ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם . אני חדש כאן בפורום ורציתי להתעייץ עמכם. קיבלתי היום הצעת מחיר לג'ולייטה ולוצ'יה ( הדגם הכי מפואר עם סאנרוף) בחרה. יש לציין כי חבר מאוד טוב שלי עובד שם והצליח להוציא לי את הרכב על הכביש( כולל איתוראן, צבע ואגרת רישוי ב-18400 אלף (שבפועל ה מחירון של הרכב הוא 230 אלף) אני יודע שזה פורום של אחזקה וטיפולים לכן אציין כי אני בן 29 ללא עבר ביטוחי והשגתי ביטוח מקיף פלוס חובה ב6900 ש''ח. להלן מספר שאלות: האם ההצעה שקיבלתי על הרכב באמת נמוכה או שבתכלס עושים אותה לכל מי שרוצה לקנות אלפא חדשה מהחברה? האם הביטוח יקר? מה עלות טיפולים שוטפים של הרכב? ולשאלה המרכזית: האם ישנו הבדל גדול לטיפולים השוטפים ( לגבי ביטוח ואגרת רישוי כבר ידוע לי) בין גולייטה …
הודעה אחרונה מאת pasparto, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, הגיר של המגאן אסטייט ידוע לשמצה (ע"ע system x ו-ron_man בפורום). אממה, על הפלואנס אין את אותה חרושת שמועות. האם זה אותו גיר ובעצם גם היא סובלת מאותן בעיות? מה לגבי המגאן הקצרה? אני מדבר על הדגם החל מ-2013. תודה,
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 32 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מוכר את היונדאי גטס שלי ומחפש משהו חסכוני יותר. נכון לעכשיו, הנסיעות הן מפ"ת לנתניה וחזרה, כאשר פעם-פעמיים בשבוע תיהיה נסיעה לירושלים. לא ידני. חשבתי על היברידית כלשהי כמו ההונדה אינסייט שהיא די זולה יחסית לשנתון שלה... השאלה מה באמת צריכת הדלק שלה והאם היא תיהיה יעילה לנסיעות שתיארתי למעלה. אשמח לעצות בנוגע לרכבים אחרים מומלצים, בקרוב עובר דירה אם אתם חושבים שעדיף מימון אשמח לשמוע על רכב מסויים שיתאים ותכנית שווה. תודה רבה, גיל.
הודעה אחרונה מאת gil levi, -
- 20 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום לפורום הרחב, במזל-טוב אנו מצפים לילד 4 בעז"ה, לאחר שיקולים בבחירת רכב, מצאנו לנכון שרכב ליסינג מהעבודה היא האופציה המשתלמת עבורנו מבחינת המחיר והנוחות. החברה מציעה שתי אפשרויות לרכב בעל "7" מקומות (5 + 2 צפופים לילדים): סקודה קודיאק דגם אמבישין 2019 מיצובישי אאוטלנדר דגם אינסטייל 2019 אשמח לשמוע ולקבל המלצה איזה רכב עדיף מבין שניהם? בהתחשב בעובדה שאין משמעות לעלות/מחיר ביניהם. מה הייתם בוחרים? בתודה רבה
הודעה אחרונה מאת itayav, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
הי, אני עצמאי וחושב להתחדש באוטו. ראיתי בהרבה פרסומים שיש התחשבות בפחת על רכב היברידי מול מס הכנסה בגובה של 25% (בניגוד לרכב רגיל 15%) ממה שמצאתי מבחינת החוק, זה תקף רק לרכבים מסחריים מעל 3.5 טון האם מישהו יכול להפנות אותי לתקנה אחרת? האם הפרסומים לא נכונים? תודה.
הודעה אחרונה מאת feel, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 636 צפיות
אני בן 21 חייל משוחרר ומחפש לקנות את הרכב הראשון שלי (אין לי בכלל נסיון בנושא.....) יש לי תקציב של 6-10 אלף, אני צריך אותו לעבודה ולימודים (בערך 100 קמ * 3-4 פעמים בשבוע) חשוב לי רכב עמיד שיוכל להיות איתי גם שנתיים שלוש ובעיקר חסכוני בדלק בגלל המרחקים שאני נוסע.... אני לא סגור לא על דגם ולא על יצרן ספציפי וכל עזרה תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
שלום לכולם, אבא שלי מעוניין לרכוש את הרכב מיצובישי אקליפס. מדובר במנוע 1.5 טורבו עם מפרט סביר וגיר cvt עם ממיר מומנט עם דימוי של 8 יחסי העבר . לדעתי מדובר בגיר מביצ היוצר jatco הידוע כספק הבית של ניסאן הונדה מיצובישי ועוד. האם משהו יכול לתת חוות דעת בעניין?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לאור הרחבת המשפחה ל4 ילדים מחפשים רכב. חברים מוכרים את הרכב שלהם- הונדה FRV שנת 2008, יד 1, עם 130 א ק"מ. לטענתם הרכב ללא תאונות, מטופל כראוי לא במורשה. צריכת דלק 1 ל-10. הבנו כי מדובר ברכב מוצלח למשפחות עם 4 ילדים, לא גדול מימדים, מרווח יחסית, עם בגאז' נורמלי ו-אמין. ההתלבטות שלנו נובעת מהגיל המופלג של הרכב. (למרות שהק"מ נמוך). מה דעתכם? כדאי? לציין כי אין לנו הון עצמי ותכננו לקחת הלוואה של כ-60 א לרכישת רכב כלשהו, הרכב הזה מחירון 35 לערך כך שטוב לנו מן הסתם.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 562 צפיות
היי.. מחפש רכב שאיפושהו באמצע סבבה גם מבחינה בטיחותית וגם יחסית חסכוני עד 25K תכוונו אותי איזה דגם, שנתון וכולי.. תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברים. היה לי פיאט דובלו 2011 שקניתי מסוכר רכבים. ואחרי 3 חודשים מזרקה לפח. תיקון של 8 אלף שח ובסוךה העברתי אותה לאבא שלי. כרגע עם המיצובישי לנסר הישנה שלי שאוכלת 1/7. אני מתדלק כל יום
הודעה אחרונה מאת Ron Goshen, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כותרת תודה!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 4 תגובות
- 737 צפיות
היי, שבת שלום! בבעלותי פיאט בראבו, שנת 09 רכב נהדר! ממליץ בחום. אני חייל, עושה יומיות. עובד ובחד"כ. צריך רכב.. נוסע עם הבראבו לא הרבה ותאכלס? קצת פוחד מתקלות שיגיעו.. כמו קלאץ, החלק היקר במזגן, תושבות ועוד. מנגד סבתי מוכרת מאזדה 3 שנת 06, יד 00. שמורה מאוד. ותעשה לי אותו במחיר נהדר. האם למכור את הבראבו ולהסתפק במאזדה 3 פשוטה? או כבר להישאר עם הבראבו ולספוג אם יקרה משהו? ועד כמה סביר שלא יהיו תקלות כבדות במאזדה כמו בפיאט? תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 4 תגובות
- 781 צפיות
האם יש הבדלים משמועתיים בין שנתונים 2010 - 2011 - 2012 - 2013 ב C4 פיקאסו ?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 763 צפיות
היי לכולם חברה שלי קיבלה עד עכשיו רכב מהעבודה ועכשיו מפאת זה שהרכב כל הזמן בתיקון והוא ממש ישן היא הולכת לקנות רכב פעם ראשונה בחייה היא מחפשת רכב קטן (שמעה דברים טובים על יונדאי I20 אבל היא לא מקובעת עליו) תקציב 25,000 עד 30,000 שנתון 2009 ומעלה הרכב צריך לעשות 70 ק"מ ביום באיזור השומרון-מרכז ואם יש לכם המלצות ועצות אני אשמח
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני מתעניין ברכב שככל הנראה עבר תאונה. הנ"ל התגלה לאחר שביקשתי מבעלי הרכב לשלוף לי נתונים ממאגר סליקת הביטוח. התוצאות מראות שהוגשה תביעה בעבר על הרכב ללא ירידת ערך וכדומה, כאשר הבעלים טוען שבחר לא לתקן את המכה. האם הגיוני שיופיע כתב התביעה הנ"ל ויהיה כתוב "חברה משלמת מגדל" כאשר בפועל לא תיקן את המכה? או שאולי מסתיר מכה רצינית אחרת? תודה! Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת erosen, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, לא מזמן הוצאתי רישיון, ונגמר לי מלווה לילה. כמו שאפשר להבין, ההבנה שלי ברכבים מועטה בגלל זה אני פונה אליכם לייעוץ אני רוצה רכב משומש, חסכוני, והכי עיקר סמכותי וכמה שפחות בעיות ובמיוחד לא קריטיות. אני רוצה שתציעו בעד מחירים + עדיפות קילומטרז על אותו רכב. ידני גם אופציה 1. רכב עד מחיר של 8000 2. רכב עד מחיר של 10000 3. רכב עד מחיר 15000 4. רכב עד מחיר של 20000 (לא כל התקציבים שלי חחח) ותודה מראש
הודעה אחרונה מאת justdefend89, -
- 2 תגובות
- 879 צפיות
שלום! עד עכשיו הייתי נעול שאני רוצה מ2013 ואילך בגלל השינויים שהיא עברה. לאט לאט אני מבין שהתקציב קצת גבוה בשבילי, והוא מתאים יותר לשנתונים 2011-2012 השאלה שלי אם כדאי להידחק קצת כלכלית ולקנות מ2013? האם יש שינויים משמעותיים חוץ מנראות אחרת של האוטו ושינויי נוחות בתוך הרכב? הדבר העיקרי שאני מחפש זה אמינות של הרכב. האם בתחום הזה גם יש הבדל בין השנתונים? תודה
הודעה אחרונה מאת Eyalpe, -
שלום לכולם. יש ברשותי תקציב של 35K, ראיתי ביד 2 מספר רנו קליאו 2014 0.9 טורבו ומצא חן בעיניי. ידוע על איזה מחלות או משהו קריטי בגרסא 0.9 טורבו ידני ? ממה להיזהר ולבדוק לעומק? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
לרגל המבצע המעניין של רנו על הקפצ'ר שמחירו 80,000 ש"ח על הגרסה הידנית, אשמח לקבל חוות דעת על הרכב. האם כדאי או לא? מה היתרונות מה החסרונות? האם תיבת ההילוכים נעימה? עד כמה הרעש מהמנוע ה-3 צילינדרים חזק או שינו בידוד רעשים טוב יחסית? ועד כמה הוא נעים לנסיעה? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 459 צפיות
נא עזרתכם בהצעות לרכב מסחרילצרכי עבודה.התקציב די גמיש, סביב ה60 עד 80 רכב יד שנייה כמובן. אדם עם בעיות גב. ולכן נדרש רכב גבוה יחסית, עם מתלים רכים ככל האפשר, אוטומטי בלבד. נכון להיום, נוסע ברנו קנגו 2011 בנזין, עם נגיעה מ300 אלף קילומטר (נרכש לפני 3 שנים עם 50 אלף ק"מ). הסיבה להחלפה היא שצריך מקום לעוד ציוד ברכב תא המטען והמושב האחורי מלאים עד אפס מקום. הרכב בקושי סוחב בשל המשקל וצריכת הדלק מטורפת (מנוע בנזין 1.6 גיר אוטומטי AL4). כיום עלויות הדלק בלבד עוברות את אזור ה55 אלף שקל בשנה. ולכן אם אפשר גם חסכון בדלק בדמות דיזל, עדיף. דרישות: - אוטומטי בלבד. - מתלים רכים (צרפתיות). - קילומטראג' צפוי 80 אלף בשנה (!). - תא מטען מרווח. - צריכת דלק נמוכ…
הודעה אחרונה מאת stum, -
מונית חדשה
מאת ronen1704-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב, אני מתעתד לרכוש מונית חדשה. כיום יש לי סקודה אוקטביה מודל 2015 . לאחר שהחזקתי שתי סקודות הגעתי למסקנה שהאחזקה שלהם יקרה מידי עבורי לכן אני מעוניין לנסות רכב אחר. הרכב שהכי מדבר אליי הוא הקיה סיד סטיישן החדשה מודל 2019 . הבנתי שבעבר היו בעיות עם הגיר ובמודל הזה זה שופר. אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות על רכבים דומים לקיה שיכולים לשמש כמונית . חשוב לי הבגאג' הגדול לכן בחרתי בסיד סטיישן (625 ליטר) תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 6 אלף צפיות
בכלל, ובפרט לאילו יש בלימה אוטונומית גם במהירות גבוהה מ 80 קמ"ש ונמוכה מ 10 קמ"ש. מיועד לזוג + שני פעוטות, התקציב הוא עד 160,000, אוטומטי, לא חייב יד ראשונה. סדר עדיפויות: 1. בטיחות 2. סחירות (+ אמינות) 3. נוחות (+ ישיבה גבוהה) 4. ירידה מתקציב המקסימום תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
צהריים טובים חבר לעבודה מעוניין לקנות גיפון. אני המלצתי לו על קיה ספורטג 2016 בגלל המערכות הבטיחות כי ראיתי שנכנס בתקציב שלו, האם יש המלצה אחרת? אם מורידים את עניין הבטיחות האם יש המלצה אחרת? חשוב מאוד עבורו בגלל הנסיעה גם בעיר לא גיר רובוטי או כפול מצמדים או בגל צורה אחרת שדורש החלפת מצמדים. אפשר לשקול גם מנוע דיזל. הכי חשוב שלא היה מובייל או סוג אחר של מערכת צד שלישי(הוא לא מחפש צפצפה נוספת ברכב) הנסיעה שלו כ 40-50 קמ ליום משולב עירוני ובין עירוני. התקציב 100k ללא אפשרות מתיחת התקציב כמובן עדיף כמה שיותר שחדש שנכנס לו התקציב. בתודה טל.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב אשמח להמלצות על רכב מסוג דאציה סנדרו דיזל שנתונים 2017 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 495 צפיות
שלום לכולם, אנחנו זוג +1 כרגע יש לנו ספייס סטאר ו מחפשים רכב שני שיהיה יותר רכב משפחתי עם בגאז גדול ושיהיה מספיק מקום מאחורה לכסא בטיחות ושעוד שני אנשים שיוכלו לשבת בנוחות, הנסעוה תהיה בין 20,000-23,000 קילומטר בשנה בערך 60% עירוני 40% בינעירוני, כמובן שתהיה כמה שיותר בטיחותית ואם אפשר חסכונית בדלק מה טוב. כרגע הסתכלנו על קיה סיד סטיישן 2015 , פג'ו 308 סטיישן 2015, האם יש עוד רכבים אולי איזה ג'יפונים/קרוסאוברים, אשמח לעזרה Sent from my ZUK Z2121 using Tapatalk
- 1 תגובות
- 598 צפיות
אהלן חברים, מעוניין לחזור לרכב פרטי לאחר תקופה ממושכת עם רכב עבודה. חשובים מאוד הפרמטים הבאים : בטיחות, סחירות, מהירות , אמינות. ההתלבטות היא בין הדגמי : יונדאי I35 2011-2013, מאזדה 3-6 (מתיחת פנים), הונדה סיוויק סדאן החדשה 2011-2012, הונדה אקורד 2008. תקציב 40K עם חריגה קטנה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 850 צפיות
שלום לכולם, האם הבדיקה שAvis סיפקו לי היא בדיקה טובה שתאפשר קניה של הרכב? כמובן שאעשה גם בדיקה במכון מטעמי. Sent from my ZUK Z2121 using Tapatalk
-
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
כבר כמה שנים אני מתנייד בעיקר בתחבורה ציבורית. לאחר חסכון של כמה שנים החלטתי להקציב בין 60K-80K לרכישת רכב( לא צריךהלוואות). מה מחפש- רכב שנראה טוב, אמין, אחזקה לא יקרה מדי, רכב שלא רק מביא אותי מנקודה א' לב'. אוטומט בלבד המכוניות שכבר תקופה ארוכה תפסו לי את העין הן : 1. רנו קליאו קולקשיין- מבחינה וויזואלית אני אוהב אותה, מקריאה הבנתי שהיא חסכונית ומתאימה לצעירים. יש לי חשש מבחינת מכירה עתידית מתיקונים וטיפולים- חושש מהאמינות , הבנתי שבערך ב60אלף קילומטר מתחילות בעיות בגיר/במחשב גיר ושזה עניין של כמה אלפים טובים לתקן. 2. אלפא רומאו ג'ולייטה- מבחינה וויזואלית אני אוהב אותה, מאמין שההוצאות עליה גודלות מאשר על הרנו, השאלה בכמה היא יות…
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שלום, הייתי שמח לשמוע חוות דעת בנוגע לרכב הזה. קראתי בכמה פורומים שהמנוע 1600 חלש לרכב הזה. אשמח לדעת האם זה באמת נכון? במידה וכן. עד כמה זה מורגש? מה צריכת הדלק של הרכב הזה? עד כמה הרכב הזה אמין? תודה
הודעה אחרונה מאת markb205, -
האצ'בק איכותי
מאת mobzy-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אודה אם תעזרו לי בבחירת רכב. הרכב יעשה 20-25 אלף ק"מ בשנה בתנאים מעורבים. רוב הזמן נהג לבד או עם נוסע 1 באוטו. פעם בחודש עם 3 נוסעים מאחור (בגודל בינוני). אין ילדים, לא צריך כיסא בטיחות ולא מקום לעגלה. גיר אוטומטי או רובוטי (העדפה ל-TSI). הפרמטרים החשובים: - סחירות סבירה (לא חייבת להיות מושלמת) - רכב רך/ שומר על הגב - האצ'בק 5 דלתות או ג'יפון (עם העדפה להאצ'בק. לא מחפשים ג'יפון) - בקרת שיוט אדפטיבית (בכל מהירות, עד עצירה) - סאן רוף (נפתח) תקציב בערך 140 אלף. העדפה לרכב חדש. כרגע אני עם אוקטביה 1.2 שמאד נהנתי ממנה.
הודעה אחרונה מאת omerkot, -