Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זהו שכאן אתה טועה, השברולטים החדשים למרות שמיוצרים בקוריאה הם יותר אמריקאיים מאשר קוריאנים. למה? כי קודם כל הם נמכרים גם בשוק האמריקאי. דבר שני מנסיוני עם 2 שברולט ספארק מ 2 הדורות בליסינג, את שניהם "קרעתי" לחתיכות בתקופת הליסינג (תחשוב רכב מיני שנוסע קבוע 150-160 בינעירוני ודוושת גז דבוקה לשטיח בעיר). הספארק של 2013 סיימה 3 שנים ונשמעה וגם הרגישה כמו גרוטאה, לעומת זאת הספארק של 2016 אחרי שנתיים הייתה כמו חדשה, ולאורך כל התקופה גם נסעה מצויין ואיכותי. מרגישים נגיעות אמריקאיות (למשל מבחינת שיכוך מהמורות, אפילו לרכב מיני, זה בא לידי ביטוי)

בקשר לתאוצה, אוקיי אז ל 308 יש 3 קג"מ ו 6 עשיריות שניה יותר 0-100, פיספסתי את זה, אבל לא נהיה קטנוניים על דור לפה או לשם, לקרוז החדשות יש כבר 150 כ"ס, 25 קג"מ ו 7.7 0-100.

בקשר לאמינות אפשר להתווכח עד מחר, יש כאלה שלעולם ישלמו מעל מחירון על יפנאומטית משעממת ויש כאלה שישלמו תמיד כמה שפחות כסף על כמה שיותר אוטו, אני מהקבוצה השניה ושמח על כך. לבוא ולקבוע ש 308 או C4 יהיו אמינות יותר משברולט קרוז, זה נשמע לי קצת הזוי בהתחשב בעבר האמינותי המפואר של רכבים יוצאי צרפת.

אני לא אכנס לוויכוח שלכם,

כאשר חיפשתי רכב לפני תקופה קצרה יצא לי לבדוק קרוז, הדבר היחידי שמשותף בינה לבין רכב אמריקאי לא קוריאני זה הסמל,

אישית לא אהבתי את האיכות בכלל, ועל איזה נוחות אתה מדבר? הרכב בכלל, אבל "בכלל" לא נוח, לא הכסא ולא עבודת המתלים, אני בדקתי 1.6 אוטומט כך שאין לי הרבה מה לתרום בדיון הזה לגבי הטורבו וגם לא שאר התכונות.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
308.

הקרוז הראשונות שהגיעו סבלו מבעיות אמינות בגיר ואולי בעוד כמה מכלולים שאני לא זוכר. הן גם היו חלשות ובזבזניות, ובסה"כ לא היו העסקה הכי טובה בשוק. תוסיף לזה תדמית לא מוצלחת ומכירות גבוהות לליסינג, וקיבלת מחיר ברצפה.

אני חושב שמ-2012 (ה-1.6 עם ה-124 כ"ס) המצב השתפר, אבל עדיין מדובר ברכב די סתמי. אני לא מכיר כל כך את הרכב, אז אולי עדיף שתחכה למי שכן מכיר.

אז לעניינינו...

די מוזר אבל אין 308 במחירים שאפילו קרובים לתקציב שלי, גם לא C4. יש המון רכבים שמוצעים למכירה אבל כנראה שבעלי הרכבים לא שמעו על עניין של היצע וביקוש ושומרים על מחירים גבוהים למדי.

לי היה בזמנו קקטוס שאחרי חצי שנה שניסיתי למכור אותו מכרתי ב20 אלף מתחת למחירון. כי פשוט לא היה אף אחד שהתעניין בכלל.

מצאתי מאידך 301 במחירים די שפויים, אשמח לחוו"ד לגביהן.

פורסם

ה-301 היא גרסת פיג'ו לסדאן עולם שלישי. היא פחות בטוחה, פחות איכותית, פחות מאובזרת ומשתמשת במכלולים ישנים יותר. תוסיף לכל זה את המותג, ותקבל רכב בלי שוק בכלל. היא תספיק לתחבורה בסיסית מ-א' ל-ב', לא הרבה מעבר.

אם אתה כבר מחפש 301, הייתי מחפש את ה-1.6, שגם תהיה חזקה יותר מה-1.2 וגם מגיעה עם גיר פלנטרי "רגיל", ולא הרובוטי של ה-1.2. מצד שני, היא לא ממש חסכונית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כבעלים של 308 סטיישן אני מאוד מרוצה מהאוטו,יש עכשיו בלובינסקי מבצע עליהן שמוכרים אותן ב45 אלף לרכבים שעברו מעל ל100 אלף ק״מ,אני מניח שזה לא המחיר הסופי,וכמובן שאתה נהנה מאחריות על עשרה מכלולים לשנתיים או 20 אלף ק״מ ותיקונים שיהיה צריך לעשות לאחר הבדיקה במכון,תמורת זה שתמתח את התקציב בחמש אלף(במידה ואת הצריך הלוואה בשביל זה אז יש אופציה ל30 אלף ב30 תשלומים) יש רכב הרבה יותר מעניין ממה שרצית למצוא עד היום...

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
ה-301 היא גרסת פיג'ו לסדאן עולם שלישי. היא פחות בטוחה, פחות איכותית, פחות מאובזרת ומשתמשת במכלולים ישנים יותר. תוסיף לכל זה את המותג, ותקבל רכב בלי שוק בכלל. היא תספיק לתחבורה בסיסית מ-א' ל-ב', לא הרבה מעבר.

אם אתה כבר מחפש 301, הייתי מחפש את ה-1.6, שגם תהיה חזקה יותר מה-1.2 וגם מגיעה עם גיר פלנטרי "רגיל", ולא הרובוטי של ה-1.2. מצד שני, היא לא ממש חסכונית.

אצלי הרכב עושה בין 1/16 - 1/17 בנסיעה משולבת שרובה בינעירונית, כן, זה לא הכי חסכוני שיש היום, אך עם כל הכבוד, לא חושב שזה נכון "לא ממש חסכונית"

ולגבי חוות הדעת שסיפקתה, כל הכבוד, הבן אדם שואל אותך לגבי הרכב שנמכר במחיר רצפה, שלא חושב שיש רכב אחר במחיר הזה שיכול לספק את מה שהרכב הזה מספק בשנתון מתקדם וחדש יחסית, ואתה זרקתה חוות דעת שלא מעיניינת אף אחד, אף הורגת את השוק הזה עוד יותר,

רכב עולם שלישי, ממש משפט אנפנטילי, לא נוהג ברכב ומרגיש בהודו, :shock:

3 כוכבי בטיחות אכן, אך אם תעבור על הדוח בצורה טיפה יותר מדויקת, תמצא שזה בגלל העדר מערכות בטיחות, וכנראה בדריסת הולך רגל הוא יתרסק, הרכב בנוי על אותה שלדה של ה208, הוא ממש לא יתרסק בתאונה,

פחות מאובזרת, נכון, הרכב פשוט ולא מאובזר,

מכלולים ישנים? תוכל להסביר?, מה זה מכלולים ישנים? צריך שיהיה לי כפתור 2018?

רכב בלי שוק, צודק, זה רכב שבלתי אפשרי למכור,

ועם כל הכבוד, הרכב ממש לא יספק "רק תחבורה בסיסית מא' עד ב'", יש הרבה מעבר לכך,

הרכב נוח מאוד, כן לא הכי נוח, אך מספיק נוח ומרווח עם בקרת שיוט, שאחרי נסיעה מחיפה עד אילת במהירות סבירה(בגלל הרעש שמציק במהירות גבוהה), תצא מהאוטו כמו חדש, תא מטען עצום בגודלו שיכיל מלא תיקים ללא קושי מיוחד, רכב חדש יחסית ואמין מאוד, חסכוני בטירוף,

תכלס, אם תשאל אותי איזה רכב אני מעדיף לנסיעה כזו אם זה הלנסר שהיתה לא או ה301, ללא ספק ה301.

ולגבי המנוע, ה1.2 אמנם צנום, אך הוא מספיק חזק להשתלב בכל תנועה ללא קושי, אף פעם לא הרגשתי שהוא לא סוחב.

לא חושב שיש רכב חדש יחסית, שאפשר לקנות במחיר של 20-30 שיספק חוויה יותר טובה מהפיג'ו, אם אני טועה, אשמח לשמוע איזה.

פורסם
אני לא אכנס לוויכוח שלכם,

כאשר חיפשתי רכב לפני תקופה קצרה יצא לי לבדוק קרוז, הדבר היחידי שמשותף בינה לבין רכב אמריקאי לא קוריאני זה הסמל,

אישית לא אהבתי את האיכות בכלל, ועל איזה נוחות אתה מדבר? הרכב בכלל, אבל "בכלל" לא נוח, לא הכסא ולא עבודת המתלים, אני בדקתי 1.6 אוטומט כך שאין לי הרבה מה לתרום בדיון הזה לגבי הטורבו וגם לא שאר התכונות.

לא ישבתי אף פעם בקרוז חוץ מהחדשה 2018 של חבר מהעבודה הקודמת, והיא הרגישה נוחה מאוד.

מה שכן נהגתי על 2 דגמי ספארק ליסינג 5 שנים והחדשה (2016) די נוחה, במיוחד לעומת ה 2013 שהייתה פחות. וכרגע יש לי בבית שברולט סוניק כרכב שני שאני נוהג עליו מידי פעם ואני יכול לומר שהוא גם כן די נוח.

אני מניח ש"נוחות" כמו "אמינות" וכמו "סחיבה" הם בעיקר עניינים סובייקטיביים. אתה חושב שה 301 שלך סוחבת טוב, אני לא יודע איך רכב בגודל הזה עם מנוע 1.2 וגיר רובוטי (מניח שזה חד-מצמדי??) יכול להחשב לנוח או סוחב טוב, חסכוני אולי כן אבל גם האטראז' חסכונית והיא כנראה האסון המוטורי הכי גדול שהיה פה מאז האוויאו. לתת לך מושג על "סחיבה" - הספארק שלי 2016 הייתה מנוע 1.4 שזה יותר מה 301 שלך ואני חושב שהיא סחבה "סביר" (וזה רכב מיני שנסע בינעירוני 160 קבוע עם מזגן על סל"ד סביר ביותר). לסוניק אצלי יש מנוע 1.4 טורבו והיא כבר יותר חזקה אבל זה עדיין לא נחשב אצלי רכב "חזק" - אז אני מאמין שה 301 שלך תחשב אצלי עגלה מובהקת. אז הכל בעיני המתבונן, וכנ"ל לגבי נוחות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אצלי הרכב עושה בין 1/16 - 1/17 בנסיעה משולבת שרובה בינעירונית, כן, זה לא הכי חסכוני שיש היום, אך עם כל הכבוד, לא חושב שזה נכון "לא ממש חסכונית"

ולגבי חוות הדעת שסיפקתה, כל הכבוד, הבן אדם שואל אותך לגבי הרכב שנמכר במחיר רצפה, שלא חושב שיש רכב אחר במחיר הזה שיכול לספק את מה שהרכב הזה מספק בשנתון מתקדם וחדש יחסית, ואתה זרקתה חוות דעת שלא מעיניינת אף אחד, אף הורגת את השוק הזה עוד יותר,

רכב עולם שלישי, ממש משפט אנפנטילי, לא נוהג ברכב ומרגיש בהודו, :shock:

3 כוכבי בטיחות אכן, אך אם תעבור על הדוח בצורה טיפה יותר מדויקת, תמצא שזה בגלל העדר מערכות בטיחות, וכנראה בדריסת הולך רגל הוא יתרסק, הרכב בנוי על אותה שלדה של ה208, הוא ממש לא יתרסק בתאונה,

פחות מאובזרת, נכון, הרכב פשוט ולא מאובזר,

מכלולים ישנים? תוכל להסביר?, מה זה מכלולים ישנים? צריך שיהיה לי כפתור 2018?

רכב בלי שוק, צודק, זה רכב שבלתי אפשרי למכור,

ועם כל הכבוד, הרכב ממש לא יספק "רק תחבורה בסיסית מא' עד ב'", יש הרבה מעבר לכך,

הרכב נוח מאוד, כן לא הכי נוח, אך מספיק נוח ומרווח עם בקרת שיוט, שאחרי נסיעה מחיפה עד אילת במהירות סבירה(בגלל הרעש שמציק במהירות גבוהה), תצא מהאוטו כמו חדש, תא מטען עצום בגודלו שיכיל מלא תיקים ללא קושי מיוחד, רכב חדש יחסית ואמין מאוד, חסכוני בטירוף,

תכלס, אם תשאל אותי איזה רכב אני מעדיף לנסיעה כזו אם זה הלנסר שהיתה לא או ה301, ללא ספק ה301.

ולגבי המנוע, ה1.2 אמנם צנום, אך הוא מספיק חזק להשתלב בכל תנועה ללא קושי, אף פעם לא הרגשתי שהוא לא סוחב.

לא חושב שיש רכב חדש יחסית, שאפשר לקנות במחיר של 20-30 שיספק חוויה יותר טובה מהפיג'ו, אם אני טועה, אשמח לשמוע איזה.

היה כאן שרשור של בעלים של 301 שממש סבל מרעידות אגרסיביות בגיר ועובר מסכת יסורים מול היבואן שדורש 3000 ש"ח עבור תיקון שהרכב עוד באחריות. הייתי בסרט הזה מול צ'מפיון בעבר שהיתה לי פולו עם DSG. באמת שמדובר בהתעללות לשמה.

אתה חווה דברים דומים במקרה? איך הגיר הרובוטי מתנהג? זה לא מייגע? האם תוכל להרחיב על תקלות נפוצות?.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?660506-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99-%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%A4%D7%99%D7%96-%D7%95-301-1-2

פורסם

yonisi

ה301 יותר נוחה מהקרוז בכמה דורות, והיא עדיפה בהכל למעט כיוון ההגה, אפשר להגיע לתנוחת ישיבה נוחה מהר יותר, וזה בגלל שב301 ההגה מתכוונן רק לגבוה ולא לעומק, אך מבחינת כסאות מתלים וכו.., חבל על הויכוח.

לגבי סוחב, כן הרכב סוחב בלי שום בעיה, ועל איזה גודל גוף אתה מדבר? ה301 שוקלת 980 ק"ג, מדובר ברכב שיושב על שלדה מוארכת של ה208, הקרוז לעומת זאת, שוקלת 1385 ק"ג, יחיה ההבדל הקטן.

ואיפה בדיוק ראיתה שאמרתי שמדובר ברכב מרוצים, כן הוא לא מהיר, אך סוחב ללא קושי בכל מצב.

ברור שהרכב הזה לא מומלץ לנהג צעיר או סטודנט, עדיף שיחפש איזה מיני או סופר מיני במחיר הזה, אך כרכב משפחתי? לא חושב שיש לה מתחרים במחיר הזה שכולל חבילה של רכב מרווח, תא מטען, נוחות, חסכון וכו...

booki222

:-D

שים לב שמדובר בשרשור שלי, זה לא מישהו אחר.

ואכן הם ביקשו 3000 על מצמד, אך הבעיה היא לא במצמד בוודאות, כי אני יודע בדיוק מתי מצמד שובק חיים, וזה מהניסיון שלי עם רכבים אחרים עם גיר דומה שהיו לנו, כאן כנראה מדובר בהתנהגות אופינית לגיר הזה, או בכלל שיש בעיית התחממות כלשהי, אהיה חכם יותר לגבי זה בקרוב, אחרי שאבקר במוסך.

פורסם
היה כאן שרשור של בעלים של 301 שממש סבל מרעידות אגרסיביות בגיר ועובר מסכת יסורים מול היבואן שדורש 3000 ש"ח עבור תיקון שהרכב עוד באחריות. הייתי בסרט הזה מול צ'מפיון בעבר שהיתה לי פולו עם DSG. באמת שמדובר בהתעללות לשמה.

אתה חווה דברים דומים במקרה? איך הגיר הרובוטי מתנהג? זה לא מייגע? האם תוכל להרחיב על תקלות נפוצות?.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?660506-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99-%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%93-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93-%D7%91%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93-%D7%A4%D7%99%D7%96-%D7%95-301-1-2

אה, זה אתה. איך אתה יכול בכלל לחשוב על להמליץ על הרכב עם מה שעברת?

זו חוויה טראומטית.

לגבי כל שאר הדברים, ברור לי שאם ארכוש 301 אני לא מקבל רכב סחיר, מאובזר ועם יכולות מרשימות. אני מקבל מה ששילמתי עליו, די בדיוק, העניין הוא שאני רק לא רוצה ליפול על קללה שלא תקבל טיפול הוגן מהיבואן.

פורסם

זו 301 רובוטית שניה שלנו, הראשונה עברה 120K היתה דרך העבודה, אמינות מושלמת,

מה שכן היתה תקלה אחת עם ממיר קטליטי בדגמים הראשונים שטופלו במסגרת אחריות.

ואני לא ממליץ על הרכב, יש הרבה אפילו רוב המשפחתיות שנמכרות באותם שנתונים עדיפות ממנה מבחינת איכויות וכיף, אך גם עולות הרבה יותר, כך שהחסרונות שלה כרכב פשוט ממש לא מצדיקות את הרתיעה שיש בארץ סביב הרכב הזה, נכון זה רכב פשוט, אך גם זול, שבסופו של דבר מדובר ברכב טוב, שיש לו את היתרונות שלו שהם גם חשובים.

מה שכן, לפני שאתה מהחליט סופית, תפתח שרשור כאן בפורום, תציין מה התקציב, ומה הדרישות שלך מהרכב, אולי אפילו יציעו לך רכב עדיף מזה, אין לך מה להפסיד.

פורסם
yonisi

ה301 יותר נוחה מהקרוז בכמה דורות, והיא עדיפה בהכל למעט כיוון ההגה, אפשר להגיע לתנוחת ישיבה נוחה מהר יותר, וזה בגלל שב301 ההגה מתכוונן רק לגבוה ולא לעומק, אך מבחינת כסאות מתלים וכו.., חבל על הויכוח.

לגבי סוחב, כן הרכב סוחב בלי שום בעיה, ועל איזה גודל גוף אתה מדבר? ה301 שוקלת 980 ק"ג, מדובר ברכב שיושב על שלדה מוארכת של ה208, הקרוז לעומת זאת, שוקלת 1385 ק"ג, יחיה ההבדל הקטן.

ואיפה בדיוק ראיתה שאמרתי שמדובר ברכב מרוצים, כן הוא לא מהיר, אך סוחב ללא קושי בכל מצב.

ברור שהרכב הזה לא מומלץ לנהג צעיר או סטודנט, עדיף שיחפש איזה מיני או סופר מיני במחיר הזה, אך כרכב משפחתי? לא חושב שיש לה מתחרים במחיר הזה שכולל חבילה של רכב מרווח, תא מטען, נוחות, חסכון וכו...

booki222

:-D

שים לב שמדובר בשרשור שלי, זה לא מישהו אחר.

ואכן הם ביקשו 3000 על מצמד, אך הבעיה היא לא במצמד בוודאות, כי אני יודע בדיוק מתי מצמד שובק חיים, וזה מהניסיון שלי עם רכבים אחרים עם גיר דומה שהיו לנו, כאן כנראה מדובר בהתנהגות אופינית לגיר הזה, או בכלל שיש בעיית התחממות כלשהי, אהיה חכם יותר לגבי זה בקרוב, אחרי שאבקר במוסך.

נדמה לי שהכותב דווקא ידע שזה אתה, וגם אם לא הוא עלה על השניות שמככבת אצלך בקשר לאוטו בפרט, למותג בכלל. אחרי הכל זה מעט מוזר שבכל הזדמנות אתה טורח לספר עד כמה האוטו מחורבן ובעייתי ועד כמה צריך לשמור מרחק מהמותג, עד שמגיע מישהו אחר שמספר את אותו סיפור בערך ואז אתה נזכר שבעצם זה בדיוק האוטו שלך וצריך לנסות ולגונן על בחירתך בו. וראוי לזכור שיש לך תרומה, גם אם סימלית אולי, לשוק המחורבן של האוטו. הנה מישהו שוקל קניית אוטו שכזה ואז הוא קורא את חויותיך ומיד מתקרר.

פורסם

רועי5

אם הייתה קורא את ההודעה האחרונה שלי הייתה רואה שכתבתי (אני מצטט):

ואני לא ממליץ על הרכב

אז כן, האוטו במחירו לא גרוע, אך הוא רחוק שנות אור משלימות, וזה בדיוק מה שכתבתי בין השורות אם לא שמת לב,

וכן, אני עדיין בדעה שלי, לפיג'ו לא אתקרב יותר, ולא אכפת לי כל כך לגבי השוק, כי אני אשאר עם האוטו הזה עד שימות, גם כך לא נראה לי שאפשר למכור, כבר ניסיתי לפני כמה חודשים, והגעתי למסקנה, שעדיף להימנע מהשיחות המיגעות האלה של הקונים "הפוטנציאלים" שרק חופרים, לכן לא למכור זה טוב לבריאות, מה שבטוח שהרכב הבא שלי לא יהיה מבית PSA בוודאות.

חשוב לי לתקן, כן אמרתי שהרכב מחורבן, אך מעולם לא אמרתי שהאוטו בעייתי, אני פדנט, ואני אוהב לעשות רעש על כל אגורה שמרשרשת בכיס, זה אני, נעים מאוד.

ואם מישהו יתקרר מקניית הרכב, זה ממש לא ממני, תעבור שוב על ההודעות של חברי הפורום, ותקרא מה כותבים אחרי שמישהו מבקש חוות דעת על הרכב הזה, תבין לבד עד כמה טעיתה באמירה הזו, וזה היה עוד הרבה לפני שאני בכלל נכנסתי לתמונה, אז אנא אל תטיף לי מוסר.

אם תצטרך עזרה, רק תבקש.

• תוכן חדש...