעה בינעירונית כל 30km כל צד, מס' פעמים בשבוע). מכיון שברכב עשויים להשתמש גם משפחה שלי, אז נאלץ לקנות רכב אוטומט/רובוטית (לא ידנית). חשבתי על טויוטה יאריס, או יונדאי i10. שמעתי הרבה דברים טובים על היאריס, אבל בתקציב שלי זה נותן שנתונים 2007-2010, עם ~150 אלף קילומטר, זה לא ישן מידי עם קילומטרז גבוה מידי? יונדאי i10 גם עשויה להתאים, אבל הבנתי שבגרסה האוטומטית היא צורכת הרבה דלק.…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אודה על המלצה של מכון לבדיקת רכב לפני קניה. מכון שיהיה מקצועי ורציני, באזור דרום תל אביב (המסגר והסביבה). תודה. Sent from my H8324 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 908 צפיות
אהלן חברים, חיפשתי ךה בפורום רבות ומודה שלא מצאתי נושא שעונה בבירור לשאלות שעולות לי.. מקווה שתוכלו לסייע. מחפש רכבים כרגע וקפץ לי לעין רכב מעניין שנלקח במסגרת ליסינג פרטי של שלמה סיקסט, כאשר הרכב היה פרטי לכל דבר. מהבדיקה עולה כי הרכב רשום על שלמה סיקסט. אשמח אם תוכלו לענות לי: א. מהו אחוז הקיזוז ממחיר המחירון עקב היותו ליסינג פרטי? ב. האם הרכב ייחשב יד 2 (01) כשיעבור אליי? ג. נקודות שכדאי לשים לב בכללי? תודה! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת opher50, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכם. יש לי הזדמנות לרכוש את הmg3 משנת 2017 במחיר של 33 אלף שקלים. הרכב הוא יד שניה ונקנה במקור עם 0 קילומטר מהחברה. רציתי לשמוע מכם היות והביקורות העיקריות שמצאתי עליו נכתבו אי שם כשהוא רק הגיע לישראל וכולם המליצו בתוקף לא לגעת בו כי הוא סיני. האם היום לאחר מספר שנים שהרכב כבר "קיים על הכביש", אפשר להגיד שהופתענו לטובה ממנו? ובכלל מה למדנו עליו? האם ההצעה על ההשנתון והמחיר כדאית? אני מתכנן לנסוע כ10k ק"מ בשנה, נסיעות עירוניות ולרוב לבד. הסיבות העיקריות שבגללן השיקול עוד בתוקף הן קודם כל האחריות, מלאה לעוד שלוש שנים הכוללת הכל עד הבורג, שנתון כמעט חדש וגם בגלל שהוא נראה יחסית לא רע.. אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית. תודה
הודעה אחרונה מאת airwolf1980, -
-
- 1 תגובות
- 853 צפיות
היי. מתכנן להחליף רכב עבודה. השימוש העיקרי הוא נסיעות עם כלים (צריך מקום להעמסה) ומעט שטח. המליצו לי על האאוטבק. בנוסף מצאתי אחד למכירה עם קילומטראז נמוך (35K) אשמח להמלצות\דיס-המלצות על הדגם או דגמים אחרים שמתאימים לאותו תפקיד. תודה!
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
רכישת טנדר 4*4
מאת shahar- 1 תגובות
- 767 צפיות
שלום, אני מחפש עבור בן דוד שלי טנדר פתוח 4*4. הכיוון הוא די מקס/ האנטר שנת 2010-2012 אשר נכנסים בתקציב של עד 80,000 גג (אולי גם נאברה) אם יש רעיון נוסף אני פתוח לשמוע. קאץ' נוסף הוא רוצה לקנות רק ממגרש בכדי לאשר הלוואת מימון. הבעיה העיקרית שמדובר ברכבי עבודה ישנים, שחוטים שלרובם יש ק"מ של מונית ועברו החלפות מנועים וכו' ולכן סביר להניח שאלו שהגיעו למגרשים הם בכלל לא מציאה גדולה. מסיבה לא ברורה הוא לא רוצה סילברדו והשאלה היא האם סילברדו זה הרכב בשבילו? מדובר באדם עצמאי. עצות היכן לחפש וממה להיזהר. (חברות ליסינג לא אפשרי כיוון שהרכבים הכי ישנים שאמצא שם הם 2014/15 והמחיר גבוה) תודה שחר.
הודעה אחרונה מאת shahar, -
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לילה טוב, מחפש תחבורה סבירה אבל זולה בהוצאה הכוללת ובטוחה בצורה סבירה (6 כריות אוויר, תוצאות מבחני ריסוק סבירות לפחות) לק"מ נמוך (נניח, 5,000 ק"מ בשנה). סופר מיני קצת קטן מדי (אז משהו מעבר), רצוי ידנית. עוד פרטים - בהודעה הבאה. תודה!
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ממש אשמח להמלצות עברתי טסט רק אתמול התבלבלתי לגמרי מכל המבחר ומה טוב ומה פחות
הודעה אחרונה מאת סטודנט עני, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש מחלות ידועות לרכב האם שווה להשקיע את המחיר בשביל רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני כרגע במעמד של חיפושים לקניית רכב יד 2, האופציות שלי הן: INFINITY G37 LEXUS GS300 LEXUS GS450H שנים בין 2008-2012 המחירים נעים בין 55-85 אלף שזה גם התקציב שלי. טווח התקציב הוא דיי גדול אבל אם אני מוכרח להוסיף 20 אלף אני מצפה שזה יהיה שווה את זה ומוצדק! באופן כללי אשמח לדעת מה החוות דעת על האינפיניטי ועל הלקסוסים, מה דעתכם על הרכבים מבחינת *אמינות *עלות אחזקה (כולל דלק) *תמורה למחיר אלה שלושת הקריטריונים שמאד חשובים לי, הייתי במעמד של בדיקה לפני קנייה של GS300 שנת 2008, מדהימה אך נמצא אי תקינות מנוע לכן העסקה כרגע ירדה מהפרק. אשמח לחוות דעת, מידע, וחוויות שאתם אולי חוויתם עם הרכבים האלו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים - אשמח לעזרה בהתלבטות לרכישה יש לי פורד פוקוס 2013, שאצלי כבר שנה וחצי, מושקעת מאוד (השקעתי בתיקונים בשנה האחרונה 8000 ש"ח לא כולל מחשב גיר שהוחלף באחריות) ואני מודה שנמאס לי, אז החלטתי לשדרג לאוטו אחר, אבל מסתבר שכל שידרוג עשוי להיות יקר ואני לא באמת יכול לעלות מדרגה, אשמח לעזרה, ולהלן הנתונים: הפורד 2013 - 170Kק"מ, מעורכת בין 15000 ש"ח(במגרשים) ל25000 ש"ח בשוק החופשי (אם יימצא לקוח), יש לי עוד 15000 ש"ח במזומן ואם אני חייב לקחת עוד הלוואה כל שהיא, אז הלוואה של 500 ש"ח לחודש אפשרית (אם אין ברירה), במסגרת העבודה שלי אני נוסע בכל הארץ ועושה כ 22000 ק"מ בשנה ואני צריך דלת חמישית (עבור מסך ומקרן ומערכת הגברה קטנה), מה שבטוח אני צריך אוטו אמין (כמו ההונדות…
הודעה אחרונה מאת guuuuy, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים שאלה קצרה לי לכם אני ראיתי באחד המגרשים ברמת גן פולקסווגן גטה 2015 אחרי המתיחת פנים ליסינג פרטי יד ראשונה עם 39 אלף קילומטר עכשיו השאלה שלי אם 69 אלף שקל לרכב הזה זה מחיר הוגן לרכב או שיש מה לדבר.. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש סופרמיני אוטומטית חדשה או לכל היותר בת שנתיים. התקציב הוא 100 א' ש"ח וניתן למתוח אותו אם יש הצדקה אבל מעדיף להוציא כמה שפחות. נוסע כ- 15 א' ק"מ בשנה, רובם בבינעירוני עם מעט פקקים. חשוב לי: 1. בטיחות 2. אמינות והוצאות נמוכות על טיפולים שוטפים 3. צריכת דלק פחות מעניינת אותי חווית הנהיגה, עיצוב, שמירת ערך וכו'. בשנים האחרונות נהגתי על סיריון ויאריס והייתי מאוד מרוצה מהן. אפס תקלות וצריכת דלק 1:16 בשתיהן. ההתלבטות שלי היא בעיקר בין: 1. הונדה ג'אז - בטיחות פסיבית טובה אבל פחות חזקה בבטיחות אקטיבית (בלימה רק עד 30 קמ"ש). יקרה יותר וכנראה עלות טיפולים גבוהה יותר. 2. טויוטה יאריס - בטיחותית חסכונית ואמינה אבל קצת פחות נוחה. 3. קיה ריו - קיב…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 989 צפיות
מחפש להחליף את הרכב, מאזדה 3 2008 1.6. אין לי יותר מדי זמן לחיפושים,ובשביל האחריות אני מעדיף לקנות מחברת ליסינג (לא פוסל שוק פרטי). כרגע אנחנו זוג, עם מאזדה 3 2008 1.6, רוצים להחליף למשהו יותר חדש (סביבות 2013 וצפונה). התקציב הוא עד 50K. הייתי בינתיים בשתי סוכנויות-הציעו לי את הI25 ואת הקיה ריו. מה שחשוב לי ברכב זו בטיחות לפחות ברמה הזהה למאזדה שיש לנו עכשיו (מאמין שלא תהיה בעיה לענות על זה). אמינות (המאזדה תודה לאל ראתה מוסך רק בטיפולים,זו פחות או יותר הציפייה שלי מהרכב הבא) צריכת דלק-אני אסתדר עם כל רכב שלא זולל יותר מהמאזדה (גם נראה לי שלא בעיה לענות) תא מטען-מרווח יחסית. העדיפות שלי היא לסופר מינית טובה, כזו שתהיה גם קצת זריזה אבל לא מצאת…
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם מנסה לעזור לחבר לקבל החלטה הנ''ל מעוניין לרכוש (חדש) את הרכב שבכותרת 1. איזה גרסאות קיימות מבחינת שילובי מנוע / גיר / גימור? 2. האם הגיר ה"אוטומאטי" (רובוטי? רציף? מה יש שם בדיוק?) כזה גרוע לתפעול כמט שמספרים? טיפים ודגשים יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 15 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום, אני חדשה לחלוטין בתחום הרכבים ומוצאת את התחום מאוד מבלבל. ככל שאני קוראת יותר כך אני יותר מבולבלת. אני קוראת על רכבים במשך חודשים ואלו 2 הדגמים שנראים לי הכי טובים לצרכים שלי, אם כי אני כבר לא בטוחה בכלום. תקציב- עד 140K כמובן שהייתי מעדיפה לסיים ב-120k. נוסעת כ2000 ק"מ בחודש, רוב הנסיעה היא בכבישים בינעירוניים. ירושלמית וכמובן צריכה להתמודד עם הסחיבה בעליות והעקיפות בעליה, כך שאני צריכה רכב שיוכל לעמוד בזה. לגבי דלק, הרכב שיש לי עכשיו עושה 1:11.5, לא הייתי רוצה לרדת מזה. לצערי אני לא מהנהגים שטוב להם לנסוע על 100 קמ"ש, אני חסרת סבלנות ואם יש לי הזדמנות להגביר את המהירות אני תמיד אגביר למרות שאני יודעת שאני מבזבזת דלק וגורמת לבלאי מואץ. …
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, האם יש למישהו ניסיון עם מנוע 1.3 דיזל של פיאט? קיים בקובו ודובלו בגירסאות הספרק שונות. מדובר על רכב משומש עם 100-150 אלף ק"מ. עשיתי קצת שיעורי בית: בין מנועי הדיזל 4 צילינדרים הקטנים ביותר. פיתוח משותף של פיאט ו GMC, בחו"ל נמצא גם בדגמי אופל הקטנים. שרשרת טיימינג עם מותחן הידראוולי. במקרה של קפיצת שן בשרשרת, לרוב נשברים נדנדי שסתומים ולא משהו מעבר לזה. קיבולת שמן 3 ליטר בלבד. באיזה מקום קראתי שעושים רגנרציה יזומה ל DPF לפני כל החלפת שמן, האם נכון? אשמח למידע נוסף מבעלי ניסיון, תודה.
הודעה אחרונה מאת sorvall, -
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בייעוץ לרכישת רכב משפחתי שישמש זוג ותינוק. התקציב עד 40,000 ש"ח. חשבתי על טויוטה קורולה (שנת 2011)/ קיה פורטה (שנת 2012), שנכנסות פחות או יותר לתקציב הזה - אבל לא נעול רק עליהן ואשמח לחוות דעת וייעוץ ברכישה. תודה
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- 0 תגובות
- 558 צפיות
jeep צ׳ירוקי מנוע 3,239 271 כוח סוס ק״מ 65 אלף שנה 2015, מחיר מחירון 155 אלף יכול לקנות ב 137 אלף, חוות דעת על העסקה ועל הרכב?
הודעה אחרונה מאת erel888, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, מחפש לרכוש רכש טויוטה סקויה שנת 2015-2018. אודה לעצה טובה ו/או הכוונה היכן ניתן למצוא. תודה, דורון
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 590 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- llaavvii
- D4K
- om2
- mikyl
- davemustaine87
- פריג'י
- beresford
- צוק
- Step
- zvit
- hans
- אלפרד חיות