ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 552 צפיות
מעוניין לקנות סובארו B4 2006 אני רוצה לדעת כמה דברים 1. אמינות 2. צריכת דלק 3. בעיות ידועות ואם אתם ממליצים עליה כלל וחוות דעת למי שהיה או יש
הודעה אחרונה מאת צפוניאא, -
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני עומד לקנות רכב בקרוב בתקציב של 15K ואני משוטט לי ביד 2 מסתכל על רכבים ובוחן אותם באופן ראשוני, גם פתחתי פה אשכול לשאול קיצור, יש ביד 2 אופציה לראות חוות דעת גולשים על דגמים, השאלה שלי אם לדעתכם יש מה להסתכל או לייחס לזה חשיבות או שזה לא כלכך אמין שם? לדוגמא אני מסתכל על פונטו איבו[מתיחת פנים] ומאוד ממליצים שם, אבל במקומות אחרים לא ממש ממליצים.. מה דעתכם על הרכב?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, האם משהו התנסה לרכוש רכב מכונס? האם יש אפשרות לבדוק עבר הרכב לפי מספר רישוי? הזכירו פה פעם על אתר שחברות ביטוח שופכים לשם מידע על תעונות הרכבים שמגלה האם רכב עבר תעומנה וכו', אבל ניתן להוציא משם מידע רק לבעלי הרכב. מה הם מקומות מכרזים? יש אתרים מומלצים? כל מידע יעזור כמוון.
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 616 צפיות
שלום, מחפש רכב משפחתי אמין (לא הרבה מוסך\תקלות), חסכוני (דלק). תקציב: 15-20 אלף ש"ח עדיף שנתון 2010 ומעלה. הנסועה העתידית: נסיעות לעבודה כל יום, כ-30 קילומטרים כל צד, נסיעות משפחתיות מידי פעם לטיולים וכד'. בעבר, היו לי שתי רנו מגאן(שנתונים 1998 ו-2008), ודי נהנתי מהן, אולם המשפחה המורחבת די נגד רנו, ולוחצים לעבור למאזדה, יונדאי. אשמח לשמוע על אופציות, המלצות, חוות דעת ועוד, כולל מה לבדוק אם מדובר בדגם ספציפי. תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. אני מחפש לקנות רכב דייהטסו טריוס שנת 2008 עם נפח מנוע 1500. אני מעוניין לחבר לו וו גרירה ולגרור עגלת אוכל משהו במשקל שמותר לו לסחוב עד 750 עכשיו השאלה אם הרכב יצליח לסחוב את המשקל הזה ולא יכביד עליו יותר מידיי ( אני אסתובב איתו פעמיים בשבוע ונסיעות קצרות ). אני יודע שעדיף לי לקחת טנדר או משהו בסגנון אבל לא בא לי עליהם. אם יש הצעות אני אשמח: רכב פרטי\גיפון 5 דלתות קצת גבוה שיוכל לעבור שטח בסבבה לא משהו רציני תקציב עד 30000. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת fogel1, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני צריך לקנות במיידי רכב בגדול רק עבור נסיעה הלוך ושוב לעבודה ואיסוף ילדים קרוב לבית. מעריך שאסע לא יותר מ-20,000 ק"מ בשנה, כשרוב הנסיעות בין עירוניות. יש לי אפשרות לרכב ליסינג מהעבודה אבל זה סת יקר. אני רוצה לקנות יאריס בתכנון למכור אותו עוד 3 שנים. יאריס הייבריד עושה 19 ק"מ לליטר יאריס בנזין רגיל עושה 15.4 ק"מ לליטר. בחישוב שנתי של 20,000 ק"מ אני אחסוך 1,450 ש"ח בשנה בהייבריד , מצד שני הרחבת אחריות לסוללה ההיברידית זה 400 ש"ח לשנה להלן הדילים שעומדים בפני כרגע: 1. לקנות את הרכב ליסינג שאני נוסע בו כיום AS-IS ללא שום אחריות: יאריס הייבריד 2016 , בן שנתיים וחצי , 51,000 ק"מ , ב-74 אלף ש"ח 2. יאריס הייבריד מליסינג מאלבר, 2017, 77,000 ק"מ , עם שנ…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני מחפש לקנות ג'יפון בתקציב של כ-100 אלף ש"ח. דרישות: אמין, ירידת ערך נמוכה, לא חלש, תא מטען מעל 400 ליטר, מהנה לנהיגה, בנזין. אני מבין שאי אפשר לקבל הכל וצריך להתפשר. שווה לציין שאני נוהג עכשיו על 108 ידנית ככה שבכל מקרה זה יהיה שדרוג. ניסאן קשקאי 2016 - הייתה האפשרות המועדפת עד שקראתי שהיא חלשה מאד ולא חסכונית. השנה יש קשקאי עם מנוע חזק יותר אבל זה מחוץ לתקציב. קיה ספורטאז' 2016 1600 סמ"ק - עונה על רוב הדרישות, לא חסכונית ודי חלשה (תקנו אותי אם אני טועה) יונדאי טוסון - אחות של קיה. למיטב הבנתי קיה עדיפה מבחינת איבזור סיאט, סקודה, פולקסוואגן - מעדיף להמנע בגלל תיבת DSG ירידת ערך גבוהה יותר ואמינות מוטלת בספק. כרגע אני נוטה לכיוון ה- …
הודעה אחרונה מאת sogo87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מחפש רכב ידני קטן מה שבתכלס חשוב לי זה בטיחות ואמינות ושכן מתאימה לזוג עם ילד - כיסא תינוק, עגלה וכו' (לא רלוונטי לכרגע אבל בהחלט רלוונטי לטווח השנים שהאוטו אמור לשרת אותי) גם חסכון בדלק בהחלט שיקול משמעותי. עד עכשיו היה לי פיאט פנדה ידנית והייתי מאוד מרוצה אבל החלטתי להשתדרג . מה דעתכם על הרכב. ראיתי במגזין אוטו ביקורת לא כ"כ מחמיאה על האוטו. רשום שמנוע רועד ומרעיש ופלסטיקה זולה (פחות מעניין אותי). מה דעתכם עליו ? ראיתי הצעה יד 1 ממגרש וק"מ מאוד נמוך בכמעט 20K פחות ממחירון.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 1 תגובות
- 605 צפיות
מחפש דיעה הרכב תוצרת ינואר 2015 מרצדס c180 avg צבע לבן דגם 205.04 גג פנורמי( האם זה אומר שגם נפתח?) יד 1, 15 אלף ק"מ ( נכה שלא נוהג הרבה), הוחלף טמבון אחורי כתוצאה מפגיעה בחניה. מבחינה חיצונית ופנימית שמור - קצת סימני בלאי/ שפשופים בפח. מחיר דרישה 145k. יש לעשות טיפול וגם להשלים אגרת רישוי( על מי זה חל קונה או מוכר? ) מחפש דיעה לגבי העסקה מכל האספקטים בבקשה.
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש משהו בטיחותי לא גדול מדי אך לא בגזרת המיני. אין הרבה נסיעה אז לא כזה אכפת לי שיהיה הכי חסכוני, מה שכן חשוב לי בטיחותי ולא רכב שהוא קופצני על הכביש או ממיטב נפלאות השיבושים של כבישי ישראל. ושיהיה אמין ככל הניתן לשנתון. מעבר לזה הייתי רוצה רכב גבוה אבל זה לא חייב.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ובוקר טוב. אני רוצה לבצע בדיקת רכב לפני קניה שנקנה מליסינג. באזור פתח תקווה אזור סגולה והרדיוס שלו אפילו ראש העין בני ברק. אבל הכי חשוב אמין אמין אמין ובלי מסחרה עם החברות ליסינג למינהם. עכשיו קראתי כמה מכונים. יש את "מכון אהרון" שמעניין אותי מאוד.. נראה שהוא קידם את עצמו בצורה מוגזמת ברשת, כל פינה ממליצים ברמה גבוהה ויש לו אתר משלו , אבל שהמשכתי לקרוא בגוגל התברר שיש המון תביעות נגדו. אז לא מאמין לרשת. אם תוכלו לעזור לי בזה אודה לכם מאוד , ו"רחוק מרשעים ישועה"
הודעה אחרונה מאת taigy, -
- 0 תגובות
- 451 צפיות
למחוק בבקשה
הודעה אחרונה מאת Yair Gabay, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, לקראת רכישת רכש ראשון שלי בתקציב של עד 40K התבייטתי על סוזוקי SX4 2011 יד 1 מאדם מבוגר עם 80K ק"מ. הרכב היה נראה חצונית יחסית טוב (פגיעות קטנות בפח לכל היותר). הוא טען שלא היו פגיעות או תאונות ושהרכב שמור. מפה לשם עשינו זכרון דברים כאשר הסכמנו על מחיר 35,800 בעוד שהמחירון המשוקלל הוא 36,600. לקחתי את הרכב למכון בדיקה אמין מאוד באיזור שבו הבוחן מצא שלל דברים. בין היתר יש להחליף תושבות מנוע, הרכב מסתבר עבר תאונה מאחורה שבמסגרתה הוחלף פגוש אחורי (כן המוכר שכח לציין זאת)... בנוסף בעיות מתח במצבר ודסקיות בלמים שחוקות... השאלה היא האם הייתם מוותרים או מורידים אותו במחיר ואם כן אשמח לייעוץ לכמה... חשוב לציין שבמסגרת זכרון הדברים שעשיתי המוכר חייב ל…
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 5 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
כבר אמרתי פה לא מזמן שבעבודה של אבא שלי מחליפים את רכבי הליסינג, ואחרי שהוועד עשה קצת רעש על זה שאין שום דגם שווה הם קיבלו שתי הצעות שנראות לנו מעניינות: קארוק 1000 סמ"ק וקשקאי עם המנוע החדש. כמו שזה נראה עכשיו, לקארוק יש יתרון בגזרת השימושיות (פתרונות אחסון ותא מטען), אבזור הבטיחות וצריכת הדלק, ולקשקאי יתרון בביצועים ובאבזור הנוחות. אבל יחד עם זאת יש כמה דברים שהייתי רוצה לשאול כאן ולקבל עליהם מידע מנסיון: 1. זה הולך להיות רכב ראשי במשפחה עם ילדים גדולים (אני בן 21, יש לי אחות בת 18 ואח בן 16) ולא אחת הוא ישמש לנסיעות בתפוסה מלאה. איזה רכב עדיף לשלושה מאחור? 2. באיזה רכב מושב הנהג עדיף? ובאופן כללי תנוחת הנהיגה? אני יודע שזה מאוד אינדיבידואלי, אבל אם אני אראה ש…
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 0 תגובות
- 715 צפיות
שלום לכולם יש לי הזדמנות לקנות יונדאי אלנטרה מחבר, הרכב אצלו מעל עשור . אשמח לקצת מידע על הרכב וחוות דעת איך הצריכת דלק? אמינות? עליות אחזקה? תודה ושבת שלום Sent from my SM-G965F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה , צריך את עזרתכם בייעוץ לפני קנייה מחר של הרכב. קיבלתי הצעה לרכב יד 2 של איביזה 2013 1400 ידני. עשה 106K . עכשיו מדובר בדגם הרגיל ולא הTSI. המחיר שהוצע לי הוא 22,000 עכשיו השאלה אם הרכב הוא אמין והאם ההצעה היא טובה ? המון תודה וסופש נעים
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 10 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, לרגל התרחבות המשפחה, אני רוצה לרכוש רכב עם שבעה מושבים, ואחרי חיפוש באינטרנט ובפורום נדמה לי שההתלבטות שלי היא בין 5008 לקודיאק. נשקלו ונפסלו: הסורנטו (גדול מדי), הפריאוס פלוס (קטן מדי), הספייסטורר (ביקורות לא טובות) והאאוטלנדר (ישן מדי). השיקולים והצרכים, לפי הסדר: 1. בטיחות (האישה אומרת שהמושבים האחוריים פחות בטוחים ומומלץ שלא להושיב בהם ילדים גם אם הם במושב בטיחות - האמנם?) 2. אפשרות לעגן שני כיסאות בטיחות שמנמנים (ברייטקס קליקטייט) ובוסטר בשורה השנייה 3. נוחות כניסה/יציאה (בעיקר קלות קיפול המושב והכניסה של הילדים וכן קלות גישת המבוגרים לשורה האחורית לטובת עזרה בחגירה) 4. איבזור (מקסימום נוחות ומינימום תלות במפתחות ושלטים, הצללה לילדים, גישת מ…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
התקציב שיש ברשותי זה 20 אלף אני נהג חדש ביטוח אמא שלי תעשה לי על איזה רכב הייתם עד תקציב הזה רק אוטומט! תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה היתרונות והחסרונות?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין לרכוש רכב בתקציב של עד 40K, חשוב שיהיה כמו שיותר אמין וחסכוני בדלק. קראתי שכיד שנייה, פיג'ו 208 ידנית, 1.2 ליטר, Active שנתון 2015-2016 מאד מומלצת מכיוון שיש לה גם הארכה לאחריות. האם אכן מדובר ברכב אמין וחסכוני בדלק? והאם מכיווןן שמדובר בתיבה ידנית, אז מדובר ברכישה לא מומלצת (כל הדיון של לעמוד בפקקים עם גיר ידני וכו')? התחלתי כבר לראות מודעות ביד 2, וראיתי את הדגם שאני מתעניין בו, שנת 2016 יד שנייה, 30 קילומטראז'. והמוכר רוצה עליו 40K. האם מדובר במחיר הגיוני למרות שמדובר ביד שנייה? וזה שלרכב יש קילומטראז' נמוך זה אמור להדליק לי נורת אזהרה? אשמח לשמוע את דעתכם,
-
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי אני מתלבטת בין קיה נירו לספורטאז' מעוניינת לקנות רכב 0 קילומטר מחברת ליסינג.. מה החסרונות בעסקה כזאת , מה צריך לבדוק? איזה חברת ליסינג מומלצת מהניסיון שלכם ואיזה פחות? אין לי ניסיון בקניית רכב (הייתי שנים עם ליסינג) , אז כל העניין קצת מלחיץ
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות פיז'ו 208 שנת 2013 105 אלף קמ, ראיתי פה בשיטוט בפורום שבשנים האלה היה סדרה שהגיעה עם מנועים תקולים רציתי לשאול איך אני יכול לדעת אם הרכב המבוקש קיבל את המנוע התקול או שלא מדובר בידני כי ראיתי שכל התלונות שהיה פה היו על רכב אוטומט (היו כמה תלונות של אנשים שבערך ב30 אלף km הלך המנוע) אשמח לעזרה לגבי התקלה בממיר הקטלוטי על זה אני יודע ואשמח לשמוע על עוד תקלות שאני צריך לבדוק לפני הקניה
הודעה אחרונה מאת חייקו, -
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
אז התעודה שלי אבדה, כבר הזמנתי חדשה, אבל עשיתי זכרון דברים והרכב אצלי, התעודה החדשה תגיע רק עוד שבועיים, סירבו להעביר בעלות עם רישיון נהיגה (סניף דואר קריון אם זה משנה), האם ניתן בעזרת דרכון?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברה, אשמח לעזרתכם.. חושב לבצע הזמנה בקרוב. מפריע לי כמה דברים: גיר ה DSG 6 הילוכים QD250, רוב רכבי הקונצרן עם מנוע 2.0 מגיעים עם ה QD381 7 הילוכים. שנת 2019 ועדיין אין מספיק מערכות ביטיחות, פותרות ממובילאיי והתקנות מקומיות מיותרות? אודה לעזרת המומחים האם אלו דברים שהיו מונעים ממכם לרכוש את הרכב המדובר?
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני שוקל לקנות Audi A3 Sportback Sharp Attraction אוט' 1.8 הרכב עבר 22,000 קמ והמוכר דורש 145 מישהו מכיר את הדגם הנ״ל ויכול לתת עצה טובה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
היי לכולם אחרי הרבה התלבטויות החלטנו ללכת על רכב חדש. ויש פה שתי אופציות: 1. לקנות רכב מהיבואן 2. לקנות רכב חדש 0 קילומטר וכאן אני רוצה לדבר על אפציה שניה. רוצה לציין שרכב אני רוצה ציין שאחזיק רכב 6 שנים פלוס מינוס. היתרונות 1. מחיר 2. קבלת רכב מיידית חסרונות 1. לפי לוי יצחק ירידה של 13 2. קושי מכירה אחרי זה. אחרי לא מעט שיחות גיליתי לא מעט אותיות קטנות. שחברות ביטוח מתייחסות לרכבים האלה כאל רכב ליסינג ובמידה רכב נגנב או total lost הן מורידות 21% במקום 13% אף על פי שיש לך מסמך שרכב נרכש חדש 0 קילומטר. למשל חברת טריידמוביל טוענים אדיף לקנות אצלם כי לא נרשם אצלם בהיסטוריית רכב שזה היה בחברת ליסינג אלא חברת מימון. מה אתם אומרים…
הודעה אחרונה מאת vogash, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם , טויוטה קורולה שנת 2007 עומדת על 315.00 ק"מ . יד 3 ליסינג אחת מהם . 110 כ"ס . לא נסעתי עליה רק שוחחתי עם המוכר בטלפון וזה גר דיי רחוק .. מחיר מבוקש אף שלא רלוונטי 16.000 ש"ח לשאלתי כאן . לדבריו היא במצב טוב ומתחייב בבדיקה לגיר מנוע שלדה .. גמיש במקצת במחיר לרציניים . 1. האם 315.000 ק"מ מזמנים בעיות ולהתרחק ?? 2. הבנתי שישנם כאלה שהורכבו (אולי יוצרו) ביפן וגם בטורקיה . משמעותי ?? 3. 110 כ"ס כאמור , וקראתי שישנם 124 כ"ס לרכב זה . עדיפות למי מהם או זניח ? תודה רבה לעונים/ות
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, שאלה לבעלי נסיון - אני מתעניין ברכישת רכב מדגם פורד פוקוס סטיישן 125 כ"ס שנת 2013/4. אשמח לדעת האם הרכב אמין, יש לו תקלות ידועות שאני צריך לדעת מהן לפני קניה? או שעדיף לי ללכת על אוטו אחר עם ביצועים/גודל/מחיר דומים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
שלום ראיתי ביד 2 208 אקטיב 2016 עם 21000 ק"מ, המחירון המשוקלל של יד 2 הוא 46800 ₪, המוכר מבקש 44000. אמרו לי שבגלל שפיזו' נחשב פחות אמין (רק סטיגמה?) הם נמכרים משמעותית מתחת למחירון, כמה לדעתכם הגיוני לבקש להוריד מהמחיר המבוקש? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Adir88, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חושב לרכוש BMW 118i שנת 2015 ( הדגם הישן ) מנוע 1.6 170 כ.ס שמעתי וקראתי על מנועי פרינס. האם למישהו יש ניסיון עם המנוע בגרסת 170 כ.ס מהשנתון הזה? בתודה מראש איתי
הודעה אחרונה מאת omerkot,