ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, אני שוקל לקנות RUNX 2007, קיבלתי הצעה לדגם הנ"ל עם קילומטראז' נמוך לשנתון (99K). האם יש מחלות ידועות לדגם הנ"ל שצריך לשים אליהן לב?
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- 1 תגובות
- 857 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות סיטרואן C4 פיקאסו 2016, 7 מושבים ברמת גימור אקסלוסיב. מצאתי באחת הסוכנויות רכב מחודש מאי 2016, עם 36,000 ק"מ. מצורף טופס היסטוריית הטיפולים שקיבלתי - נראה שהרכב עשה טיפולים מלאים ב- 15,000 וב- 30,000, אבל משהו נראה לי מוזר ורציתי לוודא - החלפת מיכל דלק ב- 19,000? החלפת משאבת דלק ב- 36,000? ממליצים להתרחק מהרכב הספציפי הזה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, מחפש המלצות לגבי רכב יחסית חדש בתקציב של 150K למשפחה. עדיפות גבוהה מאוד לגיפון (לא נכנס לשטח) מעדיף מאוד לא לגעת במותגי קיה, יונדאי, ניסאן וכו'. שימושים רכב לנסיעה יום יומית עם מקום ל2 ילדים ראיתי מאזדה CX5 החדשה, מאוד יפה מאובזרת ומפנקת אך אין גג פנורמי שהוא די מוסיף לעומת בQ3 והיא קצת יקרה אבל די מתלבטים עליה. או ללכת על Q3 העיצוב של אחרי מתיחת פנים, 1400סמק גרסת EXCUSTIVE באזור ה 146K לשנת 2017 יד 4. עוד Q3 שמצאתי אותה אחת רק שנת 2016 ב140K אבל עם יד 1. יש עוד משהו מומלץ לתקציבים האלה שאולי פיספסתי? ועוד שאלה לגבי הגיר של הQ3 עדיין לא הבנתי אם הDSG7 רטוב או יבש שם.. הבנתי שהרטוב יותר אמין מאשר היבש. אשמח כמובן לעוד המלצות!!
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מתלבט לגבי קניית סיאט אלהמברה 2016, 46,000 ק"מ, שלדברי המוכר הוחלף לה לאחרונה הקלאץ' בתיבה הדו-מצמדית. כל הטיפולים וההחלפה היו במוסך מורשה עם חלפים מקוריים. לדבריו לא היו לרכב בעיות מכניות נוספות. האם החלפת הקלאץ' היא תיקון שיכול להעיד על כשל מכני משמעותי שיוביל לבעיות נוספות, או שזה משהו זניח?
הודעה אחרונה מאת TDI, -
-
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברי פורום יקרים משפחתי מתרחבת ל 6 נפשות ואני זקוק לרכב 7 מקומות על מה היתים ממליצים לי ? תקציב עד 100K חשבתי על סיטראון פיקאסו ואפילו בצעתי נסעית מבחן על דגם בנזין שנת 2016 אהבתי את האוטו אבל לא בטוח לגבי אמינות שלו בקיצור כל המלצה תבורך לא סגור על כלום תודה מראש לכל עוזרים
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
החלטנו לשדרג את הרכב הישן ברכב משפחתי והכיוון הוא קורולה 2016. רכב כמו שאנחנו מחפשים עולה בסביבות ה-90K. העניין הוא שיש לנו את ההון העצמי לשלם בבת אחת, אבל לא מצאתי שום סוכנות שמוכנה לבוא לקראתי במתן הנחה על תשלום מזומן או מצד שני לתת אפשרות נוחה של פריסת תשלומים ללא ריבית. כשניגשתי למשל לטויוטה סלקט הם מאפשרים לך או לשלם באמצעות העברה בנקאית או לקחת הלוואה דרך לאומי קארד בפריים + 3.25% שהם בעצם 5 אחוז. לא הדרך ה-1 ולא הדרך ה-2 משתלמות בעניי. הייתי מצפה לקבל הנחה על תשלום חד פעמי, כי אחרת למה שארצה לשלם את כל הסכום בבת אחת? הסכום הזה בקופת גמל להשקעה יכול להניב בקלות כ-4-5 אחוז ריבית בשנה. מה שבאמת הייתי רוצה שיקרה זה 1 מתוך ה-2 הבאים: 1. להשאיר את ההון הע…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
רוביקונים נמכרים היום לשופוני. זה טוב כי לשוק יד2 יגיעו רכבים שלא מיצו 10% מהיכולות שלהם. השאלה שלי בתכנון רכבי שטח לשנים הבאות, כמה אצטרך לחכות עד שאחד יהיה בתקציב שלי? 10-12 שנה (שזה +/- מה שקורה אפילו ללנדקרוזר)? יותר? אני מדבר על ירידת ערך של 65%. ספקולציות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
רכב לזוג + 1
מאת Pilot99- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 765 צפיות
לרגל התרחבות המשפחה אני שוקל להחליף רכב. כיום אנחנו זוג עם סוזוקי אלטו ומרוצים. לשנינו אין דרישות מהרכב מעבר לזה שיהיה זול ופשוט להחזיק אותו. כלומר צריכת דלק מינימאלית, ומינימום ביקורים במוסך. [בינתיים עם האלטו בן הכמעט 4, אין שום בעיות מעבר לטיפולים התקופתיים. טפו טפו טפו]. התקציב הוא באופן מאוד גס- 25000-35000 הרכב שעלה בדעתי, כזה שיהיה נוח להכניס אליו עגלה, ולקשור תינוק במושב שלו בלי לשבור את הגב, והצריכת דלק טובה זה פיג'ו 2008 ידנית [מצאתי 2014 בתקציב שלי]. שאלתי היא האם הוא באמת אמין מבחינה מכאנית. זתומרת, הוא עם מנוע פשוט בלי טורבו, והתיבה ידנית כך שליבּת הרכב אמורה להיות אמינה, השאלה היא האמנם? וגם מה לגבי שאר המערכות. או במילים אחרות- היי…
הודעה אחרונה מאת Pilot99, -
- 1 תגובות
- 484 צפיות
שלום, לאחר מסע סקירות, השוואות והתייעצויות - החלטנו שלרגל התרחבות המשפחה נקנה קיה קרניבל מהדור השני, רכב שמתאים לנו כמו כפפה ליד. אנחנו רגע לפני קניה, ויש לנו התלבטות: מצד אחד, יש כמה הצעות לקרניבל בנזין עם קילומטראז' מאוד נמוך (שנתונים 2009-11 עם כ-100,000 ק"מ). מהצד השני, יש לנו כמה הצעות לקרניבל דיזל, אך הקילומטראז' גבוה יותר (אותם שנתונים, כ-180,000 ק"מ). הרכב צפוי לשמש כרכב שני, לנסיעות של כל המשפחה יחד, בעיקר נסיעות בינעירוניות. מעריך שהוא יעשה כ-8000 ק"מ בשנה. הנטיה שלי ללכת עם הבנזין, בגלל הקילומטראז' הנמוך והנסועה הנמוכה הצפויה. מצד שני, מסביבתי הקרובה המליצו לי בחום דווקא על הדיזל. אשמח לשמוע את המלצתם באיזו קרניבל לבחור - בנזין עם קילומטראז'…
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 800 צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב עד 45 אלף ש"ח. אוטומט(לא רובוטי),אמין,חסכוני בדלק. נוהגת הרבה-גרה בדרום ועובדת במרכז. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
משפחה עם 5 נפשות רלוונטיות (16,14,8 והורים). 80 אחוז מהנסיעות בעיר לעבודה קניות ובילויים(עד 10-20 ק"מ). תקציב בין 50 ל 60 אלף. נהג סולידי. מה כדאי לקנות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Sharon Asif, -
- 1 תגובות
- 721 צפיות
לקחתי לסיבוב והתאהבתי חרף העיצוב הצעקני (לצערי). אני רואה שהרכב די נפוץ בלוחות השונים ותהיתי מדוע ״נפטרים״ ממנו כל כך מהר והאם יש בעיות אמינות איתו בשנתונים האלו. כמו כן ראיתי כמה ידיעות על כך שנמכרו הרבה רכבים כאלו במחירי סוף עונה מהיבואן בזמנו ותהיתי עד כמה זה משפיע על המחיר של המשומשות. תודה!
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אהלן, אבא שלי מורה לנהיגה והנסועה השנתית שלו ברכב תהיה 25K קילומטר, והוא מתלבט בין הרכבים הנ"ל בגרסאות הדיזל האוטומטיות. לאחר חיפוש קצר באינטרנט מבחינת איבזור שתיהן דיי זהות, עם יתרון קל לקיה. ויתרון מרחב פנימי קל לקיה. רציתי לשמוע מכם קצת לגבי אמינות? בעיות נפוצות? ניסיון אישי? צריכת דלק אמיתית? ובכלל תחושה כללית שלכם מהרכבים. התקציב הוא סביב ה150K ש"ח. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, ההורים שלי מחפשים לשדרג את אחד הרכבים שלהם. כרגע יש להם: 1. קיה ספורטג (2015 אני חושב) שמשמש לנסיעות עבודה (שזה בתכלס אומר שמשתמשים בבג׳ז הגדול שלו כדי להעביר ציוד) וכרגע גם לנסיעות ארוכות (גליל עליון למרכז פעם בשבועיים בערך). 2. פולסווגן גט׳ה (2010) משמש לנסיעות עירוניות. הם חושבים על להחליף את הג׳טה ברכב משפחתי חדש שישמש גם לנסיעות העירוניות וגם לנסיעות הארוכות (כי צריכת הדלק של הקיה על הפנים) ככה שהקיה ישאר רק בשביל נסיעות עבודה (שהן קצרות אבל מצריכות את הבגז הגדול שלו). הם חשבו על לקנות רכב היברדי כדי למקסם את החיסכון בדלק. מבחינת שימוש כמו שכתבתי קודם, ישמש לנסיעות עירוניות ובין עירוניות ארוכות יחסית (2-3 שעות). מבחינת דרישות עיקריות: …
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
השאלה בכותרת. נכון להיום, מה עם כל הרגל העץ שנפטרים מהם? או שבמצבם עדיף לא לדעת? ויותר מעניין, מה יעשו עם כל הרנגלרים כשיגיע זמנם או הסדרה 70? מישהו מכיר ערוץ שרכבים חומים (במקרה של הרנגלר הצבע המקורי המעולה) יוצאים לאזרחות? תודה
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם ! אז ככה הייתי בחברת AVIS בירושלים , קיבלתי אפשרות לרכוש את הקיה פיקנטו 2013 דגם LX יד 2 . במחיר 30,000 יד 1 השכרה . יד 2 פרטי . יש שתי טופסי טיפולים במערכות AVIS מהיד ה-2 , אין לנו מידע לגבי ההשכרה וגם מי היא הייתה , האם חברת השכרה דואגת לטיפולים בזמן ? והאם יש דרך לגלות מי החברה ? כי הם לא מוכנים להגיד את שמו של המוכר מיד 2 . אם תרצו שאשלח את הצילומים של הטיפולים מהיד 2 אז אשלח . עכשיו תראו בגדול אני סטודנט שמוגבל בעלות ל עד - 30000 רוב הנסיעות שלי יהיו בתוך ירושלים - ופעם בשבוע גג פעמיים נסיעה לחולון - ירושלים. מה שחשוב לי ברכב זה אמינות !! לא בא לי להכנס למוסך כדי לתקן דברים וגם אין לי כסף בשביל זה .. בנוסף חשוב לי מכיון …
-
שלום מבקש חוות דעת או מישהו שרכש יונדאי i20 החדשה איך המנוע הטורבו מבחינת אמינות ונסיעה ? בקטע של אבזור הרכב דווקא יונדאי הפתיעו חוץ מגג שנפתח יש המון דברים טובים.. מישהו יודע גם מתי הזמן הנכון לקנות רכב מיונדאי? מתי יש להם באמת מבצעים טובים והנחות? תודה לכולם Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים ! בשעה טובה הלאון נמכרה ! ועכשיו אני מחפש רכב חדש - בדיוק כמו שרשום בכותרת משהו ספורטיבי נפח 2.0TSI משודך לגיר DSG6 תקציב עד 80-85K . מה בעצם האופציות שיש לי? האם אני נשאר רק עם לאון FR/שירוקו/MK6 GTI? חשוב לציין שאני פחות רוצה למשל לאון 1.8TSI - כי כבר היו לי שנים מהם בנפח 1.4 ואני לא מבסוט על האיכות של הרכב הזה .... וגם מפחד קצת מהDSG7 . תודה לעוזרים ! נ.ב חשוב לציין שאני מעוניין ברכב חדש יחסית מבחינת השנתון לפחות 11-12 .
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 517 צפיות
שלום חברים, עד כה התניידתי בפאביה ידנית מודל 2011. המשפחה מתרחבת ואני אזדקק לרכב גדול יותר. הנסועה השנתית שלי עומדת על כ-30 אלף ולכן חשבתי לחפש אפילו רכב סולר. דגשים: 1. אמין 2. חסכוני בדלק 3. בטיחותי 4. אוטומאטי פלנטרי מה דעתכם? איזה רכב הייתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת titanium75469, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 487 צפיות
שלום לכולם, רציתי להחליף את הרכב שלי (למטרת עבודה) היום יש לי סקודה פאביה ספייס 2011 TSI ורציתי להחליף לקיה סיד 2015 lx 1.6 האם כדאי? בתודה חן
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב ידני/אוט' עד 30,000. חושב לי שיהיה חיסכוני יחסית (בגלל זה הידני), לא עגלה, אמינות יחסית (לא הכי אמין בעולם אבל גם לא לרוץ למוסך כל חודשיים). הרכב יסע לרוב במרכז ומידי פעם נסיעות ארוכות לדרום , הגודל הדרוש יהיה סופר מיני (או יותר גדול, תלוי אם ישתלם), מידי פעם בנוסף לנהג יצטרפו עוד שני אנשים, הרכב לא יסע יותר מ 16,000 קמ בשנה. אני לא רוצה להתפשר יותר מידי על הצורה של הרכב אבל רצוי שיהיה עם צורה מגניבה ונעימה לעין. תודה לכם והיום טוב.
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
האם יש הבדל בקניית רכב מהסוכנות של טויוטה למשל לאיזהשהו עסק שמוכר מכוניות קניתי את הקורולה 2019 מהסוכנות של טויוטה והאוטו צפוי להגיע רק במאי ובמקרה הטוב באפריל עכשיו אני רואה כל מיני פרסומים של חברות שונות שמוכרות את הדגם והזמן אספקה הרבה יותר נמוך אם אני קונה למשל מעסק כלשהו את האוטו אני מקבל אחריות של טויוטה או שהאחריות היא אחרת? ולגבי הרמות גימור ראיתי בהרבה מקומות רמת גימור לאונג ולפי מה שראיתי לא קיימת רמת גימור כזו
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום, בהנחה ושני הדגמים האלה הם היחידים ביניהם יש התלבטות, אשמח לדעת: 1. בענייני אמינות, האם ה-Q3 אמינה יותר מה-Q5 (מדבר על Q3 לאחר מתיחת הפנים שבוצעה ב-2015)? האם יש גרסא פחות מומלצת מטעמי אמינות (1400 או 2000)? 2. האם Q3 עם מנוע 1400 והנעה 4x2 מרגישה חלשה מדי/לא סוחבת? חסכון בדלק לעומת גרסת ה-2000 בטוח שיש, הרכב לא ייכנס לשטח גם אם נקנה את גרסת ה-4x4. מנוע ה-2000 מוסיף עוד 20 או 30 סוסים ואת הנעת ה-4x4. תוהה אם זה שווה את הפרש המחיר. 3. אם מדברים על X1 מהדור החדש, נראה ששם מנוע ה-1.5 ליטר באמת מרגיש קטן על הרכב עפ״י הנתונים היבשים. האם אכן כך? איך גרסת ה-1.5 ליטר ביחס לאאודי 1.4 ליטר? על פניו מנוע האאודי עדיף וכך גם מראים הנתונים היבשים. 4. אם הולכים בב.מ.וו ע…
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום רב, אשמח לשמוע מה דעתכם על ההצעה שקיבלתי. במוו 330e יד 2 0 ק״מ. רכב שהיה שנה בבונדד ונרשם ע״ש החברה. בסוכנות במוו הציעו לי אותו ב250 אש״ח. שזה המחיר לאחר הפחתה של 13% עבור אפס ק״מ. קיבלתי הצעת מחיר גם לחדשה ב287 על הכביש עם הבטחה להנחה קטנה נוספת בסגירת עסקה. מה דעתכם על העסקה (בהתחשב בהחלפת דגם בסוף השנה והיד הראשונה - חברה)? האם ניתן לרדת עוד? למה כדאי לשים לב בקבלת הרכב? משום שהרכב מגיע עם מצבר, כיצד האחסנה הארוכה שלו משפיעה? תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת guy.a, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רציתי לשמוע את חות דעתכם על מה אתם ממליצים ללכת יש לי כמה דגמים אחרונים שאני מתלבט לגביהם והם- טויוטה ורסו, אופל זאפירה, ניסן קשאקאי +2 אשמח לדעת על אמינות, צריכת דלק אמיתית, ביצועי כביש, איכות חומרים ועוד במיוחד אשמח שמי שיש לו אחד מהדגמים הללו שיתן לי את חוות דעתו, תודה רבה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח אם משהו יודע לתת לי מידע מה ההבדל בין הדגמים השונים של מזדה 3 ( Active , Comfort , Spirit , Premium ,Sport ) אני חושב לקנות את הדגם של 2.0 בגרסת הצ'בק בשניים 2016-2017 והאם יש ההבדל מכנאי בין דגמי הצ'בק לסדאן ?
הודעה אחרונה מאת alondon, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 640 צפיות
מחפש רכב ישן עד 20,000 שקל אבל גבוה. לא גיפ!!! אולי גיפון או רכב משפחתי/מיני/סופר מיני שהוא גבוה יותר מהאחרים. הרכב צריך להיות נפוץ ועם הרבה חלקי חילוף, כי אני מתכוון להחזיק בו להרבה זמן.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
היי, השבוע ביקרתי בסוכנות פיג'ו והתעניינתי בפיגו 3008, מנוע 1.2 , פרימיום. מאוד אהבתי את העיצוב של הרכב אך אני קצת מוטרד מכמה דברים: האם מנוע ה1.2 לא חלש מידי עבור הבודי השמן והכבד של הרכב המדובר? הסוכן אף ציין בפני כי מדובר במנוע 1.2 חדש שאינו זהה כלל למנוע ה1.2 שהיה ברכבים הקודמים(308 למשל). האם נכון הדבר? האם בדגם החדש אכן אין רצועת טימינג אלא שרשרת ? לאיזה צריכת דלק אני אמור לצפות ? 2. הבנתי כי לרכב יש גיר 8 הילוכים, האם מדובר בגיר יפני או שמא המצאה חדשה של הצרפתים ? כל מידע נוסף יועיל... אני התעניינתי לגבי עיסקת טרייד אין כנגד הרכב הנוכחי שלי (פורד קוגה 2017 עם 17000 ק"מ, יד 1), הוצע לי מחירון אך לא קיבלתי שום הנחה על מחיר הרכב. האם כך נ…
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה, אנחנו זוג עם ילד, כרגע יש לנו סיוויק האצבק ידנית שאני מאוד מחבב, מחישוב שעשינו כרגע משתלם לשדרג אותה. הרכב ישמש ברוב הזמן את אשתי, לפעמים עם הילד (כסא תינוק מאחורה). בעוד כשנה נצטרך רכב שני שהולך להיות הרכב שלי ויהיה ככהנ צעצוע ידני טורבו ולא אמין אבל אלה צרות העתיד. עד אז נצטרך משפחתית, אוטומטית, אמינה וזולה לאחזקה, וכן שלא תהיה שעמום גמור, אני עדיין בן אדם. צריכת דלק של 12 קמ"ל בערך זה בסדר, פוסל גיר בעל 4 הילוכים, עדיפות לתצורת האצבק אבל סדאן יבוא בחשבון אם הרכב שווה את זה, הרכב מתוכנן להשאר בבעלותנו לפחות 3 שנים כרכב ראשי בבית. למרות אהבתי לקונצרן psa אני נאלץ לפסול את מנועי הפיורטק עקב אמינות לא ברורה כרגע (רכבים שמחליפים מנוע ב30kkm לעומת כאלה שמ…
הודעה אחרונה מאת הרקוליטו, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מאזדה 3 אקטיב 1.5 או סוזוקי ויטרה 2X4 ? שניהם 2016, מאזדה מליסינג עם אחריות וסוזוקי מיד פרטית ללא אחריות, בשניהם סביבות 80 אלף קמ ורכבים ללא תאונות. מיועד עבור 1-2 אנשים, בעיקר לנסיות בין ירוניות... מאזדה מורגשת יותר מרווחת עם הנדסת אנוש יותר טובה ומורגשת יותר זריזה. עלות מאזדה 71 אלף ש"ח ויטרה מן הסתם יותר גבוהה עם סלון הרבה יותר פשוט , אך יותר חסכונית. עלות 75 אלף ש"ח מה שחשוב זה אמינות, עלות החזקה (טיפולים, ביטוח , צריכת דלק וכולי) ושוק כדי שאוכל למכור את הרכב אחרי מספר שנים ללא הפסד רציני מדי. מה דעתכם איזה רכב כדי יותר ?
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 636 אורחים (הצג רשימה מלאה)