Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה? ברור שמייד לאחר הקנייה סבא יקח את הרכב לסיבוב בנס הרים ויקנח בירידה של נחל כסלון. חייבים להמליץ על רכב מתאים!

(קח את סבא לנסיעת נסיון, הוא בהחלט יכול להתחבר לסובארו הקטנה רצוי בגימור עם המערכות האקטיביות).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מהתרשמות שלי לחלק גדול מהאוכלוסיה אין מודעות כלל למערכות בטיחות אקטיביות או שקיים חשש אצלם להפעיל מערכות אקטיביות שדורשות הפעלה יזומה (בקרת שיוט אדפטיבית, בקרת סטייה מנתיב אקטיבית) או שהם חושבים שהן מיותרות.

בייחוד מדובר על אנשים מבוגרים ונשים ששם לדעתי מדובר ב- 100 אחוז מהקבוצות הנ״ל וגם להרבה גברים זה תקף דרך אגב (למעשה רק חלק קטן מאוכלוסיית הגברים מפעילים את אותן מערכות אקטיביות שדרורשות הפעלה יזומה).

חלקים אלו באוכלוסיה לא יפעילו כלל מערכות בטיחות אקטיביות שדורשות הפעלה יזומה (אפילו בקרת שיוט רגילה הם לא מפעילים. אני מכיר הרבה אנשים שלא העזו להפעיל אפילו פעם אחת את בקרת השיוט ברכבם).

המערכת היחידה שתועיל להם היא בלימה אוטונומית שכשמה פועלת באופן אוטומטי (ובמידה מסויימת גם מערכת זיהוי שטחים מתים).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ברוב הרכבים שיצא לי לנסות בקרת סטייה מנתיב נדרכת אוטומטית עם ההנעה ויש לכבות על ידי כפתור.

בבודים הנטרול נשאר גם לאחרי ההנעה.

בקרת שיוט אדפטיבית באמת לא מתאימה לכל אחד אבל בלימה אוטונומית ותיקון סטייה מנתיב זה אבזור שיכול למנוע תאונה.

גם לניטור שטחים מתים יש חשיבות גדולה וזה פועל אוטומטית.

פורסם

בקרת השיוט בסובארו רכה יחסית כברירת מחדל (ניתן לשינוי) ואם אני לא טועה, בולמת ממרחק יחסית גדול בברירת המחדל של ההפעלה הראשונית (ניתן לשנות את המרחק אחר כך).

כך שהיא לא כל כך מלחיצה אם לשם אתה מכוון.

פורסם

אני אומר שמי שממילא לא יפעיל את מערכות הבטיחות האקטיביות שדורשות הפעלה, לא משנה באיזה אופן הן פועלות, מלחיץ או לא מלחיץ, לא צריך כמובן להכליל במערכת השיקולים שלו רכישת רכב עם מערכות בטיחות כאלו. הוא צריך לשים דגש רק על המצאות בלימה אוטונמית (כאשר יש אפשרות בחירה כזאת).

בקיה נירו צריך להפעיל את מערכת הבקרה מסטייה מנתיב באופן יזום לאחר שכיבית אותה ויוצא שתמיד מכבים אותה בסוף הנסיעה כי תמיד נכנסים לאזור עירוני בסופו של דבר אחרי נסיעה בכביש בינעירוני.

לא יודע מה קורה אם עוצרים למשל בכביש בינעירוני ולא מכבים את בקרת הסטייה מנתיב ומכבים את הרכב ואחרי זה מפעילים אותו שוב, האם בקרת הסטייה מנתיב נשארת פועלת במקרה הזה או שהיא נכבית וצריך להדליק אותה מחדש.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בתור סבא לחמישה שנוסע הרבה יחסית (מיצובישי ספורטבק 2015 שעשתה כבר מעל 125K) הרשה לי לייצג את סבא.

אז ככה:

שתי נקודות צריך להבהיר ביחס למי שעברו את גיל הששים:

הגוף והחושים מגיבים פחות מהר וזה גורם לירידה בביטחון העצמי (במיוחד לאור הנהיגה של צעירים יותר...) הגוף עצמו חייב רכב שיתאים לו כי יש בעיות של מיפרקים וכו'.

לכן אלה הם כללי הייסוד שכדאי לחשוב כשמדובר על סבא:

רכב גדול יחסית וגבוה, תעזבו את המזדה MX או אפילו הונדה שהיא נמוכה בדרך כלל. מוביל נוסעים או ג'יפון זה בהחלט מתאים ואל תשכחו למדוד את הגובה מהמדרכה ולא מהכביש. אנחנו נרגיש ביטחון ברכב גדול יחסית.

רכב אמין, רצוי יפני או קוריאני, כלל האצבע הזה, מנסיון רב שנים, פשוט עובד.

ורצוי עם הפעלה פשוטה ואינטואיטיבית של לוח השעונים ובעיקר של המסך. שהרדיו יהיה רדיו ושלא יקרה מצב שנפעיל בטעות את המזגן רק כי רצינו לשמוע את רשת ב. רצוי שהמזגן יהיה אנלוגי ולא דיגיטלי כי להתעסק עם המסך בכוון המעלות כשנכד מיילל מאחור, זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים. שהתצוגה תהיה בהירה ולא מסנוורת. שהכפתורים יהיו גדולים וברורים ושלוח המחוונים יהיה מול העיניים ובתצורה אנלוגית.

שהגיר יהיה אוטומטי טיפש או מקסימום רציף. סורי אבל הגיר הרובוטי לא בשבילנו.

עוד משהו:ברכבים משומשים רצוי שיהיה ביטול כרית האויר במושב הנוסע באמצעות מפתח הרכב בתא הנוסעים.

שיהיו נקודות עיגון איזופיקס כי אנחנו האחרונים שמעוניינים להסתבך עם קשירות מסובכות.

עדיף כמובן רכב עם מערכות הבטיחות הכי מתקדמות, כי החושים שלנו...אוי אוי אוי....

ושנזכה לאריכות ימים ובריאות

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם (נערך)

אמנם ה- XV בהחלט רכב שיכול מאוד להתאים, אני לא הייתי פוסל את ה- ASX.

נכון שזה דגם לא חדש ומתיחת פנים הוצגה לפני מספר ימים.

אם שני הפרמטרים הללו לא ממש חשובים, לדעתי יש פה רכב שיכול מאוד להתאים.

הוא גדול יותר ממתחריו, הן במימד הגובה והן במימד מרחב הפנים, הנדסת אנוש טובה, מושבים קדמיים נוחים, מושב אחורי מרווח ותא מטען גדול .

כל הפרמטרים הללו לדעתי ששובים לאור הדרישות וקהל היעד.

בנוסף, מערכת הנעה מוכחת ומספקת, מערכות בטיחות מתקדמות ומחיר נמוך מחלק ממתחריו.

מציע לכל הפחות לבחון אותו באולם התצוגה ובנסיעת מבחן.

אופציה נוספת שאפשר לבדוק זאת הסיטרואן C3 איירקרוס .

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...