ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, בבדיקת רישיון הרכב שאני מעוניין לרכוש שמתי לב שהתאריך בדיקת קילומטרים לא מסונכרן עם התאריך הטבעי של הטסט. מועד העליה לכביש הוא 07 ואכן הטסט בתוקף עד 07.2019 השנה ולפי החותמת התבצע ב 07.2018. בסעיף הקילומטרים רשום 31.12.2017 xxx ק״מ. מה לדעתכם הסיבה לכך? ההיתכן שזאת טעות תמימה ? תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לאחר התלבטות בפורום אנחנו מעוניינים בסיאט לאון החדשה, היבואן מציע הלוואת בלון (יש בידנו את מלוא הסכום אך הוא מושקע במקומות עדיפים לכן זקוקים להלוואה) הלוואה שבה משלמים במשך 3 שנים את ירידת הערך המשוערת (כ50 אחוז משווי הרכב) ובתום התקופה ניתן למכור את הרכב ואז פשוט לעשות את אותו דבר שוב (כמובן מקפידים לשלם לפחות 50 אחוז משווי הערך שזה הירידת ערך המקסימלית ב3 שנים) אך בשיטוט ביד 2, מצאתי אקזמפלרים בני שנה- שנה וחצי שכבר ספגו ירידת ערך משמעותית ונמכרים במצב נושק למושלם עם כמה אלפי ק״מ בודדים אבל פה התנאי תשלום קצת פחות נוחים. מטרתנו היא לשלם במשך 3 שנים שהרכב יהיה אצלנו כ30-35% משווי הרכב שזה הירידת ערך משוערת של רכב בן שנה וחצי ל3 שנים שאחרי ולא יותר, א…
הודעה אחרונה מאת מולטיפלה 05, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחר אני הולך לראות רכב באחת מחברות הליסינג, כמה אמורים להפחית מהמחירון ? מדובר ביונדאי i35 2015. והאם זה נכון שעל רכבים שיותר מ3 שנים על הכביש אין תוספת על חודשי העלייה במחירון לוי יצחק? תודה
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מחפשים לרכוש רכב חדש. סובלים מכאבי גב, ככה שהרכב חייב להיות נוח מבחינת הישחבה כרגע מתלבטים בין: 1. סוזוקי קרוסאובר; 2 טויוטה chr היברידית 3הונדהhrv. אשמח לשמוע מה דעתכם אודות יתרונות וחסרונות של הדגמים האלה. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת lcx, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לנו במלאי שתי מכוניות פיג'ו 108, מנוע 1.0 ליטר, אוטומטיות, במחיר של 59,990 ש"ח במקום המחיר הרגיל שהוא 68,990 ש"ח. שתי המכוניות בצבע סגול. העסקה כוללת קודן וחיישני רוורס. חשוב לומר - לא מדובר על רכבי 0 ק"מ אלא על רכב שהקונה יהיה היד הראשונה. התנאי לעסקה, כמו לכל העסקאות שאנחנו מפרסמים כאן הוא תשלום מיידי. מי שמעוניין - שלחו לנו הודעה פרטית ונקשר אתכם עם מי שמטפל במכירת שתי המכוניות. בברכה, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מנסה להבין מעט את הסיפור העגום של היבוא המקביל שלא מצליח להתרומם כבר מספר שנים. הנה דוגמא הקאמרי החדשה נמכרת בשני רמות גימור אצל היבואן הרשמי יוניון מוטורס בטווח מחירים של 175k עד 195k לאחרונה ראיתי פרסום של יבואן מקביל ( אוטמקס) ברמת גימור se (שלא קיימת אצל יוניון מוטורס) במחיר של 189.000שח ואני מנסה להבין 1.מה היא רמת הגימור הזו בהשוואה לרמות הגימור שמציעה יוניון מוטורס? 2. מה היתרון של לקנות ביבוא מקביל. לא מדובר על הוזלה מיוחדת שתגרום ללקוחות השמרנים של טיוטה ללכת על משהו לא מוכר?
הודעה אחרונה מאת מיכאל רדמיני, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 835 צפיות
היום עשיתי נסיעת מבחן על ה RAM 2500 החדש. ואני חייב לציין שיצאתי עם תחושה מדהימה. הרכב מפואר, מרווח ונוח מאוד, באיחוד כשחושבים על רכב עבודה עם יכולת משא מאוד גבוהה. לרכב יש כח אדיר בנסיעה (נראה לי ייתרון לכל מי שנוסע עם משא כבד). מאיץ לא רע בכלל ביחס לגודל שלו. ירדתי איתו גם קצת לשטח (דרך עפר עם בוץ - בכל זאת נסיעת מבחן) השליטה בהגה הייתה מעולה ותא הנוסעים היה יציב מאוד. עוד בתא הנוסעים שהיה מאובזר מאוד - קשה היה להתעלם מהשקט שהיה בתא הנוסעים גם כשנסעתי איתו על 120 קמ"ש. אני לא יודע בקשר לצריכת הדלק של הרכב לכן אין לי מה לומר במקרה הזה.
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחפש סוזוקי ספלאש ראיתי אופציה לרכוש מפרטי יד ראשונה שנת 2013 עם 100k או לרכוש מהטריד של סוזוקי (סוזוקי טרייד אין) 2015 (יד ראשונה פרטי) עם 100k שניהן פחות או יותר באותו המחיר יש טעם לבדוק את שתיהן? יש בעיה עם רכישה מטרייד של החברה? רכב בן 3-4 שעשה 100k זה בעיה? אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
היי, ברשותי ניסאן מיקרה אוט' ואני מחפש רכב שאוכל להנות ממנו בכביש. אני נוסע 30K בשנה כאשר 70% מהנסיעות הן בינעירוניות . מה חשוב לי ברכב : צריכת דלק של לא פחות מ10-1 , ככל הנראה אני מסב אותו לגז. נוחות נסיעה בדגש על מרחב פנימי איבזור תא מטען גדול ככל האפשר כל רכב בא בחשבון , פרטיות קטנות, מנהלים, ג'יפונים. בנתיים מתלבט בין מאזדה 3 2.0 שנת 2014 , לבין קורולה 2014 . חשבתי על המונדיאו ופוקוס אבל הבנתי שהגיר שלהן בעייתי. אשמח להמלצות ! תודה!
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
על פניו זוכת פרס מכונית השנה 2014 נראית לא רע בכלל. אבל כל נושא הטיפולים והאמינות קצת מדאיג. גם אם אלה סטיגמות, וגם אם לא, הייתי רוצה לדעת אם האנשים פה חושבים שזה רכב כדאי. מבחינת הבטיחות, איבזור, מנוע, עיצוב, חסכוניות, דרגת זיהום, הנסת אנוש לא טובה - עם כל זה אני סבבה. תוכלו בבקשה רק להגיד לי אם: 1. אחרי 80 אלף ק"מ אני אתחיל רומן עם המוסך? 2. עלות הטיפולים גבוהה משמעותית מרכבים יפנים וקוריאניים? 3. חלקי החילוף גם הם יקרים? 4. באופן כללי, ממליצים לקנות או לא? ואם לא, אז על איזו משפתית חסכונית (אני עושה 25 אלף ק"מ בשנה) כן הייתם הולכים? תודה מראש!
- 2 תגובות
- 600 צפיות
היי, מעוניין בהצעה לרכב משפחתי עד 40K. אשמח שתציעו לי את הכי טוב עד לתקציב הזה. תודה רבה
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מחפש מכון בדיקה אמין באזור טבריה / עפולה
הודעה אחרונה מאת shac, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 906 צפיות
שלום לכולם מחפשת רכב מתאים ואתם המומחים שיקולים מובילים: 1. בטיחות 2. צריכת דלק נמוכה 3. רכב קטן ככל שניתן- אך חשוב שיהיה מקום לפחות להכניס עגלה בבגאז'. 4. אוטומטי. 5. ראיתי למשל פיקנטו, אלטו ועוד כמה עם מנוע 1000 או פחות. זה קטן מדי, האוטו יצטרך לעלות אחת לכמה זמן לירושלים. עדיף לפחות 1200 עד היום נהגה בטויוטה יאריס שנת 2000 והגיע הזמן להתחדש. חשבתי על פיקנטו אבל אין מספיק מקום לעגלה. אשמח לשמוע אופציות נוספות.. התקציב הוא עד 40. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
אהלן חבר'ה יש לי כרגע סוויפט 2010, אבל בגלל שהרכב נוסע עכשיו קרוב ל2500 ק"מ בחודש/כמעט 30 בשנה..אז אני מחפש להחליף לרכב יותר חדש וחסכוני בעיקר... חשוב גם שיהיה אמין ושלא יהיה תקלות היסטריות מלבד בלאי סביר. חשבתי על כמה אופציות, אשמח לשמוע על עוד . פלואנס דיזל ג'אז רגיל/ היברדי פיג'ו 308
הודעה אחרונה מאת Yoavs8, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיה פורטה שנת 2012 104 אלף רנו פלואנס דיזל 2012 190 אלף מאזדה 3 2008 135 אלף הונדה סיוויק 2008 158 אלף כל הרכבים האלו ב26000 ש''ח
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לפני כמה חודשים חיפשתי רכב לסטודנט ולא מצאתי ומכיוון שהיתי צריך אותו במידי רק ליום יומים בשבוע - שכרתי רכב. לצערי מחיר ההשכרה עלו משום מה ( ככה מתגמלים לקוחות וותיקים ?) ואני שוקל שוב לקנות רכב. ניסיתי למצוא באינטרנט חומר על הנושא - אך לא מצאתי יותר מדי..רק כמה כתבות ממומנות. מעניין אותי לדעת לאורך זמן באיזה אסטרטגיה קניה כדאי להשתמש- א. רכב חדש מהניילונים שאותו יהיה קל למכור אח"כ ( חוסך כאב ראש וזמן )וגם עלויות אחזקה נמוכות. אך עם עלויות ביטוח גבוהות וירידת ערך דרסטית ב. רכב בו 3-4 שנים שספג את הירידת ערך המשמעותית אבל עדיין רכב יקר שעלות תחזוקה שלו בינונית ג. רק בן 10 פלוס עם ירידת ערך נמוכה אך תחזוקה גבוה חשוב לי להבין פחות או יותר כמה באמת עולה ל…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רכבים שקורצים לי: טויוטה יאריס, טויוטה אייגו, סוזוקי ספלאש, סוזוקי סוויפט אני הכי מתחבר אליו אני יכול להשיג עם שנתון 2009 ומעלה וקילומטראז נורמלי שלא עובר 130K יצא לי לראות תלונות על נזילות באייגו כשיש גשם, הבנתי שהגיר של היאריס שונה משל הקורולה הבעייתי
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן, משפחה עם שני ילדים בני 6 ו 3. רכב אחד נוסע כ 17K ק"מ והשני ייסע כ 9K. רוצה לרכוש שני רכבים, שנת 2016 כנראה. יכול גם לקחת ליסינג תפעולי מהעבודה עבור אחד הרכבים, אך לא נראה שזה שווה בנסועה שכזו אלא אם כן תחדשו לי. חשבתי על קיה ספורטאג' לרכב שייסע 9K, וסקודה אוקטביה 1.2 או סופרב 1.4 לרכב של ה 17K. עכשיו לשאלות: 1. אני רוצה לקנות מאחת מחברות הליסינג רכבים שהיו ליסינג לשעבר. עם 40K ק"מ גג. בהנחה שאני מכיר מישהו שמכיר מישהו, באיזה הנחה מממחירון יצחק לוי יהיה שווה לי לרכוש מהליסינג לעומת השוק הפרטי? 2. האם שווה לי כן לשקול את הליסינג התפעולי מהעבודה עבור הרכב של ה 17K? תודה!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 3 תגובות
- 765 צפיות
כמו הרבה אנשים שלא מבינים בתהליך רכישת רכבים גם לי יש כמה חששות. הרכב שלי הושבת ואני צריך למצא רכב חדש. אין לי כוח לחפש בשוק הפרטי, אני חושב שאלך למגרש. אבל אני אשמח אם מישהו יוכל להכין אותי ולענות לי על כמה שאלות. 1. האם כאשר אני מעוניין לקנות מאחד המגרשים/ליסינג רכב משומש הם מחויבים לשלם על בדיקה במכון ואם לא, איך לשכנע אותם לשלם על בדיקה כזאת? 2. מה הדברים הכי חשובים שאני צריך לרשום עליהם וי לפני שאני מחליט לבצע את העסקה?(מצב הרכב, קילומטראז', שנה וכו') 3. אם אני מגיע עם עוד בנאדם שרוצה לקנות רכב, איך אפשר למנף את זה לטובת שנינו? תודה לעונים, ממשיך לקרא פה בפורום בנוסף..
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 967 צפיות
אני מתלבט בין C4 פיקאסו או פג׳יו 5008 שנתונים (2010 - 2012). תקצים 30 אלף- גמיש. חשוב: אמינות + חיסכון בדלק. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 806 צפיות
אהלן חבר'ה, מסיבות תקצוביות, ראיתי את הרכבים האלו, יד שניה, ואשמח לעצתכם בכל מה שקשור לאורך חיים ואמינות וכו'. הרכבים: ניסאן טידה, שברולט קרוז, פורד פוקוס (ובונוס: מונדיאו). שנתון: 2009, כולם. ק"מ הגיוני למשך הזמן. אם יש נתון שחסר, אשמח לשמוע, אבל מאוד אשמח לדעתכם לגבי ארבעת הרכבים האלו: מהיכרותכם, איך השרידות שלהן? איך האמינות שלהן? האם יש רכבים שאתם יודעים שיש להם חלקים שנוטים להתפרק תדיר בזמנים כאלו? חוויות/ניסיון אישי? מטרות: שיחזיק פ"ת - ראש העין - ראשל"צ וגיחות פה שם למקומות אחרים. בונוס: נסיעה לצפון אחת לחודש. לגבי השיקולים שלי: רכב בתקציב היחיד שאוכל לרכוש כרגע ללא הלוואה, רצוי צריכת דלק נחמדה ולא בזבזנית (אין מונדיאו, הא?), וב…
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מאזדה 3 האצבק 2014 מנוע 1500 ואני מרגיש שבאלי להשתדרג מצד אחד אני יכול לעלות בשנתון מצד שני אולי יש המלצות לרכבים אחרים אולי ? אני בעקרון לא נוסע הרבה סביבות ה10K קילומטר בשנה תקציב 75 אלף ( הרכב +15 בערך) גיר לא משנה לי שנתון 2015+ רכב זריז אמין שיקח אותי מA לB תודה מראש
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הציעו לי ורסו 2012 עם 300k קילומטרים ב35000 ₪ האם שווה לבדוק?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 1 תגובות
- 714 צפיות
פרטי עם 90,000 ק״מ האם רכישה כדאית? הרכב לא ננהג בעדינות אך טופל סדיר לאורך כל השנים. מה מחלות הרכב? צינורית טורבו הוחלפה כבר במורשה לפני כשנה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
רכב מכונס נכסים
מאת liads- 10 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת מה דעתכם לגבי קניית רכב מכונס נכסים (שנתון גבוהה 2017-2016) באמת בעייתי לקנות רכב מכונס מפני שאתה לא יודע מה מצב הרכב ויכול להיות שתיפול על רכב עם הרבה תקלות מצד שני אם הרכב בשנת 2017-2016 שלא נסע הרבה עם 20-30 ק"מ הסיכוי שתיפול על רכב עם תקלות קטן מאוד ורוב הסיכויים שתקנה רכב כמעט חדש ב30 אחוז פחות מהמחירון מה דעתכם בעניין תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Taipan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 930 צפיות
עיקר הצרכים שלי: רכב אמין, בטיחותי גיר ידני מתאים לנסיעות בינעירונית שנה: 2012 ומעלה תחזוקה זולה וחלקי חילוף לא יקרים צריכת דלק חסכונית קיים רכב כזה? אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
הי חברים אני מתלבט לפני קניה - מה ההבדלים בין הדגם החדש של ראם RAM 2500 לבין הדגם של ה 3500 ?
הודעה אחרונה מאת sharon_zohar, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, לפני חצי שנה היה שבוע מכירות כזה ועכשיו יש מ11.1.19 עד 18.1.19. מישהו מכיר \ היה באירוע כזה בעבר? יש שם הצעות מעניינות ? יש סיכוי שאמצא שם קיה פיקנטו חדשה, ידני 1000 סמ"ק בהנחה כלשהי? מהם "תנאי הרכישה הטובים" באירועים כאלה?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- 2 תגובות
- 854 צפיות
שלום, אני מחפש רכב 7 מקומות בתקציב של עד 30K חשוב לי אמינות של הרכב וצריכת דלק סבירה בלוחות בטווח המחירים האלה יש את הסיטרואן פיקאסו והפיגו 5008, שניהם סביב שנת 2012 איזה מהם מומלץ יותר ? (יודע שהסיטרואן עם גיר רובוטי ולמען האמת לא יודע איך זה ...) או שיש רכב אחר מומלץ שלא הזכרתי ? תודה
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מה הם ההבדלים בין אלפא רומיאו גולייטה Launch Edition ל- Launch Edition SR? תודה מראש, שלומי.
הודעה אחרונה מאת edanj,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 475 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mikk
- גולדן191
- levy
- vigi
- shlomiko
- RedLabel
- itamar_by
- arice
- itaimoto
- פינדר
- RK
- דניאל1983