Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטנו לשדרג את הרכב הישן ברכב משפחתי והכיוון הוא קורולה 2016.

רכב כמו שאנחנו מחפשים עולה בסביבות ה-90K. העניין הוא שיש לנו את ההון העצמי לשלם בבת אחת, אבל לא מצאתי שום סוכנות שמוכנה לבוא לקראתי במתן הנחה על תשלום מזומן או מצד שני לתת אפשרות נוחה של פריסת תשלומים ללא ריבית.

כשניגשתי למשל לטויוטה סלקט הם מאפשרים לך או לשלם באמצעות העברה בנקאית או לקחת הלוואה דרך לאומי קארד בפריים + 3.25% שהם בעצם 5 אחוז. לא הדרך ה-1 ולא הדרך ה-2 משתלמות בעניי. הייתי מצפה לקבל הנחה על תשלום חד פעמי, כי אחרת למה שארצה לשלם את כל הסכום בבת אחת?

הסכום הזה בקופת גמל להשקעה יכול להניב בקלות כ-4-5 אחוז ריבית בשנה.

מה שבאמת הייתי רוצה שיקרה זה 1 מתוך ה-2 הבאים:

1. להשאיר את ההון העצמי שלי אצלי ולהמשיך לצבור עליו ריבית ואת התשלום על הרכב לעשות בתשלומים נוחים

2. אם כבר לשלם את כל הסכום בבת אחת, אז לקבל בעבורו את הריבית הממוצעת שהייתי מרוויח אילו הייתי משקיע אותו. כלומר, הייתי מצפה לקבל הנחה על מחיר הרכב.

מה הדרך המשתלמת היום לרכוש רכב יד 2 מסוכנות כזו או אחרת ואיפה הייתם ממליצים לי לבדוק? (בדגש על טויוטה)

פורסם (נערך)

אם יש לך כל הסכום במזומן למה אתה במגרשים? יש מספיק רכבים פרטיים שמורים ונואשים שגם יתנו לך הנחה במו"מ פשוט.

למגרש אתה הולך אם בא לך לאבד כסף על שירות, מימון ,טרייד ואחריות.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אם יש לך כל הסכום במזומן למה אתה במגרשים? יש מספיק רכבים פרטיים שמורים ונואשים שגם יתנו לך הנחה במו"מ פשוט.

מחזק.

אם יש לך את כל הסכום אתה יכול לחפש בשוק הפרטי ולהפעיל לחץ גדול יותר על מי שלחוץ למכור ולקבל הנחה משמעותית.

למגרשים בעיקר כדאי ללכת אם אין לך את כל הסכום ואתה צריך לחלק לתשלומים.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

אין למגרש שום אינטרס לתת לך הנחה על מזומן כי גם במקרה של מימון הם מקבלים את הכסף בפעם אחת דרך חברת המימון, אז זה ממש לא משנה להם איך שילמת זה בדיוק אותו דבר, רק שעל מימון אתה משלם ריבית לא הם

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

כמו שנאמר.

לא משנה באיזו שיטה תבחר - קח הלוואה. מימון. תשדוד בנק. תשלם מהכיס שלך - את הכסף הם מקבלים במכה אחת.

יתרה מזאת - אם תבחר במימון - הסוכנות בדרך כלל מקבלת גם איזה צ'ופר קטן.

אז היתרון שלך הוא בכלל לא יתרון במקרה הזה בסוכנות.

פורסם

אני אבדוק את זה, אבל קשה לי להאמין שאצליח למצוא את הרכב שאני מחפש ממישהו "נואש".

חשוב לי שהרכב יהיה מיד 1 פרטית עם ק"מ נמוך... לא בטוח כמה אצליח להוריד אם בכלל...

פורסם (נערך)

"הנחת המזומן" שאתה מבקש מגולמת באי גביית ריבית על התשלומים. אילו אותו מגרש היה כותב "60 תשלומים של 1600 ש"ח (שזה מסתכם ב-96,000 ש"ח), הנחת מזומן בסך 6000 ש"ח, תשלום מזומן 90,000 ש"ח" - היית מרוצה. כיון שזה נכתב להפך אתה מתלונן, למרות שזו הדרך ההוגנת להציג את המחיר.

זכותה של הסוכנות לדרוש כל מחיר שנראה לה סביר לצורך מכירת הרכב. זכותו של הקונה להחליט האם הסכום מתאים לו, אם לאו. לגיטימי לגמרי לנהל מו"מ, אבל בהחלט מקובל שהסוכנות תחליט שיש לה קו תחתון שמתחתיו אינה יורדת - הרי לאנשי הסוכנות היכרות הרבה יותר מעמיקה עם תנאי השוק מאשר לך. הצלחת? הרווחת. נכשלת? על הסוכנות לחשב מסלול מחדש למכירת אותו רכב, ועליך לחשב מסלול מחדש לגבי המשך חיפוש רכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
"הנחת המזומן" שאתה מבקש מגולמת באי גביית ריבית על התשלומים. אילו אותו מגרש היה כותב "60 תשלומים של 1600 ש"ח (שזה מסתכם ב-96,000 ש"ח), הנחת מזומן בסך 6000 ש"ח, תשלום מזומן 90,000 ש"ח" - היית מרוצה. כיון שזה נכתב להפך אתה מתלונן, למרות שזו הדרך ההוגנת להציג את המחיר.

זכותה של הסוכנות לדרוש כל מחיר שנראה לה סביר לצורך מכירת הרכב. זכותו של הקונה להחליט האם הסכום מתאים לו, אם לאו. לגיטימי לגמרי לנהל מו"מ, אבל בהחלט מקובל שהסוכנות תחליט שיש לה קו תחתון שמתחתיו אינה יורדת - הרי לאנשי הסוכנות היכרות הרבה יותר מעמיקה עם תנאי השוק מאשר לך. הצלחת? הרווחת. נכשלת? על הסוכנות לחשב מסלול מחדש למכירת אותו רכב, ועליך לחשב מסלול מחדש לגבי המשך חיפוש רכב.

אני לא ממש מסכים עם מה שאתה כותב. אתה אומנם מסתכל על זה הפוך אבל זה לא אומר שההנחת מזומן כבר מגולמת במחיר.

הסוכנות תנסה למכור במחיר הכי גבוה שהיא יכולה.

פורסם

מה שבאמת הייתי רוצה שיקרה זה 1 מתוך ה-2 הבאים:

1. להשאיר את ההון העצמי שלי אצלי ולהמשיך לצבור עליו ריבית ואת התשלום על הרכב לעשות בתשלומים נוחים

2. אם כבר לשלם את כל הסכום בבת אחת, אז לקבל בעבורו את הריבית הממוצעת שהייתי מרוויח אילו הייתי משקיע אותו. כלומר, הייתי מצפה לקבל הנחה על מחיר הרכב.

ז"א שאתה רוצה להמשיך להרוויח על הכסף שלך ומצפה ממישהו אחר שיתן לך את הכסף שלו בחינם או כמעט חינם (כי הציעו לך הלוואה בריבית די זהה לרווח הצפוי מההון שלך ולא הסכמת לשלם אותה).

אז על סמך מה אתה מצפה שמישהו ייתן לך את הכסף שלו בחינם?

אתה מחפש רכב מאוד מבוקש בשוק עם נתונים מעולים, כמו שאף מוכר פרטי לא יושב בבית ומסתכל על הטלפון בנואשות ככה גם לאף סוכנות אין בעיה למכור אותו במאמץ אפסי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ז"א שאתה רוצה להמשיך להרוויח על הכסף שלך ומצפה ממישהו אחר שיתן לך את הכסף שלו בחינם או כמעט חינם (כי הציעו לך הלוואה בריבית די זהה לרווח הצפוי מההון שלך ולא הסכמת לשלם אותה).

אז על סמך מה אתה מצפה שמישהו ייתן לך את הכסף שלו בחינם?

אתה מחפש רכב מאוד מבוקש בשוק עם נתונים מעולים, כמו שאף מוכר פרטי לא יושב בבית ומסתכל על הטלפון בנואשות ככה גם לאף סוכנות אין בעיה למכור אותו במאמץ אפסי.

אני לא מצפה להמשיך להרוויח על חשבון מישהו אחר - ניסיתי לבדוק מה הן הדרכים שניתן לקנות רכב מיד 2 מבלי לשים את כל הכסף על השולחן, שכן אני יכול לעשות עליו ריבית במקום אחר.

פורסם

על איזה ריבית אתה מדבר ?! הריבית על הלוואה תהרוג לך כל ריבית שתקבל בבנק שלך . אין יותר זול מלקנות את הרכב במזומן.

אופציה אחרת זה לשכור רכב. בחישוב ארוך זה יותר יקר

פורסם

nimi237 - כאשר אתה קונה מכונת כביסה מציעים לך אותה בשני מחירים מחיר מזומן ומחיר בתשלומים. ההפרש ביניהם הא "הנחת המזומן" שכן התשלומים מגלמים בתוכם ריבית.

יש מצבים בהם הסוחר מוכן לספוג את הריבית (כנראה שהרווח מספיק טוב גם בלעדיה), ואז לא יהיה הפרש בין המחיר במזומן למחיר בתשלומים. אבל איך שאתה לא מסתכל על זה ההפרש בין המחיר במזומן לבין המחיר בתשלומים הוא "הנת המזומן". במקרה שאתה מתאר הסוחר פילו לא מרוויח מההפרש הזה, כולו הולך ל"לאומי קארד". כנראה שיוניון מוטורס וסוכניה לא מעוניינים לעסוק במתן הלואות אלא רק בסחר בכלי רכב.

יש לי הצעה קטנה: תתקשר מחר בבוקר לסניף הבנק בו אתה מנהל את חשבונך, ובדוק מה הריבית שהבנק מבקש תמורת הלואה של 90 אש"ח. יתכן שהיא תהיה עדיפה על זו של חברת האשראי (כיון שהיום לאומי קארד אינה שייכת עוד לבנק לאומי, אפילו שינתה את שמה ל"מקס", סביר שהלואה בנקאית תהיה יותר זולה. אבל זה תלוי במאפיינים הבנקאיים שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה חושב שיש לך קופה שמניבה 4/5 אחוז אז תחפש הלוואה נמוכה מזה.

ביהב יש פריים +0.5 שזה בערך 2/3 אחוז כך שלא תפסיד.

לחברות אין לחץ כל כך למכור כי הם כמעט שולטות בשוק כבר שנים , יש לכל חברה מאות ואלפי רכבים ובסוף הכל נמכר.

גם לדעתי תחפש בפרטי

פורסם (נערך)

טויוטה סלקט זה לא המקום המתאים למי שמחפש דיל טוב.

סלקט מתאים למי שמחפש בעיקר נוחות אבל גם אתה מקבל אחריות ושקט נפשי, מישהו שאתה יכול לדבר איתו אם יש לך בעיה אחרי הקניה ורוב הסיכוי שלא ירמו אותך שם בטח שלא כמו הסוחרים הקטנים.

אבל כל הדברים האלו עולים כסף ואין דרך טובה לקנות מהם תמיד תשלם שם יותר מהערך של הרכב בשוק.

אם אתה רוצה דיל טוב תקנה בשוק הפרטי שם לפעמים באותו כסף תמצא אפילו רכב עם פחות ק"מ ומשנתון אחד קדימה.

בגלל שקורולה זה רכב מבוקש ואין להם שום בעיה להפתר ממנו אין להם שום סיבה מיוחדת ללכת לקראתך במחיר. וכמו שאמרו פה המימון לא מעניין אותם כי הם רק מתווכים בעניין הזה ואולי אפילו גוזרים קופון על התיווך. בכל מקרה מי שמחפש מימון או בשם האמיתי והפחות מלוקק שלו "הלוואה" עדיף לו לבדוק קודם בבנקים.

לגבי השאלות שלך

1. אם אתה יכול לקבל תשואה על הלוואה גדולה יותר מהריבית שאתה משלם עליה תעשה את זה בלי קשר לרכב. רכב בכל מקרה יהיה ההשקעה הכלכלית הכי גרועה שתעשה. (כל זמן שאתה לא משתמש בו לעבודה).

2. הנחה על מזומן כנראה שלא לא תקבל כי לפי איך שהם דוחפים את המימון נראה שיש להם ממש אינטרס שתיקח הלוואה

3.אם אתה קונה מסוכנות אז רק מהממש גדולות. ממגרש פרטי קטן אל תיקנה גם בחצי מחיר.

עריכה אחרונה על ידי orenweb
  • תוכן חדש...