ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
אחריששיגעתי אתכם לגבי הקורסה,בעל המגרש שלח לי תמונות של רכב הונדה סיוויק 2015 סאדן יד 1 מפרטי, הרכב במצב שמור עשה 70000, נקנתה ממגרש כהן רכב הרצל ברחובות, נתתי את השברולט שלי שנת 2012 עם 147500 כמקדמה סך העיסקה 57 תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 910 צפיות
שלום לכל החברים רציתי להתייעץ עם המומחים מה דעתם בעניין נוחות יונדאי i10 2016 זה הרכב שאני מתעניין בו הייתה לי לפני סאוברו אימפרזה עשיתי נסיעת מבחן במשך 20 דק ביונדאי והרגשתי כאילו צד שמאל התחתון שלי נרדם לא ברור לי למה האם לדעתכם זה עניין של הרגל ? או לחפש משהו אחר ולא לקחת תסיכון בנוחות? מדובר על יד שנייה סכום של 50 אלף אציין שאני בחור ממוצע 1.83 גובה 83 קג תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 700 צפיות
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על בדיקה זו שמראים לי במגרש רכבים. הרכב הוא יונדאי I25 2012 145K ק"מ
הודעה אחרונה מאת maximum, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום, יש לי תקציב של 30K, להלן הצרכים שלי: - רכב לנסיעה עירונית - ירושלים - ל-5 נפשות (3 ילדים קטנים - 2 בוסטרים וכיסא תינוק) - מקום בבגאז' לעגלה באלדן הציעו לי פורד פוקוס שנת 2011/2012 קילומטראז' 80/120K או מאזדה 3 2009/2010, כאשר המליצו בחום דווקא על הפוקוס. - מה מומלץ לדעתכם לצרכים שלי? - אין לי ראש וזמן לחפש לקנות מפרטי, מה המשמעות שאני קונה מאלדן? תודה רבה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
הרכב בראשון לציון המחיר קצת גבוה 30,000 קילומטראז׳ כ70,000 אצל סוכנות נ.ק. מוטורס מישהו שמע עליהם? כמו כן איפה כדאי לקחת לבצע בדיקה באזור ראשון? תודה
הודעה אחרונה מאת Liron Avineri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 855 צפיות
היי מעוניין למסור את הרכב ולקבל תמורתו אחר. מאמין שיתנו לי עליו בערך 18-20 אלף ואני אוסיף עוד 30 אלף או משהו כזה. אני בטוח שבדרך זו אפסיד כמה אלפי שקלים (בקניה ובמכירה ואולי בשניהם) אבל זה עדיין שווה לי את הכאב ראש. השאלה היא האם יש מקומות יותר הוגנים? שלא ארכוש חתול בשק (אני טיפוס שנוטה לשכנועי אנשי מכירות). האם יש דברים להשים לב אליהם? ולאיזה סוג של מכונית לחתור (מעוניין ביפניות וקוראניות) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישת רכב למשפחה ומתלבט בין ג'יפון לרכב משפחתי. בנוסף, אני מתלבט על שיטת הקנייה - ליסינג פרטי לרכב חדש / 0 ק"מ / רכב מליסינג. רצוי שנתון החל מ-2015, רכב בטיחותי, מאובזר ומרווח מאחורה. אופציה נוספת היא לרכוש דרך המבצע של מועדון חבר את המאזדה 3 קומפורט 2.0 ב-126,500 במקום 137,000. אילו מכוניות נוספות מומלצות יש, והאם כדאי ללכת על המבצע של חבר או לחלופין כל אחת מהשיטות קנייה האחרות? (שתתן תמורה טובה למחיר) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני בודק אופציה לשינוי מקום העבודה, שבעטיה אאלץ לוותר על התחבורה הציבורית ולרכוש רכב. יש כ65 ק"מ לכל כיוון, רוב הנסיעה בכבישים מהירים (6 וכ"ו) סה"כ כ-45 דק' נסיעה ללא פקקים. אני לא מפונק, ואני מוכן לקבל כל רכב שהנסיעה בו תהיה נעימה (או לכל הפחות לא קשה במיוחד, עדיפות לבקרת שיוט) מבחינת נוחות נסיעה ושקט. כמו שציינתי בכותרת הרכב חייב להיות חסכוני וחייב להיות אמין (נפלתי עם 5008 קשות ואני תקופה ארוכה עם גרנדיס והכל מצוין). גם גיר רגיל בא בחשבון. התקציב הוא נמוך יחסית ועומד על 15K-20K. האם יש רכב בתקציב הנ"ל שעומד בדרישות? תודה!
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 614 צפיות
שלום, במסגרת חיפושיי אחר רכב גדול מצד אחד, חסכוני מצד שני ועם גיר ידני נראה לי שמצאתי את הדגם האופטימלי סוזוקי מצהירים שה SX4 קרוסאובר צורכת 18 ק"מ לליטר (ז"א 1-16 בפועל) הרכב נראה גדול, יש לו מנוע חזק ויש הרבה חלפים כי יש הרבה כאלה על הכביש אני נוהג הרבה כ 50 אלף ק"מ בשנה, מה דעתכם על הדגם?
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 3 תגובות
- 605 צפיות
שלום רב, אני מתעניין ברכישת טויוטה פריוס מהצורה החדשה השאלה היא אם יש הבדל בין הדגמים ששווקו ב 2016 לאלו ששווקו ב2017 למשל מבחינת מערכות בטיחות תודה
הודעה אחרונה מאת MrKlin, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מעוניין לקנות SUV עד 100,000 משנת 2015 ומעלה. עדיף עם מערכות בטיחות כמו סטיית נתיב ובלימה אוטונומית(אם יש כזה דבר במחיר כזה) אנחנו משפחה עם 3 ילדים, גילאים 8,9 ו10. יש אפשרות למתוח את התקציב ב10k. תודה
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי, שלום, ראיתי SX4 עם קילומטרז נמוך, אוטומט, שנת 2013 שנראה לא רע ואני רוצה לקחת אותו לבדיקה. יש פער גדול בן מחירון יד 2 ללוי יצחק, מה אמור להיות מחיר הבסיס? נניח שהבדיקה מגלה ליקויים בשווי 3000 ש"ח, כמה נהוג\סביר להוריד ממחיר הבסיס? [TABLE=align: right] [TR] [TD]מחירון[/TD] [TD]מחיר ללא שיקלול[/TD] [TD]מחיר לאחר שיקלול[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוי יצחק[/TD] [TD]37000[/TD] [TD]41,400[/TD] [/TR] [TR] [TD]יד 2[/TD] [TD]41,800[/TD] [TD]47,000[/TD] [/TR] [/TABLE] תודה!
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם מחפשים לרכוש רכב בתקציב של עד 35 אלף ש"ח. 1. עדיפות לרכב ידני (סיבה- חיסכון בדלק, גם גיר רובוטי יעשה את העבודה רק שבד"כ יותר יקר) 2. רכב חסכוני בדלק- דיזל, נוסעים הרבה 3. אמין (כרגע נוסעים בסיטרואן ברלינגו שנת 2007 ומבלים הרבה במוסך) 4. חזק, צריך לעלות את העליות באיזור ירושלים והצפון תודה למייעצים
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 3 תגובות
- 949 צפיות
מעוניין לקנות סדאן יד 2, מתמקד בסדרה 3 או C קלאס, נוטה לכיוון 3 בגלל המראה והתחושה בפנים בעיקר. התקציב הוא סביב ה150 אש"ח. רציתי חוות דעת של אנשים שמכירים על אמינות, צפי של הוצאות אחזקה, או דברים שאדם שמעולם לא החזיק רכב יוקרתי אמור להיות מודע אליהם. האם יש בעיות מיוחדות באחד המנועים הנפוצים של ה3 (1.5 ו2.0), שגורמות לאחד מהם להיות עדיף? הרכב ישמש כרכב שני למיניואן המשפחתי, יסע בתוך העיר, כ500-1000 ק"מ לחודש, יסיע זוג עם 3 ילדים קטנים (1,3,5). פתוח להמלצות לרכבים אחרים, הרכב שהכי רציתי היה ה E קלאס אבל אצטרך ללכת הרבה אחורה בשנתון בשבילו.
הודעה אחרונה מאת raniAA, -
רכישת SUV חדש 1 2
מאת אילנהד- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניינת ברכישת SUV חדש.. רציתי לדעת אילו רכבים מומלצים בקטגוריה.. תקציב: עד 160,000-165,000 ש״ח גודל בגז׳ לפחות 500 ליטרים רכב שלא סופג ירידות ערך חדות עם חלוף הזמן - מחליפה רכב כל 4 שנים. אני ראיתי מבצע בחבר במחיר אטרקטיבי את פורד קוגה דגם טיטניום.. האם הרכב טוב? אמין? האם שברולט אקווינוקס מומלץ? או עדיף על אלו טויטה ראב 4? (למרות המחיר היקר יחסית, ביחס לאבזור שמקבלים) תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת sarig.lev, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, די חדש בעניין קניית ומכירת רכבים ואשמח להתייחסות. התעניינתי לגבי הדגם הספצפי הזה של אופל עקב התרחבות עתידית של המשפחה. נסעתי די הרבה על הדגם האצבק שהיה להוריי ולכן פניתי לסדאן, כמה שאלות שיש לי. 1) האם אני צריך להרתע מכך שהמחירון של הרכב נורא זול ביחס ולדגמים היפניים והקוריאנים? 2) יש בעיות נפוצות לרכב זה שנוטות להופיע תוך כדי תהליך ההזדקנות? 3) מצאתי דגם כזה דרך חברה מוכרת שמוכרת אותו לאחר שימוש בליסיניג, איזה דברים חשוב שאני אדע/אבדוק במידה ואקנה דרכם? ובנוסף האם לבצע טרייד אין דרכם על פגו 107 שנת 2011 יד 3 כדי לחסוך את החיפוש לקונה, או להשקיע קצת מאמץ?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קראתי במספר כתבות שלא רצוי לסמוך על בדיקות הרכב שחברות הליסינג מציגות. מה דעתכם ? ושאלה נוספת. בחלק הכתבות רשום שלא ניתן לדעת האם רכב ליסינג היה בבעלות יחידה או מרובה נהגים. וגם אם יש מסמכים לגבי זה זה לא בטוח שהמסמך אמיתי מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות רכב במצב מכני מעולה עשה כ-20 אלף ק״מ בלבד אך יש לו פגיעה בקצה השילדה כפי שרואים בתמונה זה קצה השלדה הימני קידמי שצולם בעת התיקון, לריבוע הקטן לדעתי מחובר הטמבון אם אני לא טועה. מוכר הרכב שאני מכיר כאדם אמין שלח לי את התמונה. טרם לקחתי לבדיקה אולם בהנחה שהרכב מעולה מכנית כמה להערכתכם הפגיעה הנל מורידה מהערך? האם זה מה שנקרא משמעות נמוכה או גבוהה? תודה מראש אופיר
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 842 צפיות
שלום לכולם, מכר מחפש להחליף את ה-I25 1.6 שלו ומעוניין בסגנון דומה. שיקוליו העיקריים הם: 1. בטיחות (אין דרישה למערכות אקטיביות כמו בלימה אוטונומית, אבל זה בונוס). 2. הספק (יחסי, למשל יעדיף גירסאת 1.6 על פני 1.4). 3. מבנה סדאן, אולי יתגמש כתלות בנפח תא מטען גדול. 4. נטייה לתוצרת היפאנית-קוריאנית. 5. נוחות יחסית (כאמור משפחתומטית, לא צריך מנהלים אך גם לא מיני - בלי קשר לצורת המרכב). 6. בחור כלכלי, יעדיף רכבים שקיימים במבצעי 0 ק"מ. כן אני מודע לסתירות, אודה לעזרתכם בייעוץ!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 723 צפיות
אהלן, משתחרר מהצבא בקרוב ומתכנן לקנות רכב אך בגלל הדרישות לא מצליח למצוא את הדגם שמתאים לי. בסופו של דבר אני צעיר עם תקציב די מצומצם, הן בקניית הרכב והן בטיפולים שלו. מצד שני אני מאוד אוהב רכבים ושיפור שלהם לכן מחפש רכב שניתן לשפר, רכב עם לוק ספורטיבי. רוצה לציין שאני לא מחפש תגובות בסגנון "אתה חייל משוחרר ואתה לא צריך רכב בשלב הזה של החיים" את זה תנו לי להחליט (: אם בקצרה - מחפש רכב אמין, לא יקר במיוחד(גם מבחינת טיפולים) ועם לוק ספורטיבי.
הודעה אחרונה מאת Dave_roy, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום ראיתי התייחסויות לרכב הזה. האם הרכב נמכר בכלל כחדש 2019? ראיתי שמציעים רכב 0 קילומטר,יד ראשונה רשומה על שם הבעלים של הסוכנות, דגם אוטומטי קומפורט הבסיסי,2017 בסוכנות פיאט במחיר של 78,000.( בעבר גם הציעו 2018 במחיר דומה ). המחירון לפי יד 2 הוא כ 73000 ש האם הרכב כזה בגלל שהוא 0 קילומטר כ ן מתייחסים לכל נתוני השקלול,שמעלים את המחיר,או שזו סתם דרישה של היבואן. האם התמחור הגיוני, מעבר לשאלה על הרכב עצמו. תודה
הודעה אחרונה מאת שי, -
-
אהלן הרכב עומד לשמש חבר שהוא איש צבא ככה שאשתו תשתמש ברכב בד"כ לנסיעות יומיומיות, כך שדרוש שהוא יהיה: אמין חסכוני (ידני בא בחשבון) פשוט לתחזוקה ובגודל שיספיק גם לעגלת תינוק ולכסא מאחורה. הם הרגע מכרו שברולט סוניק כך שצריך משהו יותר גדול ממנה התקציב 30 אלף שקל ידניות אין יותר מדי, ואוטומט בתקציב הזה משמע ללכת על I30 או SX4 לדעתי. הצעות אחרות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המלצה לג'יפון עד 90,000 ש"ח יורד בלית ברירה ממאזדה 3 ספיריט 2014, ומחפש משהו חלופי גבוה שנותן תמורה טובה למחיר כמו המאזדה. * לא צריך 4X4 * מאובזר, מנוע יחסית נורמלי * אמין
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 39 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם, סופסוף השתחררתי והתחלתי לעבוד והגיע הזמן להגשים חלום ישן - מונדאו טיטניום אני מדבר על הדגם של שנת 2011 עם מנוע טורבו 2.0 240 כ"ס. סה"כ הצרכים שלי הם רכב ליום שישי-שבת , לא מתכוון לנסוע בו באמצע השבוע בכלל. אני מכיר את הרכב הזה ברוב הסוגיות מלבד סוגיה אחת שאני רוצה להתייעץ עליה והיא האמינות ועלות אחזקה. מצאתי בלוח יד 2 מספר מכוניות שאהבתי - רציתי להתייעץ לגבי מספר נושאים: 1. חלק מהמכוניות בלוח הספיקו להחליף ראש מנוע בקילומטרים לא גבוהים בכלל (140-180) - מדוע? מדובר בבעיה מוכרת? 2. האם מדובר ברכב אמין בסה"כ? 3. מה המחלות של הרכב? 4. האם נדרשים טיפולים מיוחדים? (החלפת שמן גיר, טיפול מיוחד בטורבו וכו') 5. על מה לשים דגש ברכב כאשר …
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
רכב לסטודנט עד 50K 1 2 3 4
מאת Naor Hazan-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 54 תגובות
- 8 אלף צפיות
ערב טוב חברים - סטודנט, מחפש רכב צעיר שישרת אותי נאמנה ל 5 שנים הקרובות. תקציב 50K לרכב לא כולל ביטוח ושאר הירקות, כמובן הסכום הוא עד ואין חובה להשתמש בכולו. השימוש ברכב יהיה מאוד סביר הלוך חזור כ 15 קילומטר לכיוון ובסופשי שבוע (עבודה) נסיעה של 75 קילומטר לכיוון. אשמח מאוד להכוונתכם בנושא וכי תתאימו לי את הרכב הייעודי. הציפיות שלי מהרכב שתהיה לו אחזקה זולה/צריכת דלק סבירה/אוטומט/זריז אני רציתי לשמוע מכם על כל אחת מהציפיות שלי לגבי הרכבים הבאים - פולו tsi 2013-2015 מאזדה 2 שנתונים 2013-2016 שברולט ספארק 2014-2016 גרסאת 1,4 ואיך הגיר הרציף שלהן? יותר מאשמח לשמוע עוד המלצות לרכבים וכי אקח אותן לתשומת ליבי. תודה רבה וערב נפלא.
הודעה אחרונה מאת Naor Hazan, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אשמח לקבל המלצה לגביי 2 הרכבים הנ"ל עבור 7 מקומות. נכון להיום יש לי אאוטלנדר שנת 2013 ואני דיי מרוצה ומצד שני הניסן גם נשמע טוב וגם נראה טוב. מה ממליצים? תודה
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוסע המון (50 אלף ק"מ בשנה) ומתלבט לגבי הרכב הבא שלי, הרומסטר 1.2 ידני משנת 2011 עושה עבודה נהדרת אבל מצאתי לו קונה אפילו שיש לו גימגומים מדי פעם (עניין שקשור בהצתה) הרכב עושה 1-13.5 עם מזגן ו 1-14.5 בלי מזגן ויש לו האצות מעולות אני חושב על קאפצ'ור 0.9 ידני ולא בטוח כמה הרכב חזק מספיק מצד אחד ומעט חושש שיש לו טורבו רגיש מצד שני אולי כדאי הונדה ג'אז 2015 שאין לה את הבעייתיות של הטורבו אבל הרכב מעט קטן או אולי ללכת על פלואנס דיזל למרות שהוא לא סטיישן צריכת הדלק שלו צריכה להיות מדהימה... הייתי שמח לרומסטר 1.2 או דיזל עם ק"מ נמוך, אבל כנראה שאין חיה כזאת מה דעתכם? יש דגם שלא חשבתי עליו?
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
- 0 תגובות
- 519 צפיות
אתמול טוטאלוסט - היום מחפש חדש: 1. חסכוני 2. מקום אחסון + וו גרירה 3. תחזוקה נמוכה 4. גבוהה לאפשרות כניסה לדרכי עפר *לפי סדר חשיבות. עושה נסיעות ארוכות, אחת לחודש סוחב גם ציוד לאירוע בשטח/עבודות מסחרית או סטיישן? איזה דגמים בתקציב הזה? מעדיף ידנית ברכה על ראשכם על המתקת הגלולה
הודעה אחרונה מאת ayalros, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 992 צפיות
אהלן, מבקש חוות דעת על פגו 208 1.2 ידנית. אני מתחיל ללמוד בקרוב ומבקש חוות דעת הרכב הזה מבחינת: -אמינות -צריכת דלק -מחירי טיפולים וחלקי חילוף. לא מחפש לשמוע סטיגמות..
הודעה אחרונה מאת david100140011, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מעוניין לקנות אחת אבל חושש מתקלות וכו, יש איזשהו מידע זמין על שנתון 2014 של הגיבלי?
הודעה אחרונה מאת MdgOline, -