ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,558 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 520 צפיות
אתמול טוטאלוסט - היום מחפש חדש: 1. חסכוני 2. מקום אחסון + וו גרירה 3. תחזוקה נמוכה 4. גבוהה לאפשרות כניסה לדרכי עפר *לפי סדר חשיבות. עושה נסיעות ארוכות, אחת לחודש סוחב גם ציוד לאירוע בשטח/עבודות מסחרית או סטיישן? איזה דגמים בתקציב הזה? מעדיף ידנית ברכה על ראשכם על המתקת הגלולה
הודעה אחרונה מאת ayalros, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 992 צפיות
אהלן, מבקש חוות דעת על פגו 208 1.2 ידנית. אני מתחיל ללמוד בקרוב ומבקש חוות דעת הרכב הזה מבחינת: -אמינות -צריכת דלק -מחירי טיפולים וחלקי חילוף. לא מחפש לשמוע סטיגמות..
הודעה אחרונה מאת david100140011, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
מעוניין לקנות אחת אבל חושש מתקלות וכו, יש איזשהו מידע זמין על שנתון 2014 של הגיבלי?
הודעה אחרונה מאת MdgOline, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום, זה אולי שאלה יומרנית, אך אשאל בכל זאת. בקניית רכב משומש, החל מאיזה שנה אפשר לוותר \ לא קריטי לעשות בדיקה ממוחשבת לפני הקנייה? אני מתכוון שלרכבים ישנים תמיד יהיו בעיות בטסט. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
היי, אני לפני רכישת ג׳יפון ואשמח לקבל סיוע והמלצות, ההתלבטות הייתה בין אטקה (סטייל פלוס) לקארוק (אמבישן) חדש מהחברה , לאחר שיטוט באינטרנט התחלתי להילחץ מהאמינות ומהעובדה שצמפיון כבר לא מספקים אחריות מורחבת (5 שנים) לגיר אלא רק שלוש (בתוספת תשלום). נכנסו למשוואה ג׳יפונים נוספים כמו cx5, קשקאי וקיה ספורטאז׳. מחפש רכב חזק, אמין וחסכוני. תקציב 130-160 אשח. יש כרגע מבצע ב״חבר״ על cx5 : 160 אלף במקום 170 עם הטבות אבזור. תודה רבה מראש,
הודעה אחרונה מאת NewUser14, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבט ברכישה של אחת. ק"מ נמוך מאד 70 אלף, יד 2 פרטי, מטופל כמו שעון אצל היבואן. החשש: - הגיר הידוע לשמצה - עבר ריקול אצל היבואן. הרכב נוסע חלק, גם מעמידה וגם במהירויות גבוהות, בקיק דאון מרגיש טוב. ובכל זאת... מה הסיכון שאני לוקח כאן מבחינת עלות תיקון עתידית (והאם כדאי בכלל להכניס ראש בריא ל..) - מחיר המחירון והמחיר המבוקש נראים לי גבוהים ביחס לשנתון ולביקוש בשוק. המוכר מבקש 37 אלף. מפחד בעיקר שכשאנסה למכור בעוד שנתיים לא יהיו טלפונים, בייחוד לאור זה שהמחירים של ה 1500 יהיו הרבה יותר נמוכים אז. מה מחיר הגיוני לדעתכם לנתונים האלה?
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 759 צפיות
שאלה עבור חבר שמתעניין ברכישת משומשת. אני יודע שהעבירו את ה1200 מרובוטי לפלנטרי, השאלה שלי היא באיזו שנה? והאם ישנם שנתונים בהם המנוע שווק עם 2 התיבות במקביל? האם ה1600 הוא נפילה רצינית? איזה מנוע יותר אמין? (הבנתי גם שיש בעיה בטיימינג באחד מהם) תודה למביני עניין!
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בשברולט אקווינוקס מדגם LT, בעסקת ליסינג פרטי של אוויס. בפורום ישנן לא מעט חוות דעת של אנשים על האוטו, על בסיס המפרט והנתונים הכתובים - זה פחות מעניין אותי שכן אני מודע לכל הפרמטרים (בראש ובראשונה - היעדרן של מערכות בטיחות אקטיביות). הייתי שמח לקבל חוות דעת מאנשים שבבעולתם הרכב, ונוסעים בו באופן יומיומי. ממה מרוצים, ממה פחות מרוצים, איך האמינות והאם היו בעיות כלשהן וכו'. בתודה, דורון.
הודעה אחרונה מאת ornakash123, -
- 0 תגובות
- 472 צפיות
היי, אני צריך בבקשה חוות דעת בבקשה על רנו מגאן קופה/ספורט מבחינת אמינות,שוק,צריכת דלק,בעיות ידועות או מחלות וכ'ו וכל מה שאפשר לומר לי על הרכב לפני שאני מחליט לקנות.התלהבתי מהרכב הזה ברמות מטורפות וכל האנשים סביבי אומרים לי להתרחק ממנו ולא מפרטים כל-כך סיבה.אשמח אם מישהו יכול לעשות לי סדר. מצרף קישור ליד 2 של הרכב עם הנתונים שלו.(כמובן שאני מדבר על רכב יד שנייה ולא חדש מהחברה).http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=25193&Year=2013&Tab=Technical
הודעה אחרונה מאת Tmct, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הרכב (I30) אוטומט משנת 2013 יד ראשונה מאישה מבוגרת. בקושי ראה כביש. לכאורה מציאה, אבל - האם זו לא גם בעיה? רכב צריך גם קצת לנסוע, לא? אם נניח לא נסעה בו בשנה האחרונה, זו בעיה? מובן שאקח בכל מקרה לנסיעת מבחן ולבדיקה, אבל השאלה היא אם יש דברים שלא יתגלו במבט ראשון או שני, או דברים אחרים שעליי לדעת כבר עכשיו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
שלום רציתי להתייעץ בנוגע לקניית רכב יד 2. מדובר על BMW 328i דיזל שנת 2012 גימור ביזנס, שנסע 180K והמחיר המבוקש עומד על 105,000 ש"ח. הנקודה שמטרידה אותי היא בנוגע לכך שהמנוע הוא דיזל, אני חושש הן מתקנות חדשות בנוגע לזיהום והן מבחינת הרישוי/אחזקה שוטפת. לאור העובדה שאי לי ידע מוקדם בנוגע למנועי דיזל פרט לכל מיני שמועות , רציתי לדעת מה דעתכם בנדון, קרי - האם לרכוש את הרכב או להמתין לרכב עם מנוע בנזין? אם יש לכם תובנות בנוגע לרכב - גם אשמח לשמוע. תודה טל
הודעה אחרונה מאת robertf, -
טוארג 2005 1 2
מאת chaimv-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מה דעתכם על פולקסווגן טוארג ? מודל 2005 ? מעוניין לרכוש אך לרכב כנראה בעייה במתלים על לחץ אוויר ובמזרקים. האם יש מישהו בחיפה שמטפל בדברים האלו וברכב הזה במחירים סבירים ? הבנתי שמוסך מורשה יבואן שוחט במחירים. האם שווה בכלל ההרפתקאה הזו ? Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
-
רכב עד 20 אלף
מאת Kacol-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין ברכב קטן עד 20 אלף תקציב, אוטומט בלבד! הדרישות הכי חשובות לי מהרכב לפי הסדר: 1.אמינות 2.חסכוני 3.חלקי חילוף זולים בעת צורך 4.נוחות נסיעה מירבית אני כנראה אשתמש ברכב רק בסופי שבוע, נסיעות בעיר ומחוץ לעיר. (נסיעות של גג חצי שעה בדרך כלל). כרגע חשבתי על סיריון או יונדאי i10, מה אתם חושבים על זה? אם יש לכם המלצות בתקציב הזה ובדרישות האלה לרכבים נוספים אני אשמח.
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לרכוש מבן משפחה סורנטו 2015 (מסוף השנה, צורה חדשה) דגם אורבן הבסיסי. הרכב יד 1 פרטי, טופל במוסכי החברה, מאוד שמור ללא שום פגם. האם רמת הסחירות של הרכב מצדיקה לשלם מחיר מחירון מלא על הרכב או שמצבו בשוק לא מזהיר ? אני מאוד אוהב את הרכב אבל אין לי מושג לגבי האם מדובר ברכב מבוקש או רכב שקשה למכירה ונמכר מתחת למחירון. ברור לי שרמת הוודאות שלי לגבי מצב הרכב גם היא שווה כסף, אבל אני מתייחס לערך השוק בלבד. תודה.
הודעה אחרונה מאת גל333, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 464 צפיות
מחפש רכב חסכוני בדלק, כל יום אני מגיע מאשקלון לאשדוד וחזרה , לכן מחפש משהו ממש חיסכוני עדיפות לאוטומט ושנתון כמה שיותר גבוה והאופציה הכי אמינה לתקציב שלי 25.000 תודה רבה לעוזרים ...!
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום לכולם, עזרתכם בחידוד, הערות והארות לגבי הרכבים הבאים. עבור איש אחד על תקן סבא, נוסע רגוע ולאט ואינו ממחליפי הרכבים כל 3 שנים, 50 ק"מ ביום (רובן במישור), סופ"שים עליות הגליל ו/או כביש 6. בוצעו נסיעות מבחן על הרכבים (וגם מאזדה CX3). (רמות גימור לא רלוונטיות כרגע) החידודים עבורם אצטרך עזרתכם: יונדאי עם גיר רובוטי (יחסית חדש) - האם לפחד כמו מ-DSG של הגרמניות? מנוע 2000 מול טורבו 1600 - מעבר לעלויות ביטוח האם לצפות לעלויות תחזוקה שונות? מנוע 2000 מול טורבו 1600 - האם השוני (צריכה וסחיבה) יורגש משמעותית במשך השבוע (מישור) או סופ"ש (עליות הגליל)? מיצובישי מול יונדאי - אותו היבואן, אך האם הטיפולים שונים במחירם? יפני מול …
הודעה אחרונה מאת shlomy8, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 997 צפיות
מחפש רכב שלא יסע למוסך, אוטומט בעיקר לנסיעות קצרות חצי שעה ביום מה אפשר למצוא במחיר? ומה לבדוק לפני קניה?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אחרי שעברתי טוט לוס עם המאזדה 2 2015. שוב אני מחפש, אז ככה יש לי שני הצעות הראשון מאזדה 2 2015 עם בצבע אפור עכבר. ( 26k קנה אותה מליסינג 0 ק''מ) הוא טוען שאשתו נסעה מפתח תקווה לגבעת שמואל ובגלל זה הק''מ הנמוך, עכשיו הוא מבקש על האוטו 45,800 ואני אומר המחיר שני יכול גג 42, חוץ מזה הרכב עבר תאונה לפני שנה הוא טוען שהוא קיבל מכה מקדימה בצד הימני. וזה לא משהו קיצוני, העליתי תמונה של החלקים אשמח שתגידו לי האם לדלג או עדיין ללכת לעשות בדיקה וכן לרכוש אותו. עכשיו אפשרות שניה אותו דגם עם ק''מ 50k בצבע אדום מטאלי, יד שניה אמר שהיא גמישה במחיר. דבר שני אני מתלבט האם לקנות את הצבע האדום הזה האם הוא צבע ששומר על ערכו, והאם הוא יימכר ללא בעיות. ואיך לחשב את המחירו…
הודעה אחרונה מאת Eldad Tzabari, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אני רואה פורסטרים X 2015 בטווח הק"מ והמחיר שמתאימים לי, אבל להבנתי בX אין את מערכת ה X-MODE בשנתון הזה. אשמח לשמוע ממי שמכיר עד כמה מערכת ה X-MODE תורמת באמת לביצועים. למיטב הבנתי רוב השיפור הוא ביכולת בקרת ירידה במדרון? בתור בעלים בעבר של רובקיון שבא עם מערכת כזו, אז זה מאוד מאוד נחמד, אבל חברים עם ג'יפים ללא המערכת הסתדרו גם כן (ואנחנו מדברים על ירידות שאני מאוד מקווה לא להיכנס אליהן עם פורסטר... ). נעילות וכו זה כבר ממש גיים צ'נג'ר, אבל רק בקרת ירידה...? או שאני מפספס פה משהו ויש עוד שינויים קריטיים לשטח בין ה X וה XS ? לא מחפש חיית שטח, אבל קורץ לי שאפשר לטייל בשטח (קל) עם המשפחה. היינו 99% סגורים על רכישת ספורטאז ופתאום נפל לי האסימון שדווקא פורסטר י…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם מישהו יודע מה ההבדלים ? על מה אני מוותר אם אני הולך על האקטיב ולא הפרימיום ועד כמה זה קריטי ליום בו ארצה למכור את הרכב עוד 3 שנים Sent from my SM-G955F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- 12 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש פה ויש לי שאלה בקשר לרכב שני למשפחה. האופציות שלי הן בין: 1. פיג׳ו 508 שנת 2015, עם 74 אלף קילומטר, 54 אלף שקל נקייה מתאונות ואני קונה אותה מחברת טרייד גדולה 2. טויוטה קורולה היברידית חדשה שנת 2019 בליסינג פרטי, שיוצאת לי סביב ה2900 שקל בחודש כולל הכל. בחישוב של כלל העלויות על הפיג׳ו לשלוש שנים כדי שיהיה בסיס להשוואה, אני מניח שאני אמכור אותה בעוד שלוש שנים ב28 אלף שקל בערך, אוציא עליה סביב 500 שקל על דלק (אני נוסע סביב ה13 אלף קילומטר בשנה), 3500 שקל בשנה על טיפולים ותיקונים, 4000 שקל על ביטוח, 2000 שקל אגרת רישוי. ככה שיוצא סביב ה2000 שקל בחודש לשלוש שנים. אז ההבדל ביניהן הוא כ1000 שקל בחודש לשלוש שנים. מה לעשות אני אובד עצות.…
הודעה אחרונה מאת Ron.P, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחפש רכב עבור חבר ונשמח לרעיונות לדגמים, הוא כרגע נוהג על פורסטר XT טורבו 2006 ומעוניין להתקדם. הדרישות : א. הנעה כפולה וגבוה (לא משפחתית) כי יש נסיעת שטח קלה בדרך לעבודה ב. מהיר - סדר גודל של 0-100 ב-8 שניות ומטה, אפשרי גם שיהיה איטי יותר סטוק ויגיע לשם אחרי שיפורים קלים ג. תקציב 80-120K ד. שנת ייצור - אין הגבלה, עדיפות לשנים 2010-2016 תודה
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 588 צפיות
כדאי לקחת למשל i10 מנוע 1.1 שמורה ב25 שטופלה במורשה קבוע 93 אלף קילומטרז.??
-
סופר מיני עד 110k 1 2
מאת salih-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אשמח להמלצות לרכב חדש סופר מיני עד 110 אלף התלבטות בין יונדאי i20 הונדה ג’אז מאזדה 2 קיה ריו טיוטה יאריס תודה חברים Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח אם תשפתו אותי בדעתכם מדובר במיני ONE 2015 45 אלף קילומר
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקלת לקנות רכב מיד 2 - לאן כדאי ללכת לעשות בדיקה אם אני לא רוצה לסמוך על המוכר וללכת למקום שהוא ממליץ? (במרכז הארץ)
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 898 צפיות
שואל עבור חבר, המצב כיום: זוג +2 קטנים, i20 בת 10 מוערכת בכ20 אלף ש"ח. קיבל הצעה לרכבים שבכותרת, משני מגרשים גדולים ומובילים. שני הרכבים 2015, בעלות פרטית קודמת יד ראשונה, האופל כ35 אלף ק"מ, הסוזוקי 45 אלף ק"מ. אופל ברמת גימור אנג'וי, הסוזוקי glx (2x4). בטרייד על רכבו, יצטרך להוסיף כ 50 אלף לכל אחד מהדגמים. נוחות, בטיחות, חסכון בדלק ושטח אחסון הם בראש סדר העדיפויות. מהירות סופית, או כוח, קצת פחות חשוב. ישב בשני הרכבים אך לא עשה סיבוב עדיין, אהב את תנוחת הישיבה והמרווח הפנימי בסוזוקי . אך עדיין מתלבט בין שתי ההצעות. לדעתי האישית, שנמסרה גם לו: האופל יותר VFM, אף פחות סחירה בעתיד. מנגד הסוזוקי יותר אמינה ושומרת על ערכה. ביקשתי שינהג על שני …
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 0 תגובות
- 575 צפיות
שלום חברים, אני מתלבט בין שני כלי הרכב הנ''ל. אני זקוק לרכב לרווק, רכב קטן (גר בת''א וצריך לעשות חניות). שיהיה גם עם נראות יפה. עושה לרב נסיעות בינעירוניות, כ-400 ק''מ בשבוע. אשמח לשמוע דעות לגבי שני כלי הרכב הנ''ל, מבחינת אמינות, עלות אחזקה וחוויית נהיגה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת humb, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 665 צפיות
אני חושב לרכוש יאריס היבריד לפי מה שנראה לי זה בא ללא בקרת שיוטהאם מישהו התקין ברכבו בקרת שיוט
הודעה אחרונה מאת alexsajno, -
רכב בין 20-25K
מאת liads- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן אני מתלבט בין מס רכבים ואשמח תעזרו לי לבחור רכב ואשמח לשמוע הצעות חדשות (תקציב 20-25K) רק אוטומט חשוב לי שיהיה אמין שלא ישחט אותי בדלק (מבחינתי 1\11 זה בסדר גמור) אני מתלבט בין אופל קורסה פוקלסווגן פולו סיאט איביזה אם יש לכם הצעות אשמח לשמוע תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bigmik,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 702 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שביט
- Derish
- sperial
- בן מיכאל
- קוסקוס
- jpex
- Obgel
- hans
- yoav911gt2
- Supertigre
- IsraCar
- DubelBoom