Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בודק אופציה לשינוי מקום העבודה, שבעטיה אאלץ לוותר על התחבורה הציבורית ולרכוש רכב.

יש כ65 ק"מ לכל כיוון, רוב הנסיעה בכבישים מהירים (6 וכ"ו) סה"כ כ-45 דק' נסיעה ללא פקקים.

אני לא מפונק, ואני מוכן לקבל כל רכב שהנסיעה בו תהיה נעימה (או לכל הפחות לא קשה במיוחד, עדיפות לבקרת שיוט) מבחינת נוחות נסיעה ושקט.

כמו שציינתי בכותרת הרכב חייב להיות חסכוני וחייב להיות אמין (נפלתי עם 5008 קשות ואני תקופה ארוכה עם גרנדיס והכל מצוין).

גם גיר רגיל בא בחשבון.

התקציב הוא נמוך יחסית ועומד על 15K-20K.

האם יש רכב בתקציב הנ"ל שעומד בדרישות?

תודה!

פורסם

בתקציב הזה נכנסים בעיקר רכבי מיני-סופר מיני, אבל יש לדעתי 2 הצעות שיהיו קצת יותר נוחות.

גם אם אתה אדם שטוען שאינו זקוק לנוחות, כשתסע 130 קמ כל יום אתה תזדקק לה כהוגן.

C3 פיקסאו בנזין, מדובר במנוע חסכוני אבל קצת חלש לדעתי, ובכל זאת בשידוך לגיר ידני יש כאלו שנמכרות עם קמ נמוך ב20 אלף שקל בלוחות.

חוץ ממנה יש גם את הפונטו גרנדה למשל.

ההמלצה הכי טובה שהייתי נותן האמת היא מג'נטיס דיזל ידנית כמו שלי, הבעיה שקשה למצוא אחת עם קמ נמוך מ200, אתה מקבל המון רכב בכלום כסף.

פורסם

הייתי מחפש מיני ידנית כמו פיאט פנדה למשל שתספק צריכת דלק טובה לצד נוחות די טובה.

או סופר מיני כמו פיגו 208 למשל עדיפות לרמת איבזור אקטיב בתוספת של כמה אלפים אבל היא מציעה נוחות נסעעה בכמה רמות מעל עם מושבים נוחים, לאור אורך הנסיעה הייתי עושה מאמץ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא משנה איזה רכב תקנה קח בחשבון שא' בתקציב שלך יכנסו רכבים ישנים והסיכוי לתקלות מה לעשות, גבוה. ב', בק"מ כזה יהיה לך בלאי פסיכי.

אני נוסע 100 ק"מ ביום ונכנס לפחות פעמיים בשנה למוסך לטיפולים. אז אצלך זה יהה אפילו יותר. תעשה חשבון כללי של כמה משלמים לך במקום הרחוק לעומת הנוכחי כי יהיו לך המון הוצאות.

וגם החיפוש יהיה לא פשוט כי תצטרך לחפש רכב עם כמה שפחות ק"מ ולוודא שזה לא מזוייף אז להתעקש על היסטורית טיפולים.

בקיצור בחשבון הכללי אני לא יודע אם זה משתלם לך, אולי שווה לנסות לקבל רכב מהמקום הרחוק.

פורסם

כמו שנאמר לך. אם עכשיו אתה נוסע בתחבורה ציבורית לעבודה ובמקום החדש והרחוק מצריך רכב תחשוב על זה טוב טוב.

ההוצאה שלך על הרכב תהיה גבוהה, אני מהמר לא פחות מ 3000 שקל בחודש (ביטוחים, דלק, ירידת ערך, בלאי).

תחשוב כמה צריך לגדול הנטו כדי להצדיק את זה... ולא דיברתי עדיין על איכות החיים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

למרחק כזה הייתי מחפש רק דיזל, יותר חסכוני ויותר עמיד לאורך זמן, והייתי בכלל מעלה טיפה את התקציב וקונה משהו חדש יותר,

אני לא מאמין שאני אומר את זה, תחפש משהו כמו פיג'ו 301 דיזל, זה הרכב היחידי שתוכל לקנות חדש יחסית בתקציב שלך או טיפה יותר, רק תדע שמדובר ברכב נחות, לא איכותי, מרעיש מאוד, הנדסת אנוש גרועה, אך חסכוני, לא הכי אמין ונוח, אך נוח מספיק לנסיעות כאלה, מרווח, ויהיה חדש ואמין יותר מכל ישנה אחרת נורמלית שתקנה ב20, אלא אם תפול על אקזמפלר, אך אלה תמיד יימכרו בסכום שונה משאר העדר.

פורסם

301 דיזל אחלה אופציה, הבעיה שכרגע יש רק רכב אחד למכירה וממונית לשעבר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

C4 דיזל ידנית, 2009 תכנס לך בתקציב בקלות, אולי גם 2010. לא חזקה במיוחד (92 כ"ס) אבל צריך להתפשר...

גם די נדירה אבל לפחות תגדיל את אפשרויות החיפוש.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

תודה על התגובות,

עברנו דירה בתחילת שנת הלימודים האחרונה ולעבודה הנוכחית אני צריך לבזבז כשעה וארבעים נסיעה לכל כיוון ברכבות.

זה אמנם רק 35 ק"מ, אבל בתחב"צ, חופשי חודשי גוש דן מורחב של 243 ש"ח מכסה הכל ובחלק מזמן הנסיעה אני עובד.

שערכתי את זה כ2500 ש"ח חודשי, וכמובן שאם לא אקבל את זה (אצטרך לחשב את הברוטו למשכורת..) אז לא אלך על העבודה הנ"ל(אין אופציה לרכב חברה).

אני לוקח בחשבון את האיכות חיים, ואני מוכן לסבול למען המטרה :)

קשה לי לחשוב על צרפתית לאחר הנפילה הקשה על ה5008 :( (20K תיקונים וטיפולים בשנתיים + ירידת ערך מטורפת).

שוב תודה,

רשמתי את האופציות, ואכנס יותר לפרטים במידה וזה יהיה רלוונטי.

פורסם

בנוסף גם 301 מנוע 1.2 3 צלינדרים רובוטית יכולה להתאים משנתון גבוהה (2015), חסכונית ברמות קשות אני זוכר שנסעתי עם אחת כזאת 60 ק''מ ללא רחמים והיא בקושי נגעה בדלק, לפחות משהו טוב יצא מרכב הזה שיחסית גם נוח(מבחינת רכות בלבד) ואמין.

היתרון שלך הוא נסיעות בין עירוניות שבקושי תרגיש את הגיר הרובוטי.

פורסם

קשה לי לחשוב על צרפתית לאחר הנפילה הקשה על ה5008 :( (20K תיקונים וטיפולים בשנתיים + ירידת ערך מטורפת).

אני מניח שזאת הייתה 5008 עם מנוע THP156 - זה מנוע נבלה. מכאן אין להכליל על יצרן או לאום, כל דגם לגופו. יש דגמים מצויינים ודגמים פחות מומלצים שיכולים להיות מאותו יצרן.

בלי קשר, כפי שכבר אמרו לך, בנסועה כזאת ובתקציב הזה, אתה קונה מכונית ישנה והבלאי הצפוי יהיה גבוה. הפרמטר החשוב ביותר הוא איך ותחזקה המכונית שאתה מתעתד לרכוש.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...