Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ממתין לשמאי ונועץ בו. שיבדוק האם יש נזק נוסף, שיתמחר את הניקוי. לך תדע, זה יכול להיות גם טוטאל (ואולי עדיף כך).

והכי חשוב - לא לגעת ברכב לפני שמס רכוש או השמאי מתירים לך. אני מניח שהמשטרה פינתה חפצים מסוכנים, אבל אסור לך לעשות דבר מעבר לכך.

אל תשאל. השמאי מצלצל אליי ואומר לי להגיע עם הרכב לנקודה מסויימת בעיר.
אמרתי לו- יש לי זכוכיות מעל לראש. לא יכול להזיז ת'רכב. אולי יגיע. נראה.
שכונה :)
לא חושב שטוטאל לוס. אבל בהחלט חושש מה יקרה אם יש משהו שיתפספס. בעקרון זה חזותית נראה שאחת הזכוכיות של הסאן רוף [השניה לא נראית לעין שנפגמה, הכל כביכול].
והמנגנון עצמו [שגם לא ידוע לי אם נפגע, אבל לא רוצה שיקרה מצב שלא מטפלים בו, והוא לא מכוסה]. 
האם יש עוד משהו לבדוק, ולשים לב אליו שלא יחמוק מעיני השמאי? אולי משהו שלא קשור לסאן רוף בכלל?

לפני שעה, waterman כתב:

להבנתי, אתה משלם למוסך בצ׳ק דחוי או בכרטיס אשראי.

המדינה אמורה לשלם בתוך כשבועיים מהשלמת כל הפרטים/מסמכים.

במידה והיו לך הוצאות נוספות כמו נסיעה במונית אל/מ המוסך, תעלה את החשבוניות. לא מובטח שיאושרו אך נשמע  הגיוני שהוצאה סבירה (תאריך חשבונית מונית זהה לתאריך חשבונית המוסך), יתקבל.

בכל מקרה, אין מה להפסיד.

איני יודע מדוע לא התבקשת לספק הוכחה לבעלות על חשבון הבנק (צ׳ק מבוטל או אישור הבנק) ו/או צילום רשיון רכב - בניגוד להגשת בקשה באתר באמצעות הזדהות, לנציגה אין ודאות שאתה אכן הוא מי שמתיימר להיות. אופתע באם לא תדרש לכך בשלב מאוחר יותר.

המשך לעדכן לטובת מי שחו״ח יזדקק להדרכה

תודה על התגובה.
מעדכן ש:
1. השמאי ביקש שאגיע עם הרכב לנקודה בעיר. אמרתי לו שאני לא יכול להזיז ת'רכב כי יש זכוכיות מעל לראש. לא נגעתי בכלום. מקווה שלא יהיה שכונה ויגיע.
אם זו הגישה, מקווה שהוא לא יחפף בשאר הדברים, ואני צריך לדעת איך לעודד אותו לוודא שלא פספס משהו. למה לי אין מושג איזה נזק נוסף יכול להתגלות שלא נראה אולי לעין

אחרי שיעריך הכל - מניח שאקח כפפות, אפנה את הזכוכית מהגג ואז אולי אפשר יהיה להיכנס לאוטו וליסוע למוסך

2. בשיחת הטלפון - השמאי באמת ביקש לראות צ'ק מבוטל או אישור ניהול חשבון בנק [אוציא את זה מהאתר של הבנק]. אז, כן, זה התבקש לא במעמד מילוי הטפסים, אלא במעמד השמאי.

זהו, בגדול אני תלוי בשמאי שיעשה עבודה טובה ויכסה הכל, כדי שלא בטעות אמצא בעיה נוספת רק אחרי שהוא העריך ת'נזק.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מניסיון עם חור בגג של האוטו של הבת שלי ב 7.10 הגיע שמאי, הוציא דוח ומשם אתה הולך לאחזה מוסך שאתה רוצה.

בדיוק כמו עם חברת ביטוח הוא מתנהל מול השמאי, מוציא חשבון, אתה נותן צק דחוי וכשמגיע הכסף ממס רכוש אתה משלם למוסך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 21.6.2025 בשעה 16:09, eladbari כתב:

1. איך אני יכול לברר כמה תיקון כזה עולה? יש מצב שגם המנגנון שמחליק אחורה\קדימה את הסאן-רוף נפגע. האם בכלל ניתן להשיג חלק כזה ממודל 2016 או שזה בעייתי וישאיר אותי ללא פתרון?
2. האם לדעתכם זה תקין מה שמס רכוש מציע? שאחכה לשמאי מטעמם, יעריך מחיר, ואז אגש עם זה למוסך בתקווה שיגידו כן למחיר הזה?
3. יש משהו שכדאי לי לשים לב אליו בכל התהליך הזה, כדי לוודא שמכסים את הנזק ולא עושים לי קיצורי דרך וקומבינות?

לא הבנתי האם פגשת את השמאי.

אם לא:

- תנשום עמוק, אתה בסטרס.

- גש למוסך יונדאי עם הרכב והזכוכיות, בקש מהם הצעת מחיר לתיקון, והצג אותו לשמאי. זה יעשה לו עבודה קלה ופשוטה.

מנסיון של ידידים, הם ממש לא מנסים לקמבן עליך, וודאי לא בכל עשרות אלפי תביעות הפיצויים של אלפי שח בודדים.

- בליל שבת ישבתי בממ"ד באזעקה, ואני אומר לאשתי: "נראה לי נפל משהו בחצר". בבוקר גיליתי רסיסים קטנים על המדרכה, לא בתוך החצר, תודה לאל. האוטו רעד מפחד והוא עד עכשיו מצפצף כשאני עוזב אותו לנפשו, חשוף בחנייה.

וכעת שאלה למחכימים (אם זה נוגד את חוקי הפורום נא למחוק):

- האם רסיס שנפל בשבת הנו 'מוקצה'?

- האם יש בטלטולו איסור 'תחומין'?

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 31 דקות, tinoki כתב:

ממ״ג

כן מסיבה זו.

המציג אינו רב, אין באמור להוות ייעוץ הלכתי, בכל מקרה של ספק יש לפנות לרב הקרוב לביתך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 שעות, Night Driver כתב:

מניסיון עם חור בגג של האוטו של הבת שלי ב 7.10 הגיע שמאי, הוציא דוח ומשם אתה הולך לאחזה מוסך שאתה רוצה.

בדיוק כמו עם חברת ביטוח הוא מתנהל מול השמאי, מוציא חשבון, אתה נותן צק דחוי וכשמגיע הכסף ממס רכוש אתה משלם למוסך.

לא נתנו לי לבחור. 
קבעו עובדה. שלחו אותי לזגג בראשון. מקווה שיהיה בסדר, למה אין לי הרבה אופציות.

לפני 12 שעות, tinoki כתב:

לא הבנתי האם פגשת את השמאי.

אם לא:

- תנשום עמוק, אתה בסטרס.

- גש למוסך יונדאי עם הרכב והזכוכיות, בקש מהם הצעת מחיר לתיקון, והצג אותו לשמאי. זה יעשה לו עבודה קלה ופשוטה.

דווקא די רגוע. רק מבין שיש לי פה צ'אנס אחד לא לפספס שומדבר. למה אם אגלה נזק אחר שלא התגלה לשמאי, זה יהיה עליי לתקן את זה.
לגבי לגשת למוסך יונדאי - לא נתנו לי אופציות. השמאי מסר לי מוסך לגשת אליו. די מעצבן, האמת, כי אין לך שליטה מי יטפל בך.

פורסם
לפני כשעה, eladbari כתב:

לא נתנו לי לבחור. 
קבעו עובדה. שלחו אותי לזגג בראשון. מקווה שיהיה בסדר, למה אין לי הרבה אופציות.

הייתי מתעקש על הצעת מחיר נוספת ממוסך יבואן ושיהיה כתוב בפירוש מה תהליך הפירוק, בחינה והרכבה כולל, האם מחליפים גומיות ולאיזה, וכמובן משך האחריות לנזילות.

פורסם
לפני 4 שעות, פריג'י כתב:

הייתי מתעקש על הצעת מחיר נוספת ממוסך יבואן ושיהיה כתוב בפירוש מה תהליך הפירוק, בחינה והרכבה כולל, האם מחליפים גומיות ולאיזה, וכמובן משך האחריות לנזילות.

דיברתי עם השמאי. הוא אמר לי בפנים שמוסך רשמי לוקח פי 3-4 ושהם עובדים עם המוסך המסויים הזה.
לא יודע לגבי גומיות ונזילות. לא משהו שקרה לי, אבל אתה אומר שאחרי ניפוץ סאן רוף - יש חשש עכשיו שיהיו נזילות אחרי התיקון?

פורסם
לפני 13 דקות, eladbari כתב:

דיברתי עם השמאי. הוא אמר לי בפנים שמוסך רשמי לוקח פי 3-4 ושהם עובדים עם המוסך המסויים הזה.

ואיך טיב העבודה? לדעתי זה הכי חשוב בסוף.

בהערת אגב, יצא לי לראות עבודות של מוסך הסדר (של הביטוח) שלקחו עליהן מחיר גדול ודווקא מוסך יבואן על יותר עבודה, והחלפת חלקים רבה יותר - לקח מחיר נמוך יותר. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, eladbari כתב:

הוא יכול להגיד מה שהוא רוצה, אבל צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

הויכוח הוא לא על הכסף אלא על הפרוצדורה של העבודה.

ולא חסרים מוסכי יבואן שהם מוסכי הסדר. לא שזה מבטיח מקצועיות אצלנו בחאפרסטן.

הכי חשוב, שהעבודה תהיה טובה ומקצועית ושתקבל אחריות. בכתב.

פורסם

מוזר

לחבר שלי היה אותו סיפור

שלחו אותו לשמאי במתחם שהם הקימו

השמאי בדק את האוטו ואישר לו תיקון 

ואמר שישלח קבלה מכל מוסך שהוא רוצה

פורסם
לפני 41 דקות, רמי יו כתב:

מוזר

לחבר שלי היה אותו סיפור

שלחו אותו לשמאי במתחם שהם הקימו

השמאי בדק את האוטו ואישר לו תיקון 

ואמר שישלח קבלה מכל מוסך שהוא רוצה

אז שכונה. מי יודע, אולי זה לשיקול כל שמאי?
מניח שיש איזה הסדר בין המדינה לשמאים במלחמה הזאת ושהמטרה היא לצמצם עלויות.

פורסם
בתאריך 22.6.2025 בשעה 23:32, tinoki כתב:

בתאריך 23.6.2025 בשעה 00:09, borsood כתב:

ממ״ג

כן מסיבה זו.

1. באם הם ראוים לשום תשמיש אולי יש מקום להקל מדין שברי כלים הרי הם ככלים... (למעט אם נחשיב את הטיל כמוקצה מחמת חסרון כיס)

2. למעלה מעשרה (טפחים) זה 'מקום פטור', לכאורה מצד זה מותר בטלטול. 

המציג אינו רב, אין באמור להוות ייעוץ הלכתי, בכל מקרה של ספק יש לפנות לרב הקרוב לביתך.

• מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

שאלת תם.

אם הביטוח שמשות שלך כולל גם את הסאן רוף (כמו שקיים בחלק מהביטוחים) למה לא ללכת לביטוח?

על פי רוב זה ללא השתתפות עצמית, ולא נחשב כתאונה לעבר ביטוחי

שהם יסתדרו עם המדינה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...