ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,563 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, היום הלכתי לקבל הצעת מחיר בסוכנות של אחד מיבואני הרכב (כרגע לא חשוב איזה) ולאחר שהובהר לי שלא רק שלא אקבל שום הנחה על מחיר הרכב(שיש לו גם רשימת המתנה) אלא גם במידה וארכוש צריך לשלם על: מרימי שמשות, מערכת איתור, וסכומים גבוהים על תוספות אבזור, וו גרירה לדוגמא כ 3000 ש"ח. השאלה האם יש מה לעשות בנדון?האם על הדברים שציינתי נהוג לשלם? תודה
הודעה אחרונה מאת shha, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, עשיתי אתמול בדקה לפני קנייה לרכב מסוג סוזוקי קרוס אובר 2014. הפענוח מצורף. טרם השלמתי את העסקה אשמח לקבל חוות דעת לגבי מצב הרכב לפי הבדיקה וכדאיות הרכישה תודה רבה אדיר בדיקה לרכב - 28-3-19.pdf
הודעה אחרונה מאת search, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב משפחתי, אנחנו זוג + 2 (2 כסאות בטיחות), בתקציב עד 60 אש״ח. הדבר שהכי חשוב לי ברכב זה בטיחות הדבר השני זה תא מטען מספיק גדול וכל השאר זה דיי בונוס. אשמח להצעות תודה רבה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 1 תגובות
- 469 צפיות
היי אני מתלבט בנוגע לרכישת רכב משפחתי, הרכב יעשה באזור ה 20 - 25 אלף ק"מ בשנה מבחינת הנפשות זה זוג +2 (בני שלוש ושנה) ככה שצריך מאחורה 2 כיסאות ההתלבטויות שלי הן בעיקר בין מזדה 3 , יונדאי אלנטרה וקיה פורטה כולן 2016 וליסינג אשמח לפידבקים או לכיוון יותר אטרקטיבי תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מחפש המלצה לרכב 8 מקומות ומעלה, התקציב הוא 80k, גמיש מעט. נסיעה גג 1000 קילומטר בחודש, בדרך כלל אשתי נוסעת לבד אבל אנחנו רוצים אפשרות לנסוע כולם ביחד עם מרווח לחפצים. אשתי נוסעת הרבה בעיר אז רצוי שזה לא יהיה אוטובוס שאי אפשר לחנות בשום מקום. אמינות ובטיחות יותר חשובים לי מנוחות. על מה תמליצו?
הודעה אחרונה מאת iSystem, -
- 1 תגובות
- 606 צפיות
מבחינת עלויות דלק, תחזוקה, נוחות נסיעה ובאופן כללי
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 473 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לרכוש רכב יד שנייה כבר מספר חודשים, כל פעם מתלהב ממשהו ואז מגלה (בינתיים בזמן) שיש משהו פגום משמעותית בסוג הרכב ולכן הוא זול יותר, נמכר מתחת למחיר מחירון וכו. זה התחיל עם דאציה סטפווי שגיליתי שהוגשה נגד היבואן תביעה ייצוגית בגלל תקלות רוחביות בגיר הרובוטי לאחר כמה אלפי ק"מ והמשיך בסוזוקי קרוסאובר שגיליתי לאחר בדיקה שיש לה גיר רציף ושהוא מתחיל לעשות בעיות אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ ולכן נפטרים ממנו בסיטונאות ובמחיר נמוך יותר. ברור לי שאי אפשר לקבל הכל בלי לשלם לפחות 100,000 על רכב יד שנייה אבל בכ"ז אני מקווה שתוכלו לעזור לי לפחות לגבי יצרן ודגם של רכב שאתמקד בו. מה חשוב לי? 1.רכב גבוה בסגנון של סוזוקי קרוסאובר וגיפונים אחרים. 2.אמינות - אני…
הודעה אחרונה מאת adir lev, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר אני מבין על מנועי 1.6 156כ"ס והבעיתיים של פיזו במוו (פרינס) המוגדשים. יש פעולות אשר אמורים לעשות לפני שקונים אחד כזה? האם צריך להחליף שרשרת טיימינג או מותחן מסוג אמין יותר, הבעיות נפתרות? או שאי אפשר לעשות כלום והמנוע ישאר בעייתי לכל אורך הדרך? זאת אומרת, לא לגעת בכלל. עשיתי חיפוש כאן בפורום ולא מצאתי דברים טובים עליו. מה אומרים בעלי היידע והנסיון?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
סוכנות יונדאי
מאת salih- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 467 צפיות
שלום הזמנתי רכב i30 אמרו עד 14 ימי עסקים... בגלל כל הטרייד שעשיתי והייתי צריך לשחרר את השיעבוד של הרכב הקודם שלי לקח זמן ובעצם רק יום שישי הכל נסגר! חג הפסח מגיע ב19 לחודש... אם סופרים 14 ימים בלי שישי ושבת ממש מגיעים לחג! מישהו פה הזמין וקנה מיונדאי וקיבל מהר? 10-11 יום עסקים? אני מתכוון לזה שיש מלאי והרכב מוכן בנמל אשדוד תודה Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Cycleman, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, משפחה עם שני ילדים (לא סופי...) וכלב גדול מחפשת רכב סטיישן. אחרי הרבה הצעות והתלבטויות, נראה לנו שהחלטנו על פג'ו 308 סטיישן - יש רכבים במצב יפה מאוד משנת 2015 במחיר סביר בהחלט. במסגרת ההתלבטויות חיפשתי כמה שיכולתי בפורום, ונראה שכמעט כל פעם שמישהו מתלבט בין ה- 308 לסטיישן אחרת, המליצו לו על הפג'ו, וגם המדדים האובייקטיביים הולכים לכיוון הזה למיטב הבנתי. אז איפה ההתלבטות? בחלק מהמקומות (אדגיש: מחוץ לפורום) שדיברנו על הפג'ו, קפצו עלינו עם אמירות של "אבל בעיות חשמל", "אבל אין חלפים", "אבל לא אמין", "אבל טיפולים יקרים", "אבל אם יקרה משהו אתם בבעיה כי צריך להחליף חצי מנוע" וכן הלאה. מכל מה שהצלחתי לקרוא על המנוע החדש של הפג'ו, נראה שהוא דווקא אמין יותר מאחרים,…
הודעה אחרונה מאת hshacham, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב קטן,לאו דווקא הסוגים האלה אני פתוח להצעות אבל היא אוהבת בעיקר את הi10 או הקיה פיקנטו איפה הכי משתלם לקנות? חשבתי על שלמה סיקסט,שם קניתי את הפורד פוקוס שלי ואני מרוצה מאוד אבל הם אמרו שאין להם משהו רלוונטי. לא אכפת לי איזו שנה רק שלא יהיה ישן מדי ולא חדש מדי שיעלה הון. אם יש משהו בטווח המחירים 15-30 זה יהיה מצויין תודה!
הודעה אחרונה מאת ramik33, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין בהמלצות או דיסהמלצות לגבי שברולט ספארק החדש lt+ מ 0 קמ ב 65000 שח לפני אגרת רישוי. כולל בלימה אוטונומית ועוד Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
היי. מצאתי מודעה לרכב שדיי תפס לי את העין. וולוו 944 טורבו שנת 97 עם 130 אלף ק"מ במחיר של כ8,500₪ לפני מיקוח. יד ראשונה ומתחייב בבדיקה כמובן. אבל לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע ברשת על הרכב. אשמח לשמוע מידע לגבי האמינות של הרכב (ישמש חייל) והכי חשוב ההנאה ממנו. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Erel, -
יונדאי i30
מאת izon- 3 תגובות
- 711 צפיות
שלום , בחיפושיי אחרי רכב "החלומות" מצאתי i30 דגם פרימיום שנת 2008 יד ראשונה וק"מ נמוך , נראת טוב(ויזאולית) יחסית לשנה לפני הבדיקה במכון כמובן. יש משהו שצריך לדעת על הרכב ? מחלות מסויימות ? בעיות מוכרות ? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום מכיוון שלקנות רכב מאדם פרטי זה נהיה כמעט בלתי אפשרי,מהרבה סיבות הגעתי למצב שהתחלתי להסתובב במגרשי רכב! הבעיה,שבכול המקומות שהייתי כולם נראים כמו נחקרי כל בוטק. אבל הגעתי לסוכנות בחולון שנקראת הילה מוטורס אודה לכל מי שיכול להמליץ לי עליהם,והאם הם אמינים וישרים כמו שהם אומרים. תודה מראש על כל מידע.
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אחרי התייעצות בפורום החלטתי ללכת על הרכב הזה. והיום התברר לי מבין משפחה שביונדאי 2011 יש בעיה בגיר וזה קרה לו. יש איזה ידיעה על בעיות ב2016?
הודעה אחרונה מאת bati357, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי אני רוצה לרכוש כבר ליסינג, שאחי נהג עליו (סוזוקי קרוסאובר 2016) בכדי שאהיה שקט אני רוצה לבדוק אותו, אני יודע שאין תאונות אבל לוודא שאין בעיות מנוע וכאלה. אבל, אסור לי לנהוג על הרכב למכון בדיקה, לאחי אין אפשרות לצאת במהלך היום. ואחרי שהוא יחזיר את הרכב כבר אי אפשר יהיה לסגור עסקה במחיר שהוצע לי. אז, ראיתי שיש אפשרות ל"בדיקה עד הבית" עד כמה הם ייסודיים, או אחרת, עד כמה הם יכולים להיות ייסודיים ללא ליפט וכאלה ? בזבוז כסף או בדיקה לגיטימית לגמרי (שוב, תאונות אין בוודאות)
הודעה אחרונה מאת Chura, -
-
קיה סטוניק
מאת Yair951-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
מה דעתכם על קיה סטוניק? האם יש רכב אחר באותה רמת אבזור לפחות שמשתלם יותר? מישהו מכיר מגרעות של הרכב הזה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
גולף gti 1 2
מאת Liad Zeltzer-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת גולף gti שנת 2007 מנוע 2.0 גיר אוטומט, הרכב עבר 180 אלף קילומטר. על הרכב הושקע הרבה כסף. רוצה לדעת מה אתם אומרים
הודעה אחרונה מאת Stav132, -
-
- 3 תגובות
- 576 צפיות
בס"ד ערב טוב! אנחנו זוג צעיר שעומדים בפני קניית רכב ראשון. הצרכים שלנו הם נסיעות לעבודה של אשתי על ציר גוש עציון ירושלים (25 ק"מ), הנסיעות מתבצעות בערך יום כן יום לא. מלבד זאת נסיעות בסופי שבוע להורים, נסיעות יותר ארוכות (90 ק"מ להורים שלה ו200 ק"מ להורים שלי). התקציב שלנו עומד על 20,000- 30,000. מה נראה לכם מומלץ? כרגע המליצו לנו על יונדאי i30 סטיישן או קיה סייד סטיישן.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 748 צפיות
היי, מכרתי לא מזמן יונדאי סונטה 2009 שקיבלתי מאבא שלי, ואני מחפש לקנות רכב קצת יותר קטן וחסכוני אך שיהיה גם עם ביצועים סבירים ויסחוב בעליות (מתחיל ללמוד בירושלים שנה הבאה). אוטומט בלבד. ההתלבטות שלי היא האם לחפש רכב סופר מיני באזור השנתונים 2010-2012 כדוגמת איביזה, פאביה, i20 וכד' אני מפחד ליפול על רכב שיהיה קטסטרופה ואצטער על שלקחתי רכב כל-כך ישן. או לחלופין ללכת על רכב מיני קצת יותר חדש, (2013-14) נגיד i10 או רכבים דומים. אשמח לייעוץ, אם אפשר מניסיון אישי אז אפילו יותר טוב, תודה! זה נמחק מהכותרת - התקציב הוא 30 אלף עם אפשרות לחרוג קצת מעל.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אנחנו משפחה בת 6 נפשות. נוסעים כל המשפחה בעיקר בחגים/ ארועים.... היום יש לנו מזדה 5 ומרוצים מאוד. רוצים להתקדם.... המזדה אצלנו כבר 4 שנים. חשבנו על טויוטה פריוס או מיצובישי אוטלנדר, שנראה שהם עונים על הציפיות. נשמח לשמוע המלצות.... תודה על עזרתכם
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
שלום לכולם, אשמח להתייעץ אתכם בנוגע לכדאיות רכישת פגי'ו 208, אוטומט, משנתון 2015 ~ 2016. התחלנו בחיפושים אחר רכב אוטומט, חסכוני ועם מספיק מקום לעגלה. לאחר בחינת מס' מגרשים וקריאת מקורות שונים באינטרנט הגענו למסקנה שפיג'ו 208 יכולה להוות בחירה מתאימה עבורנו אך לאחר התייעצות עם חברים שציינו שיש להם ניסיון לא טוב עם צרפתיות התערערנו. אשמח לייעוצכם בנושא: האם יש סיבה אמיתית לחשוש מהצרפתיות, בדגש על פיג'ו 208? התקציב שלנו עומד בסביבות ה- 50K, האם אתם ממליצים לבחון רכבים אחרים בקטגוריה הזו? (ממה שראינו הפיג'ו מובילה ברמת נוחות הנסיעה, גודל הבגאז' והחסכון) אודה מאוד לסיועכם בנושא !
הודעה אחרונה מאת aHero, -
רכב עד 50k
מאת VeNeZia94-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום. אני מעוניין להשתדרג מהמכונית שלי עכשיו שהיא סיריון 2006 שירתה אותי כשנתיים ונתנה לי מעטפת אוהבת. מעוניין לרכוש רכב עם גיר ידני בלבד בסביבות ה50k תקציב. אין לי כל כך הרבה אופציות בראש, חשבתי על סיאט איביזה שנת 2016 מנוע 1.2 ידנית דגם רפרנס עולה 45k האם המנוע והגיר הם נחשבים אמינים? צריך את דעתכם האם כדאי לקנות את הרכב, ועוד אופציות של רכבים שאוכל להכניס בתקציב ויענו על הפרמטרים שלי. הפרמטרים העיקריים שלי זה: חיסכון, זריזות, יופי חיצוני, באזור, ובלאי שלא להכנס למוסך כל כמה זמן. תודה רבה לעוזרים, הוסיף שזה יהיה רכב ראשון שאקנה בעצמי.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 0 תגובות
- 495 צפיות
מקריאה באתר משרד הרישוי רשום שניתן למכור רכב שלא עבר טסט עד 3 חודשים בדואר, מאתרים ופורומים שונים באיטנרנט רכב בלי טסט למעלה מ3 חודשים אפשר להעביר בעלות אם הקונה והמוכר מבצעים את העברה במשרד הרישוי בלבד. טלפנתי למשרד הרישוי ושם אמרו לי שלרכב ללא טסט 3 חודשים לא ניתן לעשות העברת בעלות בלי יוצא מהכלל, קודם להעביר טסט ואחר כך העברת בעלות. האם הנציגה צודקת? האם ישנן תקנות חדשות?
הודעה אחרונה מאת פסקרה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי מעוניין לקנות רנו קליאו 2014 1.2 אוט' קיבלתי הצעת מחיר ממש יפה (מפרטי ) והבחור שמוכר לי אמר לי שהוא מטופל והכל עם ספר טיפולים במוסך מורשה עכשיו במהלך השיחה הוא אמר לי שנדלקה לו נורה שקשורה לגיר והוא החליף מחשב גיר ב-6 אלף ש"ח. הרכב עשה 80 אלף קילומטר. שזה סביר לגמרי השאלה שלי האם זה מסוכן לקנות רכב שהחליפו לו מחשב גיר? תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 532 צפיות
שלום חברים, אשמח לעזרה אנחנו מחפשים רכב לנסיעות קצרות בעיקר בסופי שבוע. כנירא שלא יותר מ5000-6000 קמ׳ בשנה. מדובר ברכב יחיד לזוג + ילד. עד היום השכרנו רכב כמעט כל סוף שבוע מחברת השכרה 5 דקות הליכה מהבית. עברנו דירה וכרגע זה נהיה פחות נח כי אין חברות השכרה באיזור. חשובים לנו: עלויות החזקה נמוכות בטיחות אמינות תקציב: 50-60 אלף נראה לי שהונדה ג׳אז עונה על הדרישות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
שלום, אני מעוניין לרכוש C5 שנת 2011 ומעלה אבל מוצא את עצמי קצת מבולבל בנושא הדגמים והמחיר שראוי לתשלום. במחירון הנ"ל מחירי מנוע הבנזין הם בין 100000-130000 מה ההבדל בין הדגמים השונים (מנועי הבנזין) והאם דגם ספציפי עדיף על אחר מסיבה כזו או אחרת. מה יהיה מחיר השוק אם המחירון הוא 100000? כבר ראיתי ביד 2 כאלה שנמכרים 30/40 אלף מתחת למחירון. תודה על הזמן
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נוהגת על דייהטסו סיריון משנת 2006 (המלצה מוצלחת שקיבלתי כאן בפורום לפני כמה שנים) ומעוניינת לשדרג. מחפשת המלצה לרכב שייסחב יפה את העליות של רמת הגולן על בסיס יומי, אמין (מינימום תקלות), שנתון 2015 ואילך, וחסכוני ככל הניתן. מספר נוסעים: 1-2 לפעמים קצת יותר. הדברים שהפריעו לי בסיריון היו רעש בתא הנוסעים ובלימת זעזועים לא הכי טובה. אז אם אתם מכירים רכב שעונה על הדרישות למעלה ובנוסף מהווה שיפור מהבחינה הזו, זה מעולה (עם זאת, מודעת לכך שאיאלץ להתפשר על כמה פרמטרים, לכן זה פחות קריטי). תקציב- 50000 שח ואפילו 55000 אם אין ברירה. תודה יעל
הודעה אחרונה מאת eldadtzabari, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עוד מתקופתי כעובד אוטודיל אהבתי את הרכב, עכישו אני מתכנן לרכוש אחד. תקציב עד 50k מה ששם אותי באיזור שנתונים 2010-2012 עם עדיפות לידנית הייתי שמח לשמוע אם יש תקלות מיוחדות או מחלות לרכב הבנתי שהקהילה ממש גברית ושאם רכב יימכר זה יקרה בקהילה קודם ולכן הייתי שמח אם הייתם יכולים לקשר אותי לקבוצה רשמית או משהו דומה תודה!
הודעה אחרונה מאת Tomer1992,
-
מי מחובר 22 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 673 אורחים (הצג רשימה מלאה)