ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
בחיפוש אחרי רכב, כרגע הסיוויק על הכוונת, למרות שיש חשש מנושא המנועים, בינתיים מצאתי את 2 אלה: שזה הרבה פחות מהתקציב שלי, אך נשמע כמו רכבים חדשים ומעניינים, לפחות לפי הנתונים על הנייר, השאלה אם זה באמת שווה? אסטרה: https://carclick.co.il/campaign-product/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94/ קרוז: https://motodeal.co.il/deals/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96_17 הקרוז חזקה יותר, אך נראה שהאסטרה חסכונית ובטוחה יותר, איך האמינות? סחירות? וניהוג? בינתיים לפי מבחנים אני רואה שהאסטרה מכונית די מעניינת, לדעתי, היא לא מוצלחת כל כך בארץ, או שאני טועה?
-
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים. קיבלתי הצעה, לרכוש הונדה סיוויק סטיישן יד ראשונה מליסינג 2015 עשתה 140 שזה אחד הלבטים שלי מפחד מהקילומטרז הגבוהה, קיבלתי מחיר הוגן מאוד 53 אלף יחסית למחירון שהוא 74 הדרישות שלי מרכב והוא עונה על כולן זו נוחות נסיעה בג’אז גדול ומרחב פנימי גדול 3 ילדים מאחורה מנוע חזק יחסית. כרגע אשמח לשמוע מכם האם זו עסקה כדאית. מפחד מה 140 האלו. ללכת על זה? המון תודה..
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חברים, צריך עזרה והמלצות לרכישת רכב מיני משפחתי שיספיק למשפחה של 3 נפשות (הרבה מכוניות מיני לא נכנסת עגלת תינוק מאחור). שהרכב יהיה בקטגוריה של רכב משפחתי/מיני משפחתי. כמובן שרצוי שהרכב לא יהיה מזללת דלק ולא יהיה חבר קבוע במוסך. התקציב הוא 13 אלף ש"ח. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לקחתי את האוטו לבדיקה, נכון לכרגע אני במצב של לעבור הלאה בגלל סעיף מספר 1 - מערכת תיזמון ושסתומים. בסעיף 8, קיבל מכה בחנייה (ברח ופגע ממשהו) והוחלף לו במסגרת האחריות אני אשמח לשמוע עוד חוות דעת על הבדיקה https://i.imgur.com/qXYQxHy.png
הודעה אחרונה מאת Potato, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 28.2 אלף צפיות
שוקל לקנות אוקטביה 2013/14 אבל התבלבלתי מכמות המידע על "בעיית הגיר הידועה". האוקטביה מאד מתאימה לי מבחינת התצורה. חשוב לי מאד רכב אמין ואני מתכנן לעשות קילומטרז נמוך אבל להחזיק את הרכב כמה שנים טובות. המונחים המככבים: TSI, DSG6, DSG7, ריקול, שנתון טוב/לא טוב. אשמח אם מישהו יכול לעשות סדר ולהגיד מה הסיטואציה נכון להיום. האם כדאי להמנע באופן כללי מגיר רובוטי? יש לו יתרון לשוק מסוים? האם בדיקה מוצלחת אומרת שהיחדיה שנבדקה נקיה? יש לציין שהמחירון של האוקטביה לא נמוך משל המתחרות כלומר עניין הגיר לא משוקלל. ואם כבר אז גם: האם טיפולים/חלפים של אוקטביה יקרים יותר מילידות המזרח הרחוק? תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
שלום לכולם, תודה מראש על העזרה תכלס די החלטתי שאחש מהם יהיה הרכב הבא שלי השאלה איזה עדיף? מבחינת מחיר הם דומים למעט האטקה אקסלנס שזול יותר ב30K. לקארוק יש יתרון שיצא לשוק מאוחר יותר וכבר קיבל את המנוע החדש 1.5, לטיגואן יש יתרון בתיבת הילוכים DSG6 שאומרים שעדיפה על DSG7, באופן עקרוני אני מעדיף את הרכב עם הכי הרבה מערכות בטיחות ועדיף מהתקנה מקורית ולא בארץ (כאן הקארוק לוקח). מבחינת צורה הכי התחברתי לטיגואן. אני נוהג כ24,000 ק"מ בשנה הרוב בינעירוני כולל עליות לירושלים. מה אומרים יש למישהו תובנות מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת green, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אהלן, בשלבי מציאה של הרכב הבא ונתקלתי ברכב מעניין בעל נתונים מוזרים. הרכב מוגדר כיד ראשונה (טרם ראיתי רשיון רכב) והוא נמצא בחזקת "טריידר מבית מכרכב", האם הנ"ל הגיוני? תודה! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
סיטרואן C3 חדשה 1 2
מאת nepet-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
עברה לי מחשבה להחליף את הרכב שברשותי , למרות שהוא בבעלותי רק 3 שנים ולא עושה שום בעיה . פשוט הגיע קונה קל (בן משפחה) ששאל אם אני רוצה להעביר לו את הרכב. התחלתי לבדוק רכבים בתקציב של עד 100K ש"ח . לא אכפת היה לי אם זה יד 2 0 ק"מ או חדש מיבואן , העיקר שלא יהיה מובילאיי בשאיפה שיהיה רכב אירופאי עם תא נוסעים שקט . המועמדות שהגיעו לגמר , סיטרואן C3 חדשה הדגם המאובזר הוצעה לי אחרי הנחנה במחיר של כמעט 100K . (מחיר "מחירון" לטענת הסוכנות 103K ויש תוספת של 1200 ש"ח לצבע מטאלי) . אפשרות אחרת היתה קיה ריו שנמכרה עד אתמול ב 93K ואם הייתי נשאר עוד קצת בסוכנות נרמז לי שאפשר יהיה לי לקבל עוד קצת אבזור / טיפולים חינם. עוד אפשרות שבדקתי אופל אסטרה יד2 עם 0 ק"מ שנמכרת בכ …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אשמח לשמוע מהחברים לגבי מכוניות 7 מקומות. התחלתי לבדוק לגבי ורסו שנראה אמין יותר, וחסכוני יחסית. מאידך גרנד פיקאסו לפי השמועות מרווח יותר וגם יש כאלו חסכוניים, השאלה לגבי אמינות והאם כדאי לחפש אאוטלנדר 7 מקומות במחיר טיפה יותר גבוה. הצרכים שלי הם. 7 מקומות. אמינות חיסכון בדלק. מרווח. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, צריך יעוץ לרכב עד 120 אלף ש"ח,דבר החשוב היחיד זה באג'ז ומקום אחסון גדול!(שיכול להכיל כסא גלגלים)
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב משפחתי עד 40 אלף אנחנו זוג +2 ילדים קטנים (שני כיסאות ילדים מאחור ) אז חשוב לי 1. רכב אמין (יש לי עבר של שני צרפתיות, בכלל לא אמינות אז זה ממש חשוב לי)2. תא מטען גדול (אבל לא סטיישן)3.בטיחותי 4.חסכוני בדלק מכירים רכבים שעונים על הקריטריונים האלו ?? או על חלקם ....כל רעיון יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת aviel-bs, -
- 4 תגובות
- 844 צפיות
הצרכים: רכב קטן לאישה, לנסיעות עירוניות ובין עירוניות. נפסלו: פג'ו 208, והמיני'ז כגון מיקרה, פיקנטו וחברותיהן הצנועות (לא במחיר, אגב). נסעה ונהנתה: פאביה. נסעה והיה לה גם בסדר: סוניק. ק"מ פאביה כ-85k. סוניק עשתה כ-43k. שתיהן יד ראשונה מפרטית, ללא תאונות. לפאביה הוחלף גיר השנה, בניצול אחרון של אחריות יבואן וביוזמתו לאור דפיקות ורעשים. שתיהן נראות בסדר יחסית לשנה. לא בית מרקחת אבל גם לא מכוסחות. על מודל 2013, מבקשים כ-40k על הפאביה, וכ-30k על הסוניק. שווה תוספת של כמעט 10000 שח לטובת תחושת נהיגה קצת יותר יציבה ובטוחה? (הפאביה הרגישה נהדר, כמו טנק קטן וגבוה ובקטע טוב). הסחירות בהמשך כמעט לא רלוונטית. הרכב יהיה אצלי בשאיפה לפחות 3…
הודעה אחרונה מאת dalet11, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 553 צפיות
היי, מתלבטת לגבי רכישה רכב פולו 2015 יד2, קילומטרז׳ נמוך. קראתי כל מיני פוסטים לגבי חוסר אמינות ובעיות גיר, אשמח לשמוע חוות דעת מחברי הפורום, במיוחד בהתחשב שמדובר בשנתון 2015. תודה!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הונדה סיוויק 2008 יד שנייה 120 ק"מ או מה מזדה 3 2010 יד שנייה גם 80 ק"מ? בפרמטרים הם די שווים והם סביב אותו מחיר כדאי לרדת בשנתון בשביל ההונדה או ללכת על המזדה, מה שחשוב לי זה ביצועים טובים ואמינות לטווח הרחוק וסתם חוות דעת על אתם הייתם הולכים?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 4 תגובות
- 759 צפיות
שלום, אני מחפש רכב בטיחותי ככל האפשר ואמין במסגרת התקציב שישמש בעיקר נהג אחד + ילד במושב האחורי בכיסא בטיחות בימי השבוע ו-2 מבוגרים + שני ילדים בסופ"ש. נסועה שנתית צפויה : 12K. בונוס- תא מטען נדיב, חסכון בדלק, חלפים זולים. ראיתי שהונדה ג'אז 2015 ומעלה מומלצת פה אך אני מתקשה למצוא בתקציב שלי. אשמח לשמוע את דעתכם והמלצות.
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , למכרים שלי הלכה לעולמה המאזדה 2 שלהם בתאונה, ברוך ה' ללא נפגעים. מחפשים מחליפה ראויה רכב פחות או יותר בסדר גודל של הקודמת, מבחינת גודל. חשוב שיהיה בטיחותי, (לטענתם יותר מהמאזדה שאני יודע מה טיב בטיחותה, אבל שלא תהרס בקלות כזו, לדבריהם) ושיהיה חסכוני, ואמין מיועד לנסיעות משולבות, תקציב סביב ה50 - 60 אלף. נשמח לעזרה והצעות.
-
- 1 תגובות
- 714 צפיות
שלום, ניתנו לי אפשרויות של רכבים על 2 אני מתלבט : יונדאי איוניק 2019 פרימיום קיה נירו 2019 1.6 LX היברידית מה שחשוב לי רמת האיבזור של הרכבים קשה לי להבין מהנציגת חברה למשל האם מערכת המולטימדיה של קיה נירו 2019 היא אנדרויד? האם יש כפתור הנעה בדגם ה-LX של הקיה נירו? ואיזה רכב עדיף בכללי בין השנים למביני עניין, תודה
הודעה אחרונה מאת NP1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן , יש לי מאזדה 3 שנת 2008 שקיבלתי מההורים ואני מעוניין להוסיף עוד 10-15 אלף ולקחת משהו יותר טוב . בגדול הנסיעות המתוכננות הן קצרות יחסית בחיפה ומדי שבועיים שלוש מחיפה לאשדוד ובחזרה. האם שווה לעשות טרייד אין ולקחת רכב אחר (ששווה בסביבות ה30)? אם כן אשמח להמלצה. אין לי בעיה עם רכב קטן . מעדיף ידני. אין לי עדיפות מסויימת , רכב שיראה כמה שפחות מוסכים, בגדול הוא צפוי לשרת אותי כ3 או 4 שנים לכל היותר.
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני בדיוק עומד בפני רכישת רכב קטן שאמור לשמש אותי לנסיעות בינעירוניות (כנראה של יותר מ-100 ק״מ ביום). פחות או יותר נסגרתי על הסקודה סיטיגו (יד שנייה) האופציות הם או ידני או גיר רובוטי אין לי שום בעיה בנהיגה עם גיר ידני (ואפילו מחבב) הבעיה היא האם אחכ יהיה קשה יותר למכור אותו מאשר את האוטומט? כי אני כן רואה את היתרון בידני מבחינת עלויות אחזקה, טיפולים ודלק. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אהלן, אני מתלבט בין 2 רכבים כרגע בין הקיה פיקנטו לבין מיצובישי ספייס סטאר מה שחשוב לי זה מראה (בפנים ובחוץ) בעיקר צריכת דלק ואמינות!! התקציב שלי הוא בין 20-30K אשמח לשמוע השוואה בין הרכבים באלו בקטגוריות האלו ובעוד פרמטרים ואם יש לכם הצעות לרכבים אחרים אשמח לשמוע תודה מראש לעונים
-
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ערב טוב, כמו בכותרת, מחפשים מחליף לסוזוקי קרוסאובר 2014 מרוצים מאד מהרכב בסך הכל, אמין,מרווח למדי, אחזקה זולה יחסית וחסכוני רוצים להחליף בעיקר כדי להתקדם בשנתון נסועה די גבוהה כ 500 ק"מ בשבוע ולכן החסכון חשוב לנו. משפחה של 5 נפשות 3 מתבגרים לכן צריך שיהיה גם מרווח (לפחות כמו הקרוסאובר, עדיף קצת יותר) מעדיפים רכב מעט גבוה מטעמי נוחות כניסה ויציאה, מרווח גחון מעט גבוה יותר הוא יתרון - שוב לפחות כמו הקרוסאובר. אחזקה זולה - בסוזוקי מחירי הטיפולים ממש טובים, לפני כן החזקנו רנו סניק והאחזקה גבוהה פי כמה תקציב, עד 100000 ש"ח לא פחות משנתון 2017 מה האופציות? תודה
הודעה אחרונה מאת amirs, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום חברים, אני מתעניין בנוגע לסקודה יטי ורציתי לשאול מספר שאלות - מלבד הבעיות שיש בגיר DSG, האם ישנן עוד? האם הבעיות הללו חלות גם על מודלים של 2015 וצפונה? - האם הגיר טיפטרוניק נחשב לאמין יותר? - האם יש שינויי בצורה? ניסיתי להסתכל בגוגל ואני מבין שייתכן משנת 2014 (כולל) אבל אני כלל לא בטוח. אשמח לתובנות, ואם יש למישהו ניסיון ממשי עם הרכב אז גם אשמח לקבל פידבק כללי על הרכב. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 655 צפיות
שלום, נמצא בהכרעה סופית בחיפושיי אחר גיפון סביב שנת 2015. לקו הסיום הגיעו הקפטיבה והספורטג. אני נוטה יותר לקפטיבה, שגם זולה יותר משמעותית (אפשר למצוא ביד2 שנתון 2015 ב-68 אלף שקל, סדר גודל של 20 אלף פחות מהקיה). מדובר על Captiva Sport דגם LT, עם 2400 סמק. מה דעתם? יש מחלות ידועות של הקפטיבה שפספסתי? תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רכב משפחתי 2015 1 2
מאת T25- 20 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, מתלבט בין מאזדה 3 , טויוטה קורולה והונדה סיווק , כולם 2015. תקציב 60K, ראיתי כמה רכבים מליסינג שמתאימים לתקציב. מה דעתכם על רכבים האלו? אני אישית אוהב את מאזדה 3 אבל אשמח לקבל חוות דעת על קורולה וסיווק. שאלה נוספת, האם לבצע בדיקה לפני קניה או אפשר להסתפק בבדיקה שחברת ליסינג מציגה ? תודה מראש, נתן
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מחפשים מיניוואן מרווח (לא מהצפופים סגנון ורסו ושות') שיהיה אמין ועם צריכת דלק שפויה- יש חיה כזו? בגדול משפחה עם 4 ילדים- ילדים בני 8,5 ותאומים תינוקות. נסועה שנתית כ-15 א'. חצי עירוני חצי בינעירוני. לא מתכננים להחליף הרכב תוך כמה שנים. נשמח להמלצות מחברי הפורום המנוסים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן חברים אני עד עכשיו נסעתי על רכבים של ההורים ( גולף , פאביה , סופרב , פאסאט ) והחלטתי לקנות לעצמי רכב. אני הרבה זמן מסתכל והדרישות שלי הם מנוע חזק .. אני התרגלתי למנועים חזקים יחסית מהקונצרן הגרמני בלי להכליל את הפאביה. רכב גדול בסדר גודל של הסופרב, אני אוהב את ההרגשה של טנק על הכביש בניגוד לרכבים קטנים, הנסיעות היחידות שלי הם בין עירוניות אני גר ביישוב ואני לא צריך לחסוך בגודל, אין לי בעיה של רכב שאוכל דלק העיקר שיספק לי את מה שאני צריך. אז מפה לשם אני הגעתי למאליבו שנתונים 2008-2010 עם המנוע 3500 , רציתי לדעת על אולי המלצות על רכב אחר שיענה לי על ההגדרות. ובסך הכל גם מה אתם אומרים על הרכב. תודה רבה על העזרה מעריך את זה .
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 541 צפיות
אני מעוניין מחר לקחת רכב לבדיקה לפני קניה הנמצא באיזור חדרה. הרכב הוא מאזדה 3 שנת 2016. אני מכיר את מבדק בהרצליה מבדיקה אחרונה שעשיתי לרכב לפני 5 שנים. האם המכון הזה נחשב טוב גם היום? האם יש מכון אחר ממולץ באיזור השרון(חדרהֿ/נתניה). הרכב עדיין באחריות לעוד 5 חודשים כך שאם יהיו ריג׳קטים שכלוללים באחריות אוכל מיד להכניס את הרכב למוסך. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
הרכב יהיה לנסיעות פרטיות כולל טיולים, 10k-12k בשנה שיהיה סחיר, נוח, חסכוני, אמין ומעניין לנהיגה תקציב מ100k עד 140k מקסימום. חשבתי על הונדה סיוויק 1.5T sport ידנית סיאט ליאון style ידנית מאזדה 3 קומפורט 2.0 מעדיף חדש, אפילו אם שנה פלוס מינוס על הכביש.
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת מבעלי הרעב בלבד: האם עולות בעיות? האם נכנס למוסכים מעבר לתחזוקה בסיסית? תודה!
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום אני מחפש כבר תקופה רכב שיענה על צרכי, מצאתי כעת משהו שנראה איזון סביר בשבילי. מה חשוב לי? 1. 7 מקומות 2. חיסכון יחסי בדלק (לא לשלם 100-120 שח על כל נסיעה מת"א לי-ם, כמו ברכבי ה7 מקומות שאינם חדשים). 3. מחיר - אין לי כרגע תקציב של 20,000 ובכלל איני רוצה להוציא סכום משמעותי על רכב ראשון שלי פרטי הרכב: מאזדה 626 סטיישן 7 מקומות (כלומר תוספת 2 - תקניים - בבאגז'). שנת 2001 מנוע הוחלף לפני חמש שנים. בעלות אחרונה (שלישית) במשך חמש שנים, בם טופל כל שנה. הוחלפו גיר, ראדיטור, בלמים וצמיגים בחמש שנים האחרונות. קילומטראז בסביבות 200 ומשהו. טסט ל9 חודשים מחיר בסביבות עשרת אלפים שח. לטענת הבעלים דל בסביבות 1/10, לבדיקתו לקחה מהמרכז לי-ם הלוך ח…
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)