ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הדרישות לרכב עדיפות לסופר מיני חסכוני יחסית. אחיזת כביש טובה. בטיחותית. כח חשוב וזריזות, נוסע בשומרון אחת לשבוע. משנתון שנתון 14 /15 ק''מ שנתית 15 עד 20 נסיעות בחודש באזור המרכז בינעירוני גג 40 km ביום וקצת עירוני. אז ככה הייתה לי עד עכשיו מאזדה 2 שנתון 15 צורה ישנה, מנוע 1.5 ואהבתי אותה ממש, פשוט הלכה לי בטוט לוס. מחכה לכסף מהביטוח. אשמח להצעות! איך האיביזה מול המאזדה 2 בכח, יציבות, בטיחות, אמינות, וחסכון בדלק. ומחלות? הייתי שמח למצוא שוב מאזדה 2 כמו שהייתה לי אבל קשה למצוא עם נתונים של ק''מ נמוך ושמורה כמו שהייתה לי. תודה. Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Eldad Tzabari, -
-
- 0 תגובות
- 538 צפיות
בודק את שלושת האופציות הללו ופתוח להצעות נוספות. לכאורה ה CX3 אינה במשחק אבל בהצעות יד 2 0 ק"מ המחיר דומה מאוד לשתיים האחרות. כמובן שיבוצעו נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים , על פי נטיית הלב ובמבחן סוכנות הרכב הסיטרואן פשוט נראית רעננה וכפית הרבה יותר... מדובר על רכב שני בבית...
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 676 צפיות
שלום רב, אודה לחוות דעתכם מבין הדגמים הבאים: (זה גם סדר העדיפויות לפי דעתי) 1. הונדה ג'אז 2. מאזדה 2 5 דלתות 3. טויוטה יאריס 4. יונדאי I20 הרכב ניתן לבת זוגתי, אנו זוג+2 בגילאי 5-6, החשיבות היא לנוחות נסיעה, ואבזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז לגמר הגיעו נכון לעכשיו שתי מכוניות: רנו פלואנס 2010-2011 ופיג'ו 301 2012. שתי המכוניות עומדות בתקציב של 20K. אני מחפש רכב לנסיעות לעבודה, כ30 ק"מ לכיוון בכל יום, מידי פעם טיולים משפחתיים 5 נפשות. חשוב לי רכב אמין, זול לתחזוקה ולנסיעה (טיפולים לא יקירים ולא זולל דלק). אשמח לעצת חברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת Doron_Z, -
- 7 תגובות
- 936 צפיות
אהלן, אני מחפש רכב גדול אמין וחסכוני מעדיף אוטומט אבל אפשרי גם ידני. הכוונה לרכב גדול זה שיהיה מקום לכל 5 אנשים שיושבים במרווח. יש לי תקציב של כ20 אלף. מה אתם יכולים להמליץ לי לקחת?
הודעה אחרונה מאת Eran Hayun, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי. אני מחפש רכב קטן ואמין רק שיוכל לגרור עגלה קטנה אחת לכמה זמן. מכמה דגמים שהסתכלתי עליהם כמו ניסן מיקרה, אלטו ואחרים היצרן/יבואן לא אישר חיבור לנגרר. לאיזה רכבים אפשר לחבר ?? תודה!!!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי, מצורפת היסטוריית טיפולים של רנו קליאו שעלה על הכביש ביוני 2016 . כרגע הק"מ עומד על 27,000 בערך . האם היסטוריית הטיפולים טובה? הכל עבר כסדר? והאם לא אמור להיות מס' הק"מ בעת הכניסה למוסך ?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 576 צפיות
שלום, מעוניין ברכישת רכב סופר-מיני פולו \ איביזה \ פיאסטה שנתונים 2010-2013. נסועה שנתית תהיה כ-27,000 ק"מ. מבקש חוות דעת איזה רכב כדאי יותר, האם יש לרכבים האלו בעיות ידועות, מה עלויות אחזקה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
ראב 4 2015
מאת OMER1986- 0 תגובות
- 564 צפיות
שלום לכולם , אשמח לדעת האם לדגם ראב 4 שנתון 2015 מנוע 2000 רגיל . יש מחלות מסוימות שצריך לדעת עלהם? שאלה נוספת האם יש שרשרת טיימינג ברכב ?
הודעה אחרונה מאת OMER1986, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני פעם ראשונה קונה רכב ורציתי לברר לגבי אימות היסטוריית בעלות הרכב. ממה שראיתי ברשיון רכב רק כתוב איזה יד זאת. אבל אין שום מידע על מי היו הידיים הקודמות. איפה אני יכול למצוא את היסטורית הבעלים? נגיד אני רוצה לקנות עכשיו פיקנטו יד 2 כאשר יד 1 הייתה ליסינג פרטי - איך אני מאמת את זה?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב, אני הולך לקנות רכב מטרייד מוביל (עסקת טרייד אין). ברישיון הרכב שאני הולך לקנות מופיע בעל הרכב ובתחתית הרישיון מופיע שותף בבעלות. א. היות שאני קונה את הרכב מטרייד מוביל, האם יש צורך שיציגו בפניי ייפוי כוח של השותף? ב. האם יש ירידת ערך כלשהי בגלל השותפות (מדובר ברכב בבעלות פרטית כשהשותף נושא את שם משפחת הבעלים הרשום)? אשמח למענה, תודה,
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 853 צפיות
שלום, רוצה לקנות טיוטה יאריס היברדית. מצאתי כמה היברידיות, אבל המחירם שלהם בשמיים ומעל המחירון, גם על שנתונים נמוכים. האם יאריס היברדי או יאריס בכללי משתלם בכלל? למרות שזה אוטו טוב וחסכוני, במחירים 60-70 לשנתונים 2015-2014. זה לא מוגזם? אובד עצות. תודה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
פיג'ו 3008
מאת lolmit-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, במשפחה שוקלים לעשות טריייד אין על הספורטאג' 2017 1.6 ליטר אטמוספרי עבור ה3008 (1.6 דיזל טורבו וה1.6 בנזין טורבו ה180 כוח סוס) שתיהם בגרסאות הבסיס. בכל מקרה יש לי 2 שאלות: 1. האם לאחר שנתיים על הכביש ידוע על הדגם איזה שהם בעיות מיוחדות ? או רק בלאי טבעי? 2. האם יש הצדקה להוסיף כסף אני חושב שהוצע לנו בערך 7 אלף יותר עבור ה1.6 בנזין( 180 כוח סוס)? מבחינת כוח האם הוא מאוד מורגש? או מבחינת סחירות בעתיד ושמירת ערך? לעומת ה1.6 דיזל כמובן.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום אני מחפש לקנות רכב חדש בתקציב לא גבוה. קיבלתי מידע על רכב בעסקה מאוד מעניינת, קילומטראז נמוך מאוד, שברולט קרוז 2014 עם מנוע 1.6 דגם פרימיום. יש גם עסקה נוספת על רכב מאותה השנה עם 1.4 טורבו. מבחינת כל מה שנאמר על שברולט והמנועים הבעייתיים שלהם בדגש על שנתונים 9-10- האם אתם ממליצים לקנות את הרכב? מבחינת רמת הגימור והקילומטראז'- במחיר שהוא נמכר לא אוכל למצוא יותר טוב מזה. בנוגע למחיר, ידוע לי שזה בגלל ירידת הערך וכל הבלאגן שהיה סביב מה שקרה, אני פשוט רוצה לשאול אתכם המקצוענים שבפורום האם שברולט סידרה את המנועים, את הגיר, והאם כדאי להתקדם עם העסקה או שמדובר בחתול בשק?? תודה רבה לכולם !
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אוטומט 2013, ההבדל בין instyle - ל- פרימיום הבנתי שיש בקרת שיוט, כפתור start, חישוקי מגנזיום ואולי עוד כמה דברים
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
מה דעתכם על מיצובישי אוטלנדר שנת 2007 דגם ספורט מנוע 2.4 ז? צריכת דלק ? אמינות ? נסיעה ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת chaimv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. מדובר ברכב חדש לדודה שלי אישה בגיל 55-60 כרגע נוסעת בסובארו B4 מיושנת מדובר על רוב הנסיעות בתוך המרכז ומידי פעם נסיעות ארוכות למקומות אחרים כרגע הילדים שלה כבר גדולים ובעלי רכב משלהם. היא רוצה שהרכב החדש יהיה גבוה מאחר וכבר לא נוח לה שהסובארו נמוך ואפשר רכב קטן יותר אם יש אפשרות כדאי עם תא מטען גדול. בקיצור גבוה,נוח ואמין. אם אפשר תא מטען ונראה לי אוטומט תודה רבה! התקציב הוא בערך 35-45 אך כמובן אם יש מציאות יותר טוב!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
אהלן חברים מישהו יודע להמליץ על מקום לבדוק בו את הרכב לפני קניייה באזור קריית שמונה ? עדיף בקריית שמונה, אבל במידה ויש מישהו שעובד טוב מסביב, גם הולך. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Absurd, -
- 1 תגובות
- 510 צפיות
שלום לפורום אנחנו מחפשים רכב ראשון, לזוג עם כיוון להרחבה, מתנייד לרוב רק בעיר (חיפה - יש צורך ברכב שיכול לעלות עליות) עם נסיעות בין עירוניות פעם בשבוע. מחפשים רכב קטן אך 5 דלתות, אוטומטי בלבד, חסכוני ונוח לתחזוקה ולנהיגה. טווח מחירים 30-40 אלף. תודה מראש Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת galbh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 549 צפיות
ברשותי קליאו 2013 מנוע 1200 טורבו עם 85000 ק"מ. לפני חצי שנה החלפתי מנוע עקב התחממות במוסך מורשה של רנו. עכשיו אני מעוניין להחליף את הרכב בסקודה פאביה חדשה מהחברה השאלות הם: 1) האם החברה תעשה לי טרייד אין למרות שהוחלף מנוע? 2)עד כמה יהיה קשה למכור בשוק הפרטי? המנוע הוא מפירוק אבל הכל מסודר עם ניירת ויש לי ספר טיפולים.
-
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שואל בשביל חבר הוא רוצה לקנות יונדאי איוניק סופרים 0 ק"מ מאלבר. אני יודע שבמצב רגיל יש 5 שנים אחריות על רכב עצמו ו7 שנים על סוללה היברידית. האם כך גם ברכב שנרכש מליסינג/0 ק"מ יד ראשונה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מהם הדגמים החסכוניים, קומפקטים ואמינים בטווח המחירים הזה? אשמח להמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת Shnitzel_Tiras, -
-
- 5 תגובות
- 763 צפיות
אהלן חברים צריך המלצה לרכב שיהיה יפה לעין מהנה לנהיגה ושיהיה בו קצת כח וצריכת דלק סבירה גם אמינות הרכב חשובה חשבתי על מאזדה 3 מנוע 2000 משנתות 2010-2011 והבנתי שהרכב קצת זולל דלק כמה זה רציני? המלצות על ה מאזדה או לחלופין אלטרנטיבה רלוונטית תודה
הודעה אחרונה מאת Hananamar, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום אנשים, הגעתי לסוכנות רכב (מגרש רכבים) לאחר שראיתי מודעה בפייסבוק של רכב עם הנתונים שאני רוצה.(יד ראשונה 00, קילומטרז יחסית נמוך לשנתון והרכב נראה שמור חיצונית ופנימית.) לדבריו הוא עשה לרכב תיקוני צבע בטמבון. הבחור נקב מחיר מסויים (5 מעל המחירון, לא המשוקלל - פירוט בהמשך) הקילומטרז שנקוב במודעה נמוך יותר ב-7 אלף ממה שבפועל ראיתי במחשב רכב. לאחר שעשיתי איתו נסיעת מבחן ובחינה יותר מדוקדקת חיצונית, שמתי לב שבטמבון האחורי יש מעין גלישה שמעידה על תיקון, כששאלתי את הבחור קיבלתי תשובה: "אחי אני לא יודע". הבחור אמר שהסוכנות מתחייבת לגיר, שילדה ומנוע בבדיקה, מעבר לכך לא מתחייב לכלום. שאלתי לגביי תאונות וירידת ערך, הבחור חוזר ואומר "זה המחיר לזה אני מתחייב". ה…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, כידוע, אני מחפש רכב. כרגע הכיוון הוא פלואנס שנתון 2010-2011. בשיטוט במודעות והן במגרשים, לאו דווקא של פלואנס, עלתה בי השאלה הבאה: מה יותר חשוב - הקילומטרים שהרב עבר או מקוריות הרכב (ליסינג/השכרה)? דרך אגב, ראיתי פורד פוקוס 2012 חביבה. יש מצב שאין לה חגורת טיימינג אלא שרשרת שלא צריכה החלפה?
הודעה אחרונה מאת windsurfer, -
- 5 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת על הרנו קדג'אר 1.5 דיזל דגם INTENSE. עד כמה הרכב אמין ולא יראה מוסך כמו שרנו אומרים תמיד,עד כמה הוא מפנק עם כל האיבזור ונוח לנהיגה ומהי צריכת הדלק שלו? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת D4K, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 755 צפיות
כמו שאתם רואים אני מעוניין ברכב יוקרה תקציב:170K מעוניין ביד שניה שנתונים 2014-2017 BMW 320I (2.0T-184HP AUDI A7 300T-310HP אני אוהב את שניי הרכבים הנל. לאיזה מהם להתקרב ו לאיזה לא. מה יהיה יחסית יותר חסכוני בהתאם לנתונים מי מהם יהיה פחות יקר להחזקה. לטיפולים שוטפים. חלקים וכו... מי מהם תיהיה יותר אמינה (פחות מחלות ותקלות פחות מוסכים) איזה מהם יהיה יותר מהנה לנהיגה .. וחוות דעת כללית על מה מהם אתם הייתם הולכים תודה לכול התותחים בפורום שמונעים מימני לעשות שטויות ולקבל החלטות שגויות
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי אז מחפש רכב מרווח הגעתי לרשימה הזאת: יונדאי i30 שנת 2008 יונדאי i20 שנת 2009 אופל קורסה 2010/11 אופל אסטרה 2011 ניסן טידה 2008/9 יונדאי אקסנט 2010 פולקסווגן גולף 2008 יתרונות חסרונות במה להתמקד ??
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 780 צפיות
אז ככה אני חייל משוחרר עם והחלטתי לקנות אוטו ב20 אלף. מה שחשוב לי שהרכב יהיה אמין חלקים זולים וגם חסכוני בדרך אם אפשרי,לא אוהב את כל הרכבי מיני למינהם הגעתי למצב שאני יכול לקנות את אחד הרכבים יונדאי I25 או מאזדה 2 סדאן נתונים - מאזדה 2 - שנת 2012 , 130 אלף קילומטר , יד 4 יונדאי I25 - שנת 2011 , 175 אלף קילומטר , יד 4 (מנוע 1400) מה לדעתכם עדיף?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
שלום וברכה ברשותי רכב משנת 2012 ואני מעוניין להחליפו ברכב אחר (לא חדש) , ואין לי כל כך את הזמן והיכולת להתחיל למכור ולקנות מפרטיים, האם זה משתלם לפנות דרך הסוכנויות שמציעות טרייד אין ולוקחות את הרכב הישן. והאם יש בנמצא סוכנות כזו מומלצת, עם אנשים ישרים ונעימים? בברכה
הודעה אחרונה מאת bmw700,