ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות השבתה של הבראבו מחפש מחליפה דומה וראויה, חשבתי על ג'ולייטה או סיאט לאון 1.8T משנים 2014 ומעלה. האלפא רומאו אני מניח די דומה לבראבו אך לא יצא לי להתנסות, גם עם הלאון לא יצא לי. מאוד נהניתי מהבראבו ומהגיר שלה (קשה לי לחזור לאוטומאט אבל לא כזה חשוב), מניח שעוד יותר אהנה מ TCT /DSG. חובה: 5 דלתות (האצ'בק) מאחר והכלב יושב בבגאז'. גג פנורמי עדיף, מינימום סאנרוף. טורבו (אוהב את זמינות הכח) אמינות גיר (לא יודע למי מהVW מדברים כאן שיש בעיות תדירות במח גיר, אולי כבר נפתרו עד 2014) 70-80 ואולי אוכל קצת למתוח את התקציב. אשמח לרעיונות לגבי רכבים אחרים מעניינים בתקציב הזה - גם אם מדובר על אוטומאט פלנטרי או ה1.4T של הלאון אם לדעתכם אי…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 1 תגובות
- 707 צפיות
שלום לכולם, יש לנו מספר יחידות של פיג'ו 2008 פרימיום, שאנחנו יכולים להציע למי שימהר לסגור עסקה עד ה 31.3. במקום מחיר של 125,990 ש"ח לפני רישוי וצבע מטאלי, אנחנו מציעים לכם מספר מאוד קטן של מכוניות ב 109,990 ש"ח לפני רישוי וצבע מטאלי. הנחה של 16,000 ש"ח. אבל, וזה חשוב מאוד, למי שמתחיל ומסיים את העסקה עכשיו. ההצעה תפוג ב 1.4 הקרוב, והרכב ככל הנראה יתייקר. במתכונת הרגילה - מי שזה מעניין אותו, שלחו לנו שם וטלפון וניצור עימכם קשר. להשתמע, צוות לובינסקי
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מבחינת: אמינות, אחזקה, חלפים, דלק, סחיבה. אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, מחפש רכב, לאישה, עד 30K כל יום 80 ק"מ הלוך חזור לעבודה. חשוב מאוד שהצריכת דלק של האוטו תהיה קטנה כלל שניתן התלבטתי בין ניסאן מיקרה - צריכת דלק נמוכה, לקיה סיד - מרווחת יותר + צריכת דלק טובה, מחפש גם רכב אמין ללא מוסך ובעיות בגיר אודה לעזרתכם האדיבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי איזה רכב עונה על הדירשות הבאות : 1. רכב ספורט אמיתי. מנוע חזק. 2. ידני בלבד. 3.אמינות כמה שיותר גבוה. 4.לא משנה צורת מרכב. 5.לא משנה הנעה. 6.צריכת דלק לא משנה. חשוב לא להיכנס למוסך כל יומיים. זה החשש הגדול ביותר. מחשבה נוספת שהרכב יכול להיות גם רכב שיהיה לו ערך מבחינת אספנות. אופצייה לאחזקה לשנים רבות. מטרת הקנייה נטו הנאה בסופי השבוע !! התקציב לכל הטוב הזה 30,000 +- למי יש רעיונות ? תודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש 7 מקומות שנת 2016 או 2017 מה עדיף מבחינת הכל? תודה
הודעה אחרונה מאת guy12345, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתלבט מה כדאי מבניהם (שני הרכבים גרסאות בסיס). איזה רכב אמין יותר? באיזה רכב יש יותר תקלות והיכן הטיפול בהן יותר זול? איפה האבזור הבטיחותי אמין ואכותי יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 670 צפיות
היי. מחפש לקרובת משפחה צעירה רכב בתקציב של עד 20k ש"ח. אני לאחרונה קניתי סופר מיני (פאביה) לאישה אבל פה התקציב נמוך בהרבה והצרכים שונים: * רוב הנסיעות קצרות, עירוניות ובאזור ירושלים. * עדיין צריך רכב שלא יחשוש לנסוע למרכז וחזור. * אמינות וחיסכון לאורך זמן בטיפולים ואחזקה. * מניח שרק רכבי מיני משנתונים קודמים יענו על דרישות התקציב. * הנסיעות לנהגת בסינגל, ללא צורך במרווח לילדים או לבעל בבגאז'. אשמח לרעיונות.
-
- 1 תגובות
- 517 צפיות
היי חברים אני כנראה קונה סוזוקי סוויפט 2010 מסוכנות סוזוקי. האם לפני הקנייה צריך לבצע בדיקה לרכב או שאפשר לסמוך עליהם?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 712 צפיות
אני רוצה לקנות רכב אבל עדיין לא סגור על דגם. איזה רכב אתם חושבים שהכי משתלם מכל הבחינות שהוא בתקציב של עד 35,000. אני מחפש רכב קטן עם אפשרות גם לסופר מיני, כמובן אמין, כמובן חיסכוני וכמובן עם ביצועים. הדרישות שלי לא הגיוניות אני יודע, אבל בהתאם לתקציב מה הרכב הכי טוב שאוכל לקבל? מציין גם שלא אכפת לי אם הרכב יהיה ידני או אוט'. ראיתי שפה בפורום ממליצים על הספייס סטאר, אבל אני תוהה אם יש רכב שיותר משתלם? אם אתם צריכים פרטים על אופי הנסיעה אז ככה: בדרכ רק הנהג יהיה ברכב, הרכב לא יסע יותר מ 15,000 קמ בשנה גם אם אגזים, הרכב ברובו ינהג במרכז ומידי פעם לדרום הרחוק, רצוי שיסחב בעליות. הייתי נוהג בעבודה הרבה על סיטרואן ברלינגו, אם יש רכב כזה רק עם פחות רעשי…
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
רכב עד 75 אלף
מאת Yair951- 0 תגובות
- 463 צפיות
אני מחפש למשפחה של 4 נפשות משנתון 2016 ומעלה. (מנהלים/ג'יפון/משפחתי) הדגשים שחשובים הם אבזור בטיחותי ואבזור באופן כללי. בעלות קודמת ליסינג באה בחשבון ואפילו עדיפה, גם קילומטראז' גבוה יחסית. תודה
הודעה אחרונה מאת Yair951, -
שלום, ברצוני להתחדש ברכב חדש עד 50 אלף שקל. מה מומלץ היום מבחינת אמינות תחזוקה וכו'? ומה עדיף לקנות בפרטי או מסוכנות?
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 816 צפיות
שלום חברים , קיבלתי הצעה על מאזדה 2 יד 2 80 קמ זה ספר הטיפולים , יש פה משהו שבעייתי , או לבדוק ? תודה .
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בוקר טוב, אבי (הגמלאי) נוהג כיום ב פיקנטו שדי מתאימה לצרכיו. מה שהוא מדגיש תמיד על הרכב- א. מזגן מצוין שמחמם /מקרר מייד. ב. בזכות הממדים הקטנים, קל להיכנס למקומות צרים. ג. מושב לא סופר נוח (אבי סובל מפריצת דיסק מלפני כמה עשורים, בימים בהם עסק בג'ודו). ד. די קשיחה כאשר פסי ההאטה גבוהים. אבא מעוניין ברכב קטן במידות דומות +- אשמח לעזרתכם על מנת להמליץ על הרכב המוביל בקבוצה. חשוב שהרכב המחליף את הפיקנטו, לא יירשם על שמו (הרישום ייפגע בקצבה מהביטוח הלאומי). השאיפה לרכוש רכב שראה כמה שפחות נהגים, עם כל המשתמע מכך. רכב בן שנה שספג את מרבית ירידת הערך, לדעתי הוא הבחירה הנכונה מבחינה כלכלית. במידה והרכב יהיה תקין מכנית, אין כוונה להחליף את הרכב בזמן …
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 903 צפיות
תראו, אני חייל, עוד מעט משתחרר אבל עד שזה יקרה אני עובד, קשה לי מאוד לעבוד רגלי מכיוון שמרחק העבודה הוא 15 ק"מ מהבית. לנסוע באוטובוסים עד עכשיו עבד אבל כמו שאומרים נשבר הגב.. זה לחכות כל פעם לאחר כל פעם.. התקציב שלי כחייל זה 5k ויש מלא רכבים שהם בסדר גמור עד המחיר הזה לנסוע לפחות 3 פעמים בשבוע לעבודה. אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על כמה רכבים שמצאתי במחירים האלו מבחינת אמינות ורמת רכב כללית ואם תוכלו גם תדרגו: פיאט פונטו גרנדה 2008 רובוטית סיטרואן c4 2008 אוטומט מאזדה לאנטיס משנת 2000 עד 2005 בערך אוטומט פיג'ו 207-206 2003-2008 אוטומט פיאט פונטו ספייס כל השנים אוטומט וידני מיצובישי לאנסר קלאסיק 2001-2005 +- אוטומט ואם אפשר להציע רכבים שאתם חושבים שישרת…
הודעה אחרונה מאת justdefend89, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 535 צפיות
שלום התקציב 15-20K. רכב קטן, אמין, חזק גם לבינעירוניות, חסכוני יחסית (לא הפרמטר הכי חשוב). מתלבט בין סוזוקי סוויפט 2007 (אולי יהיה אפשר למצוא גם 2008) לבין מאזדה 2 2011 או 2012. המאזדות הרלוונטיות שראיתי ביד2 הן יד שנייה שהיו רכבי השכרה ביד הראשונה. בסוזוקי יש יד ראשונה או יד שנייה ששתי הידיים פרטיות. מה דעתכם? אשמח לשמוע גם כיוונים נוספים העונים לפרמטרים הנ"ל. תודה!
הודעה אחרונה מאת שמאי -זה השם שלי, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו מכיר אישית או יש לו נסיון עם טרייד אין רכב חיפה שנמצא ליד תחנת דלק פז ברחוב שדרות ההגנה 20? תודה
הודעה אחרונה מאת vo364, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מוכר את הרכב, שווי העסקה הוא כ17 אלף ש"ח. שני קונים פוטנציאליים כבר הציעו לשלם לי דרך ביט. האם זאת צורת תשלום בטוחה שמהווה תחליף טוב להעברת זה"ב? האם רואים תוך זמן קצר את הכסף בחשבון? האם האישור על העסקה בביט זה משהו שניתן להסתמך עליו בתור עסקה סגורה? יוצא מנקודת הנחה שמזומן, צ'ק בנקאי, העברה בנקאית רגילה וצ'ק רגיל, הן דרכי תשלום לא בטוחות. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , מעוניין במודעה של מאזדה 2 2013 יד 2 היה בהשכרה , הוא אצלהם מ63,000 הק''מ כרגע עומד על 100K.אמר שהוא טיפל במוסך מורשה . מה צריך לבדוק ? עוד ? וטסט עד מאי יש לו . ביקשתי ממנו שיעשה את הבדיקה באתר סליקה של עבר ביטוחי לגבי תאונה . במודעה רשום מחיר 36 , בטלפון הוא אמר לי שהוא רוצה סביב ה32 .
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
-
- 1 תגובות
- 464 צפיות
אז ככה רכשתי רכב במימון ב100 ומשהו אלף לקחתי מקדמה 40 אלף ואני רוצה לבטל את העסקה כמה אחוזים יקחו מימני על הביטול עסקת מימון יש לציין לא עברו 14 יום
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם ושבוע טוב כבר הרבה זמן שאני רוצה לרכוש סיאט איביזה FR חדשה והגיע הזמן... זה הרכב הראשון שאני מתכנן לקנות חדש ולכן יש לי כמה שאלות שאשמח למענה המקצועי שלכם, הלכתי לאולם תצוגה של סיאט בראשון לציון ושם קיבלתי את ההצעה הזאת: IBIZA 1.0 TSI 115HP A FR צבע רכב - שחור Connect it + save + מצלמה איתוראן מערכת CONNECT IT צ'מפיון תוספת מצלמה אחורית למולט' סים גלישה 2G ל12 חודשים חיישני חניה אחוריים עם צג אחריות יבואן 3 שנים כל זה בסה"כ של 119,258 ש"ח הנחה ע"ס 5680 ש"ח סה"כ 115,103 ש"ח כולל מע"מ ואגרת רישוי ועכשיו השאלה שלי היא האם דרך חברות הליסינג (אלבר למיניהם) יותר משתלם לקנות רכב חדש? מה דעתכם? אשמח להסבר והמלצות לרכישת רכב ראשו…
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
- 4 תגובות
- 879 צפיות
ברשותי אקסנט 2006 ללא תקלות הנראות לעין עם אמינות גבוהה בלי לפתוח פה אני מאמין שהיא שווה כ5000 שח חבר שלי מוכר את האופל קורסה שלו 2011 ב10 אלף (קמ נמוך ללא תאונות מטופלת...) לדעתכם זה יהווה שידרוג ביחס לאקסנט הייתם קונים את הקורסה? יש בעיות אמינות בדגם הזה? ולדעתכם זה יהווה איזה שהוא שיפור האספקטים מסוים ביחס לאקסנט כי צריכת הדלק הבנתי דומה זריזות גם דומה (הבדל של שניה בהגעה ל100) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת David8356, -
- 0 תגובות
- 464 צפיות
היי יש במשפחה מאזדה 3 2006 כמובן לא אוטו מושלם, אבל אני בקיצור אני שוקל לקנות מאזדה 3 נוספת לעצמי, התקציב הוא עד 20k הבעיה העיקרית היא צריכת הדלק נראה לי. בקיצור יש משהו יותר טוב בתקציב הנ"ל מהמאזדה או שחבל לי על המאמץ וכדאי לי לחפש רק רכב דומה?
הודעה אחרונה מאת me5000, -
- 0 תגובות
- 463 צפיות
ראשית, כמובן, ממה/ממי להיזהר... העיקר כמובן שלא לבלות במוסך הרבה. האם להתפשר על שנתון נמוך בדגמים המבוקשים או להתפשר על המאזדות והניסאנים שאפשר להשיג פחות יקר? עד כמה זה נכון וקריטי להעדיף ידני? וכל תובנה אחרת, אין לי ידע ונסיון בזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Adiyahu, -
רכב עד 40K
מאת izon-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , עקב עבודה חדשה צריך רכב לאחר כשנה וחצי ללא רכב. מדובר במקום עבודה שיסע פתח תקווה - אריאל (60-65 ק"מ הלוך חזור), חוץ מהנסיעה לעבודה יהיו שימושים פשוטים בעיר. חשבתי ללכת על POLO בשנתונים 11-13 אבל הבנתי שיש שינוי בגיר שפגע ברכב ולא כדאי לקנות אותו ולכן חשבתי לכיוון TOYTA יאריס ,צריכת דלק סבירה , אמין ועל פי הבנתי רכב שלא מאבד יחסית מהערך שלו בניגוד לאחרים. תודה מראש לכולם !
הודעה אחרונה מאת izon, -
-
- 2 תגובות
- 778 צפיות
אני מחפש רכב ספורט, עדיפות לאוטומט ועד 50000 שח. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Liad Zeltzer, -
- 5 תגובות
- 560 צפיות
שלום לחברי הפורום, אני ואשתי מחפשים להחליף רכב על מנת להפחית הוצאות עבור דלק. כרגע אנחנו נוהגים בג'ימני 2008 ולאחר החלפת עבודות אני נוסע כ 120 ק"מ ביום ולצערנו צריכת הדלק של הג'ימני כבר לא שווה את ההנאה מהרכב במקרים המועטים בהם אנחנו יוצאים לטייל איתו. התקציב שלנו הוא באזור 70-80K, מחפשים רכב אוטומט, לא חדש וכן מתוך מחשבה על התרחבות המשפחה (3 דלתות ובלי מקום בתא מטען לא בדיוק מסתדר). הרכב צריך להיות חסכוני, אמין, ובטיחותי מאוד! כרגע אני נוטה לכיוון הטויוטה יאריס היברידית אבל ממש לא סגור על זה. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, מחפש רכב ידני בטיחותי חסכוני ואמין. חשוב שיהיה בגודל מיני \ סופר מיני, עם עדיפות לסופר מיני לנסיעות קצרות עירוניות (בחיפה, אז צריך שיסחוב את העליה) מתלבט כרגע בין: ניסאן מיקרה פיג'ו 208 יונדאי I20 אבל פתוח להצעות חדשות! תקציב: 23-25 אלף. כמה שיותר בטיחותי אמין וחסכוני.
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 744 צפיות
שלום לכולם, מחפש רכב שני במשפחה, רכב שלא אמור ליסוע יותר מדי ק"מ ביום. יש לי כיום סיטרואן פיקאסו C4 ואני מאוד נהנה מהחווית שימוש בה. יש רכב מעניין בסכום של 30-40 אלף? אשמח אם הוא גם יהיה אמין ונטול תקלות ידועות. תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מברר בשביל אחי שמצא עסקה שעל פניו מתאימה לו. האינסטינקט הראשוני שלי היה להגיד לו לא לגעת, אלא אם כן מדובר ב165 כ״ס (שנכנס נדמה לי מתישהו ב2016?). האם אני צודק, או שהדגמים האחרונים עם הגרסת מנוע הזה אמינים יותר? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 636 אורחים (הצג רשימה מלאה)