Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגיעת רסס של טיל כיפת ברזל שברה לי את הסאן-רוף - מה עושים עם מס רכוש?

eladbari

פוסטים מומלצים

בלילה שוטר התקשר אליי והודיע לי על כך שנפל לי רסס מטיל כנראה של כיפת ברזל, ושבר לי את הגג \ סאן-רוף
יונדאי i30 שנת 2016
צלצלתי למס רכוש [כי הבנתי שהם הכתובת ולא הביטוח של הרכב] - והם אמרו שהם ישלחו שמאי שיעריך את הנזק.
שאלתי את הנציגה "מה קורה אם השמאי מעריך ב-איקס כסף, וכשאגיע למוסך (רשמי) של יונדאי - הם יגידו שהעלות היא איקס+4000? אלה מנפחים מחירים. מה יקרה אז?

כהשוואה, לחברים שלי ניזוק הבית. אצלם התהליך היה שונה. מס רכוש ביקש שיגישו להם הצעת מחיר מאנשי מקצוע ואז מס רכוש יאשר אחת מהן. כלומר, תהליך הפוך, שלא משאיר מצב שהם צריכים להשלים כסף מכיסם.
1. איך אני יכול לברר כמה תיקון כזה עולה? יש מצב שגם המנגנון שמחליק אחורה\קדימה את הסאן-רוף נפגע. האם בכלל ניתן להשיג חלק כזה ממודל 2016 או שזה בעייתי וישאיר אותי ללא פתרון?
2. האם לדעתכם זה תקין מה שמס רכוש מציע? שאחכה לשמאי מטעמם, יעריך מחיר, ואז אגש עם זה למוסך בתקווה שיגידו כן למחיר הזה?
3. יש משהו שכדאי לי לשים לב אליו בכל התהליך הזה, כדי לוודא שמכסים את הנזק ולא עושים לי קיצורי דרך וקומבינות?

תודה על העזרה🙏

WhatsApp Image 2025-06-21 at 12.19.36 PM.jpeg

עריכה אחרונה על ידי eladbari
  • מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אכן לא נעים למראה.

טוב שלא נגרם נזק גדול יותר (לגוף או לרכוש) .

יפה מצד השוטר שהתקשר ועוד בלילה.

הייתי מציע בכל זאת להתיעץ/ליידע את הביטוח שלך, בטח יש להם יותר ידע לגבי התנהלות מול מס רכוש ומוסכים.

(*) זו ההודעה עם הכי הרבה תיוגים שנתקלתי בזמן האחרון.  מודה שלא באמת מבין את הקונצפט הזה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, IsraCar כתב:

הייתי מציע בכל זאת להתיעץ/ליידע את הביטוח שלך, בטח יש להם יותר ידע לגבי התנהלות מול מס רכוש ומוסכים.

(*) זו ההודעה עם הכי הרבה תיוגים שנתקלתי בזמן האחרון.  מודה שלא באמת מבין את הקונצפט הזה.

למרות שמדובר פה בכוח עליון, יש לי הרגשה שאו שאי אפשר לתבוע את הביטוח הפרטי, או שאם תתבע אותם- הם יעלו לך ת'פרמייה שנה הבאה. גם אם זה לא באשמתך ובכלל לא נהגת בזמן שזה קרה.
איך לדעתך זה יעזור מבחינה פרקטית אם איידע אותם? 

+אה, כן. מבקשים לתייג כדי שיהיה ניתן לחפש אח"כ פוסטים דומים, אז כתבתי את מילות החיפוש שיתאימו לנושא :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במסגרת הניסיון שלי להבין את הקריטריונים של שמאות, חיפוש בגוגל - הגעתי לאתר הזה.

ויש שם PDF מ-2020. 

אולי זה יכול לעזור. 

לפני 26 דקות, eladbari כתב:

האם בכלל ניתן להשיג חלק כזה ממודל 2016 או שזה בעייתי וישאיר אותי ללא פתרון?

לדעתי, בגלל שעברו מעבר ל-7 שנים שבהן היבואן מחוייב להחזיק חלקים לרכב חדש (למיטב ידיעתי וזכרוני, אם אני זוכר נכון) יש מצב שיחפשו חלק כזה משומש או מפירוק. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

TBA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא לתבוע את הביטוח.

רק להתייעץ, כי יש לסוכן/ חברת ביטוח יותר ניסיון בדברים האלה: שמאות, מרכזי הערכת נזק, וכדומה.

כל החששות שרשמת בהחלט מוצדקים. אני לגמריי מבין אותך.

אבל צריך לתת בהם לפחות אמון ראשוני שהתיקון יבוצע כראוי.

(*)כשהגעת לרכב המשטרה כבר אספה את החלק שפגע בו?

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, saar5555 כתב:

לדעתי, בגלל שעברו מעבר ל-7 שנים שבהן היבואן מחוייב להחזיק חלקים לרכב חדש (למיטב ידיעתי וזכרוני, אם אני זוכר נכון) אז מן הסתם יחפשו חלק כזה משומש. 

תודה רבה על השיתוף :)
ניסיתי להיכנס ללינקים ששיתפת. נראה ש"אומדנים" זו החברה שנותנת שירות למדינה בנושא שמאים, ושבקובץ ה- PDF - מראים איך הם מחשבים ירידת ערך לרכב.
השאלה היא איך לדעתך זה יכול לעזור לי פרקטית פה?
ירידת ערך- לא ממש משנה. ברגע שיחליפו את גג הזכוכית, הכל אמור להיות בסדר. לא נראה לי שיש פה טוטאל לוס או פגיעה במכאניות או רמת הבטיחות של הרכב. השאלה היא-אם ישיגו חלק כזה. גם משומש. העיקר שיהיה מקורי.
לגבי אתר "אומדנים" - אם נגיד יעבור שבוע ושמאי עדיין לא יגיע, אז אולי אוכל ליצור איתם קשר ולנסות להבין מה קורה. על אף שהמדינה לא משתפת מיהו נותן השירות ולא אומרת את שם השמאי שאמור להגיע אליי.
מעבר לזה, לא יודע פשוט למה ההנחייה פה היא ששמאי יגיע, ייתן תמחור ואז אני צריך לשבור ת'ראש ולחפש מוסך שיגיד להצעה הזאת- "כן", במקום שזה יהיה הפוך, ושאשיג קודם הצעה ממוסך ואגיש לשמאי.

לפני 6 דקות, IsraCar כתב:

כל החששות שרשמת בהחלט מוצדקים. אני לגמריי מבין אותך.

(*)כשהגעת לרכב המשטרה כבר אספה את החלק שפגע בו?

1. אז, אם אני לא תובע את הביטוח, איך אני בעצם יכול להעזר בהם? אם כל האירוע הזה מטופל ע"י המדינה? איזה מידע אני יכול לשאול אותם שיעזור לי? בסופו של דבר מדובר באיזה נציג אחרי צבא בביטוח ישיר שיודע לענות רק על שאלות שהכינו אותו מראש עליהן. 

2. לגבי המשטרה- כן, הם אספו את הרסיס. וגם פה אני קצת חושש. על אף שמה כבר יכול להיות מקור השבר הזה מלמעלה? זה קרה 30 דקות אחרי האזעקה. אבל אולי היה צריך צילום ותיעוד שיראו את החלק הזה על הרכב?
ברגע שהשוטר אמר לי על זה באמצע הלילה- קפצתי לבדוק והם כבר לא היו שם וגם לא הרסיס על הרכב. אז לא יכולתי לעשות כלום. 
במזל הוא בכלל יצר איתי קשר ונתן לי מספר תיק, אז למרות שלא ראיתי את המסמך הזה- אולי הם תיעדו כבר הכל אז יש לזה סימוכין. מקווה מאוד שזה המצב. 
אם הייתי מגיע בבוקר וזה היה נראה ככה, לא הייתי יודע שצריך לקפוץ למשטרה לקחת עדות על זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, eladbari כתב:

. ברגע שיחליפו את גג הזכוכית, הכל אמור להיות בסדר.

אני מניח שיונדאי מן הסתם מכרו הרבה מכוניות עם הגג הזה. 

אז לדעתי שווה להרים טלפון למוסך בו אתה מטפל, ולשאול כמה עולה חלק כזה (כולל עבודה ומע"מ). 

יש שמאים מורשים של משרד התחבורה. אולי אפשרי לבחור שמאי משם זאת גם אפשרות. 

לפני 6 דקות, eladbari כתב:

על אף שהמדינה לא משתפת מיהו נותן השירות ולא אומרת את שם השמאי שאמור להגיע אליי.

אתה לא יכול להתקשר ולשאול? 

לפני 13 דקות, IsraCar כתב:

רק להתייעץ, כי יש לסוכן/ חברת ביטוח יותר ניסיון בדברים האלה: שמאות, מרכזי הערכת נזק, וכדומה.

רעיון טוב לדעתי.. 

לפני 13 דקות, IsraCar כתב:

גם אני חושב ככה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

TBA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיונם של קרובים:

צריך לקבל אישור משטרתי על כך שמדובר בנזק מפעולת איבה (אתה מסודר למדי משום שקיבלת הודעה משוטר, עם זאת אישור משטרתי נדרש ע״ג טופס ייעודי)

עם האישור הנ״ל + צילומים + תיאור/שעה/תאריך הפגיעה, פתח פנייה כאן https://www.gov.il/he/service/online-direct-damage-claim

בחר במסלול המהיר

כנראה תתבקש להעלות צילום צ׳ק מבוטל, רשיון רכב וכו׳.

תקבל הפנייה לשמאי קרוב אליך ואת השמאות שלו תעלה לאתר מעלה (ניתן להכנס אליה ולהוסיף מסמכים)

השמאי יעלה את השמאות לאתר בעצמו משום שהוא מקבל תשלום על כך מהמדינה, עם זאת בצע את חלקך.

לאחר התיקון, יש להעלות את החשבונית לאתר.

בתוך זמן קצר יופקד סך השמאות בחשבון הבנק שלך.

להבנתי, התהליך יעיל והוגן.

איני מתחייב שבמפורט כאן מדוייק, מדובר במידע מיד שנייה

בהצלחה רבה 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, waterman כתב:

מנסיונם של קרובים:

צריך לקבל אישור משטרתי על כך שמדובר בנזק מפעולת איבה (אתה מסודר למדי משום שקיבלת הודעה משוטר, עם זאת אישור משטרתי נדרש ע״ג טופס ייעודי)

עם האישור הנ״ל + צילומים + תיאור/שעה/תאריך הפגיעה, פתח פנייה כאן https://www.gov.il/he/service/online-direct-damage-claim

בחר במסלול המהיר

כנראה תתבקש להעלות צילום צ׳ק מבוטל, רשיון רכב וכו׳.

תקבל הפנייה לשמאי קרוב אליך ואת השמאות שלו תעלה לאתר מעלה (ניתן להכנס אליה ולהוסיף מסמכים)

השמאי יעלה את השמאות לאתר בעצמו משום שהוא מקבל תשלום על כך מהמדינה, עם זאת בצע את חלקך.

לאחר התיקון, יש להעלות את החשבונית לאתר.

בתוך זמן קצר יופקד סך השמאות בחשבון הבנק שלך.

להבנתי, התהליך יעיל והוגן.

איני מתחייב שבמפורט כאן מדוייק, מדובר במידע מיד שנייה

בהצלחה רבה 

המון תודות ששיתפת.
מעניין אם החוויה שלי הייתה אחרת ועדיין קבילה? או שפספסתי משהו, כי:
1. לא קיבלתי טופס פיזי משוטר. במקרה, כנראה שכנה זיהתה את הנפילה על האוטו וקראה למשטרה כדי לפנות את הפגיעה, וכך במקרה יצא שזה תועד במשטרה. לא הייתי יודע שצריך היה באמת לדווח ולתעד במשטרה.
אז, אמנם, אין לי טופס פיזי, אבל קיבלתי מספר תיק מהשוטר שצלצל אליי. מניח שיש שם צילומים. אוכל לצלצל למשטרה אולי לבדוק [אם בכלל יש להם פנאי לזה].

2. לא פתחתי פנייה דרך הרשת. צלצלתי *4954  והייתה נציגה שפתחה לי את הפנייה. קיבלתי:
-מספר תביעה לשמאי
-מספר קרן פיצויי פעולות איבה 

לא יודע באיזה מסלול מדובר, אם מסלול מהיר או לא, ואין לי כרגע מושג איך אני בודק סטטוס של התיק. הלינק שצירפת רק מראה "הגשת תביעה" ולא בדיקת סטטוס.
בנוסף, לא ביקשו ממני צ'ק מבוטל או רשיון רכב. הנציגה ביקשה מספר חשבון בנק.

3. לא קיבלתי שום מידע על השמאי. נשאר חסוי. אני אמור רק להמתין לטלפון ממנו כשהוא מגיע.

4. מעדות אחרת של מישהי שגם נפגע לה הרכב - השמאי נותן הערכה ראשונית, ולאחר מכן זה [איכשהו] עובר למוסך שעושה עדכון להערכת השמאי [נשמע כמו איזה מיקוח], כלומר יש פה איזה פינג פונג כנראה.

מה שלא הבנתי זה מתי המדינה משלמת, והאם אתה נאלץ לשלם מכיסך עד שיגיע בשוטף +פלוס משהו התשלום מהמדינה. 
אז, נשמע שיש מעט הבדל בין מה שתיארת למה שאני מודע אליו. מעניין אם התוצאה היא אותה תוצאה, או אם התפספס לי משהו בתהליך שהנציגה לא הסבירה לי לגביו.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחד המקומות הידועים שעוסקים בתחום הוא אוטותליה בחיפה.
סתם שתדע שהוא נחשב למקצוען והמחירים שלו הוגנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 דקות, סולל הדרך כתב:

אחד המקומות הידועים שעוסקים בתחום הוא אוטותליה בחיפה.
סתם שתדע שהוא נחשב למקצוען והמחירים שלו הוגנים.

ממש טוב לדעת, קודם כל. כי "המאגר" או "פארטקליק" - לא נראה לי שהם מחזיקים בכאלה חלקי חילוף.
אם זה היה באופן פרטי, אז אחלה. אבל אני מהמרכז. איך אני אסע עכשיו עם זכוכיות מעל לראש עד לחיפה בזמן מלחמה?  
האמת, אני סולד ממוסכים רשמיים, אבל נראה לי שאין לי ברירה אלא לגשת למוסך מורשה יונדאי הכי קרוב ולקוות שיטפלו ברכב טוב ושלא ישימו לי סאן רוף חיקוי. 
מה אתה היית עושה באותה סיטואציה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממתין לשמאי ונועץ בו. שיבדוק האם יש נזק נוסף, שיתמחר את הניקוי. לך תדע, זה יכול להיות גם טוטאל (ואולי עדיף כך).

והכי חשוב - לא לגעת ברכב לפני שמס רכוש או השמאי מתירים לך. אני מניח שהמשטרה פינתה חפצים מסוכנים, אבל אסור לך לעשות דבר מעבר לכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, eladbari כתב:

ממש טוב לדעת, קודם כל. כי "המאגר" או "פארטקליק" - לא נראה לי שהם מחזיקים בכאלה חלקי חילוף.
אם זה היה באופן פרטי, אז אחלה. אבל אני מהמרכז. איך אני אסע עכשיו עם זכוכיות מעל לראש עד לחיפה בזמן מלחמה?  
האמת, אני סולד ממוסכים רשמיים, אבל נראה לי שאין לי ברירה אלא לגשת למוסך מורשה יונדאי הכי קרוב ולקוות שיטפלו ברכב טוב ושלא ישימו לי סאן רוף חיקוי. 
מה אתה היית עושה באותה סיטואציה?

מתקשר אליהם

מקבל פרטים

נוסע ככה לחיפה

חוזר ברכבת

זה מה שאני הייתי עושה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצא לי פעם לנסוע ברכב שחלון שלו נשבר על ידי פורצים.

החלון שנפרץ היה הימני הקדמי, מושב הנהג היה נקי ואשתי היתה צריכה להצטנף בפינה השמאלית של המושב האחורי. כל שאר הרכב היה מלא שבבי זכוכית חדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, eladbari כתב:

מה שלא הבנתי זה מתי המדינה משלמת, והאם אתה נאלץ לשלם מכיסך עד שיגיע בשוטף +פלוס משהו התשלום מהמדינה. 
אז, נשמע שיש מעט הבדל בין מה שתיארת למה שאני מודע אליו. מעניין אם התוצאה היא אותה תוצאה, או אם התפספס לי משהו בתהליך שהנציגה לא הסבירה לי לגביו. 

להבנתי, אתה משלם למוסך בצ׳ק דחוי או בכרטיס אשראי.

המדינה אמורה לשלם בתוך כשבועיים מהשלמת כל הפרטים/מסמכים.

במידה והיו לך הוצאות נוספות כמו נסיעה במונית אל/מ המוסך, תעלה את החשבוניות. לא מובטח שיאושרו אך נשמע  הגיוני שהוצאה סבירה (תאריך חשבונית מונית זהה לתאריך חשבונית המוסך), יתקבל.

בכל מקרה, אין מה להפסיד.

איני יודע מדוע לא התבקשת לספק הוכחה לבעלות על חשבון הבנק (צ׳ק מבוטל או אישור הבנק) ו/או צילום רשיון רכב - בניגוד להגשת בקשה באתר באמצעות הזדהות, לנציגה אין ודאות שאתה אכן הוא מי שמתיימר להיות. אופתע באם לא תדרש לכך בשלב מאוחר יותר.

המשך לעדכן לטובת מי שחו״ח יזדקק להדרכה

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...