ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, מחפש רכב לחברה, לא קיה פיקנטו וכל הדומות לה אבל גם לא משפחתיות רחבות. משהו שיהיה חסכוני ויעמוד יפה בעליות של ירושלים. חשבתי על רנו קליאו 2013-15 מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת danlevi, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני בודק אופציה לגבי סיטרואן פיקאסו c3 ורציתי לשמוע את חוות דעתכם. אני מחפש שנתון 2012-2015, עדיף אוטומט ועדיף מנוע דיזל, יד 1/2, כמה שיותר שמורה. - ברמה הכללית מהי התרשמותכם? אשמח לשמוע על אמינות ארוכת טווח, מחלות נפוצות, עלויות החזקה, מהי בדיוק מערכת s&s, איך עובדים איתה בדיוק וכו'.. - מקריאה ברשת אני מבין שהדגם דיזל עדיף בהרבה על מקבילו הבנזין, אך אם מצאתי בנזין 2012 יד 2 עם 105K, מה דעתכם? כאמור היא יחסית שמורה, האם העובדה הזו מפצה? - מנוע דיזל, האם יכול להיות שמדובר באותו מנוע של הברלינגו? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
שלום רב, הציעו לי לרכוש הונדה ג'אז 2003, עם 52000 קילומטר, יד ראשונה מפנסיונר, הדגם עם 4 כריות אוויר (LS). המחיר הנדרש עבור המכונית 59000 ש"ח. בבדיקה של הרכב הכל יצא תקין ואיפלו נזילות לא נמצאו ברכב. הרכב מסביב (4 דלתות) שרוט על ידי משהו שכנראה עבר עם מפתח ושרט את הרכב. סוכנות הונדה (שבא המכונית הופקדה בגלל טרייד אין), מוכנים לתקן לי את השריטות שזה אומר לצבוע את כל הדלתות למצב חדש + שיוף הפנסים והברקתם במחיר הנקוב. מה דעתכם ? יום טוב, עומרי
הודעה אחרונה מאת Moosh Shay, -
שלום, אשמח לדעת כמה דברים בקשר לקיה פיקנטו (82,900). הרכב מגיע עם גיר של 4 הילוכים, האם זה מפריע בנסיעות בפקקים, או לחילופין בעליות של ירושלים והצפון? אני כמעט כל סופ"ש נוסע לטיולים לצפון ולדרום ויוצא שנוסע בהרים מספר פעמים בחודש. סה"כ עושה בערך 15-18 אלף בשנה. ההתלבטות שלי, היא עם האיביזה אקסלנס (93,900), שמגיעה עם 7 הילוכים ויותר כוח מיידי... אך ההבדל במחיר ביניהן הוא 11 אלף! אני לא מעוניין בהצעות אחרות, כנראה יהיו יותר יקרות, אבל התקציב שלי עדיף רכב כמה שיותר זול שמציע הכי הרבה. בפיקנטו יש 7 שנות אחריות ובאיביזה רק 2 עם אופציה בתוספת תשלום לעוד שנה.. והבדל נוסף זה הגודל בתא מטען (הבדל של 100 ליטר) אבל זה פחות משמעותי כי אני לא מעמיס בתא המטען הרבה דברי…
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 2 תגובות
- 586 צפיות
מחפש לקנות ג'יפון נוח ואמין סביבות המחיר של 80K-100K שזה אומר שנתון 2015-2016. אם אפשר למצוא במחיר אז עדיפות למנוע חזק והנעה 4X4. כן חשובים מערכות בטיחות מודרניות וללא מובילאי. מעבר לזה חשוב איכות חומרים ומראה מודרני עם טכנולוגיה. אני נוסע בדרך כלל לבד אז אין צורך ב7מקומות ישיבה אז האאוטלנדר נמחק. השוק מוצף בגיפונים ולכן אשמח להמלצות שלכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תקציב 13-20 גודל רכב - קטן עד בינוני גיר - רישיון מוגבל לאוטו' דרישות-רכב אמין שמתאים לבחור צעיר בן 25. שהייתי צעיר יותר המלצתם לי על פיאט פונטו ספייס גיר רציף שכול פעם אנשים אמרו לי "למה קנית פיאט ??",עניתי"גיר רציף מיוצר ביפן וcarsfourm המליצו. היה אחלה רכב לא עשה בעיות. שהחזקתי במשך שנה והייתי מאוד מרוצה. עכשיו 6 שנים אחרי יש עוד איזה רכב שאתם ממליצים? רוצה רכב אמין כמה שפחות התעסקיות בבעיות של מנוע מים שמן כי אני לא מבין בדברים האלו.
הודעה אחרונה מאת Ora33, -
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
אחרי חיפוש ארוך ומתיש מצאתי אחלה רכב (לפי הנתונים) סיאט מיי שנת 2013 ידנית, יד 2, 86k ק'מ עם כל הטיפולים, מאישה יחסית מבוגרת שמתחייבת בבדיקה. הייתי שמח לקבל המלצה על מכון בדיקת רכב באזור הקריות/חיפה. מכון שגם יסביר את הנתונים כי לי אין מושג רב, מישהו מכיר חיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- 5 תגובות
- 972 צפיות
אנחנו מחפשים רכב שני לאשתי, תקציב של עד כ 30 אלף.עם מתיחה קלה. היא לא תיסע הרבה. קצת בין עירוני וגם עירוני. מה שחשוב בשבילה זה ראות טובה, נוחות מושבים ואמינות. רכב קטן, הבחורה לא דורשנית מדיי. (אני אשמח שיהיה חסכוני בדלק) חשבתי על הסוזוקי, מאזדה 2, פזו 206, יש המלצות?
הודעה אחרונה מאת claudia5, -
רכב צעיר וכיפי עד 85K 1 2 3
מאת nirz_xp- 31 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
עושה כ15-17 ק״מ בשנה. מחפש רכב שיהיה זריז ומהנה לנהיגה. נוסע 99% מהזמן לבד, מקסימום עם עוד מישהו אחד ברכב, עדיפות ל-5 או אפילו 3 דלתות. שנתון 2016+. הסיאט לאון היא בול לטעמי (הדגמים עם המנועי 1.4/1.5 טורבו) אבל אני ממש ממש מפחד מהגיר וידני לא בא בחשבון (לא מעט נסיעה עירונית) לכן כרגע נוטה לכיוון מאזדה 3 האצ׳בק בגלל האמינות לעומת הלאון למרות שהוא ניראה רכב די משעמם. רעיונות?
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
- 4 תגובות
- 643 צפיות
שלום אני משתחרר עוד שלושה חודשים , נדלקתי ממש על אופל אינסיגניה שנת 2011-2013 הרכב ממש לטעמי והוא דיי זול יחסית לרכב מנהלים יש סיבה מסויימת ? אני לא רואה הרבה למכירה מצד שני הרכבים לא נפוץ , ראיתי גם פורד מונדאו שהיא פחות לטעמי אולי גם פאסאט שהבנתי שיש לה בעיה בגיר תודה לעוזרים התקציב שלי עומד על 50 אלף .
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב משפחתי. רכב אמין גם אם אין לו ממש שוק (אין לי בעיה לנהוג על אותו רכב גם עשר שנים). שיהיה מרווח. גם סטיישן יכול להיות אופציה מחיר 30-35 אבל אפשר גם לעלות ל-40 (לא ממש מתלהב אבל אם תהיה הצעה טובה אז אפשרי) תודה
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
טויוטה ורסו 1 2
מאת Ilai Miller- 25 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לייעוץ.. אני מחפש רכב 7 מקומות והאופציה הכי רלוונטית מבחינתי כיום היא הטויוטה ורסו. שני רכבים שכרגע מונחים על השולחן הם אלה. 1- ינואר 2016, 103,000km, מחיר 88,000 שח מדובר ברכב שהיה בליסינג (סוכנות פרי חולון) 2-יולי 2015, 70000km מחיר 86500 שח רכב שהיה בליסינג, אתמול פורסם באתר של טויוטה סלקט. לגבי הרכב הזה התקשרתי לטויוטה ואיש הקשר אמר לי שאחד המגרשים בגוש עציון קנה אותו כדי למכור ועדיין יש עליו אחריות לשנה של טויוטה ( מצד אחד זה מעלה חשש ומצד שני עדיין יש אחריות של טויוטה אז לכאורה זה סתם החלפת ידיים שווי ווב מקבלת את הכסף עם פחות השקעה והמגרש מרוויח קצת כסף) האם לדעתכם יש פה משהו שווה? האם כדאי לי להמשיך לחפש משהו אחר …
הודעה אחרונה מאת Ilai Miller, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 491 צפיות
שבוע טוב חברים, מחפשים רכב שישמש בעיקר את אשתי. עד עכשיו הייתה לה טויוטה יאריס בעלת הבגאז' הקטן ביותר שראיתי בחיי, וכשהפכנו הורים גילינו שזה כמעט בלתי אפשרי. אז מחפשים רכב שאפשר להכניס בו כסא תינוק ובוסטר, ובבגאז' - עגלה ומזוודות. אוטומטי מחיר שנע באזור ה-50-60K ואני מניח שהשנתונים יהיו באזור ה-2014, אולי 2015. ממה שקראתי, מומלצות יונדאי I30 (לי יש I20 ואני מרוצה), וכן קיה סיד. כמובן, נשמח לצריכת דלק עדיפה. אני בכיוון? יש המלצות אחרות? תודה רבה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 810 צפיות
אני ממש מעוניין בלקנות סיאט לאון בצורה החדשה עם גיר ידני, ממש אהבתי איך היא נראת ומרגישה וזה מרגיש ממש בול בשבילי, אז דיברתי עם הבחור שפרסם מודעה הכי נורמאלית (כל השאר או קילומטר גבוהה או צבע לא יפה או סטייגים/החלפת מונע/גיר DSG) קילומטר 98,000 נהג יחיד יד שניה מפרטי ולקחתי את הרכב לבדיקה בידיעה שאם יוצאת תקינה אני קונה בלי משחקים, מפה לשם הבדיקרה יצאה קצת מרתיעה ורציתי לדעת אחת ולתמיד אם יש סיבה לדאגה או לא, כי כל מי שאני שואל אומר שזה כסתח והכל טוב ואז בחור אחר אומר תתרחק כמו מאש. אשמח לעזרה בעניין
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בדקתי ביד2 ובמחירים של האאוטלנדר ממש לא בשמים. 2015 אפשר למצוא ב70 או 80 אלף במצב סביר עד טוב מאד. יש סיבה למה מחירים כאלו או סיבה למה להמנע מהרכב בכללי? תודה.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 630 צפיות
שלום לכולם, אנחנו לפני מהלך של קניית בית, יש לנו כסף בצד ואושרה לנו משכנתא מאמינים שתוך מספר שבועות נקבל כיוון או החלטה בנושא. הבעיה שלגבי רכב אנחנו לא החלטיים ואני אסביר. יש לנו בבית כרגע 2 מכוניות 1. מאזדה 3 שנת 2009 צורה חדשה לאותו שנתון. 2. סוזוקי יורו סוויפט 2001 רכב שנקנה לצרכי עבודה ללכת לחזור לא מעבר לזה. הסוזוקי מאוסה ורוצה להשתדרג, השיקול כרגע זה לקחת את המאזדה מהאישה שגם המאזדה אצלנו כבר 6 שנים וגם היא תכלס מאוסה אבל הרבה יותר מתקדמת מהסוזוקי ופשוט לקנות רכב חדש. יש לנו 2 מכוניות בראש. התקציב שהחלטנו לפני שהלכנו לראות סביב ה 70 אלף היינו במגרש של אוויס אצל אנשים שאנו מכירים מאוד טוב וגם קרבה משפחתית ישנה, הלכנו לראות 2 כיוונים. …
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
https://www.auto.co.il/article/131723-local-news-citroen-c4-spacetourer ביומיים האחרונים החלו להתפרסם כתבות כגון זו שלעליל לגבי תצורת המנועים החדשה של סיטרואן. האם עוד לא נכנס לשיווק בחברה? ישבתי היום עם סוכן מכירות, שלא ידע על מה אני מדבר. בפרסום מדובר שכל הרכבים מגיעים בגרסת "אקסלוסיב", והוא מציע לי מנוע שלפי הכתבה יוצא מהמחזור... האם הפרסום הזה הוא לא מטעם החברה? לא נשלח המידע גם למרכזי המכירות? ועוד הלך והתייעץ עם סוכנים אחרים באולם התצוגה...
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
היי אנשים, מחליפים אצלנו את הרכבים בחברה (כרגע עם טויוטה קורולה 2015 הציעו לנו מספר רכבים: הונדה HR-V קומפורט 4*2 בנזין אוטו טויוטה C-HR CLUB היברידי 1.8 סקודה קארוק אמבישין 1.0 בנזין סוזוקי ויטרה על מי מהם הייתם ממליצים ולמה? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת search, -
מתלבט בין פיג'ו 107, רובוטי 2014 || רנו קליאו 2012, ידני || פיאט גרנדה פונטו, 2010
מאת Shnitzel_Tiras-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 746 צפיות
היי, אני סטודנט, מחפש רכב קטן, יחסית זול וחסכוני. הומלצו לי השלושה האלה: פיג'ו 107, שנת 2014, גיר רובוטי, 140,000 ק"מ, ב20 אלף ש"ח. (יד2) רנו קליאו אקסטרים 2012, גיר ידני, 117,000 ק"מ, 16 אלף ש"ח. (יד2) פיאט גרנדה פונטו, 2010, ידני, 100,00 ק"מ, 10 אלף ש"ח. (יד2) קראתי ביקורות, והבנתי שהגיר הרובוטי של הפיג'ו לא כל-כך נעים, אבל זה רכב אמין וטוב באופן כללי. על הקליאו לא כ"כ מצאתי ביקורות, אשמח לשמוע אם יש למישהו מכאן משהו להוסיף. הפיאט גרנדה, הופתעתי ששמעתי שהביקורות הן חיוביות, במיוחד לדגם עם הגיר הידני, שלפי מיטב הבנתי, הבעיה בפיאטים היא הגיר האוטומט שלהם, אבל תקנו אותי אם אני טועה, כי ההבנה שלי בתחום היא יחסית אפסית. עוד שאלה, כמה הבל…
הודעה אחרונה מאת Shnitzel_Tiras, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, קרובת משפחה מחפשת משפחתית עד 30K , אוטומטית. חשובה לה מאוד בטיחות, מרווח פנים, תא מטען ואמינות. מה דעתכם על מיצובישי לנסר 2013/14 או סובארו אימפרזה מאותו שנתון?. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 909 צפיות
שלום אני נוסעת לעבודה כל יום - 90 ק"מ ליום הלוך חזור. אני מחפשת לקנות רכב - אבל אין לי מושג מה לקנות. אני מחפשת רכב אוטומט, במחיר עד 70-80K - יציב על הכביש, חסכוני ונוח בנהיגה. אשמח להצעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 618 צפיות
אני מחפש רכב שישרת אותי למשך שנה +- מה חשוב שיהיה ברכב? אמין, חסכוני בדלק, אוטומט (כדי שגם אשתי תוכל לנהוג עליו) וכמובן שיהיה סחיר כדי שאוכל למכור אותו עוד פרק זמן לא ארוך. יש לכם המלצות לדגמים ספציפיים? ממה כדאי להתרחק? חשבתי על פיאט פונטו או פיאט פונטו גרנדה, מה המלצתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
יש לי את הגאז 2016 שקניתי לפני כמה חודשים והאמת אני די מאוכזב. בעיקר בגלל החוסר כוח שלו והרעש שהוא מפיק גם בנסיעה איטית. אני גם מאד רוצה חיסכון בדלק ברמה גבוה מאוד ורכב יותר קטן לחניות ונהיגה נוחה. אני מתלבט אם ללכת על יאריס היברידי ...
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 911 צפיות
שלום אנחנו משפחה בת 6 נפשות וחשבתי לקנות רכב טויוטה פריוס יד 2 מליסינג 1.האם הרכב בעל אמינות גבוהה ללא תקלות ידועות שבשגרה 2האם יש לרכב שמירת ערכך וסחירות טובה (כשחיפשתי ביד 2 ראיתי שיש רק 7 רכבים כאלה מודל 2016, האם זה מעיד על סחירות נמוכה ? או שיש ביקוש גבוה גם אם ההיצע נמוך ?) 3. לבעלי ניסיון עם הרכב מה הצריכה הממוצעת בנסיעה משולבת ומה הצריכה בנסיעה ביןעירונית תודה לעונים אייל
הודעה אחרונה מאת Eyal Ohrenstein, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, מעוניין לשמוע דעתכם על הרכב הנ"ל מבדיקה ביד שתים הרכב משנתונים 2015-2016 נמכרים בסכומים" יחסית" נמוכים. מבדיקה באינטרנט עולה שמדובר ברכב חזק ומאובזר גם מבחינת אביזרי נוחות וגם מבחינת אביזרי בטיחות אקטיבית. יש משהו שאני מפספס? *אנחנו זקוקים לרכב משפחתי והכוונה הייתה ללכת על רכב בסגנון מזדה 3 חדשה לדוגמא אבל שאני משווה את הוולוו לרכבים משפחתיים חדשים אני לא רואה שום יתרון בהם ע"פ הוולוו.* Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ytulpan, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מחפש רכב שני לאישתי לנסיעות קצרות עד 20000 קילומטר בשנה. מה חשוב? שיהיה מרווח - זוג + 2 חסכוני בדלק, ובאחזקה. ועדיפות לרכבים “יוקרתיים” קוראני כגון יונדאי, קיה, וכו לא רלוונטי. חשוב לנו מאוד איכות הנסיעה
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
A3 sportback
מאת saharzo2- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שוקל לקנות אאודי A3 ספורטבק, התקציב ממקם אותי בשנתון 2011 לערך. מצאתי מועמד, יד 2 2011 מנוע 1.2אוטומט 66000 ק"מ. יש מחלות ידועות לדגם מהשנתון הזה? אני כל הזמן שומע לחשושים על בעיות בגיר וכו. אשמח להבהרות בנושא
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
- 4 תגובות
- 830 צפיות
היי, אז הרכב הישן הגיע לסוף חייו והגיע הזמן לחפש את הדבר הבא. מחפש רכב שמתאים לעיר (נוח לחניות, לא ארוך - אפילו קומפקטי אבל עם מקום לעגלה), חושב על ג'יפון או על פרייבט גבוהה (אני נוהג לנסוע דרך השטח לעבודה ויש בורות). תקציב של 40-60 ומעבר לכך לא מחפש ריגושים במוסך (רגיל לאמינות של הקורולה). אשמח להמלצות תודה
הודעה אחרונה מאת aHero, -
- 2 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
אמינים? מוכרים?
הודעה אחרונה מאת ThePunisher, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ברצוני לרכוש טיוטה ספייס ורסו 2013 53000 ק"מ . לרכב יש הסטוריה במוסך מורשה . המוכרים הם זוג פנסיונרים תוצאת הבדיקה היחידה שמטרידה אותי היא דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים, רעשים במנוע, רעשים במערכת תזמון, לבדוק מע הזרקת צרכת שמן מנוה והמשך טיפולים במוסך מורשה. כל השאר תקין לחלוטין. בודק הרכב אמר שאת כל מה שרשום למעלה הוא רושם בכל בדיקה . וגם הראה לי שזה רשום בכל הבדיקות שהוא ביצע. דעתכם? תודה
הודעה אחרונה מאת shac, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)