Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו דייהטסו סיריון 2009 והחלטנו שהגיע הזמן להתקדם לרכב חדש יותר עם דגש על רכב משפחתי.

לאחר הרבה התלבטויות, החלטנו שנלך על הקורולה ושנקנה רכב משנתון 2016-2017 שעבר את ירידת הערך הגדולה.

הבעיה שאני לא בטוח מה כדאי לנו מבחינת כלכלית (גם זמן והתעסקויות שונות נכנס מבחינתי למשוואה).

האם לקנות מפרטי ואז להתעסק עם ענייני הקניה/מכירה, בדיקות וכאבי ראש?

מצד שני, יש את אפשרות הטרייד אין השונות שעושה רושם כמאוד מפתה ונוחה - וכאן ראיתי 2 מסלולים:

קנייה של רכב יד 2 (למשל מטויוטה סלקט) ומכירה של הרכב הנוכחי בטרייד אין. העניין הוא שבשיטה הזאת גם המחירון שהוא דורשים על הרכב שהם מוכרים גבוה יותר וגם המחירון שאקבל על הרכב הנוכחי נמוך בהשוואה לשוק הפרטי.

אופציה נוספת - ללכת על ליסינג פרטי ולקחת רכב חדש ולשלם כל חודש. האמת, לא הצלחתי להבין אם זה כלכלי בשבילנו או לא (מכיוון שההשוואה במקרה שלי היא איננה לרכב חדש שאני שוקל לקנות, אלא לרכב בין שנתיים-שלוש שכבר עבר את ירידת הערך הגדולה). כמו כן, מי שלוקח רכב מליסינג ומבקש להחזירו לאחר 3 שנים - מה בדיוק קורה במקרה הזה? הבנתי שאו שאני משלם את ההפרש ואז אני בעצם קונה את שארית תשלומי הרכב והוא כעת שלי, או שאני מתחיל עסקה חדשה ושוב משלם מקדמה. מה קורה אם פשוט אני מחליט רק להחזיר את הרכב תום התקופה? האם זה לא סוג של "השכרת" רכב ל-3 שנים בעלות של כ-80,000 שקל?

אודה לכל הסבר בעניין וכן בקבלת הצעות איזה מסלול יהיה כדאי מבחינתי.

פורסם

כלכלית, עדיף למכור לבד, לקנות לבד מאדם פרטי רכב בן שנתיים- שלוש ולהחזיק את הרכב הזה הרבה שנים ( כל עוד המחיר המבוקש לא מופרז ).

לגבי ליסינג פרטי - הבנת הכל נכון. בגדול זאת השכרה לתווך ארוך עם אופצית רכישה בסוף התקופה.

האופציה הכי נוחה ודי בטוחה, בלי התעסקות וכאב ראש במכירה, זה לעשות טרייד אין בטויוטה סלקט לרכב עם נתונים מושלמים, אבל זה יוצא יותר יקר.

לא ממליץ לנסות לעשות טרייד אין במגרשי סוחרים קטנים, שהם לא מגרש היבואן או חברת ליסינג גדולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הבנת בכלל לא רע.

בתחשיב של הטרייד אין עליך להביא בחשבון שתמורת הרכב הישן שלך תקבל בערך 70% מהמחירון שלו. זה חלק מהעסקה. לא שאבסולוטית זה הרבה כסף - לכל היותר כמה אלפי ש"ח - אבל אם אתה רוצה אומדן עלויות עליך להכניס זאת לחישוב.

לגבי הליסינג הפרטי - אני לא אוהב את השיטה, כיון שיש יותר מדי משתנים שאינך יכול לחזות.

אני גם לא סומך יותר מדי על המכוניות מגרשי היבואנים וחברות הליסינג - צריך להזהר אתן בדיוק כמו עם רכישה מפרטי.

הייתי מחפש משפחתית בל 3 פלוס מינוס בין בני המשפחה או המכרים. אם תמצא רכב אצל מישהו שאתה נותן בו אמון זה יהיה הטוב ביותר, גם אם זו לא טויוטה.

יש שאלה נוספת שלא נשאלה: כמה זמן אתה נוהג להחזיק ברכב? האם אתה מאלה שמחליפים כל 3 שנים, או מאלה שמחזיקים ברכב עד שהוא מתחיל לעלות יותר מדי כסף במוסך?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לגבי הטויוטה סלקט - מצאתי סוג של "רכב מושלם" (למה שאני מחפש) - 2016, מפרטי יד 1 עם 26,000 ק"מ. המחירון היבש של הרכב לפי לוי יצחק עומד על 88K. יש שם אפשרות לסמן לרכבי טויוטה אם הם מהתוכנית של הסלקט, וברגע שמסמנים הערך של הרכב ממש קופץ ל-96,000.

אז נכון שהם עושים בדיקות וסוג של משביחים את הרכב, נותנים לך אחריות על הרכב, אבל האם עדיין משתלם לקנות מהם רכב בהפרש כ"כ גדול?

(לא ציינתי שהם מבקשים על הרכב 99K).

אנשים באמת משלמים כ"כ הרבה בשביל הנוחות הזאת?

נכון להיום הרכב שלנו בן 10. אני לא חושב שאת הרכב הבא שלנו נחזיק גם 10 שנים, אבל יכול להגיד בוודאות שאנחנו לא מאלה שמחזיקים רכב ומחליפים כל 3 שנים...

עריכה אחרונה על ידי nimi237
פורסם

טויוטה סלקט זה גם אחריות מפגוש לפגוש לשנה/ שנתיים או 20 אלף קילומטרים.

אנשים קונים מסלקט כי יש שם רכבים עם נתונים טובים מאוד ( מצאת בעצמך ), מפחדים מרכבי ליסינג שעברו טיפול חסכוני ונהיגה פראית, מפחדים מסוחרים , לא רוצים להתעסק עם מוכרים פרטיים, לא רוצים להתעסק במכירה.

אם תמצא רכב מאדם פרטי, עם 26 אלף קילומטרים שמבקשים עליו 10 אלפים פחות מאשר בסלקט, בטוח לא שווה לשלם את ההפרש. אבל כן צריך למכור לבד את סיריון, כן צריך לבדוק את הרכב החדש לגבי תאונות, תקלות, תיעוד טיפולים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שאלה קטנטנה.

למה דווקא קורולה?

לדוגמא מיצובישי לנסר 1.6 מ2016 ניתן למצוא סביב 50k (הבדל גדול במחיר)

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בהתחלה אשתי ממש רצתה רכב גבוה והתחלנו לברר בנושא. מאוד אהבנו את הקארוק והאטקה אבל הבנו שהרכבים האלה לא בתקציב שלנו...

הבנו שמדובר ממש בפינוק והחלטנו שמה שנכון לנו מבחינה תקציבית זאת משפחתית. ההתלבטות הייתה בין הקורולה לבין האוקטביה. החלטנו ללכת על הקורולה בגלל בעיות הגיר שיש באוקטביה..

• תוכן חדש...