ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,555 נושאים בפורום הזה
-
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אחי הקטן מצא ניסן מיקרה 2016 עם 25000 ק"מ מליסינג. זו הבדיקה מטעם חברת הליסינג. המחיר הנדרש הוא 47 אלף והם לא מוכנים להוריד במחיר. דעתי האישית לא לשלם את הסכום הזה אל הרבה פחות. בנוסף אני חושב להתקדם הלאה כי חדשה כזו עולה 65 אלף בליסינג 0 ק"מ והרכב לא נקי. דעתכם תתקבל בברכה!.
הודעה אחרונה מאת shac, -
הי, אני מחפש לאשתי שתחיה רכב יד 2 יחסית חדש. מ2015 ומעלה, עד 70K ק"מ בתקציב של סביב 40 אלף ש"ח. רכב משפחתי, אפשרות לסופר מיני מרווח. חשוב שיהיה חסכוני בדלק, אוטומט. אמין. אשמח להמלצות לרכבים עם שוק גרוע ללא עוול בכפם. הכוונה לרכבים שאינם נמכרים רק בגלל שהם לא פופולארים אצל סוחרים אבל בפועל נותנים תמורה מצויינת לכסף. אני מאוד אוהב סקודה אבל יודע שזה לא רלוונטי וזאת על אף חוסר אמינות משווע של הגיר. פחות אוהב יונדאי וקיה. סקרן לגבי פיאט, רנו, פג'ו, ניסאן. תודה למגיבים
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן אז בעקבות החיפושים שלי אחר רכב הגעתי למישהו שמוכר רכב יד ראשונה הכל טוב ויפה אבל הוחלף ראש מנוע בעקבות זה שרצועת טיימינג נקרעה לפני הזמן לפי הטענה שלו הוא מוכר את הרכב ב16k כאשר המחירון שלו הוא סביבות ה18 שאלה שלי אליכם, כמה קריטי זה ראש מנוע שהוחלף במוסך מורשה וחוץ מזה שאר הנתונים שלו טובים מאוד? אפשר לנצל את זה להוריד אותו במחיר אבל האם זה שווה את זה או שזה משהו שלא כדאי להתקרב ולהתעסק?
הודעה אחרונה מאת Potato, -
- 2 תגובות
- 876 צפיות
האם מישהו יודע אם היסטורית היו מקרים שמחירי רכבים מיד שניה עלו במחירון ועד כמה מחירי רכבים חדשים בכלל משפיעים על יד שניה? (ספציפית אני מדבר על פריוס משנת 2016-2017)
הודעה אחרונה מאת showndamty, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אנו מעוניינים לקנות רכב חדש שנוכל להכניס במושב האחורי שלו שלושה כיסאות בטיחות: שני בוסטר גב (כרגע חושבים על דגם "קוסקו פינאלה") + סלקל עם בסיס איזופיקס של פג פרגו. יש לנו כרגע יונדאי i35 שנת 2012, שבה הם לא נכנסים (מדדנו בחנות). האופציות שהעלינו כרגע ועומדות בתקציב הן קיה ספורטאז'/יונדאי ix35/ יונדאי טוסון/ ניסן קשקאי. הכוונה היא לקנות רכב אפס קילומטר. האם מישהו יודע, מכיר, מנסיונו הודאי, אם אחד מהדגמים הנ"ל יכיל בקלות שלושה מושבי בטיחות לילדים? (שני בוסטר גב + סלקל/כיסא בטיחות) אדגיש כי נוכל גם לקנות שלושה מושבים חדשים אחרים מאלו שכתבתי למעלה, אם הם יסתדרו יותר טוב במושב האחורי. אנחנו במצב בעייתי של ביצה ותרנגולת, לא יכולים לקנות רכ בלי לדעת בודאות …
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 4 תגובות
- 602 צפיות
הי מי יכול להמליץ על מכון אמין לבדיקת רכב במרכז הארץ?
הודעה אחרונה מאת titanium75469, -
- 3 תגובות
- 837 צפיות
שלום לא ראיתי המלצה עדכנית ולכן אני שואל כאן .אני מחפש מכון לבדיקת רכב בירושלים אמין שלא עובד עם חברות ליסינג על מנת שאוכל לבדוק את הרכב ? האם המכון מספק אחריות על הבדיקה ?
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 808 צפיות
שלום לכולם. יש לי הצעה לרכישת קורולה רובוטית במקור שהוסבה לגיר אוטומט. השאלה אם כדאי? זה טוב או מתכון לבעיות? ברור שאוטומט מקורי יותר טוב הבעיה זה התקציב, וא"כ השאלה אם זה כדאי. ועוד נקודה שחשבתי, הבנתי שמחליפים לוח שעונים ברכב, והשאלה אם הק"מ בשעון מורה על הק"מ שהרכב הזה נסע או על הק"מ של הרכב שהלוח פורק ממנו ואז א"א לדעת כמה הרכב הזה נסע? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
איך הרכב מבחינת אמינות ? מנוע ? גיר ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 תגובות
- 786 צפיות
שלום לכולם! מחפש לרכוש רכב ב60אלף (גמיש עד ל70) שיכול להכיל 2 בוסטרים וכסא תינוק אוונפלו. לא חייב 7 מקומות. נסועה שנתית של כ22אלף ק"מ. חשבתי על: קיה סיד 2015 סיטרואן c4 פיקסו 2015 טויטה קורולה 2014/5 אשמח לקבל חוות דעת, ממה להתרחק או מה יותר יתאים. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תחום שאני פחות מתמצא בו. לקוחות מפונקים, C5 ומגאן טורבו דיזל לא מספיק נוחים להם. קנו בעזרתי פלואנס 2ל', נסעו 3 שנים... רוצים משהו יותר נוח...? מה נשאר? אמריקאיות? מי מהן תהייה קניה טובה גם מבחינת אמינות (מדובר תמיד אך ורק במכוניות שנשמרו היטב על ידי בעליהן הקודמים). הם לא צריכים מכונית גדולה במיוחד ולא רוצים SUV. זוג לא צעיר שלא נוסע הרבה, אז גם צריכת הדלק לא קריטית... תודה, דב
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלומות בודק אפשרות לקנות רכב חברה במכרז כמה אמורים להוריד במחירון על רכב שהיה רכב חברה (כדוגמת חברת חשמל)? תודה
הודעה אחרונה מאת shahar, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 871 צפיות
מחפש רכב עד 35 אלף, שישרת אותי כמה שיותר באמינות ויחזיק לקילומטרג' גבו, לא הולך למכור אותו לאחר מכן, אשמח להמלצות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת carhemi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שאלו אותי מה כדאי, לא בשבילי... המנוע 1.2 בשניהם, רמות גימור ציינתי בכותרת, המחיר פחות או יותר זהה. 66,300 - 66,600 מ0 ק"מ מליסינג. כככה שהאחריות לדעתי תהיה זהה על שני הרכבים - 3 שנים . (ולא 7 כי הרכב לא נקנה מיבואן קיה ) . אני יודע ששאלה זו נדונה בפורום זה בעבר, אבל רציתי לשאול ספציפי על הגרסאות גימור האלו , כאשר המחיר זהה, האחריות זהה, נפח מנוע זהה.
הודעה אחרונה מאת Meitar Cohen, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 783 צפיות
אהלן, אשמח לדעות על הבדיקה הבאה. הרכב של קולגה/חברה שקונה רכב חדש. אני מכיר את הגברת וסומך עליה בעיניים עצומות, והיא אומרת שהרכב טופל במורשה בזמן מרגע העלייה על הכביש ולא היו לו תקלות. הרכב יד ראשונה, עבר 130KKM, מחיר מדובר 20K-21K. יש מכת פח בפגוש הקדמי (אעלה תמונה מחר) וטיפול וטסט עוד חודש. הבדיקה הוזמנה מטעם הסוכנות, בדיקה מכנית ללא מע' חשמל. מה דעתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
אופל אדם 2015
מאת carhemi- 0 תגובות
- 484 צפיות
בתחילת הדרך של הרכב הייתה בעיה עם המערכת מולטימדיה שעשתה קצר ונפתר ע"י החלפה של המערכת. 50 אלף קילומטר, איך הרכב מבחינת אמינות ? קילומטרג' גבוה ?
הודעה אחרונה מאת carhemi, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, רכשתי רכב מחברה ידועה. סוג הרכב שברולט סוניק דגם סאדן 2015 70 אלף קילומטר. נשמע רכב טוב על הנייר. בפועל אחרי הרכישה החברה התחייבה לבצע לו טסט. לפני הטסט המנהל תפעול שם לב שיוצא עשן לבן מהאגזוז ולדעתו הלך החיישן חמצן. הוא שלח את האוטו למוסך כדי שלא יהיו בעיות בטסט. מה דעתכם? להתרחק מהרכב או שזאת תקלה מינורית. חשוב לציין שאם אבטל עיסקה אני ישלם להם 5000 שקל לפי החוזה. עשיתי נסיעת מבחן על הרכב ופתחתי את המכסה מנוע ולפי מה שהתרשמתי הרכב שמור ללא תאונות או פגיעות בכלל.לא היו סימנים של הלחמות / ברגים חלופים . המצבר חדש יחסית ואין הזעות של שמן .
-
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האמת עייפתי מהחיפושים, מהחברות, ומהתרגילים ומהאותיות הקטנות. בסוף בסוף נשארתי עם 3 אפשרויות. כולן בליסינג פרטי (חצי תפעולי). כן אני יודע שזאת עיסקה קצת יקרה אבל היא יותר מתאימה לי מאשר לרכוש רכב: 1. שברולט אקווינוקס עלות עיסקה חודשית כוללת 2700 ש"ח (כולל המיקדמה, רישוי ותשלומים חודשיים וחבילת ביטוח וטיפולים) מאוויס. 2.פיג'ו 3008דיזל - עלות כוללת 3100 ש"ח בחודש מליסקאר/פריים ליס. 3. קיה ספורטז טופ אורבן החדש- עלות כוללת 2700 ש"ח מאלבר. אני אשמח מאוד לשמוע איזה רכב הייתם לוקחים לו הייתם במקומי. אני מחפש נוחות, חיסכון בדלק, שיהיה נוח לךילדים ובגאז' טוב וגם- שלא יהיה עגלה כלומר כשלוחצים על הגז ביציאה מהמקום או בעקיפה אז שהאוטו יגיב. אנא ממכם בשים לב למחירי…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 858 צפיות
רציתי לשאול מהי לדעתכם המשפחתית הכי מומלצת בתקציב של עד 25000 שח מבחינת אמינות, מחיר, חיסכון בדלק, נוחות וכו' ושאלה שנייה מה עדיף ברמת הרעיון רכב שנתון ישן ואמין וחסכוני כמו קורולה 2007 או שנתון יותר מתקדם 2010-2012 אבל פחות אמין זול ונוח כמו יונדאי I30 או מאזדה 2 וכו... ???? אשמח לחוות דעת תודה מראש....
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן חברה, אני נוהג על שברולט ספארק 2011 ורוצה לשדרג לרכב חדש. חשבתי על פולקסווגן גולף/שירוקו מ2010 עד 2013, ושמעתי שהתיבת הילוכים (DSG) והמנוע לא אמינים. האם הטענות האלה נכונות? האם יש אלטרנטיבות טובות לרכבים האלה? חשוב לי שיהיה אוטומטי, חזק יחסית, נוח וחסכוני. תודה!
הודעה אחרונה מאת AloniM3, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. אני בשלב בו אני רוצה לנסות את כוחי בעסק קטן משלי ולשם על זקוק לרכב בו אוכל להעמיס ציוד( לא גדול). מתלבט בין סטיישן לטנדרון קטן. התקציב שלי עד 30k כרגע כשזה רכב שני. ראיתי מצד אחד פורד פוקוס 2013 ומצד שני סקודה רומסטר 2014, שתיהן ליסינג בעבר. שתיהן בנראות יכולות להתאים אבל אין לי מושג טכנית מה יותר נכון. אולי בכלל תמליצו על משהו אחר. תודה רבה על עזרתכם להכווין ולייעץ.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
קיה נירו חדשה 1 2
מאת raoulk- 20 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
כבר פתחתי שירשור אחר לגבי רכישת רכב מליסינג שהיה ברשותי, מול לקחת רכב חדש מליסיג ממקום העבודה - אבל עכשיו יש אני מתלבט על כיוון אחר: רכישת רכב חדש לגמרי באופן פרטי, כיוון שזה כנראה יצא יותר זול מליסינג ממקום העבודה (אני נוסע כ~20K ק"מ בשנה) כולם ממליצים לי על הקיה נירו היברידית החדשה, מספרים על רכב אמין מאוד עם צריכת דלק מצויינת וכנראה גם שוק טוב יחסית ביד 2. אני לא בקיא בפרטים אבל אני מבין שיש הטבה כרגע במס הקניה של 30% מס במקום 83% מס שיש לרכב רגיל, ואני גם מבי שהשנה באפריל מתחילים בהדרגה לבטל את ההטבה הזאת - כך שאולי יש כדאיות עודפת לקנות רכב כזה עכשיו ממש לפני אפריל. אז איפה אני רואה את ההטבה, המחיר יבואן של 136,900 ש"ח כולל כבר את ההטבת מס? כי אם כן זה א…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, כרגע אני עם מאזדה 3 האצבק, עם 165.000 קמ. בעקבות התרחבות המשפחה, שוקל לקנות מאזדה 6, חבר קנה את גירסת הפרימיום, מנוע 2300, עם עור וחימום מושבים, וסנרוף, שנת 2006 ב 17 אלף שח.הרבה אוטו בקצת כסף, שאלתי האם בשנתונים האלה, מה יותר מומלץ? פרימיום או לקצורי עם מנוע 2000? וכמה הילוכים יש בלקצורי? (חשוב לי 5). ומה עדיף מבחינת גודל תא מטען ומרחב מאחורה, האצבק 5 דלתות או סדאן? מה הכי חשוב לבדוק בגירסת הפרימיום? מחלות ידועות? והאם ה 6 אמינה כמו ה3?? תודה לעונים.לצערי התקציב באיזור ה15 אלף גג 20. והאם יש הבדל משמעותי בין מאזדה 6 סוף 2008 בגירסה של המתיחת פנים? ( מתכוון להישאר גם עם ה3).לא משתלם למכור אותה.
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן חברי הפורום בצער רעב עשיתי תאונה עם רכבי מאזדה 6 2009 וכרגע יש סיכוי שהוא לא שווה תיקון לכן מחפש המלצה על רכב שיהיה באותה רמה או יותר גבוה ובאותו סגנון שיענה על הצרכים שלי. אני מחפש רכב חזק, נוח , עדיפות לבקרת שיוט , מרווח. אני נוסע המון מחוץ לעיר לכן זה גם פרמטר חשוב . פתוח להצעות חוץ מרכבי מיני וסופר מיני מוכן לשמוע הצעות גם לרכב היבדרידי וכמובן שעדיפות לשנתון כמה שיותר גבוה.
הודעה אחרונה מאת Therabrab, -
- 0 תגובות
- 491 צפיות
היי, אשמח לדעת מה חשוב לבדוק סיאט איביזה 2016 לפי רכישה? לגבי הגיר ,מכניקה וכו. הרכב בעל 52000 ק"מ , יד ראשונה מליסינג . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת liatlan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
תוצאות בדיקה של פיאט בראבו 2009 1.4 טורבו..אשמח לעזרה. רוצה להדגיש שאיני מבין כלל בעולם הרכב ואשמח אם מישהו יוכל לתת לי עצות ליפני קניית הרכב. הרכב עבר 137 אלף קילומטר יד רביעית המחיר שדורש המוכר אחרי שהתגמש מאוד לטענתו ולפני הבדיקה הוא: 12 וחצי אלף שקלים.והלו הם תוצאות הרכב לאחר בדיקה.מצרף תמונה! אשמח להמלצות,הערות וכל מה שלדעתכם חשוב.תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, רכשתי לאחרונה מכונית מחברת ליסנג/השכרה. ברישיון רכב צויין שהרכב השכרה/החכר, ובחוזה המכירה צויין שהרכב הוא רק ליסינג. לאחר הרכישה פתחתי את תא הכפפות ושמתי לב שהיה שם מסמך ישן מפברואר 2016 של חברת ביטוח שרושם בצורה ברורה "סוג רכב לצורך ביטוח: פרטי-השכרה קצרה" הדבר מתנגש עם זה שהמוכר אמר שהרכב היה ליסיג בלבד וגם ברישיון צויין שהוא ליסינג/החכר. יכול להיות שהוטעתי במכירה? ואם כן מה אני יוכל לעשות? *במהלך הזמן שחיפשתי רכב השתמשתי לבינתיים ברכב מושכר וראיתי שם שברישיון רכב שהיה רשום השכרה/החכר
הודעה אחרונה מאת shahar, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 982 צפיות
מתלבט אם לרכוש סיוויק 2017-8 עם המנוע 1500 טורבו. הבנתי שיש כנראה ריקול בדרך עקב בעייה סדרתית במנועים האלה בחו"ל וכנראה גם בארץ. האם כדאי להמנע? להמתין ליותר מידע? אם תהיה בעייה האם תתוקן באחריות? לכמה שנים/ק"מ הרכב מקבל אחריות יבואן, והאם האחריות תקפה רק ליד ראשונה או גם ליד 2? כמה הבעייה משפיעה על מחירי יד שנייה של הרכבים האלה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
בכלל לא חיפשתי רכב נוסף לקנייה. במקרה בשכונה סמוכה למקום מגורי ראיתי חונה למכירה את הצרפתייה בת ה-17. מדובר בפיג'ו 406 מודל 2002 מנוע 2000 אוטומט (137 כ"ס). למה בכלל התעניינתי? אני אוהב מכוניות מעניינות ישנות שטרם הכרתי וגם לא יזיק לי רכב נוסף רזרבי. זכור לי שקראתי על ה-406 בעבר חוות דעת טובות מהיבטי נוחות וניהוג ברמות גבוהות כאלו שכבר לא מוצאים היום. נעשיתי סקרן. עשיתי סיבוב יסודי וצילמתי. נראית לא רע יחסית לשנתון. דיברתי טלפונית עם המוכר. מדובר לכאורה ברכב די נדיר למצבו : הרכב היה עד לפני זמן קצר יד ראשונה של אישה מבוגרת ונסע רק 77,000 ק"מ. המוכר מספר: הרכב טופל אך ורק כל השנים בלובינסקי. לדבריו הכל עובד ותקין למעט חלון אחד תקוע. טסט לחצי שנה.…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי להתייעץ האם הדגם של מנוע 1.2 טורבו אמין ומומלץ לקנות ? Sent from my ZUK Z2121 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת save,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 381 אורחים (הצג רשימה מלאה)