Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

מצאתי מודעה לרכב שדיי תפס לי את העין.

וולוו 944 טורבו שנת 97 עם 130 אלף ק"מ במחיר של כ8,500₪ לפני מיקוח. יד ראשונה ומתחייב בבדיקה כמובן.

אבל לא הצלחתי למצוא יותר מדי מידע ברשת על הרכב.

אשמח לשמוע מידע לגבי האמינות של הרכב (ישמש חייל) והכי חשוב ההנאה ממנו.

תודה רבה.

2012 Alfa Romeo Mito Sprint TcT

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

Subaru XV Premium 2.0 2015

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קודם כל, ממליץ לך לבקש מאחד המנהלים להעביר את השרשור לפורום אספנות. תקבל שם יותר תשובות.

בגדול, מכונית בת 22 אין מה לקחת לבדיקה במכון. חבל על הכסף. אתה צריך ללכת למכונאי שמתמצא בדגמים האלה וכמובן לעשות נסיעת מבחן בעצמך ולראות שהכל עובד כמו שצריך, כל השעונים תקינים (רכב עם ק"מ נמוך זה לפעמים רכב שהתקלקל בו הספידומטר ולכן הק"מ נמוך...) הגיר מעביר הילוכים בצורה חלקה, המנוע מגיב טוב, ההגה לא רועד והבלמים טובים.

בגיל הזה הרכב מוגדר כ"רכב מיושן" וצריך לעשות 2 טסטים בשנה, ובכל פעם שהולכים לטסט לעבור במוסך כדי להוציא אישור בלמים. כדאי לקנות רכב שהיה בשימוש יום יומי עם טסט ארוך מאשר אחד שעמד המון זמן בלי לנסוע. אם אתה קונה רכב בגיל הזה כדי להשתמש בו, כדאי שיהיה לך חוש טכני בסיסי ורצון ללמוד לטפל ולתקן דברים בעצמך. הדגם הזה עם מנוע וגיר פשוטים לטיפול ואמינים, ניתן למצוא להם בארץ את רוב החלפים בקלות. קח בחשבון שאמינות של רכב בן 22 אף פעם לא תהיה כמו של רכב חדש, ובגלל זה כדאי תמיד לשים עין על מפלסי הנוזלים ולהיות קשוב למצב הרכב. יש באינטרנט המון מידע על המכוניות האלה, וגם סרטונים ביוטיוב שמלמדים איך לזהות ולתקן תקלות נפוצות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בקיצור, זה אחלה בתור תחביב, פחות בתור תחבורה יומיומית למי שלא יודע / לא רוצה לסדר דברים לבד.

בתקציב כל כך נמוך, אם אתה לא מחפש תחביב, הייתי שם אמינות כשיקול כמעט בלעדי (אולי גם בטיחות).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ערב מעולה.

תודה רבה לכם, נתתם לי המון כיוון.

הרכב כן נועד לשמש אותי גם ביוםיום לנסיעות דיי קצרות של כ6 ק"מ הלוך חזור לרכבת ומעט נסיעות נוספות ביוםיום וכמובן לימי טיול בסופשים ובחופשים מהצבא. כלומר שנועד לשמש בעיקר לתחביב ומעט שימושיות (יהיה רכב שלישי בבית), כך שהתחביב הוא העיקר.

אך עדיין אשמח לשמוע מעט על חווית הנהיגה מרכב שכזה -בונה על ההנעה האחורית מעט.

גם פזלתי בו זמנית לסגמנט שונה לגמרי של הYaris Ts, 206 Xs, ignis sport, 106 rally, c2 vts ודומיהן... בעיקר כי הן משלבות ביצועים עם מחיר שלא כ"כ גבוהה יחסית.

אך כל מודעה של רכב שמור המחיר עליהן הוא מאוד גבוהה ביחס לק"מ ולשנתון (200 אלף ק"מ שנדרש עליו כ20 אלף לדוג').

ולכן פזלתי לכיוון הוולוו.

לכן אשמח לכיוונים נוספים ואם מישהו מכיר איזה רכב מעניין באיזור התקציב.

תודה רבה וערב מעולה!

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

פורסם

אתן לך את רשמי מניסיון של מספר שנים עם הרכבים הבאים:

C2VTS - אני ממליץ לך לוותר, המון חשמל ששולט על מספר דברים במקביל , והמון דברים שיכולים להתקלקל בן רגע, הגה חשמלי,בקושי יש בגאז'.

יתרון - גיר קצרצר ונוחות ישיבה.

106RALLYE - אחלה רכב,ספורטיבי מאוד עם גיר קצרצר. אתה צריך למצוא רכב שמור ולא שחוט (מוזמן להתייעץ בפרטי).

לרוב הרכבים הנ"ל נסחרים ב10-20 ש"ח. תלוי במצב הרכב.

**על שני הרכבים הנ"ל יש לי המון ניסיון, החלפים לא הכי זולים(זה לא יונדאי,קיה) אבל המנועים הנ"ל מדגמי TU ,סופר אמינים.

גיר קצר = המון הנאה שעולה בצריכת דלק גבוהה יחסית.

פורסם

אם אין לך רקע טכני ואתה חושב שתחסוך כסף בכך שתקנה רכב 'מהנה' בעשר אלף שקל, ותדפוק את המערכת... אתה טועה מאוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה רכב יום יומי קח בחשבון שצריכת הדלק היא בסביבות 1:9 בנהיגה רגועה.

חויית נהיגה? הרכב אמנם זריז בזכות הטורבו(יחסית לרכבים מהשנתונים האלה) אבל הגיר האוטומטי די מסרס.

הוא מאד נח, גם ביחס לרכבים חדשים. המושבים מעולים. אם אתה רוצה שהרכב יתנהג, תצטרך להשקיע כסף בשיפורים כי במצב מקורי הוא מתוכנן להיות מוביל זקנים נח ונעים.

כדי להנות באמת מההנעה האחורית ברכב הזה עושים הסבה לגיר ידני ומרכיבים קפיצים ובולמים ספורטיביים. אפשר גם בלי, אבל באסה. בעיקר בגלל הגיר האוטומטי.

פורסם

רקע טכני אולי אין, אבל יש המון אהבה לתחום ורצון ללמוד ולכן המטרה היא לקנות רכב יחסית פשוט ולבצע את רוב הטיפולים וההחלפות בעצמי (ואם לא יש לי מי שיתן לי גב).

נשמע שהוולוו קצת כבדה עליי כרגע ותקציב לשיפורים כרגע אין ולכן היא תרד מהפרק.

אבל הכיוון כרגע הוא למצוא 106Rally בעיקר ואם לא אצליח למצוא אחת במצב סביר גם ה206Xs ודומיה יכנסו למשוואה.

אשמח לדעת על מה יש להתמקד ב106(תקלות, נק' עיקריות).

תודה רבה ויום טוב

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טיפולים והחלפות זה קל מאד ברכב הזה, אבל ספורטיבי הוא לא.

פורסם

האם הכוונה שלך היא ל106 או ל944?

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

• חברי המעגל הראשון
פורסם

944. לא מתמצא בפיז'ו.

פורסם

סגור, תודה רבה.

חושב שהוולוו לא הכלה המתאימה כרגע.

מחפש רכב דינאמי.

הכיוון יהיה ל106 ראלי.

ולכן אשמח לקצת יגע על הרכב ממי שמכיר- למה יש לשים לב במיוחד ומה מחיר הגיוני לרכב שמור מהדור השני?

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

פורסם

אשמח לשינוי כותרת ע"מ שאנשים נוספים יראו.

תודה

Peugeot 208 GTI 2015

Suzuki Jimny 2015

פורסם

אתה צריך לקחת בחשבון שיש איזו נקודת נדנדה שבה הרכישה הזולה של רכב תהיה מלווה בהוצאות גדולות על התחזוקה שלו.

בין רכב חדש שאתה מוציא עליו סכום עתק ומיד מפסיד כמעט שליש ממנו בשנתיים הראשונות לבין רכב שמגיע לאזור ה8-10 שנים - מתחילה עליה חדה בהוצאות תחזוקה.

רכב בן 20 שנה אם לא טופל כמו שצריך ולא הקפידו על חלפים ורכיבים ותוספים איכותיים - תיקח בחשבון שאתה עלול למצוא את עצמך אחרי תקופה קצרה מגיע לעלויות חודשיות שיהיו דומות עד זהות לרכישת רכב חדש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...