Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לסטודנט בין 10K ל-20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי היא פחות איכותית.

מנוע 3 צילנדרים רועד בעמידה, תא מטען קטן יותר, מודבים פחות תומכים, מאחור החלון ניפתח הצידה ובעלת 4 מקומות ישיבה.

הקליאו למשל מאובזרת יותר, מרווחת יותר, נוחה יותר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי היא פחות איכותית.

מנוע 3 צילנדרים רועד בעמידה, תא מטען קטן יותר, מודבים פחות תומכים, מאחור החלון ניפתח הצידה ובעלת 4 מקומות ישיבה.

הקליאו למשל מאובזרת יותר, מרווחת יותר, נוחה יותר.

לצערי כרגע אין אף קליאו זמינה (לפחות שאני מוצא) שעונה לדרישות שלי ובמחיר סביר.

פורסם

האלטו אמינה וחסכונית אבל היא רכב די נוראי, רועדת, ורועשת, ואני כותב את זה מנסיון, לחברה שלי יש אלטו. הרכבים האחרים שהזכרנו טובים משמעותית, במיוחד אלו עם מנוע 4 צילינדר (קליאו, פנדה, פונטו).

אתה לא חייב לקנות קליאו, אבל למה אתה אומר שאין קליאו? יש. ראיתי לפחות שתי מועמדות בחיפוש פשוט באתר יד 2, אחת עם 63K ק"מ ואחת עם 75K. שתיהן יד ראשונה פרטית. שתיהן בתקציב שלך. גם כדאי לחדד שלא סתם נקבנו בדגמים הללו. אלו דגמים שסובלים משוק יד 2 לא להיט וזה משחק לטובתך, אל תפחד להתמקח ולהוריד את המחיר אם המחיר הנקוב עובר את התקציב או קרוב למקסימום.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
האלטו אמינה וחסכונית אבל היא רכב די נוראי, רועדת, ורועשת, ואני כותב את זה מנסיון, לחברה שלי יש אלטו. הרכבים האחרים שהזכרנו טובים משמעותית, במיוחד אלו עם מנוע 4 צילינדר (קליאו, פנדה, פונטו).

אתה לא חייב לקנות קליאו, אבל למה אתה אומר שאין קליאו? יש. ראיתי לפחות שתי מועמדות בחיפוש פשוט באתר יד 2, אחת עם 63K ק"מ ואחת עם 75K. שתיהן יד ראשונה פרטית. שתיהן בתקציב שלך. גם כדאי לחדד שלא סתם נקבנו בדגמים הללו. אלו דגמים שסובלים משוק יד 2 לא להיט וזה משחק לטובתך, אל תפחד להתמקח ולהוריד את המחיר אם המחיר הנקוב עובר את התקציב או קרוב למקסימום.

צודק, חיפשתי בטעות קליאו B.. טעות שלי.

שאלה אחרונה, ראיתי שהפיג'ו 107 יותר חסכונית מהקליאו, ומצאתי אחת במחיר די אטרקטיבי ודגם יותר חדש.

האם שני זהים מבחינת איכות? במה האחד יותר טוב מהשני?

תודה.

פורסם

הקליאו לא רועדת בעמידה עקב בזכות מנוע 4 צילנדרים, היא נוחה יותר, מרווחת יותר, מאובזרת יותר,תא מטען גדול יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הקליאו לא רועדת בעמידה עקב בזכות מנוע 4 צילנדרים, היא נוחה יותר, מרווחת יותר, מאובזרת יותר,תא מטען גדול יותר.

העניין הוא שפחות אכפת לי אם תרעד בעמידה או לא, אלא יותר יהיה לי אכפת מחיסכון בדלק, כמה היא תראה מוסך (מה שהבנתי ממך שהיא לא רואה הרבה מוסך). לפי השוואת הרכבים באתר, הפיג'ו הרבה יותר חסכונית, ולכן יש לה עדיפות מסויימת אצלי, על אחת כמה וכמה שהם סובבות סביב מחיר דומה.

למרות זאת, עדיין לא שמעתי חוות דעת מקיפה על הפיג'ו 107 (ראיתי שהיא מומלצת פה לא מעט באתר), כמו ששמעתי על הקליאו (ממך).

לכן הם כרגע הרכבים שאני בעיקר מתלבט ביניהם, יחד עם הפיאט פנדה שאני לא ממש מתחבר למראה שלה (מזכירה לי את הקובו :?).

פורסם

הפיגו אכן חיסכונית, בבין עירוני רגוע אפשר לקבל מעל 1/20.

האחזקה לא יקרה טיפולים קטנים עלו כ- 500 שקל.

הרכב פשוט ואמין.

בעור מרגיש נוקשה אך בכביש מפותל מרגיש יציב, המושבים בסדר סך הכול אך חסרה תמיכת צד, תא מטען קטן גם ביחס לרכבי מיני.

בידוד הרעשים חסר, בעיקר מהמנוע.

פורסם

עכשיו אני רואה שלא רשמת לנו איפה הרכב יסע וכמה, אבל גם בלי לדעת אפשר להגיד שהחסכון הוא חשוב אבל הוא די שולי במקרה הזה. כולם רכבים חסכוניים וההבדל בין 1-16 ל1-18 הוא שולי. הייתי קונה את הרכב במצב הכי טוב שאני יכול למצוא עבור השקל. תקלות יעלו הרבה יותר מדלק.

לפנדה אכן מראה מעט קופסתי אבל לדעתי היא צריכה להיות הפייבוריטית שלך (היא הפייבוריטית שלי). נוחה יחסית, חסכונית, מנוע 4 צילינדר נעים ואמין מאוד ותמורה גבוהה לשקל. עם הזמן לומדים להעריך את העיצוב שמקנה הרגשה מאוד מרווחת והאוורירית מבפנים. מצד שני אני גם מחבב את העיצוב של הקובו, קופסא חמודה לאללה אז כל אחד וטעמו.

פורסם
עכשיו אני רואה שלא רשמת לנו איפה הרכב יסע וכמה, אבל גם בלי לדעת אפשר להגיד שהחסכון הוא חשוב אבל הוא די שולי במקרה הזה. כולם רכבים חסכוניים וההבדל בין 1-16 ל1-18 הוא שולי. הייתי קונה את הרכב במצב הכי טוב שאני יכול למצוא עבור השקל. תקלות יעלו הרבה יותר מדלק.

לפנדה אכן מראה מעט קופסתי אבל לדעתי היא צריכה להיות הפייבוריטית שלך (היא הפייבוריטית שלי). נוחה יחסית, חסכונית, מנוע 4 צילינדר נעים ואמין מאוד ותמורה גבוהה לשקל. עם הזמן לומדים להעריך את העיצוב שמקנה הרגשה מאוד מרווחת והאוורירית מבפנים. מצד שני אני גם מחבב את העיצוב של הקובו, קופסא חמודה לאללה אז כל אחד וטעמו.

אני גר באיזור כפרי, אז לרוב ברכב יסע מרחקים מאוד קצרים בדרכים בין-עירוניות.

את האמת שדי החזרת לי את הפיאט פנדה למשוואה, במבט שני היא לא נוראית כל-כך.

כרגע לפי השקלול של התגובות שלכם:

נוחות:

פנדה>קליאו>107>אלטו

חסכוניות:

107>אלטו>פנדה>קליאו

תמורה לשקל:

כל הרכבים די דומים

ראיתי בפורום שהיונדאי i10 גם כן מוזכרת כאחת מהאופציות לרכבים שאני מחפש, ומצאתי אחת כזאת במחיר די סביר (22,000), שנתון 2013 וקילומטראז נמוך יחסית 77K.

האם כדאי לקחת גם אותה בחשבון, או שיש לה חסרונות שאני לא מודע להם, התמורה לשקל נמוכה יותר וכו' וכו'..

תודה רבה רבה רבה חברים:wink:

פורסם

אין לי נסיון עם הI10. כפי שכתבת התמורה לשקל נמוכה יותר זו הסיבה העיקרית שלא המלצנו לך על רכבים יפאניים/קוראניים, כי לרוב תוכל להשיג יותר עבור הכסף שלך אצל יצרנים אחרים, ובגלל שאתה מוכן לנהוג על גיר ידני ומדובר ברכבים פשוטים האמינות לא תהיה רחוקה מהיפאניות קוראניות אם בכלל.

הI10 לא נחשבת לרכב רע ובהחלט אפשר לשקול אותה לדעתי. קח בחשבון שאם מדובר בI10 ידנית היא כנראה תגיע עם מנוע 1.0 שהוא 3 צילינדר אם אינני טועה. יכול להיות שהוא לא נוראי כל כך, לא כל 3 צילינדר הוא רע.

פורסם
אין לי נסיון עם הI10. כפי שכתבת התמורה לשקל נמוכה יותר זו הסיבה העיקרית שלא המלצנו לך על רכבים יפאניים/קוראניים, כי לרוב תוכל להשיג יותר עבור הכסף שלך אצל יצרנים אחרים, ובגלל שאתה מוכן לנהוג על גיר ידני ומדובר ברכבים פשוטים האמינות לא תהיה רחוקה מהיפאניות קוראניות אם בכלל.

הI10 לא נחשבת לרכב רע ובהחלט אפשר לשקול אותה לדעתי. קח בחשבון שאם מדובר בI10 ידנית היא כנראה תגיע עם מנוע 1.0 שהוא 3 צילינדר אם אינני טועה. יכול להיות שהוא לא נוראי כל כך, לא כל 3 צילינדר הוא רע.

אז ככה, בגלל שהI10 שמצאתי ביד2 היא הכי קרובה אליי כרגע, אני הולך לראות אותה היום. היא יד 3 שזה טיפה מאכזב, אבל לפי מוכר הרכב, הוא מוכר בעקבות פציעה (שזה גם טיפה מחשיד).

תוכלו לראות את הרכב פה:

https://www.yad2.co.il/vehicles/private-cars/hyundai?manufacturer=19&price=-1-25000&km=-1-80000&area=14

בכל מקרה אני אלך, אראה רישיון רכב, ספר טיפולים ונקווה שזו לא תרמית או משהו..

אם יש טיפים לשלב הזה, אשמח לקבל :) :) :)

פורסם

הגעתי לבן אדם, אחרי ששאלתי אותו אם יש לו תיעוד טיפולים ורשיון רכב, לא היה לו תיעוד טיפולים, והרכב שלו היה יד 4 ולא יד 3 כפי שהוא ציין.

כמובן שאמרתי לו תודה וחתכתי.

פורסם

אני נהגתי על ה-i10 הידנית מהדור הקודם, היא פחות נוחה מהקליאו לדעתי, גם צפופה יותר, לא בטוח שתהיה חסכונית יותר.

להלן הסיכום שלי על הקליאו:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?579372-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-3-5-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2012

אגב, מניסיון עם מכונית שמבוססת די הרבה על הפנדה (500), אין הפרשים גדולים בצריכת הדלק. מחוץ לעיר יתרון קל לטובת ה-500, בתוך העיר יש יתרון גם אבל זה לא איזה משהו מטורף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הגעתי לבן אדם, אחרי ששאלתי אותו אם יש לו תיעוד טיפולים ורשיון רכב, לא היה לו תיעוד טיפולים, והרכב שלו היה יד 4 ולא יד 3 כפי שהוא ציין.

כמובן שאמרתי לו תודה וחתכתי.

להבא תשאל בטלפון אם יש ספר טיפולים ואם אין לפחות מהתקופה שהאוטו אצלו , תוותר גם אם יגיד לך בטלפון "בחיי אלוהים בספר התורה - בובה של אוטו"

• תוכן חדש...