ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,560 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 954 צפיות
היי חברים, יונדאי גטס שלי הלכה לעולמה ואני מחפש מחליפה. הצורך שלי הוא באוטו קטן, שיסע לרוב בתוך העיר, אבל קריטי לי שבביקור בבין עירוני יהיה נעים ואולי אפילו כיף. נוטה מאוד לאוט', אבל עשוי להשתכנע בידני אם מספיק יגידו לי שזה הגיוני בפקקים של ת"א שאני חווה כל בוקר. התקציב גמיש, אך הייתי מעדיף שלא לעבור בהרבה את ה-25. אם יש רעיונות מבריקים בפחות - סעו. האופציה המובילה כרגע היא i20 אוטומטית אחרי 2010. יש כאלה עם ק"מ נמוך ואפילו מעט עם מנוע 1600 שעשוי להיות תענוג. חשבתי במקביל על גולף (יש גם כמה יחסית חזקות - נשמע כיף), או מזדה 2. שתיהן קצת מפחידות אותי מבחינת עלויות תחזוקה ואמינות. לעצתכם אודה, איתי.
הודעה אחרונה מאת ItaiAK, -
- 0 תגובות
- 469 צפיות
במסירת רכב לטרייד אין מחשבים מחיר לפי המחירון הנוכחי ובמידה והרכב מתעכב באספקה בעת הקבלה המחיר מתעדכן (אלא אם מסרנו את הרכב לפני קבלת הרכב החדש בתום אותו חודש). האם התנודתיות יכולה להיות כה גדולה בחודשיים הבאים? מתלבטים בין מסירה לפני במידת הצורך או ספיגת התנודות במחירון לוי יצחק (כמה שיהיו).
הודעה אחרונה מאת שםמשתמש, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן נוסע לא מעט במהלך היום אבל הנסיעות הן קצרות ובתוך העיר. בערך 1200 ק"מ בחודש מחפש את השילוב הקדוש בין רכב אמין זריז ומפנק בתקציב הדיי נמוך שיש לי האופציות שעלו הן: עם קצת גמישות בתקציב ג'וליטה תלתן - המועדפת אאודי A3 - הלכתי לאיבוד בלנסות להבין את כל התתי סוגים שלהם. מנוע 1.4T יספיק לי וולו V40 מוכן לשמוע אופציות נוספות מה שיכריע כאן זה רמת גימור גבוהה (דגש על מושבים נוחים) מול החזקה זולה\רכב לא שתיין גדול אשמח לשמוע חוות דעת ! תודה!
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן, כרגע אני עם הקורולה 2014 הלכתי היום לסוכנות של טויוטה להתעניין על החלפת הרכב, אני רוצה לקנות את הקורולה החדשה, אהבתי ממש את העיצוב שלה האיבזור והבטיחות עכשיו כמה דברים: אני מתלבט אם שווה לי להביא רכב חדש מהחברה בגלל ירידת הערך הדיי משמעותית כשהרכב עולה לכביש, שקלתי אולי לקנות את ה18 אבל אין בכלל מה להשוות בינה ולבין ה19 מבחינת המערכות בטיחות האיבזור והמולטימדיה החדשה שסוף סוף תומכת בהתקנת אפליקציות כמו וויז יוטיוב וכאלה לכן לקנות את ה18 תיהיה ממש התפשרות. דבר שני,בהצעת מחיר רשמו תוספת של מערכת cska עם מצלמה מה זו המערכת הזו?
הודעה אחרונה מאת orenweb, -
-
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, הציעו לי סקודה אוקטביה 1.2 2016 אחרי 3 שנות ליסינג (רכישת הרכב מחברת הליסינג). הרכב במצב טוב, עם קילומטראז נמוך, בדיקה תקינה ולאחר תהליך השבחה. האם הגיוני שהם מבקשים מחיר ממש קרוב למחיר המחירון לפי לוי יצחק, 83 (ללא שקלול הפחתת מחיר הליסינג)? * מחירון הרכב 83 ובשקלול ליסינג מתקבל במחירון 75
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 797 צפיות
סיאט איביזה 1.0 ל' טורבו, אוט', FR PRO ליונדאי i30 נראה לי אחרי כל התוספות של הסיאט הם מגיעים לאותו מחיר.... הסיאט מבפנים מדהימה , אומנם שנתיים אחריות חיסרון. לשניהם מנוע טורבו ומצמד כפול, אין לי מושג מה יותר אמין! אשמח ליתרונות חסרונות. כמובן חלון פנורמי ומראה חשוב לי Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום , עכשיו השכרתי אוטו פביה 2017 מטעם הטוטל לוס והאוטו פגז מבחינת הטורבו מנוע אלף ממש אהבתי , הייתה לא מזאדה 2 2015 גם אותה אהבתי הדבר שהכי עצבן אותי זה הקפיצות של הגז ופחות נוחה . עכשיו אני ייצטרך לתבוע את הביטוח שלי עד שיהיה תשובה מהמשטרה לכתב אישום ומשער שזה ייקח עוד הרבה זמן אז בינתיים אתבע את הביטוח שלי, מה דעתכם ? בנוסף, אמור לקבל מהביטוח 37 אלף קצת גמיש . מחפש רכב משנתון 2014 ק"מ נמוך ,ממש אהבתי את הפביה שאני שוכר כרגע עם הטורבו . מעוניין ברכב בסגנון המאזדה 2 זריז עדיף לחסכוני בטיחותי ויש לו כח והכי חשוב אמין . Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, הלכתי לטויוטה סלקט ויש להם טויוטה קורולה 2016 באחריות יצרן עוד 8 חודשים ואז עוד שנה של אחריות טויוטה סלקט. נראית מצויין (עוד לא עשיתי בדיקה, אבל נראית מאד שמורה, הרבה יותר מכל רכבי הליסינג שראיתי בשבועות האחרונים), רכב פרטי עם 48 אלף קמ. מראים לי את הטיפולים שהיא עברה ובעל הרכב עשה טיפול פעם בשנה בלי קשר לק"מ אחרי שנה אחת הוא עשה טיפול עם 16900 על האוץ אחרי שנתיים עם 41000 על האוץ - כלומר הטיפול נעשה אחרי 24000 קמ. (במקום אחרי 15000) כשהעליתי את הנושא מול המוכר הוא אמר לי שהוא לא היה דואג מזה, ושהם יעשו עוד החלפת שמן לפני שאקח את האוטו (אחרי 7000 מהפעם האחרונה) כמה זה בעיה? בהנחה שאני לא הולך לפספס טיפולים בעתיד ותמיד אעשה אותם לפני 15K?
הודעה אחרונה מאת ארתור 1985, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 887 צפיות
שלום לכולם אשמח להיעזר בניסיון שלכם ולשמוע מה דעתכם על הרכב , גיר dsg7 מנוע 1.0 ליטר טורבו מתלבט לרכוש אותו עם 57 אלף קילומטר , שנת עלייה לכביש 03/16 ,מתלבט ממש לגביו, (השקעה של כ- 50 א' ש"ח) איך הדגם מבחינת אמינות ,נוחות נסיעה, תחזוקה וסחירות בשלב מאוחר יותר תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
עקב מיעוט רכבים בשוק הפרטי וחוסר חשק לי להתווכח עם מוכרים פרטיים על מחיר, עלתה האפשרות לקנות יוצאת ליסינג. בהנחה שאני מוצא יוצאת ליסינג עם ק"מ "פרטי" (20K בשנה ומטה), שנתון 2015 והיסטוריית טיפולים מספקת, ואני מתכוון להחזיק את הרכב ל 5 שנים בערך (כך שאם הרכב הולך לברזל בסוף, ירידת הערך שלי היא גג 10 אש"ח בשנה - אני יכול לחיות עם זה), זו רכישה סבירה? מה אמור להיות המחיר של רכב כזה? תודה!
הודעה אחרונה מאת omer_a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 724 צפיות
היי, יש ברשותי וולוו S60 T4 שנת 2012, 158 אלף קילומטר. אני שוקל להחליף לקורולה ההיברידית החדשה. 1. מה דעתכם על ההחלפה? 2. אצליח למכור את הוולוו? 3. בכמה נראה לכם מחיר סביר למכור אותה? תודה!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, בעקבות התייעצות ולמידה כאן בפורום, עושה רושם שהקיה סיד סטיישן בגרסת הדיזל משנת 2016 היא סה"כ אוטו טוב גם למי שמתכנן להיות בגבולות של נסועה ממוצעת. יש לי אופציה לרכוש אחת כזאת בגימור LX מאלבר עם 50K ק"מ ב75K ש"ח. הם מתעקשים על המחיר. חברת הליסינג מציעה גם אחריות (שלא ברור מה היא שווה במבחן המציאות). אני קצת מהסס כי לפי החישוב שלי זה יוצא לא מעט מעל למחירון. מה דעתכם? האם שווה או שמישהו שם שיכור?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים. מתלבט בין פולו חדשה מהיבואן או גולף משומשת 2018. ראיתי ב yad2 מפורסמת גולף 2018 שנרכשה מליסינג אפס ק'מ. הבנתי שלרכבים שנקנו ישירות מהיבואן יש 5 שנות אחריות על ה DSG (נכון?). האם היבואן נותן את אותה אחריות גם על רכבים שנרכשו אםס ק'מ מחברת ליסינג?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 920 צפיות
אמא שלי רוצה להחליף את המאזדה 2 שלה שנת 2008 עם כ 40,000 ק"מ, לרכב חדש. נוסעת כ 4,000 ק"מ בשנה היא מאוד אוהבת את הזריזות והכפיות של הרכב ומחליפה אותו סתם כי בא לה להתחדש, בכל זאת חגגה 80 רוב הנסיעות בתוך העיר, לבד או בזוג, לסופר, לחברה, להרצאה וכד' כן חשוב אמינות לאורך זמן, אחרת עבדכם הנאמן צריך לרוץ למוסך. (יש לציין כי עם המאזדה מעולם לא הייתה בעיה וטיפלתי פעם בשנה ברכב, במוסך היבואן). אני יודע שניתן להשיג גם במחירי יבואן מופחתים במגרשי ה -0 ק"מ, אבל בד"כ מדובר בדגמים הפשוטים של הרכב וכמובן גם "הפסד יד". לא שזה קריטי כי אמא שלי מתכוונת להחזיק את הרכב לפחות 10 שנים... האם מומלץ לקנות מאזדה 2 החדשה, כי הבנתי שגם הדגם החדש כבר יצא ב 2015 ונמצא בערוב ימי…
הודעה אחרונה מאת ntd, -
-
יונדאי i30
מאת salih- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם יש פה אנשים שרכשו ויש להם המלצות דיס המלצות ליונדאי i30 לא משנה איזה גירסה, הכוונה שלי לחוות דעת לגיר ולמנוע בשנה האחרונה ? ואם יש פה קישורים לשיחות שדיברתם על הרכב הזה אשמח לקבל קישורים תודה אנשים Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 934 צפיות
אני רוצה מיני או סופר מיני אוטומטית עד 25K חשוב לי רכב אמין, נוחות נסיעה , חסכוני. חשבתי עד כה על אופציות רבות כמו: מאזדה 2 , סיריון , פיאסטה , גולף(בעיה ששותה דלק) , סוזוקי ספלאש , אלטו. האמת שאני לא הכי מבין ברכבים לצערי והייתי שמח אם מישהו היה מייעץ לי על רכב טוב במחיר כזה. מה מבין הרכבים הבאים הכי עומד בדרישות שלי ? ואם יש דגם נוסף שאתם ממליצים אשמח לדעת עליו.
הודעה אחרונה מאת Shay Shd Dave, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 604 צפיות
שלום לכולם, חבר ביקש לברר איך הרכב, מכוון על שנים 2012 ~. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
חשקה נפשי ברכב דיילי להתניידות ברחבי גוש דן הפקוקה שאמור לקחת 5 מבוגרים לטיול בחיק הטבע בסופ"שים. על פניו טויוטה ראב 4 היברידית בגרסת 4X4 אמורה לתת מענה. במקום ה2 עומד DS7 קרוסבק. הוא יותר מרווח מטויוטה (הרבה יותר) יותר יפה ויוקרתי. פחות הסכוני בהתניידות עירונית. לדעתי הוא גם יזדקן פחות טוב, אבל יתן הרבה יותר חיוך לאורך כל הדרך בתוספת 40 אש"ח. יתר הרכבים, למרות רוחב חיצוני דומה אינם מצטיינים במרווח "ידית-לידית" מאחורה. יש איזה אופציה אחרת שלא חשבתי עליה?
הודעה אחרונה מאת erezarmo, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 916 צפיות
יש לנו דייהטסו סיריון 2009 והחלטנו שהגיע הזמן להתקדם לרכב חדש יותר עם דגש על רכב משפחתי. לאחר הרבה התלבטויות, החלטנו שנלך על הקורולה ושנקנה רכב משנתון 2016-2017 שעבר את ירידת הערך הגדולה. הבעיה שאני לא בטוח מה כדאי לנו מבחינת כלכלית (גם זמן והתעסקויות שונות נכנס מבחינתי למשוואה). האם לקנות מפרטי ואז להתעסק עם ענייני הקניה/מכירה, בדיקות וכאבי ראש? מצד שני, יש את אפשרות הטרייד אין השונות שעושה רושם כמאוד מפתה ונוחה - וכאן ראיתי 2 מסלולים: קנייה של רכב יד 2 (למשל מטויוטה סלקט) ומכירה של הרכב הנוכחי בטרייד אין. העניין הוא שבשיטה הזאת גם המחירון שהוא דורשים על הרכב שהם מוכרים גבוה יותר וגם המחירון שאקבל על הרכב הנוכחי נמוך בהשוואה לשוק הפרטי. אופציה נוספת - ל…
הודעה אחרונה מאת nimi237, -
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף רכב בקרוב ולאור הגעת סדרה 3 החדשה, אני מבין שיש הנחות טובות היום בבמוו. האם מישהו יודע איזה מחיר ניתן להשיג על הרכב הנ״ל? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת robertf, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
החלפת האצבק 2012 ברכב טיפה יותר חדש 2014 נגיד דירושת: מחפשים שיפור חווית נהיגה (פחות רעשים ,מושבים יותר נוחים , INTERIOR וכו - ***לא שיפור ביצועים בכביש***) אוטומטי בטיחותי הצ׳בק (לא סדאן) צריך דלק פחות חשובה (לא נוסעים הרבה) לא גיר רובוטי תקציב בערך = הערך הנוחכי של סיויק*1.5
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים אני רוכש רכב ראשון, התקציב שלי היה בין 30 ל-35 K. צמצמתי לכמה דגמים, ומהם מצאתי 2 אופציות: מאזדה 2 שנת 2012 56 אלף ק''מ במחיר התחלתי 33 K (מחיר מחירון יד 2 30 K, אין סיבה נכרת לעין למחיר הגבוה) הונדה ג'אז 2009, 78 אלף ק''מ במחיר התחלתי 30 K (מחירון יד 2 35 K). שמעתי המלצות רבות על הונדה ג'אז, אך אני קצת חושש מהשנתון המאוחר. גם אם הקילומטראז' הנמוך אינני יודע אם הבלאי הטבעי של הרכב לא יתן את אותותיו. האם אתם חושבים שיש סיבה לפחד מהשנתון המאוחר?
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 626 צפיות
שלום אשמח על חוות דעת לטויוטה לנד קרוזר 2007 ארוך מחלות נפוצות ולמה צריך לשים לב?
הודעה אחרונה מאת ilia1, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הציע למכירה סוזוקי גרנד ויטרה קצר 2015,יושב ברחוב המרכבה 25 אשקלון. מישהו מכיר ויודע אם אמין?
הודעה אחרונה מאת lze22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, מבקש המלצה על רכב גבוה חדש מהחברה לאדם פנסיונר שנוהג היום על מאזדה CX5 2014. הדרישות מהרכב הינם: אוטו בטיחותי , אמין,בגאז' יחסית גדול ונוח. ראוי לציין שהרכב יסע 30K ק"מ בשנה. האפשרויות שעולות על הפרק בינתיים הן: RAV4 החדשה (היברידית). (180K) מאזדה CX5 חדשה . ( גם באיזור ה 180K) סובארו פורסטר החדשה (180K) סובארו אאוטבק סוף 2018 חדשה מהחברה שפתחו עליו דיון בפורום ב 145K (הדגם הפשוט) ( הבחור נמנע מאוטו אירופאי וקוריאני - זאת אומרת שקיה,יונדאי,פג'ו ו VAG פחות באים בחשבון. ) כל המכוניות הינם ברמת אבזור הנמוכה ביותר.... אשמח להצעות נוספות או המלצה על אחד מהאפשרויות. תודה!
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, הוצע לי לקנות סיאט לאון סטיישן מהשנים 2016 - 2015 (יד ראשונה מליסינג). ממה שהספקתי לראות בסקירות המולטימדיה קצת מבאסת, אבל הדעה על הרכב בסה"כ טובה. אשמח לשמוע חוו"ד לגבי שימוש יום יומי של בעלי ניסיון עם הרכב, האם מומלץ ואמין? איך הוא מבחינת עלות אחזקה שוטפת? איך הוא בשוק היד השניה? יש לו ביקוש? תודה מראש על העזרה !
הודעה אחרונה מאת snoopster, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 636 צפיות
חברים אנא עזרתכם קיה פקנטו 2016 מחברת השכרה גדולה. האם לוותר לאור תוצאות הבדיקה? מה המשמעויות של זה? תודה !
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
שלום רב לכולם, אני מתבלט בין רכישת 2 הרכבים שבכותרת. שאלתי היא: 1.מה ההבדלים הטכניים בין 2 הרכבים? 2.האם למישהו מהקוראים יש את הרכב הנ"ל ויכול לספר על מחלות באיזור ה100 אלף קילומטר? 3.למרות שמחיר רכישת סנדרו חדשה הינו ממש זול (64 אש"ח), האם הייתם ממליצים בכל"ז לקנות יד 2 מהשנתיים האחרונות בגלל שהשוק קטן וקיימת ירידת ערך דרסטית לרכב? אופי הנסיעה שלי הינו 40% עירוני 60% בין עירוני עם נסיעות לרוב קצרות שמסתכמות בכ-12 עד 14 אלף קילומטר בשנה.
הודעה אחרונה מאת omerkot, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב , זה קורה סוף סוף אני מקבל רכב מהעבודה ויכול להרשות לעצמי רכב ספורט לנטו כיף בסופי שבוע בתקווה גם לימי מסלול. התקציב - נמוך 15-20 אפשר למתוח עד 30 (או אפילו לעשות ראש בראש על ייטי). המטרה - רכב שיהיה אמין מספיק לנסיעה מנהלתית לדרום (3 שעות), לשרוד שעה - שעתיים של נהיגת מסלול וחזרה לצפון. אבל שיעלה לי חיוך על הפנים בסיבובים . ושאם יגיע למוסך שלא יגמור לי על התקציב הלא קיים. המועמדות שעלו מדפי יד2 : רנו קליאו ספורט אימפרזה GT קרועה 207 GTI לרנו יש לי חולשה , ואני מפנטז על אחת כזו כבר מלא זמן. אבל המחשבה על מה שהיא עברה ב20 שנים , והפוטנציאל לתקלות שעולות יותר מהאוטו שלא לדבר על חלקים שפשוט כבר אין - מטרידים. האימפרזה תהיה הכי hard cor…
הודעה אחרונה מאת Avram, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש ייעוץ לגבי הנ"ל. תקציב רצוי עד 45K, יכול למתוח בעוד 10K. התקציב כולל יישור קו. הרכב מיועד להישאר אצלנו חמש שנים לפחות. מה מחפש: בטיחות, חסכון, אמינות. חייב להיות אוטומט. נסועה משוערת 15K-20K ק"מ. שוקל מגאן / פלואנס דיזל (מודע לעניין הגיר, אני יכול לחיות עם הוצאה צפויה של 2000 ש"ח פעם בכמה שנים, לא עם השבתות תדירות). לא בתפריט: VAG למיניהן (לא אוהב / DSG בעל מוניטין נמוך משל הגיר של רנו דיזל), פיג'ו עם 1.2 טורבו. יש סיבה לא לקחת את הדיזליות? משהו מעניין אחר בתקציב? הרכב יירכש מטרייד כזה או אחר (סביר להניח קרסו אם מדובר ברנו), הלוחות ריקים ואין לי כוח להתווכח עם אנשים. לומד מכם המון. תודה!
הודעה אחרונה מאת omer_a,