ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
היי, אז אחרי חיפושים אחר סופר-מיני נחשקת, קצרה ומתאימה לחניות אבל, גם בעלת מקום ומרחב ובנוסף, חסכונית, החלטתי לבדוק את הטויוטה ספייס. היות והשיווק נפסק לפני כשנתיים, אשמח לדעת האם צפויה להיות בעיה להשיג חלקי חילוף במידת הצורך בשנים הקרובות, ובנוסף, אשמח לדעת האם מתיחת הפנים מ2014 משמעותית מספיק בשביל להתעקש על דגם זה... תודה ושבוע טוב...
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 651 צפיות
שלום רב לחברי הפורם, לאור התרחבות המשפחה(בקרוב 2+1) אנו חושבים לעבור לרכב גדול ונוח - אני בחור גדול 1.90, יצטרך להעמיס עגלה בבגאז וכסא בטיחות. כרגע אנו מתניידים עם מאזדה 2 (2013), הרכב ישמש כרכב ראשון בהתניידות בפקקים ברחבי גוש דן 60KM ביום. התקציב הוא בסביבות ה 80אש"ח +- ההתלבטות שלנו היא בין מספר רכבים: סקודה אוקטביה T1.4 2016 ומעלה - אהבנו את אופן פתיחת הבאגז', מרחב פנים מקדימה ומאחור והכוח הזמין. טויוטה קורולה 2016 1.6 ומעלה אהבנו - רכב אמין ביותר שנוטה להזדקן די טוב. קיבלנו מספר המלצות על קיה פורטה ויונדאי אלנטרה, אישית אני פחות מתחבר למותגים הללו בנוסף מקריאה בפורום בימים האחרונים אני מבין שיש ברכבים אלו לא מעט בעיות חשמל. למ…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
פורסטר 2019
מאת doronm- 0 תגובות
- 488 צפיות
שלום חברים, מתלבט מאוד לגבי הרכב הנ"ל, דגם X/ספורט. מעבר לעשרות מבחני הדרכים שבוצעו לרכב, הייתי שמח לקבל חוות דעת קצת יותר "אותנטית" מאנשים שבבעולתם הרכב. יתרונות/חסרונות, צריכת דלק ממשית, אמינות וכו'. בתודה, דורון.
הודעה אחרונה מאת doronm, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לעוזרים, מחפש רכב חסכוני בדלק לנסיעות בעיקר בתוך העיר ומדי פעם נסיעות בין עירוניות של שעה נקודות חשובות: - רכב אמין - חסכוני - אוטומטי זה הרכב הראשון שאני קונה, אשמח לשמוע טיפים תודה, אביב.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
טוארג 2008
מאת Carcore-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם; האם שווה לקנות טוארג בנזין V6 במצב מעולה עם ק״מ יחסית נמוך(עד 150K) במחיר עד 55K! אישית אין לי בעיה עם צריכת הדלק(אפילו 1/5); תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
רכב לנסיעות ארוכות 1 2
מאת עידן 91-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום חברים, אני עובד ברעננה וכרגע גר בגבעתיים אבל שוקל לעבור לצפון ולהישאר באותה עבודה. שזה אומר שאני אצטרך לנסוע יותר משעה כדי להגיע לעבודה, ורציתי להתייעץ איתכם לגבי איזה רכב כדאי לרכוש למטרה הזו, ואם כדאי לעשות את זה בכלל, כלומר אם כדאי לנסוע ברכב כלשהו סדר גודל של 90 קילומטר לכיוון - חמישה ימים בשבוע. ואם כן, מה הרכב המומלץ למשימה הזאת? איזה סוג מנוע, והאם יש סוגים מודעפים לנסיעות ארוכות. אני לא פוסל רכבים עם תיבת הילוכים ידנית (אפילו עדיף) , ובטח רוצה משהו חסכוני גם בדלק וגם בתחזוקה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת גל333, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 784 צפיות
שלום חברים. גיסי רוצה להשתדרג. כרגע ברשותו אקסנט 2009 שמורה עם מעט קילומטרז'. הוא רוצה להשתדרג למודל חדיש יותר. חשוב לו מרווח ותא מטען. לא איכפת לו דלק, נוסע כ3000 ק.מ בשנה. הצעתי לו יונדאי i35. מה עוד אתם מציעים? האם פלואנס 2000 סמק אמינה יותר מ1600? הוא ראה i25 ופחות אהב. I35 מעט יקרה. מה עוד יכול לבוא בחשבון? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי אני חדש בכל התחום הענקי הזה של הרכבים ואני רוצה לקנות רכב ראשון, שיהיה ידני חסכוני ואמין עד 20 אלף ש"ח אני מתכנן לימודים עוד מעט, הנסיעות שלי יהיו 70% נסיעות עירוניות 30% בין עירוניות מה מומלץ? אני מעדיף רכב לא כ"כ קטן, אך אם לא נכנס משהו טוב בתקציב אז רכב מיני
הודעה אחרונה מאת Krd, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מתלבט לגבי רנו מגאן קופה ספורט יד 2 (יד 1 ליסינג פרטי, יד 2 פרטי) 2014, 95,000 ק"מ. מצרף דוח בדיקה של דינמומטר. אנא עיזרו לי להבין, מה כסת"ח\בעיות רציניות? לקנות\לרדת מהעיסקה? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כי המחירים ביד 2 נראים לי מוגזמים לאור מחיר הדגם החדש ב 0 ק"מ, ומצד שני, אני לא מכיר את השוק. וחוץ מזה, איך בודקים גיר רציף לפני קנייה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
ברור שהפתרון האידיאלי זה רכב עם 3 כסאות נפרדים במושב האחורי אך השאךה אם בכל זאת יש פרייבט/ג'יפ שיכולים להכיל 3 כסאות בספסל האחורי, הכסאות עצמם עם דגש מקסימלי לבטיחות וגודלם מאוד נדיב. 1. graco nautilus 80 elite 2. chicco nextfit 3. chicco keyfit 30 כאשר הגרקו ישאר עד הסוף עד שישמש כבוסטר, הנקסטפיט בבוא העת יוחלף בגראקו נוסף והקייפיט יוחלף בנקסטפיט ז''א נוצר מצב בכל מקרה של 3 כסאות בגודל מלא. יצא לי לראות מהפרייבטים כנראה רק קאמרי יכולה להכיל 3 כסאות מאחור. השאלה אם בג'יפים המצב יותר טוב? האם ג'יפ כמו פורסטר יוכל להכיל דבר כזה או שזה רק ברמה של סנטה פה/ סובארו b9/ ניסאן מוראנו/ אאוטלנדר צורה קודמת וכו'? התקציב המדובר 40-50 אלף ש''ח. צריכת דלק ברור שתה…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, מתעניין לקנות רכב סופר מיני חדש מסוכנות או 0 ק"מ. לפני עליית המס . היונדאי החדשה נראית אופציה סבירה מול המתמודדות האחרות בקטגוריה. מחפש חוות דעת של מישהו שנוסע עליה , אך קשה למצוא ברשת לפחות . אשמח להמלצות או דיס המלצה . תודה
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
האם הגיוני שקיה ספורטאג' 1600 נמכרת במחיר מחירון מלא ומעלה (ולא במחיר מחירון משוקלל שלוקח בחשבון ק"מ.חודש עליה וכו'...?). האם הביקושים לרכב הזה כל כך גבוהים היום וויש לו שוק כ"כ טוב? תודה רבה על העזרה
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
שלום, אני מתעניין ברכב עם נתונים טובים, מדובר ביד 2. לאחר בירור עם הבעלים, הוברר לי שלרכב החליפו כנף ביד הראשונה ללא תאונה והבעלים מוכנים לרדת במחיר עקב זה. בכל הזמן שהרכב היה בבעלים הנוכחיים (יד 2) לא היה כלום. בעקבות המידע הזה הייתם לוקחים רכב לבדיקה או שלרדת כבר עכשיו מזה? עדיין סכום הבדיקה הוא לא מבוטל.
הודעה אחרונה מאת punz, -
אוקטביה RS
מאת Tomer1992- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תמיד עניין אותי הרכב ובתור בעלים של פולו gti שלא הספיק להנות איתה יותר מדי עקב תאונה, עכשיו אני רוצה לחזור ואוקטביה RS תמיד הצליחה לכבוש את לבי למה? משהו באנדרדוגיות שלה עושה לי את זה והתמורה למחיר גבוהה לטעמי. הבעיה? שבעברי כעובד בחברת אוטודיל כל אוקטביה RS הייתה עם מנוע מוחלף או שאוטוטו יוחלף מה שמצייר בעיניי תדמית מנוע בעייתית, כולן היו משופרות ממה שאני יודע, יש למישהו ידע בעניין? תודה
הודעה אחרונה מאת punz, -
- 2 תגובות
- 752 צפיות
שלום חברים אני מעוניין בהמלצה למכונית בגודל משפחתי, היברידית, משנתונים 2016-2019, פרט ליונדאי איוניק וקאיה נירו שאני מכיר. האם יש עוד אופציות מומלצות במחיר שעד 90000 ש"ח. חשוב לי במיוחד שיהיה בטיחותי וזול לאחזקה אודה להתייחסותכם
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
ניסיתי למצוא את הרכב הנ''ל (סטייל פלוס) אך אין אותו כרגע כ-0 ק''מ. קיבלתי הצעה מסיאט של 140 כולל איתוראן, סים גלישה, מצלמה. הצעה סבירה? הבנתי שהיה מבצע לאחרונה אך אני לא יודע מה היה המחיר. ככה''נ בסוף החודש יהיו הנחות של חבר? אני אצליח להשיג בהן מחיר יותר טוב? תודה,
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 536 צפיות
שבוע נפלא. רוצה לעזור לזוג שמתחתן עוד שבוע בבחירת רכב. הרכב כנראה ישמש לשנים הקרובות ולא יתחלף בקרוב וכנראה גם ישמש לילד ראשון כלומר שיש צורך במקום לעגלה וכל ציוד הילדים. הנסיעות ברובן הן באיזור המרכז, אך ישמש גם פעם בשבוע שבועיים לנסיעה דימונה-פתח תקווה וכדומה. הדרישות הן: *אוטומט בלבד 1. בטיחותי לפני הכל, כמה שיותר יותר טוב. 2. צריכת דלק טובה. 3. לא עגלה. 4.שנתון כמה שיותר גבוהה. 5. לא רכב קטן מדי. 6. כמה שיותר אבזור יהיה נחמד. הכיוון כרגע הוא לקטגורית הסופר מיני, אך שום דבר עדיין לא סגור. תודה רבה ושבוע טוב. אראל
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מכרתי לא מזמן את הויטרה שנתון 96 שלי שהיתה נפלאה מבחינה טכנית אבל זה היה סיוט לעשות טסט פעמיים בשנה אז החלטתי להתקדם לרכב חדש, אפשר גם משומש אבל שימנע ממני לגשת למכון רישוי לפחות בשנתיים הראשונות ויחסוך לי המון זמן וכאבי ראש במיוחד כשעדין יש אחראיות יצרן. אז כמו שאמרתי נסעתי על גיפון קטן וישן והייתה מרוצה מאוד, אני שוקל אם לעשות ליסינג או מימון אז אשמח לשמוע מהניסיון שלכם איזה עסקה עדיפה. בגדול אני נוסע נסיעות קצרות משהו כמו 10 אלף קמ בשנה. חיפשתי רכבי קרוס או איזה גיפון משנת 2018 וחדש מהחברה זה מתחיל מ105K כשהסדטר של דאציה פותח את הרשימה ופייר לא התרשמתי כמו שהתלהבתי (תמורה למחיר). אשמח לעזרתכם בנוגע לרכישת רכב ובאיזה דרך, מה שחשוב לי זה אמינות בראש וב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום חברים אני מחפש מכונית משפחתית ומועמדות מרכזיות הן 2 מכוניות היברידיות, יונדאי איוניק וטויוטה קורולה. קראתי על טענות שיש בדבר סיכון לקרינה במכוניות היברידיות ושנבדקה קרינה בעוצמה גבוהה מהמותר ביונדאי איוניק. האם ידוע לכם על סיכון כלשהו בשל קרינה במכוניות היברידיות ובמיוחד ביונדאי איוניק? אודה על כל מידע בנושא
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה אתם אומרים על המבצע הזה לכאורה נראה קורץ אבל מה הקאץ ? https://wheel.co.il/%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-0-%D7%A7%D7%9E-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%A9%D7%A0%D7%94/ הזדמנות למהירי החלטה: אחרוני דגמי אופל אסטרה 2018 בתנאי 0 ק"מ מליסינג, ב-92,900 שקל במקום 131,900 שקל מחירון יבואן. אופל אסטרה Enjoy : מנוע 1.4 ליטר טורבו 150 כ"ס, אוטומטית, 8.9 שניות ל-100 קמ"ש, 18.1 ק"מ לליטר בממוצע לפי נתוני היצרן, רמת גימור Enjoy הכוללת: מולטימדיה מקורית עם מסך "7 תומכת Apple CarPlay, בקרת אקלים כפולת אזורים, בקרת שיוט עם מגביל מהירות, חבילת בטיחות מקורית Opel Eye הכוללת התרעה על שמירת מרחק, התרעת סטייה מנתיב וזיהוי תמרורים, 6 כריות אוויר, חיישני אורות וגשם,…
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב חדש מהיבואן בעסקת טרייד-אין שהציע לי, אך התנה את המחיר הסופי של הרכב הישן שלי מראש בבדיקה במכון שלו. לקחתי את הרכב לבדיקה - התוצאות לא נמסרו לי ולא קיבלתי הסברים מהבוחן בטענה שהבדיקה מוזמנת ע"י היבואן ויש להם הנחיה לא למסור פרטים. היבואן חזר אלי לאחר הבדיקה ו"חתך" במחיר בטענה שהבדיקות לא טובות. האם היבואן יכול לדרוש כסף על הבדיקה במכון אם לא אבצע דרכו את הטרייד-אין? (נראה לי שאני יכול למכור את הרכב במחיר הגיוני בעצמי) תודה מראש, P
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום! אני זקוק דחוף לרכב. במוקד חיפושיי עד כה שמתי את הקיה סיד סטיישן 2015-2016 ורכבים דומים. מעיון במודעות יד 2 נראה שקשה עד בלתי אפשרי לאתר רכב כזה ללא היסטוריית ליסינג כזאת או אחרת. בשל כך, צפויה להיות ירידת ערך מטורפת כשאבוא למכור את הרכב עוד כשלוש שנים - כשהוא יד שניה לכל הפחות, אחרי עבר בליסינג (מימוני או פרטי - לא משנה) וק"מ שיהיה במקרה הטוב 80K+. אני חושש שזו מציאות שאינה משוקפת במחירונים היבשים. לאור תובנה עגומה זו, חשבתי לפנות לנתיב של ליסינג פרטי תפעולי של רכב מיד ראשונה, עם עדיפות לעסקה קצרה (18-24 חודש). האם מישהו יכול להמליץ על עסקה כזאת שקיימת בשוק בימים אלה ושהיא גם הוגנת ולא מכילה "עזים" בדמות קנסות מסוגים שונים ואותיות קטנות שהופכו…
הודעה אחרונה מאת none77, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
ברשותי SX 4 סדאן שנת 2011 שנמצאתי אצלי כ 4 שנים. קניתי אותה ממישהו שהמשפחה שלנו מכירה כשלאוטו היה אז 14K קמ והיום לאוטו יש 55K. הרכב במצב מצוין מבפנים ומבחוץ ומגלה אמינות מעולה. עכשיו, אותו בחור נאמן לרכבי סוזוקי והוא מוכר אותן כל 4 שנים כשהוא בקושי נוסע עליהן. הלך וקנה לו קרוסאובר 2014 חדשה והיום שוב מעוניין למכור אותה כשהאוטו עשה 10K ק"מ. לפי מה ידוע לי הוא רק החליף כנף קדמית. הוא דורש על האוטו 76K. מה לדעתכם המחיר הריאלי שניתן לנסות להוריד? אני באופן אישי מאוד מרוצה מה SX4 שלי ובמיוחד מתא המטען הגדול שמאוד עוזר כשיש 2 ילדים. ועדיין, אני בהתלבטות גדולה, האם בכל זאת יהיה נכון להתקדם בשנתון בהתחשב בכך שה SX שלי כבר בת 8 (לפי יד 2, המשוקלל הוא 33K). מצד שני, הסוזוק…
הודעה אחרונה מאת ariel126, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות פורד פוקוס שנת 2012 מדגם טרנד מנוע 2.0 מה ההמלצות על הרכב?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לצערי נפרדתי מהרכב הקודם שלי, וכרגע אני מחפש רכב חדש וראיתי במגרש של buy&drive רכב שקרץ לי מרצדס אורבן a200 יד 3 135 אלף קלימוטר שנת 2013 רציתי לשאול האם יש כאן מישהו עם ניסיון על הרכב הזה שיכול לתת חוות דעת זה ממש יעזור. הרכב מיועד לנהג צעיר יחיד
הודעה אחרונה מאת MSound, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מחפש לקנות טויוטה קאמרי משנים 2013-2015. אני רואה שבלוחות, רוב הרכבים שמוצעים הם הייבריד. מעולם לא היה לי רכב היברידי והייתי שמח לדעת מה ההשלכות - האם הרכב מועד יותר לתקלות? האם הביטוח/טיפולים יקרים יותר? באופן כללי הייתי שמח לשמוע חוו"ד ממי שהיה לו הרכב הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת u_mimi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 802 צפיות
בדיקה שלי במממ תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
אני רוצה להחליף את הקורולה המצוינת שלי משנת 2014 לרכב היברידי. מישהו יכול לכתוב מה הצריכה האמיתית שהוא מדד ברכב ההיברידי שברשותו? כמו כן אם מישהו יודע מה הצריכה האמיתית של הקורולה החדשה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Michazzz, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 19 אלף צפיות
אהלן אני נוסע מעל 50 אלף קמ בשנה וזקוק לרכב חסכוני ביותר. רוב הנסיעות שלי הם בין עירוניות ועם לא יותר משלושה אנשים. כיום נוסע עם דיזל שעושה 1:15 בערך מחפש רכב סטיישן שבנסיעה רגועה יעשה מעל 20 לפחות. בינתיים אני מתמקד ברנו מגאן גרנד טור או קליאו סטיישן שלפי מה שקראתי יכולה להגיע ל 1:23. מה אתם אומרים מי הרכב המנצח ?
הודעה אחרונה מאת dorsht,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 343 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- אורי מ.
- pooh-bear
- sperial
- מרקורי
- Benor
- רפי לין
- daniel.asu
- mcaspi
- yohai71
- Shaike.Zam
- סידן
- nir eli